Woensdag
08-11-2017 10:30
Informatieve stadswandeling in Haarlem
provincie Noord-Holland vertrekpunt eindpunt Haarlem (rondwandeling)  afstand 14  aantal deelnemers op dit moment 11 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Dit is de zevende van een serie woensdagse informatieve stadswandelingen die speciaal bedoeld zijn voor wandelaars die oude historische steden willen bekijken.

Haarlem is een historische en gezellige stad vol met bijzondere gebouwen, leuke straatjes met mooie hofjes en gezellige cafes. Ik heb tientallen markante, bijzondere en mooie locaties genoteerd, die ik wil bekijken. We wandelen eerst door het Kenau park, over de oude verdedigingswallen en langs de Koepelgevangenis, om vervolgens bij een leuke horeca langs De Spaarne aan te komen. Na de pauze lopen we langs de Spaarne en de Amsterdamse poort het oude centrum van de stad in om aan onze informatieve stadswandeling te beginnen.

We lopen o.a. langs de Gravestenenbrug, de Melkbrug, het Teylers museum, de Waag, het Café van Jacques van Egmond, St.Elisabeth Gasthuis, het Blokshofje, de Prinsentuin en nog vele andere bijzondere locaties, te veel om te benoemen! Ook lopen we langs twee locatie met een bijzonder verhaal. O.a het verhaal van de geweigerde doop en de geschiedenis van de banketbakkerij met de dodende knecht. Natuurlijk doen we ook de welbekende locatie aan, zoals de Grote Markt, het Stadhuis en de Bavokerk.

 Hoe kom ik er?
Met de trein is de stad goed te bereiken. Met de auto is alleen duur parkeren mogelijk.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Eigen idee!

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 11)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen