De Wandelsite prikbord

Heb je schoenen, rugzak, tent of gore-tex jas in de aanbieding? Zoek je een reisgenoot om een wereldreis mee te plannen, of heb je een leuke wandeltip? Plaats een advertentie op het prikbord!

Om de volledige advertenties te bekijken dien je aangemeld en ingelogd te zijn bij De Wandelsite.

Sneeuwschoen wandelen in de Harz 13/08/2018
Vrijdag 14-12 t/m Dinsdag 18-12-2018 Als er geen sneeuw is op deze datum gaan we gewoon wandelen en wordt er geen huur voor de Sneeuwschoenen in rekening gebracht Sneeuwschoenwandelen het ideale alternatief voor de wandelliefhebber. Waar sneeuw van 50cm de wandelaar het wandelen bijna onmogelijk maakt, is de sneeuwschoen wandelaar juist blij met een mooi dik pak sneeuw.Met een paar sneeuwschoenen onder je wandelschoenen, je caiters (Gamaschen), een stel wandelstokken paraat en je bent klaar voor een mooi wandeling door de sneeuw ! Zak je met alleen wandelschoenen 40cm in de sneeuw en verbruik je veel energie met sneeuwschoenen breng je dat terug tot ca. 10cm . Alleen als je voorop loopt om een spoor te maken in diepe sneeuw vraagt dat wel meer energie. Onze sneeuwwandeltochten maken we met een groep van maximaal 8 wandelaars vanuit een klein dorpje in de Oost-Harz, Neuwerk Gemeente Oberharz am Brocken. Drie dagen sneeuwschoen wandelen, zaterdag, zondag en maandag. De laatste dag, dinsdag, brengen wij een bezoek aan Wernigerode of de Wurmberg te Braunlage. Reis: Vervoer met personenbusje(9 pers.) Inbegrepen: Reis, Gebruik Sneeuwschoenen en Wandelstokken, toeristenbelasting, ontbijt, lunchpakket en eindreiniging huis. Kosten 389,00 p.p. 4 nachten/5 dagen
***************************************
Cultuursnuiven in de Harz 10/08/2018
Nog 2 plaatsen vrij ! Deze keer een geheel ander programma in de Harz. Al jaren lopen veel leden van de wandelsite met ons in het Harzgebergte maar meer en meer horen wij ook de vraag wat is hier nog meer te zien dan de bossen, heuvels, meren en mooie vergezichten. Hoe zien de grote steden en bezienswaardigheden hier in de buurt er uit zoals Thale met zijn Hexentanzplatz met uitzicht over het bodetal ,met de Bimmelbahn door Quendlinburg met zijn vakwerkhuizen, Wendefurth met zijn nieuwe Hangbrug over het Wenderfurthermeer en natuurlijk een rit met de Stoomtrein van de HSB naar de Brocken met zijn 1142 meter de hoogste berg van Noord-Duitsland. Een bezoek aan het Besucherbergwerk Buchenberg te Elbingerode en een rit met paard en wagen naar Schloss Wernigerode waar Juliana van Stolberg wel eens logeerde. En op de laatste dag als wij al weer op weg zijn naar Nederland nog een bezoek aan Goslar in de West-Harz. Ook deze zes dagen verblijven wij in de vakantiewoning de Heksenketel van de familie Eikelenboom in Neuwerk. Het meer dan 300 jaar oude vakwerkhuis op de heuvel tegen over het dorp. De groep zal inclusief mij zelf niet groter zijn dan 9 personen en alle vervoer naar en van de Harz zullen dan ook met een 9 persoons VW Tranporter (busje) plaats vinden ook alle vervoer/kilometers in de Harz naar uw wandeling of bezienswaardigheid zijn inclusief. De kosten voor deze 6 daagse zijn 379 euro per persoon. (bij 8 personen)
***************************************
Camino Ingles 09/08/2018
op 9 juli 2019 wil ik een aanlooproute wandelen naar Santiago vanaf Ferrol ik zoek daarvoor 4 personen die meewillen. de tocht is onder begeleiding van een gids, l kijk voor meer info op https://www.wandelnaarcompostella.nl mail me als je meewilt.
***************************************
Sahara voetreis 05/08/2018
Vier de komende feestdagen in de Woestijn van Marokko tijdens onze voetreis. Dromedarissen, drijvers en kok verzorgen een heerlijke tijd in de desert. Meer info: Marokko buiten de paden/Sinidiwane. Groeten Erna en Aziz
***************************************
Hilligenpad-bezinningsroute 105km 03/08/2018
Deze komt binnenkort op de site, ik zal deze in 3 weekeinden lopen. Het Hilligenpad - Zwerven door Twente. Een vijfdaagse bezinningsroute van 105km voor wie op zoek is naar rust en reflectie of voor als je gewoon lekker wilt genieten van de oale grond; het Twentse landschap. De bijbehorende wandelgids Hilligenpad geeft mooie beschrijvingen van de 50 bezinningsplekken die we tegen zullen komen.
We lopen de tocht is groepen maar je kan natuurlijk ook delen alleen gaan lopen of in stilte. Je kan het als een pelgrimspad zien.
We verzamelen telkens bij het eindpunt om vervolgens met auto’s naar het beginpunt te gaan.
***************************************
Meindl wandelschoenen 01/08/2018
Ik heb Meindl schoenen helaas te groot voor mij gekocht 47 1/2 Als er iemand intresse heeft, heb er een x of 4 mee gewandeld
***************************************
LAW-gidsjes 30/07/2018
Ik heb vier LAW-gidsjes dubbel. Misschien kan ik iemand er nog een plezier mee doen. Je hoeft alleen de porto kosten te betalen. Het zijn: Krijtlandpad vierde druk 2005, Texelpad tweede druk 2005, Overijssels Havezatenpad eerste druk 2006 en Hanzestedenpad 2008.
***************************************
Pelgrimsweekend Peerkepad 29/07/2018
Het Peerke Donderspad loopt vanaf Tilburg naar Wittem. Een pelgrimspad met een lengte van ongeveer 160 km, we lopen in de sporen van Peerke Donders. Tijdens het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 september loop ik de eerste etappes van dit pad. En maximaal 10 personen kunnen mee. Bijzonderheden van dit tweedaagse wandelweekend: - - - - We lopen tijdens de twee (wandel)dagen over het Peerke Donders-Pelgrimspad.(24 en 16 km). We overnachten bij Pelgrimshoeve Kafarnaum, een ware pleisterplaats voor pelgrims onderweg. We bezoeken de tuin en de stiltekapel van de Jacobushoeve. Je wordt tijdens het weekend goed verzorgd: overnachting, ontbijt, lunch (2e dag) en diner zijn inbegrepen, net als een welkomstdrankje (met iets lekkers) en een afscheidsdrankje. De kosten voor deelname zijn €85 pp. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Interesse? Stuur mij een mail en je krijgt alle relevante info toegezonden. Je bent welkom!
***************************************
Dames Bergwandelschoenen maat 42,5 29/07/2018
Mooie, stevige dames bergwandelschoenen van Hanwag. Categorie B, maat 42,5. Weinig gedragen. Ik heb zelf een grotere maat nodig.
***************************************
Trektocht in Nepal 25/07/2018
Wij zoeken nog sportieve tochtgenoten voor een 14 daagse trektocht ten zuiden van de Annapurna south. Het is niet een standaard tocht, veelal slapen we in z.g. homestays of eenvoudige maar schone lodges. Hoogste overnachting op 3800 mtr. Per dag ongeveer 5 tot 6 uur lopen, soms korter, soms langer. Er gaat een ervaren gids mee, evt. drager(s) bespreekbaar. Vertrek vanuit NL rond 22/23-11. Minimaal drie weken vakantie nodig voor trek en transport. Meer details via mail. Harry (Pokhara NP)
***************************************
GR10 wandelen in September? 22/07/2018
Wie heeft interesse om in september 2 weken een GR10 deel te wandelen in de Pyreneeën? Ik wil dit doen via de reisorganisatie Bergtoppers. Zie https://www.bergtoppers.nl/gr10/ voor meer informatie. Het gaat om week 5&6. Dat dit pittige wandelingen zijn spreekt voor zich. Neem contact op als er vragen zijn.
***************************************
Amandelen en Wandelen 16/07/2018
Amandeloogst in Andalusië. Wie komt ons helpen?? Rond onze hostel "La Balsa" in Spanje staan 25 amandelbomen en de oogst hiervan valt begin oktober. Als je dan niet kunt is er nog een tweede kans in december om La Balsa te bezoeken want dan vindt de olijfoogst plaatst. Als je komt helpen krijg je een gratis overnachting. La Balsa ligt in een schitterend wandelgebied aan de voet van de Sierra Nevada waar je volop kunt genieten van de stilte, ruimte en schone lucht. Iedereen is welkom!
***************************************
Wandelen naar Compostela 13/07/2018
We gaan van 16-10 t.m. 30-10 weer de mooie Camino Portugues kustroute bewandelen. Deze camino loopt van Porto naar Santiago de Compostela. Er is nog mogelijkheid om je aan te melden! Wil je op de hoogte blijven van de aankomende wandeltochten en reisverslagen ,like/vind ik leuk dan de facebookpagina van Wandel naar Compostella. Nog een paar weekjes dan gaan we de camino Ingles lopen, de camino Finisterre en nog eens de camino ingles in September. Lijkt het je wat na het zien en het lezen van het reisverslag? Je aanmelden voor een wandeltocht kan via het contactformulier van https://www.wandelnaarcompostella.nl
***************************************
City Wish Walk 12/07/2018
Op 25 november is de eerste editie van City Wish Walk in Amsterdam! City Wish Walk is een wandelevenement voor jong en oud, van fit tot wat minder fit. Loop 6 of 12 kilometer langs de pareltjes van Amsterdam om geld in te zamelen voor Make-A-Wish. Make-A-Wish Nederland wil ernstig zieke kinderen een positieve boost meegeven. City Wish Walk is een wandelfeest voor iedereen: families, vrienden, bedrijven, scholen en verenigingen. Loop mee en schrijf je in via bit.ly/city-wish-walk-amsterdam!
***************************************
PAUPERkolonies & NATUURwandelingen 11/07/2018
Verken eens de voetsporen van je voorvaderen die als kolonisten in een van de zeven kolonien waren ondergebracht. Wil je er meer van weten? Wandel dan eens mee met Tineke en Piet Poortman in het Kolonieweekend 10 t/m 12 augustus in Merksplas/Wortel in Belgie. Op zaterdag 15 september in Frederiksoord/Wilhelminaoord en vrijdag 12 oktober in Willemsoord. Zowel het weekend als de dagwandelingen staan in de wandelagenda. Graag tot dan!
***************************************
Nazomer in Noord-Frankrijk van 2 tot 8 sept 06/07/2018
Nazomer in Noord-Frankrijk, ik heb nog een plaats vrij voor een dame en een heer We wandelen in de streek La Thiérache. Het betreft een natuurgebied net over de Belgische grens met bossen, uitgestrekte velden, landerijen en kleine dorpjes. We lopen tussen en 17 en 23 km per dag over begaanbare paden en kleine landweggetjes. Het programma is 2 dagen wandelen, vrije dag, 2 dagen wandelen. We starten een keer vanuit het huis en voor de overige wandelingen rijden we een stukje. We verblijven in een chambre d’hotes in Any-Martin-Rieux, in zeer ruime tweepersoonskamers met losse bedden en eigen badkamer (er zijn géén eenpersoonskamers). Kosten voor 6 nachten, 6x ontbijt, 3x diner is 270 euro p.p. Voor de lunch worden inkopen gedaan en op de vrije dag kan gebruik worden gemaakt van de keuken. Vanuit Utrecht is het ongeveer een kleine 4 uur rijden. Organisatoren zijn Agnes Niggebrugge en Anna Dijkstra.
***************************************
8 dagen, de Harzer Hexenstieg 03/07/2018
Zijn er nog wandelaars die deze week aandurven in September.-Zaterdag 01-09 t/m Zaterdag 08-09-2018- Wandelweek Harzer Hexenstieg Duitsland-afstand ca.105/112km aantal deelnemers op dit moment 4-Wandelen zonder bagage.Van de West Harz naar Thale in de Oost Harz.Wij zoeken dus nog 4 wandelaars anders kan deze wandelweek niet doorgaan.-Stuur een mail voor meer informatie.-Groet Hermann
***************************************
Wandelreis Hadrian s Wall, 12 t/m 18 augustus 02/07/2018
Nog enkele plaatsen beschikbaar op deze compacte, geheel verzorgde groepsreis. Gegarandeerd vertrek, max. 12 deelnemers. We lopen de gehele Hadrian s Wall Trail (ca.115 km), langs de overblijfselen van de muur die de Romeinse keizer Hadrianus zo’n 1900 jaar geleden liet bouwen om de Schotse barbaren op afstand te houden. Ik organiseer deze wandelreis in samenwerking met Peter Ernest, die de tocht langs Hadrian’s Wall de afgelopen jaren al vijf keer met groepen wandelaars heeft gelopen. Deze reis verloopt volgens hetzelfde, succesvolle en goed uitgekristalliseerde concept. We vliegen met KLM van Amsterdam naar Newcastle, en lopen de tocht vanuit twee verblijfplaatsen: Carlisle en Newcastle. Een eigen bus brengt ons steeds naar het beginpunt van een etappe en haalt ons eind van de dag ook weer op. Het landarrangement, incl. logies, alle transfers en bagagetransport, kost 395 euro (gedeelde tweepersoonskamer) of 575 euro (eenpersoonskamer. Kosten vliegreis (retour): ca. 160 euro (afhankelijk van moment van boeken) plus evt. kosten voor ruimbagage. Interesse: stuur een retourmail en je ontvangt het reisprogramma van dag tot dag en alle verdere gegevens om te boeken. Of bel: 06 – 55 998 477. Met vriendelijke groet, Dick Groenendijk
***************************************
Ezeltrektocht 2018 26/06/2018
Leven in de natuur, door mooie landschappen trekken, vol eenvoud, kamperen, wandelen met ezels die je bagage (deels) dragen, in overleg stukken lopen in stilte, een kampeerplek opzoeken als we genoeg gelopen hebben, een simpel en voedzaam potje koken, de materiele luxe thuislaten en de telefoon uit, vertrouwen op de stroom van het leven wat we allemaal tegenkomen elke dag, vriendschap sluiten met de ezels, vrienden maken onderweg met alle levende wezens die je tegenkomt, natuurlijke overvloed en jezelf ervaren. Raakt je dit? Lijkt je dit wat? Komende zomer kun je mee op trektocht met de ezels Ravel en Rosemunde. We starten bij de weide van de ezels in Zwolle. We lopen naar het mooie Vechtdal toe, pikken de fantastische Lemelerberg mee, een stukje langs de mooie Regge, het Eerder Achterbroek, de bulten bij Beerze en gaan via de noordkant van de Vecht weer terug naar Dalfsen, steken daar de rivier weer over en vervolgen onze weg terug naar Zwolle. Dagafstanden zijn 15 -20 km per dag en er zit ook een korte dag tussen. We kamperen op campings waar we van harte welkom zijn met de ezels, Margo kent ze omdat ze er eerder was. Ook de route is voor Margo vertrouwd, en heel mooi. De groep uit 2016 zei: we wisten niet dat Nederland zo mooi is . datum: vrijdag 24 augustus tot vrijdag 31 augustus Er is plek voor minimaal 2 en maximaal 5 personen. Een (groot) deel van de bagage kan op de ezels. Als de groep wat groter is, moet ieder wat meer zelf dragen. Let op!: de opzet en de datum van de ezeltrektocht 2018 is gewijzigd.Dit hier is de goede versie. Voor meer informatie: http://margometezel.nl/ezeltrektocht-zomer-2018/
***************************************
Weekend (3 nachten) naar Groot-Brittannie 26/06/2018
In het voorjaar van 2019 wil ik naast de inmiddels bekende wandelweekenden Parijs (met de Thalys) ook een wandelweekend Londen (Eurostar) en een wandelweekend Edinburgh (vliegtuig) organiseren.

In Londen zowel als Edinburgh zal er gelogeerd worden in een heel centraal gelegen modern hotel. De kamers zijn niet te groot.

Voor ik contact opneem met de groepdesk van NS wil ik graag weten of er onder de Wandelsiters belangstelling is voor dergelijke weekends.

Voor meer info kun je me mailen op peter0645@gmail.com of appen/bellen op 0645-314539
***************************************
Rondleidingen Maastunnel Rotterdam 26/06/2018
De gemeente Rotterdam biedt gratis rondleidingen aan in de gebouwen van de Maastunnel (dus vanwege de veiligheid niet in de tunnel zelf). Leuk in combinatie met een wandeling in of rond Rotterdam. In juli zijn nog diverse data beschikbaar. Kijk voor inschrijving op www.gilderotterdam.nl > Rondleidingen > Agenda > Maastunnel. Veel plezier!
***************************************
September wandelreis Portugal 24/06/2018
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 22 - 29 september 2018. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem 00351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
Ontmoet wandelaars in China - Rusland 01/06/2018
In September ga ik met een groep naar wandelingen in Beijing, Xian, Chengdu en Vladivostok. We ontmoeten daar wandelaars waar we mee samen wandelen. Laat mij u gids zijn om dit te ontdekken. I.v.m. de benodigde uitnodigingen voor de visa is snel aanmelden nodig. Datum : 2 september t/m 10 september 2018 Verlenging Xian en Chengdu 10 t/m 16 september 2018 Verlenging Vladivodstok Rusland 16 t/m 26 september 2018 Verlenging Trans Siberie Express 25 september t/m 5 oktober 2018** ** met tussenstop
***************************************

 

terug

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen