Zondag
26-11-2017 10:00
J.S. Bach: Mis in G (Leiden), Hollands Duin, Pan van Persijn
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt Scheveningen Haven - NS Leiden Centraal  afstand 22,5 + 3 km  aantal deelnemers op dit moment 7 (vol)
 Omschrijving 
Zelf of met dagje samen uit maatjes combineer(de) ik de wandelhobby graag met andere, bijvoorbeeld culturele interesses, om zo te komen tot een boeiend tutti frutti, veel hooi op de vork uitgaansdag vol lustige belevenissen.

Nu en in verleden vind en vond ik het plezierig om mijn blijmoed oproepende ervaringen in deze samen te delen in groepsvorm met gelijkgestemden. Met gelijkgestemden bedoel ik dat wanneer u zich opgeeft voor deze activiteit ik er van uitga dat u de intensie heeft het gehele programma van deze herfst zondag mee te gaan doen, oftewel bied ik het hier aan als compleet geheel bedoeld.

Ook moet u er rekening mee houden dat deze wandeldag pas in de avonduren wordt afgesloten met de hart en zielsprachtig spiritueel aangrijpende heilige barok muziek, Missa in G, BMV236, van Johann Sebastian Bach in een Cantatedienst gehouden in de Pieterskerk te Leiden. Een plaats, een kerk, de kerk in algemeen waar deze componist zo mee was verbonden tijdens zijn leven, en om u lieve Hollanders e.a. gerust te stellen nog eens gratis te bezoeken ook. Gelovig (vanuit welke huize dan ook), ongelovig, spiritueel, niet spiritueel,...,deze muziek is nogmaals heilig genoeg om een ieder te raken!

We beginnen deze zondag echter buiten Leiden, namelijk bij de Haven van Scheveningen, waar we na eerst even horeca aanvangen met een hier en daar qua traag zware ondergrond tamelijk pittige wandeling over het strand, door het Hollands Duin, met ook een glooiend rul zand laarzenpad, naar de Pan van Persijn of Panbos. Het duinlandschap op onze route is open, golvend en zeer weids van aard, met maar heel af en toe een stukje bos. Onderweg houden we twee tot drie korte picknick pauzes op geborgen plekken waar het heerlijk voelt om even te kunnen zitten, liggen op uw rug even nergens aan denkend in een flow, of genietend van eigen meegebrachte rantsoenen. Deze 1e wandeling van de dag is 22,5 km lang.

Voordat we vanaf het Panbos op tijd met busvervoer vertrekken naar Leiden hebben we ruim een uur de tijd om onze magen te vullen bij Pannenkoeken Boerderij Katwijk, waar ik met ferve ooit de lekkerste pannenkoek uit mijn hele leven en daarvoor heb gegeten, de Noordzee Pannenkoek wel te verstaan, in gezelschap van toenmalig wandelmaatje.

Met de bus aangekomen in Leiden start onze 2e wandeling van deze dag. Een mini stadsrondwandeling in de vroege avond van totaal 3 km lang, heen en terug tussen Station NS Leiden Centraal en de Pieterskerk waar onderstaande bijeenkomst plaatsvindt en schat ik ongeveer een uur gaat duren. Schat dat deze dag, na de Cantatedienst uiteindelijk rond 20:30 uur op Station NS Leiden Centraal op zijn einde loopt.

We dienen enigszins op tijd klaar te zitten in de Pieterskerk. Ondanks dat het een immens grote kerk is waar duizenden mensen in kunnen, leert de Leidse volksaard, de levensvierende Hobbits onder de Nederlanders dat dit soort activiteiten snel kan volstromen, evenals restaurants en andere genoeglijkheden des levens. De stichting Cantate Domino organiseert deze culturele liturgische manifestaties die het gebruik van monumentale kerken bevorderen. Zij tracht dit te bereiken door cantatediensten te organiseren in de Pieterskerk of de Hooglandsekerk, beide in Leiden. Deze avond J.S. Bach, Cantate BWV 236, Missa in G:

William Byrd Vocaal Ensemble
o.l.v. Nico van der Meel
Pauline van der Meer, sopraan
Annelies Korff de Gidts, alt
Robert Buckland, tenor
Mattew Baker, bariton

Liturg: ds. Arie Kooijman, Leiden

Foto album Hollands Duin e.o.

Hollands Duin: Wandeling vanaf de Scheveninger Haven naar de Pan van Persijn (GPS en Geometrische gegevens)

Route heen en terug vanaf NS Leiden Centraal naar de Pieterskerk

 Hoe kom ik er?
Vanaf de Bushalte Den Haag Centraal Station Busplatform vertrekt om 09:38 uur HTMbuzz Stadsbus 22 (richting Duindorp) en deze bus arriveert om 10:00 uur bij Bushalte Statenlaan, Den Haag (ons Afspreekpunt).

Komt u met de auto, dan kan men deze het beste achterlaten in Leiden en vandaar met trein en of bus naar het Afspreekpunt van deze wandeling reizen.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Behoorlijk doorlopen  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht.

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 7)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen