De Wandelsite prikbord

Heb je schoenen, rugzak, tent of gore-tex jas in de aanbieding? Zoek je een reisgenoot om een wereldreis mee te plannen, of heb je een leuke wandeltip? Plaats een advertentie op het prikbord!

Om de volledige advertenties te bekijken dien je aangemeld en ingelogd te zijn bij De Wandelsite.

Cultuursnuiven in de Harz 14/03/2018
Deze keer een geheel ander programma in de Harz. Al jaren lopen veel leden van de wandelsite met ons in het Harzgebergte maar meer en meer horen wij ook de vraag wat is hier nog meer te zien dan de bossen, heuvels, meren en mooie vergezichten. Hoe zien de grote steden en bezienswaardigheden hier in de buurt er uit zoals Thale met zijn Hexentanzplatz met uitzicht over het bodetal , met de Bimmelbahn door Quendlinburg met zijn vakwerkhuizen, Wendefurth met zijn nieuwe Hangbrug over het Wenderfurthermeer en natuurlijk een rit met de Stoomtrein van de HSB naar de Brocken met zijn 1142 meter de hoogste berg van Noord-Duitsland. Een bezoek aan het Besucherbergwerk Buchenberg te Elbingerode en een rit met paard en wagen naar Schloss Wernigerode waar Juliana van Stolberg wel eens logeerde. En op de laatste dag als wij al weer op weg zijn naar Nederland nog een bezoek aan Goslar in de West-Harz. Ook deze zes dagen verblijven wij in de vakantiewoning de Heksenketel van de familie Eikelenboom in Neuwerk. Het meer dan 300 jaar oude vakwerkhuis op de heuvel tegen over het dorp. De groep zal inclusief mij zelf niet groter zijn dan 9 personen en alle vervoer naar en van de Harz zullen dan ook met een 9 persoons VW Tranporter (busje) plaats vinden ook alle vervoer/kilometers in de Harz naar uw wandeling of bezienswaardigheid zijn inclusief. De kosten voor deze 6 daagse zijn 579 euro per persoon. (bij 8 personen) Inclusief: Huur vakantiewoning, Eindreiniging huis, Toeristenbelasting, Ontbijt, Lunchpakket en Diner, Vervoer met VW Transporter (busje), Brandstof, Parkeergelden, Alle bezienswaardigheden en activiteiten. Exclusief: Alle consumpties in en buiten het huis. Het diner gebruiken 4x maal bij een Restaurant in de omgeving waarbij de drank voor eigen kosten is en 1x maak ik een Nasi maaltijd met sambal boontjes in onze eigen keuken en eten wij dus thuis in de vakantiewoning.
***************************************
Karakteristieke Achterhoeks coulisselandschap! 12/03/2018
De Gelderse Natuur en Milieufederatie en Natuurmonumenten hebben een petitie gelanceerd voor behoud van het karakteristieke Achterhoekse coulisselandschap. Teken de petitie op https://www.gnmf.nl/petitie-achterhoek. Dit landschap, dat wordt gekenmerkt door een afwisseling van weilanden en akkers met bomenrijen, houtwallen, heggen, bloemrijke bermen en kruidenrijke greppels, vormt het leefgebied van talloze planten en dieren. Natuurmonumenten en de GNMF roepen met de petitie burgers op om - in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen - de Achterhoekse gemeenten te vragen dit mooie cultuurlandschap veilig te stellen en de biodiversiteit te herstellen. Volkert Vintges, Directeur Gelderse Natuur en Milieufederatie: “De wens dat gemeenten zich inzetten om laanbomen, houtwallen, heggen en greppels te beschermen en weer terug te brengen in het landschap, moet een prominente plek krijgen in alle coalitieakkoorden van de Achterhoekse gemeenten. De gemeente Berkelland geeft hierbij het goede voorbeeld door eigen gronden weer zelf ecologisch te gaan beheren en door handhavend op te treden tegen diegenen die landschapselementen beschadigen of weghalen.”
***************************************
gratis startkaart 30 van Zandvoort 10/03/2018
Helaas kan ik niet deelnemen aan de 30 van Zandvoort p 24 maart a.s. dus heb voor de eerste melder een gratis startbewijs!
***************************************
kamperen in zuid Frankrijk en noord Spanje 09/03/2018
Hallo allemaal, ik zal in de zomer 2018 , eind augustus/begin september rijden van Nederland naar Spanje met mijn auto. De idee is kamperen in zuid Frankrijk en daarna in de hele kost van noord Spanje . Daarna rijd ik naar Madrid om mijn familie er te bezoeken en bleef 1/2 dagen in Madrid en dan rijd ik terug naar Nederlnad. Noord Spanje is ehct heel moeie en je kan er echt heel lekker en economisch eten. Als iemand interesse heeft kunnen we samen de reis doen. ongeveer 14 dagen in totaal.
***************************************
PIttige trektocht Alpe Adria Trail 15 t/m 23 september 2018 09/03/2018
Beleef de Alpe Adria Trail met gediplomeerde nederlandse ranger Ron Kapteyn

Vanuit Dobriach aan de Milstattersee organiseren wij 7 wandeldagen met bagegevervoer. De tocht gaat grotendeels door het nationaal park de Nockbergen. DIt gebergte wordt gekenmerkt door zijn afgeronde toppen en ongerepte natuur. Wij overnachten 7x in 2 tot 3 sterrenhotels met halfpension en 1x in een berghut.

Een uitgebreide beschrijving van de wandeldagen, met de gemiddelde looptijd en hoogteverschillen staat op de wandelsite onder meerdaagse tochten.
De prijs voor deze mooie trektocht is 1195 euro inclusief gids en halpension bagegevervoer en vervoer naar beginpunt op basis van een 2 persoonskamer. Het boeken van een 1 persoonskamer is mogelijk (met uitzondering van de overnachting in de berghut) meerprijs 110 euro. Voor meer informatie mail naar info@gatternighof.com of bel met Marike 0455741175 of Caroline Kapteyn 065490548
***************************************
Wandelarrangement Hemelvaart; 10 -11-12 mei 2018 06/03/2018
Een 3-daags arrangement laat je kennis maken met de prachtige natuur van de Vulkaaneifel. Op vrijdag maken we vanuit B&B en Vakantiehuis Den lange Heiman een prachtige wandeling door het Unesco Natuur en Geopark Vulkaaneifel waar we met een beetje mazzel de zwarte ooievaar, herten, reeen en misschien wel everzwijnen kunnen spotten. Kijk voor meer info op: www.langeheiman.de
***************************************
Wandelarrangement Hemelvaart; 10 -11-12 mei 2018 06/03/2018
Een 3-daags arrangement laat je kennis maken met de prachtige natuur van de Vulkaaneifel. Op vrijdag maken we vanuit B&B en Vakantiehuis Den lange Heiman een prachtige wandeling door het Unesco Natuur en Geopark Vulkaaneifel waar we met een beetje mazzel de zwarte ooievaar, herten, reeen en misschien wel everzwijnen kunnen spotten. Kijk voor meer info op: www.langeheiman.de
***************************************
Kasteel Hacfort in Gelderland 04/03/2018
Op zondag 11 maart a.s. is er vanaf 11.00 uur in de stinzentuin van dit kasteel een open dag. Het kasteel is een aantal kilometers van het stadje Vorden gelegen.
***************************************
Dresden en Malerweg 26-08 t/m 01/09 03/03/2018
Dresden is niet voor niks een stad waar veel toeristen naar toe gaan. Ook de Malerweg mag zich in een grote populariteit verheugen. Minder bekend maar ook heel mooi om een deel van te lopen is de Saksischer Weinwanderweg. Eventueel kunnen we met de trein naar Tsjechie (nog geen 50 kilometer) om daar te wandelen. Of wat te denken van heen wandelen naar en terug met de trein van het oude porseleinstadje Meissen? Kortom keus te over om diverse wandelingen te combineren met Dresden. Door het abonnement op het ov zullen we wandelingen in de buitengebieden combineren met steden (stadswandelingen). De kosten van het landarrangement (6 nachten obv logies/ontbijt en het openbaar vervoer in de regio) zijn op basis van een 2-persoonskamer 395 euro per persoon. De toeslag voor een 1-persoonskamer is 100 euro. Zelf vlieg ik per KLM 1807 (09:40 uur - 11:00 uur) en aansluitend per trein naar Dresden Hauptbahnhof, maar je kunt ook met de trein vanuit elk station in Nederland naar Dresden Hauptbahnhof (retour vanaf 79,80 euro). De terugvlucht vertrekt om 18:20 uur). De vervoerbiljetten (vliegtuig/internationale trein) zijn op naam gesteld en kunnen niet gerestitueerd worden. Als er een vervanger is kan die vervanger het landarrangement overnemen. Voor vragen kun je appen/bellen naar 0645-314539 van Peter Ernest.
***************************************
Wandelen op Elba 01/03/2018
Wandelen op Elba en vooraf de mogelijkheid om een dagje Pisa en Florence te bezoeken. van 13 t/m 25 juni 2018
***************************************
Wandelen in Portugal. In het natuurpark Cascais-Sintra 28/02/2018
Individueel wandelprogramma met veel extra s, de luxe van elke dag weggebracht worden naar de route en opgehaald worden. een etentje ter kennismaking. verblijf in een leuke airb&b. goede Nederlandse beschrijvingen van de routes. de routes zijn zeer afwisselend, zo ontdekt u het hele gebied van Cascais Sintra. en dat voor slechts 349 euro pp. Het gehele jaar mogelijk om te boeken. voor meer informatie kijk op www.wandelennaarinzicht.nl en zoek naar het individueel wandelpakket.
***************************************
Massage-wandelweekend Sauerland10-13 mei 28/02/2018
tijdens het Hemelvaartweekend wandelen, masseren en gemasseerd worden in een prachtige omgeving; genieten van je lijf en de natuur! Een ontspannen en leerzame manier van vakantie vieren. Elke dag genieten we van een wandeling van max 3 uur, meestal in de ochtend, en in de middag van een massageles.  De massageles begint met aandacht voor jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal ontspannende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Na een week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven.  We werken op massagetafels. Op een van de avonden is er een meditatief klankschalenconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen.  Zowel voor beginnende als gevorderde masseurs is deze cursus een bron van inspiratie. Centrum Savita: de wandelingen en de omgeving De verblijfplaats is centrum Savita, gelegen in de heuvels van Sauerland, op 8 km van Winterberg. Het pand ligt helemaal vrij, omgeven door natuur met eindeloze prachtige bossen en bergen. De lucht is er uitermate zuiver (luchtkuuroord). En het is er stil, geen lawaaierige industrie, geen auto’s. Er zijn veel wandel-mogelijkheden direct vanuit het centrum en in de omgeving. Het landschap is veelzijdig: bossen, heidevelden en weidse uitzichten wisselen elkaar af; het is een genot om je daarin te bewegen! De afstand vanaf Amsterdam is 335 km. Praktische gegevens: Verblijf: Savita, Winterberg-Niedersfeld: http://www.savita.nl Kosten: € 395,- Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening. Aantal deelnemers: max. 16 personen Indien mogelijk, kun je meerijden met andere deelnemers. Er rijdt dagelijks een bus van verschillende plaatsen in Nederland naar Winterberg en andersom. Massage-wandelvakanties in 2018: Massage-wandelweek in de Hoge Vogezen, 21-26 juli Massage-wandelweek in Sauerland: 19-25 augustus www.balans-massage.nl
***************************************
Workshop Wandelnavigatie 27/02/2018
Op zondag 15 april organiseer ik weer een workshop Wandelnavigatie. Met Kaart en Kompas op pad volgens de RACR-methode. Een handige werkwijze die uitgelegd wordt in een video RACR-methode. iedereen die in meer onbekend gebied gaat wandelen zou over deze vaardigheden moeten beschikken. Omdat alleen deze methode behandeld wordt op de workshop leer je ook echt met een kaart en een kompas omgaan. We oefenen er mee in de praktijk tijdens de korte wandeling Hindebeekje van 5km. Houd de agenda van de Wandelsite dus in de gaten!
***************************************
Midweek Wandelen Veluwe € 97,50 p.p. 24/02/2018
Midweek wandelen op de Veluwe. 4 x overnachting in een nonnenkamer. 4 x uitgebreid ontbijt. 4 x lunchpakket (t.w.v.€ 4,50) Koffie en thee gratis. Gratis WiFi Zelf koken is mogelijk, je kunt gebruik maken van onze keuken. Gebruik eigen consumpties / versnaperingen toegestaan. Lekkere grote kloostertuin om na de wandeling even te relaxen. Restaurants en winkels op loopafstand. Totaal bedrag: € 97,50 p.p. Op basis van 2 personen. Je kunt ook kiezen voor een luxe kamer. Prijs: € 124,50 p.p. (op basis van 2 pers.). Zie: http://www.viaquidam.nl/bed-and-breakfast-veluwe/midweek-wandelen-op-de-veluwe/ Voor meer informatie kan je me bellen, mailen of een berichtje sturen via WhatsApp. Telefoonnummer: 0578 577010 WhatsApp: 06 41664237 Mail: info@viaquidam.nl
***************************************
Reisgenoten gezocht vakantie Duitsland 21/02/2018
In mijn zomervakantie (periode 04-18 aug 2018) wil ik gaan wandelen in Duitsland. Ik heb een site gevonden met een groot aanbod in (betaalbare) wandelvakanties in Duitsland, kijk maar eens op de volgende site: https://www.duitsland-reisgids.nl/vakantietips/ Aangezien ik het niet leuk vind om alleen te wandelen zoek ik een aantal mensen die het leuk zouden vinden om mee te gaan. Ik heb nog geen vastomlijnd plan, mijn idee is om als er een aantal mensen geïnteresseerd zijn een keer samen te gaan wandelen en dan te overleggen wie, wat, waar en hoe. Kijk ook zeker even naar het volgende filmpje over de Himmelsteig in het Zwarte Woud, dan waan je je zo in de zevende hemel:) https://www.youtube.com/watch?v=qtOjGoktTTE#action=share Ik zie de reacties graag tegemoet. Hartelijke wandelgroet, Inge Jager
***************************************
de Beara Way 20/02/2018
Er zijn nog plekken vrij op de wandelvakantie, die van 25 juni tot 3 juli gehouden wordt in Ierland. Met 8 mensen wil ik een trektocht maken door een prachtig stukje Ierland. We overnachten in B&B s en de afstand per dag is zo tussen de 23 en 27 km. De reis kost 610 euro. Dat is incl. de overnachtingen met ontbijt, het bagagevervoer, de busreis en het vliegticket Amsterdam-Cork v.v. Stuur me een mailtje als je interesse hebt !
***************************************
Madeira. Augustus 18/02/2018
Wie heeft er ook zin om in augustus te gaan wandelen op madeira? 10 a 14 dagen. Niet georganiseerd. Geen autohuur, maar openbaar vervoer.misschien ook een beetje luieren. B&B bijvoorbeeld.ik ben 60/vrouw en woon in maastricht.
***************************************
April wandelreis in Portugal 17/02/2018
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 14 - 21 april 2018. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem 00351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
gevraagd 13/02/2018
wandelstokken die klein op te vouwen zijn. Lichtgewicht (en klein op te vouwen) regenbroek
***************************************
ezeltrektocht zomer 2018 09/02/2018
Leven in de natuur, door mooie landschappen trekken, vol eenvoud, kamperen, wandelen met ezels die je bagage (deels) dragen, in overleg stukken lopen in stilte, een kampeerplek zoeken als we genoeg gelopen hebben, een simpel en voedzaam potje koken, de materiele luxe thuislaten en de telefoon uit, vertrouwen op de stroom van het leven waar we uitkomen en wat we allemaal tegenkomen elke dag, vriendschap sluiten met de ezels, vrienden maken onderweg met alle levende wezens die je tegenkomt, natuurlijke overvloed en jezelf ervaren. Raakt je dit? Lijkt je dit wat? Komende zomer ga ik een trektocht maken met de ezels Ravel en Rosemunde, 6 weken, gewoon door Nederland. Globale route: vanuit startpunt Zwolle via Maarten van Rossumpad naar Den Bosch, doorsteken via het mooie Hertogenpad naar het Pieterpad en zo weer terug noordwaarts. Jij kunt mee, je kunt je voegen bij ons gezelschap voor een week. Elke week is er plek voor 1-3 personen. Kijk op https://margometezel.nl voor meer informatie.
***************************************
Reisgenoten gezocht 08/02/2018
Beetje kort dag maar ik wil het aanbod toch laten vallen. Komende week ga ik naar de Vogezen om daar in de verse sneeuw te gaan lopen. Ik heb 2 of 3 zitplaatsen in mijn bus vrij voor snelle beslissers om mee te rijden. Bestemming: Le Chevalier des Vosges in Bussang, niet ver van de Ballon d’ Alsace. Heerlijk chambre d,hote en kunt er recht uit het huis de berg op lopen. Ik ken het gebied goed. Er zijn maar weinig gasten nu in Le Chevalier en het lijkt me gezellig om wat gelijkgestemden bij elkaar te hebben. Niet perse de bedoeling samen tochten te maken. Mag, maar vooral vrijheid blijheid. Ik vertrek komende dinsdag 13 feb vanuit Swalmen (Roermond) en kom weer terug op zondag 18 feb. Ik heb voor de liefhebbers 2 paar extra sneeuwracktes in de auto liggen. Voor meer info kun je kijken op de site www.lechevalierdesvosges.nl Groeten en veel wandelplezier, waar dan ook. Arjen Bakermans
***************************************
BloteVoetenWandeling 07/02/2018
Trek schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Een avontuurlijke en tevens gezonde wandeling voor jong en oud. Het BloteVoetenSeizoen loopt van 31 maart t/m 28 oktober 2018. Graag Tot Voets!
***************************************
Wandelweek Tsjechie 06/02/2018
Vorig jaar september een wandelweek rond Kutna Hora in Tsjechie georganiseerd. Dat is van weerskanten goed bevallen. Ik wil dit nog een keer doen maar weet niet goed als ik dit weer in het najaar moet doen of in het voorjaar van 2019. De eerste volle week van september 2018 of de tweede helft van april 2019. Bij deze wil ik graag horen als er interesse is voor deze reis en zo ja welke periode. Ik wacht inspanning af!
***************************************
Kruiswegwandeling door Volendam 06/02/2018
Voor de 3e keer wordt in Volendam de Kruiswegwandeling georganiseerd van Aswoensdag 14 februari t/m 2e Paasdag 2 april 2018. De start is dit jaar bij Zorgcentrum Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1, 1131 GT Volendam. De wandeling eindigt bij Art Hotel Spaander, Haven 15-19, 1131 EP Volendam. De wandeling duurt ca. 1- 1½ uur. Ongeveer 3.000 mensen hebben vorig jaar de wandeling afgelegd. Onderweg is voldoende (horeca)gelegenheid om uit te rusten. De route is rolstoelvriendelijk. Bij de start in Sint Nicolaashof, bij de VVV, in de kerken en bij Art Hotel Spaander is de brochure met route gratis verkrijgbaar. Parkeergelegenheid is aanwezig aan de Parallelweg en achter hotel Spaander. De overdekte parkeergarage in de Boegstraat ligt op loopafstand van Sint Nicolaashof. Wandelaars die kiezen voor het openbaar vervoer wordt aangeraden gebruik te maken van (EBS) bus 316 of bus 110 (halte Vissersstraat).
***************************************
Sneeuwwandelen januari 2019 04/02/2018
Deze winter niet meer maar in Januari 2019 gaan wij Sneeuwwandelen in de Harz. (Van 18 tot 23 januari) Wij gaan weer naar het bekende vakantiehuis “De Heksenketel” in Neuwerk en brengen u met het busje weer naar de mooie plekken in de Hoog-Harz. Alles is deze 5 dagen inclusief op twee dingen na, de consumpties en het Diner. Dat houd in; reisbegeleiding van Wobbe & Hermann, de reis naar en van de Harz naar Nederland, alle kilometers in de Harz, Huur vakantiewoning, eindschoonmaak, toeristenbelasting, ontbijt en lunchpakket en natuurlijk Sneeuwschoenen met stokken. Wij geven geen kortingen want we hebben een mooie prijs voor u berekend. Nu al hebben zich wandelaar op gegeven en hebben wij voor het eerste busje nog 5 plaatsen vrij. Deze keer geen één persoons kamers, kamers met 2 of meer bedden. Kosten voor 5 dagen / 4 nachten ; € 379,00 p.p. http://www.wandelharz.nl
***************************************
Madeira wandeleiland ! 02/02/2018
Wie wandelt er ook graag in Madeira maar liefst niet alleen ! Op voorhand afspreken met iemand die ook in Madeira is als jij er bent is een goede manier om niet meer alleen te moeten wandelen. Ik coördineer graag uw meldingen.
***************************************
Wandelgids Zwitserland 27/01/2018
Wie kan mij helpen aan de Wandelgids : Wanderland, Scweiz 3.Alpenpanorama-weg, geschreven door Philipp Bachmann. De gids is niet meer te koop, dus als iemand deze in de kast heeft liggen wil ik hem graag overnemen.
***************************************
Wil je deze winter nog naar de sneeuw? 25/01/2018
Ga begin maart met ons sneeuwschoenwandelen, in de Dolomieten.

Sneeuwhaas winterwandelreizen heeft nog enkele plaatsen vrij op deze voelledig verzorgde vakantieweek inclusief volpensioen in een comfortabel *** hotel met wellness, treinreis en iedere dag een gegidste wandeling met een Nederlands sprekend gids. Bekijk hier de fotos.

Voor de week met vertrek op zaterdag 10 maart geld een korting van € 25.- als je je aanmeldt voor maandag 5 februari.
Meer informatie en boeken bij Travellers.
Tot ziens in de sneeuw.
***************************************
Lonnekerberg geen herrieberg! 25/01/2018
Gemeente wil extreme lawaai-vergunning verlenen in natuurgebied Lonnekerberg.
Hier zijn ook prachtige wandelroutes.
Teken de petitie!
Zie http://www.lonnekerberg.nl/
***************************************
Midweekje wandelen 22/01/2018
In de midweek van 5 t/m 9 mrt organiseer ik een midweekje weg onder de titel Sallandse Heuvelruggen en rivierdalen. Nu al vast een berichtje hierover op het prikbord omdat het er vrij kort op staat. Als organisator kun je al de beschrijving e.d. lezen op de planning. 5 prachtige wandelingen in een byzonder gebied. We verblijven in een lux onderkomen. En dat alles voor nog geen 320 euro. Dus hou de agenda in de gaten en geef je snel op als je het wat lijkt. Ik wacht in spanning af,

Vr gr Jan Bredewold
***************************************
Waarschuwing Utrechts Landschap 19/01/2018
Blijf de komende dagen uit het bos omgevallen beuk.JPG De westerstorm van donderdag 18 januari heeft voor veel schade gezorgd in de bossen van Utrechts Landschap. Boswachters en terreinmedewerkers werken met man en macht aan het opruimen van omgevallen bomen en losliggende takken. Boswachter Hellevoort raadt wandelaars af om de komende dagen het bos in te gaan. Er hangen nog veel afgebroken takken in de bomen die onverwacht naar beneden kunnen komen, dat is levensgevaarlijk. Hellevoort denkt nog weken bezig te zijn met het opruimen van de schade. Wandelaars die de komende tijd het bos in gaan moeten alert zijn op loshangende takken en rekening houden met bomen en takken die over de paden liggen. We ruimen als eerste de bomen op die voor het auto- en fietsverkeer in de weg liggen. Ook gevaarlijke situaties, zoals loshangende takken hebben onze prioriteit. Dan kan het zijn dat een boom of tak op een andere plek wat langer op een wandelpad blijft liggen. We vragen hiervoor begrip van onze bezoekers. Op de foto: omgevallen beuk op de grens tussen landgoed Houdringe en Beerschoten in De Bilt.
***************************************
SAHARA-MAROKKO: WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN 15/01/2018
Van 25 FEBRUARI t/m 7 MAART 2018 organiseer ik wederom een WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN door de SAHARA (Marokko). Er zijn reeds voldoende aanmeldingen. Dus de reis gaat door. Zin om ook mee te gaan en je te laten onderdompelen in de weldadigheid van de eindeloze leegte en stilte, het ritme van de woestijn en van onze kamelen? Te genieten van de warmte, het licht en de kleuren van Marokko..... Na een overnachting in Marrakech reizen we over het Hoge Atlas gebergte naar het Zuiden van Marokko. Aan de rand van de Sahara begint onze 6 daagse wandeltocht door de woestijn met zijn: zandduinen, grote vlaktes, steenwoestijn, acacia s en tamarisken. s Avonds genieten we van een vuurtje, we bakken brood in het zand, maken muziek en laten ons verrassen door een hemel vol schitterende sterren. We overnachten in tentjes, er wordt voor ons gekookt en de bagage wordt gedragen door onze kamelen. Op de terugweg naar Marrakech overnachten we in een prachtige kasbah in de Draa-vallei. Meer informatie: www.beamulder.nl of 050-3113511
***************************************
Wandelschoenen Mountain Peak 13/01/2018
Hoge bruine wandelschoen van Mountain Peak. De wandelschoenen zijn voorzien van een uitneembaar voetbed en een vetersluiting, maat 40. Nauwelijks gebruikt, te klein gekocht. EUR 25,=.
***************************************
Stuur een berichtje naar Dik Verhaar 12/01/2018
Organisator Dik Verhaar is sinds september 2017 in de lappenmand. Hij heeft last van zijn zijn rug + benen (pijnlijke spieren en overbelast). Wandelen zit er nog niet echt in. Misschien leuk om hem een berichtje te sturen? E-mail contact@dikverhaar.nl Groet, Pieter Jongkind
***************************************
Wandelharz.nl 07/01/2018
De op deze website getoonde wandelingen in het Harzgebergte verzorgde wij inmiddels meer dan 60 maal voor dewandelsite. De wandeltochten worden georganiseerd door en voor de deelnemers van dewandelsite.nl. Met een groepje van 9-15 mensen een weekend wandelen? Meld je aan voor de gratis wandelagenda en maak een mooie strand-,bos- of heidewandeling met deWandelsite. Na afloop nog even gezellig napraten in een cafeetje of restaurant. Kijk bij het wandelprogramma van deze website of dewandelsite voor het aanbod van de komende maanden. De Harz kennen we al jaren als een uitstekend wandelgebied. Deze zomer hebben we weer nieuwe streken ontdekt die de basis vormen voor nieuwe wandelingen/ontdekkingstochten. Deze nieuwe wandelingen laten een andere kant van de Harz zien. In ieder geval anders dan wij tot nu toe gewend waren. Hermann Wulff doet weer de gehele organisatie en de wandelingen zijn weer uitgezet door Wery Knaven en Wobbe Kromhout, alle drie uit het mooie Leersum. Agenda Wandelharz * Winterwandelen Oost-Harz, 19 tot 23 januari 2018, Helaas VOL * Paasweekend Siebertal, 30 mrt tot 3 april 2018, Helaas VOL * Harzer-Hexenstieg, 9 tot 16 juni 2018, Nog 3 plaatsen vrij! * Harzer-Hexenstieg, 1 tot 8 sept 2018, Nog 7 plaatsen vrij! * Herfstweekend, 19 tot 23 oktober 2018, Nieuw! *Winterwandelen Harz, 14 tot 19 dec 2018, Nieuw!
***************************************
Met Pinksteren wandelen in Luxemburg 06/01/2018
Wegens afmelding van een deelnemer voor het weekend Luxemburg van 19 tot 22 mei heb ik nog 1 plaats over. De gegevens staan op de agenda bij meerdaagse tochten. Groetjes, Lies van der Veen
***************************************
WANDELWEEK ALTEA in SPANJE 05/01/2018
Heb je zin om mee te gaan met de wandelweek van 15 – 22 april 2018? Er zijn nog 2 plekken vrij. Het ruige berggebied tussen Valencia en Alicante biedt een panorama aan bergtoppen, rotsformaties en schaduwrijke dennenbossen. Sinaasappel- en amandelbomen kleuren de valleien, terwijl Moorse bergdorpjes gastvrijheid en een authentieke Spaanse ervaring bieden. In april is het rond 21 graden, volop lente en een ware bloemenpracht. Onder leiding van wandelgids Tom maken we vijf wandelingen in dit bergachtige gebied met de indrukwekkende berg Puig Campana, hoogte 1.400 m, oa om het stuwmeer van Guadalest en door een barranco., Het is 5 a 6 uren wandelen per dag, 300-600 m stijgen en dalen. Voor ervaren bergwandelaars, wandelniveau 2. We verblijven in de prachtige badplaats Altea, een uur rijden ten noorden van Alicante Airport. We verblijven in een goed en eenvoudig hotel met bar en restaurant, en een gezamenlijk dakterras met prachtig uitzicht op de zee. KOSTEN: de wandelgroep bestaat uit 12 personen. Het wandelarrangement is inclusief vervoer (2 huurauto’s vanaf het vliegveld Alicante), 7x overnachting met ontbijt, 5x lunchpakket tijdens wandeldagen en 4x diner. De arrangementskosten bedragen op basis van een tweepersoonskamer 610 euro per persoon. We vliegen gezamenlijk van Amsterdam naar Alicante, het ticket koop je zelf, details hierover ontvang je van mij. Wil je meer weten? Ineke van Staaveren
***************************************
De Beara Way van 25juni tot 2 juli 02/01/2018
Een uitdagende trektocht met bagagevervoer in het zuid-westen van Ierland. Van Amsterdam naar Cork, met Lingus Air, dan met de bus naar Glencarrif, waar het startpunt is van de langeafstandswandeling. Ik heb de prijs laag kunnen houden (voor Ierse begrippen )met overnachtingen incl. ontbijt, bus-/taxi en bagage vervoer komt de reis op €500,00. Als je op tijd bent, kan ik de vliegreis ook boeken voor 110,00. Voor sportieve en flexibele medewandelaars. Per dag lopen we 20 tot 28km . Als je meer info wilt, mail me maar.
***************************************
olijven plukken in Andalusie 27/12/2017
Wie komt ons de eerste week van januari helpen met het oogsten van de olijven van onze 30 bomen. Je kan een nacht gratis komen overnachten. Iedereen is welkom.
***************************************
4 dagen Orobische Alpen 22-25 juni 2018-€ 395 18/12/2017
Wil je in korte tijd een prachtige hutten -trektocht van 3 dagen? Ga dan mee naar Bergamo waar je slaapt op een 1p kamer. Vervolgens loop je 3 dagen rond de 2000 m in het hooggebergte van de Orobische Alpen en slaap je in comfortabele hutten op een 4p kamer. Alleen een lakenzak en kussensloop zijn nodig. Je koopt al een vliegticket van € 70 retour met Ryanair vanaf Eindhoven( geen ruimbagage nodig)Dezelfde avond zit je op een gezellig terras in het sfeervolle Italiaanse stadje Bergamo. In anderhalf uur zijn we met een huurbus en evt huurauto aan de voet dit mooie gebergte.Kijk voor meer info en foto s op www.lopus-wandelreizen.nl . En boek deze reis voor slechts € 395 excl. vliegticket Inclusief overnachting ontbijt, lunch en diner in de hutten en alle transfers ter plaatse. Voor info kun je mij bellen 06-46768634 of een mailtje sturen naar vet.bianca@gmail.com
***************************************
Controleer je instellingen 13/09/2017
Beste mensen, Het blijkt dat veel leden van de wandelsite hun berichtjes van de organisator niet ontvangen wanneer er iets verandert of wanneer de tocht is geannuleerd. De mail verdwijnt in de spambox, of het blijkt dat je ooit een ander mailadres invulde. Controleer hoe dat bij jou is, door aan jezelf via de link (e-mail) achter je naam bij een tocht een mailtje te sturen. Ook belangrijk: Check altijd kort tevoren of de tocht nog online staat, of is geannuleerd. Vooral bij fietstochten!
***************************************

 

terug

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen