Woensdag
22-11-2017 10:15
Informatieve stadswandeling in Den Haag
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt NS Den Haag CS (rondwandeling)  afstand 16  aantal deelnemers op dit moment 11 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Dit is de negende van een serie woensdagse informatieve stadswandelingen die speciaal bedoeld zijn voor wandelaars die oude historische steden willen bekijken.

Den Haag is een historische en statige stad met bijzondere nationale en internationale gebouwen en deftige lanen. Maar Den Haag kent ook vele landgoederen die wij dan ook gaan bezoeken. Ik heb tientallen markante, bijzondere en mooie locaties genoteerd, die ik wil bekijken.

We wandelen eerst langs Huis ten Bosch en Landgoed Marlot richting Wassenaar, waar wij eerst van een koffiestop gaan genieten. Na de pauze lopen we in Wassenaar langs Kasteel De Wittenburg, de Bloemkampschool (prinsesjes) en Renbaan Duindigt naar Landgoed Clingendael waar zich de Japanse tuin bevind. (nu gesloten). Na Clingendael lopen we via Landgoed Oostduin en Arendsdorp naar het Vredesplaleis, waar we in een koffiehuis een tweede pauze nemen.

Hierna gaan we aan de echte stadswandeling beginnen en lopen via het Noordeinde richting het Binnenhof. We wandelen over het statige Lange Voorhout, de Hofvijver met zicht op het bekende torentje, het Paleis Kneuterdijk, en de Gevangenpoort. Hierna bezoeken we het Binnenhof waar je o.a. de Staten Generaal, de Eerste Kamer, het Kleine huisje en de Ridderzaal vind.

Na het regeringscomplex bezocht te hebben lopen we via het Plein, waar zich de ingang naar de Tweede Kamer bevind, terug naar het Centraal station.

 Hoe kom ik er?
Met de trein rechtstreeks uit Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.
Met de auto is alleen duur parkeren mogelijk.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Eigen idee!

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 11)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen