Maandag
01-01-2018 10:30
Duinvermaak in Bergen
provincie Noord-Holland vertrekpunt eindpunt Bergen (rondwandeling)  afstand 20 km  aantal deelnemers op dit moment 12
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Dit is de wandeling die naam en faam heeft verworven door Hans Dekker die deze vele malen voor ons heeft geleid. Voor deze nieuwjaarseditie mag ik zijn rol overnemen.

We verzamelen in het aloude Duinvermaak en kopen daar een duinkaart. Een klimmetje om er even in te komen, daarna dalen we af in de duinen en lopen via het bos heel even het centrum in. Langs de Ruinekerk en het Huis met de Pilaren en dan gaan we door het bos naar De Voert, een schitterende weg door het vlakke polderland. Ineens doemt dan de binnenste duinenrij op.

We lopen door de duinen naar Bergen aan Zee, waar we in strandtent Hemingway lekker warm binnen kunnen genieten van de koffie of de lunch, en wellicht een kijkje op de nieuwjaarsduikers. We vervolgen onze weg over het strand een paar kilometer noordwaarts, naar de Kerf, een gat in de duinenrij. Via duinen, bossen en heide komen we bij het IVN Informatiecentrum en daarna lopen we terug naar het gezellige Duinvermaak.

We lopen over rustige asfaltwegen, bos-, zand- en duinpaadjes en over het strand, maar let op: door het rulle zand en de vele hoogteverschillen is het zeker geen lichte wandeling. Op de toppen staan we even stil om van het uitzicht te genieten.

 Hoe kom ik er?
Met de auto vanaf Alkmaar de borden volgen naar Bergen Centrum (bij Bergen 1e rotonde rechtdoor, dan 2e rotonde 3/4, in het centrum aan het einde op de T-splitsing rechtsaf de Breelaan op), bij de kruising rechtdoor de Breelaan vervolgen, langs de Albert Heijn naar cafe-restaurant Duinvermaak (ongeveer 1,5 km). Links ligt het parkeerterrein (zo vroeg op nieuwjaarsdag is het makkelijk een vrije plek te vinden). Met het openbaar vervoer is het iets lastiger: je neemt de trein tot Centraal Station Alkmaar en vandaar gaat er 2 maal per uur een bus (lijn 6) die je in 10 minuten naar het centrum van Bergen brengt (Plein), maar daarna is het nog een kwartiertje lopen. Ik kan tot 10.00 uur twee mensen van het station ophalen.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Behoorlijk doorlopen  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Een mengeling van Capitool wandelgids, twee OnTrack wandelingen en nog wat H.D. inbreng.

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 14)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen