Dinsdag
02-01-2018 11:00
EXTRA Een goed begin van 2018! Met Huis van Gijn.
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt NS Dordrecht (rondwandeling)  afstand 10 km  aantal deelnemers op dit moment 13 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Na een kwartiertje koffie. We gaan vanuit Dordrecht naar Zwijndrecht via de Zwijndrechtse brug. Ooit was dat de A16... 2 banen heen en 2 banen terug. Niet meer voor te stellen! Wij wandelen langs de Oude Maas met een mooi uitzicht op de skyline van de historische binnenstad van Dordrecht. Vervolgens varen wij terug naar Dordrecht om een bezoek te brengen aan museum het huis van Gijn. Het huis aan de Nieuwe Haven 29 werd in 1729 gebouwd in opdracht van Johan van Neurenberg, een rijke regent. Simon van Gijn, zakenman, jurist en verzamelaar woonde hier van 1864 tot zijn dood in 1922. Zijn huis en het merendeel van zijn verzamelingen liet hij na aan de Vereniging Oud-Dordrecht met de opdracht de collecties openbaar te maken en het huis als museum in te richten. Voorwaarde was dat het interieur zo veel mogelijk intact zou blijven. In 1925 werd het huis opengesteld voor publiek. Naast interieurs uit de 17de, 18de en 19de eeuw beschikt het museum over een collectie kunstnijverheid, een speelgoedverzameling en een grote collectie historieprenten, de Atlas Van Gijn. Kortom een bijzonder mooi museum! We sluiten de dag af met een gezellige nazit.

 Hoe kom ik er?
Trein: Station Dordrecht, uitgang centrum. Auto: Navigeren naar Mauritsweg, daar in de buurt gratis een plekje zoeken, door het Weizigtpark heen lopen (rode fietspad volgen), onder het station door naar uitgang centrum. Denk eraan dat je wel een ov chipkaart nodig heb om door de poortjes te gaan.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
zelf verzonnen

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 13)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen