De Wandelsite prikbord

Heb je schoenen, rugzak, tent of gore-tex jas in de aanbieding? Zoek je een reisgenoot om een wereldreis mee te plannen, of heb je een leuke wandeltip? Plaats een advertentie op het prikbord!

Om de volledige advertenties te bekijken dien je aangemeld en ingelogd te zijn bij De Wandelsite.

Thermosfles ruilen? 19/01/2020
Ik heb een thermosfles van Primus van 500 ml. Het is mat zwart met rode letters. Heeft iemand de 350 ml, die het wil ruilen?
***************************************
Wandelen in Berlijn 20 t/m 25 mei 16/01/2020
Bij deze reis volgen we de Spree die dwars door Berlijn loopt. Reken er dus niet op dat we allerlei must-sees van Berlijn gaan bezoeken!
Woensdag reizen we met de trein naar Berlijn. Die middag lopen we naar de -aan de Spree gelegen- East Side Gallery.
Donderdag gaan we met de S-Bahn naar Kopenick. De route voert vanaf de Salvador Allendebrug naar de Altstadt langs het door de kapitein van Kopenick bekend geworden stadhuis. Die middag loopt de route onder andere door het aan de Spree gelegen Treptower Park met het gigantische Russische oorlogsmonument.
Vrijdag gaan we met de Regionalzug naar Albrechtshof. We lopen langs de Spree via Spandau en Charlottenburg richting Tiergarten waar we de S-Bahn terug naar het hotel nemen.
Zaterdag gaan we weer eerst naar de Salvador Allendebrug. Nu lopen we oostwaarts en eindigen bij Neu Helgoland waar we de boot nemen naar Rahnsdorf. Van daaraf gaan we met de S-Bahn terug naar het hotel.
Zondag gaan we met de S-Bahn naar de Reichstag. Na het bezoek aan de koepel, lopen we langs de Spree terug naar het hotel.
Maandagochtend zal ik proberen een rondleiding door de Nederlandse Ambassade te regelen.

De kosten van de reis (treinticket vanaf het door jou op te geven NS-station - Berlijn vv, 5 nachten verblijf obv volpension en ov in Berlijn) zijn 530 euro voor een 1-persoonskamer en 470 euro per persoon voor een 2-persoonskamer. Alle kamers hebben twee 1-persoonsbedden en een eigen badkamer met douche en toilet.

Binnen 7 dagen na aanmelding ontvang ik graag de aanbetaling van 200 euro op het rekeningnummer dat ik je mail. Het restant dien je uiterlijk 31 maart over te maken. Als je annuleert kun je vanzelfsprekend zelf voor een vervanger zorgen. De vervanger betaalt de tocht aan de organisator. Er vindt uitsluitend restitutie plaats indien hetzij jij, hetzij de organisator voor een vervanger zorgt. Het treinticket is op naam en kan dus niet gerestitueerd worden.

Deelname aan deze meerdaagse activiteit is op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent. Niet alle verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van een geannuleerde reis als deze. Check bij je verzekeringsmaatschappij of een reis als deze onder de dekking valt. Ik heb geen EHBO diploma of certificaat.

Voor meer info kun je een app sturen naar 0645-314539 of een mail sturen naar peter0645@gmail.com
***************************************
De Harzer Hexen Stieg (8dagen) 14/01/2020
De Qualitatsweg Wanderbares Deutschland Harzer-Hexen-Stieg loopt dwars door de Harz in Duitsland, duivels mooi en heks achtig kronkelend. De legendarische Brocken – de hoogste berg in het noorden van Duitsland – is slechts een van de vele hoogtepunten op de spannende wandelroute door het Harz gebergte en het Harz National park. Niet alleen liefhebbers van sagen en legenden komen hier aan hun trekken, het ‘magische’ gebergte van de Harz maakt ook natuurliefhebbers en plezierwandelaars enthousiast. U loopt deze route in een groep (maximaal 8 personen) maar zonder begeleider, vervoer (busje) is heel de dag in de buurt of bereikbaar. Accommodatie: Ferienhaus Monarda, vakantiehuis te Hahnenklee Bockswiese. Periode: 6 tot 13 juni 2020. http://www.wandelharz.nl
***************************************
Voordelig parkeren 12/01/2020
Ga je op vliegreis dan kan je voordelig bij ons parkeren en word je met een VW-bus naar Schiphol gebracht en weer opgehaald. Stuur een berichtje voor meer info.
***************************************
Wandelreis voor groep van 7 personen naar Mallorca 12/01/2020
Wil je met een groep vrienden verblijven in een Spaanse Finca in Mallorca met zwembad van 3 tot 10 mei? Ik kan voor een groep van 7 personen een reis organiseren voor € 795 p.p inclusief vliegticket en 5 slaapkamers alle transfers ter plaatse en reisbegeleiding , ook tijdens de wandelingen. Kijk voor informatie op www.lopus-wandelreizen.nl
***************************************
Wandelreizen in 2020 12/01/2020
Ook dit jaar organiseer ik -al dan niet samen met Aqeel- een aantal wandelreizen.
Verschil met 2019 is dat mijn reisjes niet op de Wandelagenda maar uitsluitend op het Prikbord worden aangeboden. Voor aanmelding hoef je dus niet op de Wandelagenda te wachten. Dat kan -net als vragen- dmv appen naar 0645-314539 of mailen naar peter0645@gmail.com.

Het zijn de navolgende wandelreizen:

- 8 t/m 14 april Rome met KLM (vol);

- 17 t/m 20 april Voorjaar in Parijs, met de Thalys (vol);

- 30 april t/m 5 mei Kamnik in Slovenie met Transavia (vol);

- 20 t/m 25 mei Berlijn (Wandelen langs de Spree), met de trein vanaf treinstation bij jou in de buurt, zie Prikbordbericht van 12/11/2019;

- 29 mei t/m 1 juni Londen (dagelijks een rust in/bezoek aan een museum) met de Eurostar (door een annulering 1 plaats vrij);

- 5 t/m 8 juni Keulen, met de trein vanaf treinstation bij jou in de buurt (nog 3 plaatsen), zie Prikbordbericht van 10/12/2019;

- 4 en 5 juli Beek - Kleef - Plamolen, zie Wandelagenda;

- 30 juli t/m 6 augustus, Cotswolds, met KLM, (nog 1 plaats);

- 9 t/m 15 augustus Hadrian s Wall, met KLM, zie Prikbordbericht van Dick Groenendijk de dato 7/11/2019, (nog 1 plaats);

- 6 t/m 13 september, 6 nachten New York I (vol);

- 13 t/m 20 september, 6 nachten New York II;

- 25 t/m 28 september Christo in Parijs, met de Thalys (10 vooraanmeldingen);

- 8 t/m 13 oktober Sightseeiing in Berlijn, met de trein, vanaf station bij jou in de buurt.

Vijftien april beslissen Aqeel en ik of we nog een reis naar Rome organiseren (14 t/m 18 oktober). Je kunt je daar vrijblijvend voor aanmelden.

Het zijn stuk voor stuk groepsreizen. Voor hen die graag los van de groep op pad willen gaan zijn deze reizen niet geschikt. Niet alleen voor die reiziger is een dergelijke reis ongeschikt maar -belangrijker nog- voor de overige deelnemers aan de reis. Die vragen zich terecht af waarom zo iemand een groepsreis heeft geboekt.

***************************************
Weg der Sinne lopen in het Sauerland 10/01/2020
Wie heeft zin om in 4 of 5 etappes van circa 18 tot 20 km per dag een groot deel van de Rotharsteig met mij te lopen in het Sauerland. Start in Brillon en eindigend in Bad Berleburg (inkorten of andere volgorde is mogelijk). Overnachten in pensions of b&b s (in overleg te bepalen). Mijn voorstel is dit te doen in juli of augustus, maar eventueel ook mogelijk in de krokusvakantie 22-29 februari. Ben goed bekend in deze regio omdat ik er zelf een vakantiewoning heb. Reken op circa 30 - 40 euro per persoon overnachting. Reis: met elkaar carpoolen.
***************************************
Alkmaarse 4daagse 17 t/m 20 juni 2020 10/01/2020
Dit jaar wordt de Alkmaarse 4daagse voor de 14e keer gehouden. Wie heeft -net als ik- alle jaren nog meegelopen en vindt het een leuk plan om een "Vanaf-het-begin-club" te vormen? Er kunnen dan groepjes gevormd worden voor de diverse afstanden; 8.5, 15, 20, 25, 40 km. Zelf loop ik 25km. Benieuwd of er animo voor is. vr.groet Marjan.
***************************************
TOP PLUS WANDELINGEN 06/01/2020
Lieve sportieve lopers, vrijdag 31 januari loop ik een feestje route van Odijk naar Wijk bij Duurstede 20 kilometer we gaan met de bus terug naar odijk waar inmiddels Harry Loco zijn gitaar aan het stemmen is. 3 februari wordt ik namelijk 71 jaar. Voortaan maak ik samen met jullie de wandelingen gezelliger. Er ontstaan betere contacten uit en je kan even bijkomen van de toch wel soms intensieve loop. 31 januari zou ik mijn 71e verjaardag met mee wandelaars willen vieren in een TOP PLUS wandeling. TOP PLUS wandelingen zijn wandelingen waarin we een extraatje doen in dit geval een concertje van een vriend van mij Harry Loco Harry schrijft hierover alsvolgt: Gerard van Duin is ongeneeslijk ziek maar heeft nog de moed en de kracht om met een wandelgroep met regelmaat te wandelen. Na afloop speelt Harry leuke sixties muziek live gespeeld door Harry Loco. Er is een borreluur van 16.00 tot 18.00 uur. De eerste consumptie is gratis. Ik vraag van een ieder hiervoor een bijdrage als cadeau van 20 euro inclusief de kosten van het concert ic de reiskosten, de borrelhapjes en de borrel. Alle deelnamekosten aan TOP PLUS wandelingen zie agenda: vergen een bijdrage van 20 euro inclusief koffie soms lunch soms borrel soms borrel en concertje soms borrel soep en hapjes. Als je je opgeeft voor de 31e ontvang ik graag je bijdrage op NL91 ABNA 08644092 81 t.n.v. GM van Duin en meld je aan voor de wandeling van de 31e zie daar ook prikbord. Mocht je de mail vaker krijgen mijn excuses maar dan heb je ook vaker heel gezellig met mij meegelopen....hartelijke groet Gerard
***************************************
MAROKKO-SAHARA; wandeltrektocht 26/2 tm 7/3 2020 05/01/2020
Zin om, zo na de winter, je op te laden? Ga dan mee naar de warmte, het licht en de kleuren van Marokko, de rust en het ritme van de woestijn en laat je onderdompelen in de weldadigheid van deze eindeloze leegte en stilte? Van 26 FEBRUARI t/m 7 MAART 2020 (vertrek gegarandeerd) organiseer ik een WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN door de SAHARA in MAROKKO. We beginnen onze 11-daagse reis met een kort verblijf in Marrakech. Via een rit over het indrukwekkende Atlasgebergte komen we aan aan de rand van de woestijn. Hier begint onze 6-daagse wandeltocht, met bagagevervoer (kamelen), lekker eten (kok), traditionele muziek en zang bij een vuurtje. In de woestijn overnachten we in tentjes. Op de terugweg naar Marrakech overnachten we in een prachtige kasbah (oude burcht) tussen de palmbomen van de Draa-vallei of in een mooie riad in Aït Ben Haddou (werelderfgoedlijst Unesco en decor voor films als Babel en Laurence of Arabia). Begeleiding door een locale professionele gids en Nederlandse reisbegeleiding. Temperaturen zijn gemiddeld overdag rond 25-28 graden, s nachts rond de 5 à 10. Meer info: www.beamulder.nl of bel/app me op 06-24221342. Bea Mulder.
***************************************
Hanwag Alta Bunion Lady maat 40 31/12/2019
te koop hoge dames wandelschoenen voor 50 Euro, niet veel gedragen. Zeer geschikt voor hallux valgus (knobbel grote teen)
***************************************
Wandelen naar Santiago 31/12/2019
Via de organisatie "In balans op weg" ga ik van 19 mei tot en met 4 juni 2020 de route lopen van Porto naar Santiago de Compastella. Misschien ook interessant voor andere wandelaars? Kijk op https://reizen.inbalansopweg.nl of neem contact op met Mieke Schrieks, email info@balansopweg.nl
***************************************
Actief in de de zon in de winter v.a 23 februari 30/12/2019
Heb je zin om een paar weken de zon te zoeken,en wil je wel iedere dag wandelen. Dan kun je mee naar een fantastische omgeving in Spanje met authentieke Spaanse accommodatie aan zee.Cabo de Gata os een natuurpark in Zuid Oost Spanje met de meeste zonuren van Europa. Je kunt wanneer je wilt mee wandelen, samen koken of uit eten en andere activiteiten doen. Je hebt de keuze uit een verblijf van 1,2,3 of 4 weken tussen 23 februari en 22 maart. Vanaf €495 Heb je een eigen kamer, alle transfers ter plaatse, iedere dag een wandeling als je wilt. Daarnaast kun je meedoen met yoga of Spaanse les. Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar vet.bianca@gmail.com of bel 0646768634
***************************************
Winterwandelen in Januari 2020 28/12/2019
- nog 2 plaatsen vrij- 17 tot 21 januari Met een groep wandelaars naar het Harz-gebergte. Met de paasdagen en de kerst blijft het een succes om naar de Harz te gaan, nu ook? Het accent ligt deze dagen dan ook in de eerste plaats op gezelligheid, een praatje kunnen maken en natuurlijk het wandelen. Ook deze keer verblijven wij in de grote vakantiewoning De Heksenketel van Kris en Wichert Eikelenboom in Neuwerk. Voorgaande jaren schreef ik hier een heel wandelprogramma uit en daar kwam niets van, natuurlijk hebben wij voor ons zelf al wat mooie routes uit gestippeld maar de weer omstandigheden gooien nog wel eens wat sneeuw op onze paden en dan komen wij niet aan onze kilometers en moeten wij aanpassen of een andere wandeling kiezen. Jaren lang 70cm sneeuw en het afgelopen jaar 13 graden en zon. Zo ziet u het kan verkeren. De Kosten: voor dit weekend zijn 339 euro p.p.( 5 dagen / 4 nachten )
***************************************
Gelukkig Nieuwjaar 28/12/2019
Beste Mensen,  Het was weer een gezellig jaar op de Balsa en dit mede dank zij de vele aardige gasten die wij weer mochten ontvangen. Wij bedanken jullie dan ook hartelijk voor jullie komst en wensen jullie hierbij een heel Gelukkig Nieuwjaar Eind februari bloeien de amandelbomen weer rond de Balsa, misschien een mooie gelegenheid om weer eens terug te komen!? Tot ziens en fijne feestdagen gewenst. Bart en Marion  www.debalsa.nl
***************************************
WANDELWEEK ANDALUSIE OKTOBER 2020 26/12/2019
Heb je zin om mee te gaan? Van 16-23 oktober organiseer ik opnieuw de groeps-wandel-week vanuit de badplaats Nerja in het prachtige Andalusië, een levendige stadje met sfeervolle pleinen, winkels en zeven leuke strandjes. We wandelen in het grote natuurpark Sierra Tejeda, er zijn 5 wandelingen olv gids John. De wandelingen zijn in de bergen, door Moorse bergdorpjes, via stepping stones over een riviertje en langs de kust. Deze reis is voor ervaren bergwandelaars, niveau 2-2 ½ .Eind oktober is het 20-25 graden, ideaal wandelweer. Een duik in zee behoort tot de mogelijkheden, op 600 meter van ons hotel, gelegen in het gezellige centrum van Nerja. Elke kamer met badkamer heeft een balkon. De groep bestaat uit 10 personen. Het wandelarrangement van vrijdag 16 – vrijdag 23 oktober 2020 is inclusief vervoer (2 huurauto’s vanaf het vliegveld Malaga), 7x overnachting + ontbijt, 1x lunch, 4x diner en 5 wandelingen met gids. Dit arrangement kost op basis van een tweepersoonskamer met balkon 610 euro per persoon. De meerprijs voor een eenpersoonskamer met balkon bedraagt 140 euro. Het ticket koop je zelf, we vliegen gezamenlijk met EasyJet.com van Amsterdam naar Malaga. Info volgt. Er zijn nog 2 plekken vrij. Voor meer info of boeken ineke van Staaveren
***************************************
overname aanbetaling en treintickets sneeuwschoen wandelreis 23/12/2019
Helaas vanwege vervelende prive omstandigheden ga ik niet mee met de sneeuwschoen wandelreis naar Karinthie in Oostenrijk van 25 t/m 31 januari 2020. De aanbetaling en treintickets zijn reeds betaald door mij ( nl.200 euro). De treintickets zijn geldig voor een retour Herzogenrath - Mallnitz Obervellach. Ter overname bied ik dit voor 150 euro aan.
***************************************
CILENTO ZUID-ITALIE 22/12/2019
Begin mei 2020 organiseer ik de prachtige wandel/cultuurreis naar Cilento, waar Italie nog authentiek is. De vele positieve reacties van de deelnemers hebben mij geinspireerd deze reis (alweer voor het zesde jaar) te organiseren. Nadere informatie vind je op mijn website www.wandelkoers.nl. Opgeven kun je via jankoerselman@hotmail.com
***************************************
Amandelbloesem in Andalusië 17/12/2019
Eind februari staat de Amandelbloesem weer in bloei rond onze wandel lokatie de Balsa aan de voet van de Sierra Nevada in Spanje. Kom ook genieten van dit wonder der natuur! Prijs vanaf 10 euro per kamer. Iedereen is welkom. Informatie op www.debalsa.nl
***************************************
MEERDAAGSE LIMES WANDELING MET OVERNACHTING 17/12/2019
Dag 1 lopen we van Utrecht via Leidse Rijn en De Meern naar Harmelen. Dag 2 van harmelen naar woerden. We lopen ongeveer 20 kilometer per dag en hebben dan zes kortere etappes van de Romeinse limesroute gelopen. Er is horeca onderweg, in het bijzonder het nagebouwde romeinse castellum in de meern. Onderweg verblijven we in hotel het Wapen van Harmelen. Er zijn kamers met 4 en 3 slaapplaatsen die je deelt en ik hou er rekening mee dat niet iedereen delen wil en dus op een een of twee persoonskamer willen. De kosten voor een eenpersoonskamer zijn bijna dubbel zo hoog als voor meerpersoons. Het gemiddelde komt op 50 pp voor meerpersoons. Hierbij komen de kosten voor verblijf van de organisator zijn reiskosten en eten. De reiskosten voor deelenemers zijn voor eigen rekening, eten lunches diner voor eigen rekening. Deelnamekosten voor verblijf 75 euro per persoon inclusief koffie onderweg. Na je aanmelding graag binnen 7 dagen het bedrag a 75 euro overmaken op NL91ABNA 0864 4092 81 t.n.v. GM van Duin.
***************************************
Diersporen cursus 2020 17/12/2019
In 2020 ga ik de jaarcursus diersporen volgen. Deze bestaat in totaal uit 7 workshopdagen. Tijdens het wandelen pootafdrukken gezien maar je wist niet van welk dier? Dan vind je deze cursus misschien ook leuk. Hoop er ook andere wandelliefhebbers tegen te komen. Er zijn ook workshops van 1 dag maar ik ga zelf de jaarcursus doen. Meer info via link https://www.weylintracking.nl/agenda. #jaaropleiding
***************************************
2 mei 2020 eetbare planten 16/12/2019
Via de bushcraft organisatie Siegurd ga ik de workshop eetbare planten volgen. Misschien ook leuk voor andere wandelfans? Kijk op https://siegurd.nl/workshop-eetbare-planten
***************************************
Wandel met mij het Pieterpad 16/12/2019
Als je van wandelen houdt, heb je vast wel eens gehoord van het Pieterpad. Dit is de bekendste langeafstandswandeling van Nederland. De route loopt van Pieterburen in het noorden van het land tot de Sint Pietersberg in het zuiden van ons land en is 492 kilometer lang. Wie Nederland niet alleen met zijn voeten bewandelt maar ook met hart en ziel zal zien hoeveel er onderweg te bewonderen is en te beleven. We lopen door divers landschappen en onderweg kun je genieten van allerlei leuke dorpjes en bijzondere bezienswaardigheden. Het Pieterpad is geen wandeling die je even in één dag maakt en daarom is de route opgedeeld in 26 dag etappes. Heart of Living gaat de route in een aantal weekenden lopen. Wandelen met anderen is verbindend en inspirerend. In de natuur ervaren we ruimte en vrijheid. We hebben fijne en mooie gesprekken met elkaar en als je graag even in stilte loopt is dat ook oke. Het is belangrijk dat je in je eigen tempo loopt. Regelmatig wordt er gewacht op elkaar. Zo kun je af en toe alleen lopen en toch ook in een groep zijn. Je kan er voor kiezen om de gehele route met ons mee te lopen of je kiest er voor om een aantal etappes mee te lopen. Wij zullen tijdens de etappes overnachten in kleine hotels, pensions,vakantiehuisjes of Nivon huizen. Aangezien we meestal maar één overnachting hebben, lopen we met onze bagage. Als jij het hele Pieterpad met ons loopt krijg jij de laatste overnachting van ons cadeau. De eerste twee etappes wandelen wij van zaterdag 29 februari t/m zondag 1 maart. Wij lopen de route andersom en starten in het zuiden omdat het in februari/maart in het zuiden vaak al een paar graadjes warmer is dan in het hoge noorden. We lopen van St Pietersberg naar Strabeek en van Strabeek naar Sittard. We zullen overnachten in Berg en Terblijt in Berghotel Vue. Het aantal kilometers dat wij lopen dit weekend is 41 km. Op zaterdag lopen wij 17 km en op zondag 24 km. Locatie start: St Pietersberg/Enci Groeve (exacte adres volgt) Datum: zaterdag 29 februari t/m zondag 1 maart Kosten: € 149,95 per persoon dit is inclusief: – één overnachting in hotel o.b.v. een tweepersoons kamer met douche/toilet, inclusief ontbijt – een welkomstdrankje in het hotel op zaterdagmiddag – een drie gangen diner op zaterdagavond – een uitgebreid lunchpakket voor zondag – begeleiding door Heart of Living: door Mariëlle Exclusief: – drankjes onderweg en in het hotel (m.u.v. welkomstdrankje) – vervoer naar het startpunt ( informeer bij Marielle naar carpool mogelijkheden). Meld je gauw aan en wandel met ons mee! Voor aanmelden en voor meer informatie mail naar info@heartofliving.nl Warme wandelgroet, Mariëlle
***************************************
Winters uitwaaien op 14 en 15 januari 12/12/2019
Twee dagen heerlijk winters uitwaaien langs het Nederlandse Kustpad (met kleine variant). Vanaf station Santpoort-Noord lopen we via het mooie landgoed Beeckestijn naar het Noordzeekanaal. Daar steken we met de pont over naar Wijk aan Zee. We overnachten in Wijk aan Zee in Nivon natuurvriendenhuis de Banjaert. De tweede dag lopen we naar Castricum.
Meld je aan via de wandelagenda.
***************************************
Februari wandelreis Portugal 11/12/2019
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 15 - 22 februari 2020. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem 00351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
Lang weekend Keulen (5 t/m 8 juni 2020) 10/12/2019
Bij deze reis verkennen we niet alleen de Altstadt maar lopen we ook delen van het Koelnpfad, zie https://www.koelner-eifelverein.de/koelnpfad/etappen/.

Vrijdagochtend reist iedere deelnemer met een trein vanaf een station bij hem/haar in de buurt naar Keulen. De internationale trein vertrekt om 08:03 uit Amsterdam Centraal, 08:37 uur uit Utrecht Centraal en om 09:03 uur uit Arnhem. Na aankomst om 10:46 uur in Keulen brengen we onze bagage naar het hotel.

Tijdens deze reis zien we natuurlijk o.a. de Dom, de Rijn en de Glockengasse. De laatste voornamelijk vanwege het vroeger zo bekende huisnummer, namelijk 4711. Gelukkig heeft Keulen ook veel groen.

We verblijven in een eenvoudig hotel op basis van logies ontbijt.

Maandag hebben we nog volop tijd voor we om 19:14 uur met de internationale trein terugreizen naar Nederland.

De kosten van de reis (treinticket vanaf het door jou op te geven NS-station - Keulen vv, 3 nachten verblijf obv logies/ontbijt en ov in Keulen) zijn 325 euro voor een 1-persoonskamer. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet.

Je dient binnen 7 dagen na aanmelding een aanbetaling van 125 euro over te maken op het rekeningnummer NL 97 ABNA 0480 7216 96 tnv P.D.A. Ernest.
Het restant dien je uiterlijk 1 mei over te maken. Als je annuleert kun je zelf voor een vervanger zorgen. De vervanger betaalt de tocht aan de organisator. Er vindt uitsluitend restitutie plaats indien hetzij jij, hetzij de organisator voor een vervanger zorgt. Het treinticket is op naam en kan dus niet gerestitueerd worden. Deelname aan deze meerdaagse activiteit is op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent. Ik heb geen EHBO diploma of certificaat.

Voor meer info kun je me mailen (peter0645@gmail.com) of appen (0645-314539)
***************************************
Ode aan de Wandelsite 05/12/2019
Zo n 20 jaar geleden, die goeie ouwe tijd, toen Sint en Piet op de schimmel over de daken reden, en menig gedicht en surprise werden bereid. Ik was een prille veertigster, mijn haren nog niet grijs. Wist niet waar ik naar op weg was, raakte regelmatig van de wijs. Ik kon wel wat rust gebruiken, in mijn lijf en in mijn hoofd. Een vriendin zei: ga mee, lekker wandelen. nou, ze heeft niets teveel beloofd. Het begon met stukjes en beetjes, 10 km was al heel wat. Later wandelweken in den vreemde, in zonnige landen,of een fijne stad. Mijn leven nam een nieuwe wending, ik liep vaak en veel, bijna als therapie. Het helpt om mijn hoofd en ziel te luchten, als ik het even niet meer zo helder zie. Maar naast het lopen in mijn eentje, hier, door bos, duin, en langs het strand, ging ik toch verlangen naar wandelmaatjes, die ook hun hart aan lopen hebben verpand. En toen hoorde ik over de Wandelsite, en wat blijkt: er zijn zovelen, net als ik verslingerd aan wandelen, met wie ik deze passie kan delen.
***************************************
Wat gaan Wobbe en Hermann doen in 2020 25/11/2019
29 december 2019 - Oudjaar wandeling te Leersum.

17 tot 21 januari 2020 - Winterwandelen Harz - 5 dagen.

10 tot 14 april 2020 - Wandelharz Paasweekend - 5 dagen nog 1 plaats.

6 tot 13 juni 2020 - Harzer Hexenstieg - ca. 105 km - 8 dagen

27 juni 2020 - Medewerking De Groene Grensloop Veenendaal.

9 tot 13 oktober 2020 - Herfstharz - 5 dagen.

Voor aanmelding of vragen via de website wandelharz.nl of wulffh@live.nl
***************************************
Wandelweken Oostenrijk Karinthie 2020 20/11/2019
Voor 2020 hebben we weer een aantal mooie wandelvakanties op het programma staan met begeleiding van een Nationaal Park Ranger

25.01 t/m 31.01 sneeuwschoenwandelweek. Deze gaat definitief door. Voor meer info zie prikbord 16.10.2019 en op de wandelsite onder meerdaagse tochten.
13.05 t/m 19.05 voorjaarswandelweek met (gedeeltelijke) etappes van de Alpe Adria Trail. Ook deze week gaat definitief door. Het uitgebreide programma staat op de wandelsiteagenda
12.09 t/m 18.09 2020 Pittige trektocht met bagagevervoer en een huttenovernachting in de Millstatter Alpen. Deze wandeltocht willen wij binnenkort op de wandelsite publiceren.

Mocht je meer informatie willen neem dan contact op via het e-mail adres info@gatternighof.com. Ook voor eventuele advies en hulp bij het boeken van de treinreis kan je contact opnemen met dit e-mailadres of na 18.00 uur met 0654905848. Op 15 december 2019 organiseren wij een wandeling vanuit de Bernardushoeve in Ubachsberg die in de komende agenda van de wandelsite geplaatst wordt.

***************************************
Lenteweekend Achterhoek aangepast 19/11/2019
Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, is de Achterhoek voor de meeste wandelaars wel een stukje rijden of treinen. Daarom heb ik het programma van de eerste dag van het Lenteweekend (vr 03.04 t/m zo 05.04) wat aangepast. We vertrekken vrijdag later (verzamelen vanaf 11.30 uur) en lopen die eerste dag geen 23, maar 15 km.

Zie voor het volledige programma de Wandelagenda.
***************************************
Winterwandelen in de Harz 09/11/2019
5 dagen Harz / 3 dagen wandelen Kijk voor meer informatie kijk op onderstaande site: http://wandelharz.nl/Wandelagenda/17-tot-21-jan-2020/ Groet, Hermann
***************************************
Wandelreizen Hadrian s Wall 9 t/m 15 augustus 2020 07/11/2019
De camino van Noord-Engeland, Hadrian s Wall Path: de schitterende route, van kust naar kust, langs de restanten van de muur die keizer Hadrianus 1900 jaar geleden liet bouwen als uiterste noordgrens van het Romeinse Rijk.

Ook in 2020 organiseren Peter Ernest en Dick Groenendijk weer wandelreizen langs The Wall. Vooraf maak je een keuze:
- de volledige route van 135 km lopen (Peter), met een 3-tal etappes van 25 kilometer; of
- de easy going-variant lopen (Dick): verkorte etappes, met op vrijdag een stadswandeling in Newcastle.

In beide gevallen gaat het om groepsreizen, met per groep max. 10 deelnemers. De groepen logeren in dezelfde hotels en maken gebruik van dezelfde bus. Prijs landarrangement: 475 euro (2-pk) of 575 (1-pk).
br> Mail voor het dag-tot-dag-programma en andere bijzonderheden naar peter0645@gmail.com of dickgr@planet.nl.
***************************************
Wandelarrangement Correze Frankrijk 05/11/2019
Compleet verzorgd wandelarrangement in de Correze Frankrijk vanaf onze camping. Laat u ontzorgen en genieten ! Bezoek onze website: https://www.lesoustran.com/wandelvakantie-in-de-correze/
***************************************
Sufi Trail wandel Karavaan Istanbul - Konya 31/10/2019
De afgelopen jaren liepen wij samen met vele mensen van de wandelsite de Drie Bronnen-tocht in Heiloo. Nu wandelen wij zelf volgend jaar, van 3 juni tot 14 juli 2020, een langeafstandswandeling van veertig dagen in Turkije. De route is van Istanbul naar Konya en de startdatum is bekend: 3 Juni 2020. Het wordt een karavaan, waar men individueel wandelt in eigen tempo met de veiligheid van een groep. Dagelijks sluiten we af met een ouderwets kampement. Wijzelf wandelen de volledige veertig dagen, maar medewandelaars kunnen kiezen welke data ze mee willen wandelen. Dus wil je mee wandelen in deze veertig dagen, sluit je dan aan wanneer het jou uitkomt. Om de kosten laag te houden, is het een redelijk zelfstandige reis. Wat we regelen is route-informatie, wandelgidsen met gedetailleerde wandelkaarten, een Turkse gids, hulp bij calamiteiten, bagagevervoer en het regelen van een kampplek. Aan het eind van elke dag wordt er een tentenkamp opgeslagen. Wil je liever in een hotel slapen, dan staat je dat volledig vrij. Dat geldt ook voor wat je wilt eten.. Op de tochten van Heiloo hebben we met meerdere mensen gesproken. Dit is de de uitkomst van deze gesprekken. Zo wandelen we samen in de veiligheid van de groep, maar de kosten voor eventueel een hotel, het bagagevervoer voor de meeloopdagen in deze veertig dagen, het vliegticket plus transfers en wat men wil eten zijn voor eigen rekening. Het idee is geboren om het eeuwenoude karavaan-gevoel weer in het leven te roepen met een modern tintje. We wandelen op de oude wegen en bezoeken talloze heiligdommen in lieflijke dorpjes, waar voornamelijk landbouwwerkzaamheden de toon van de dag zetten. Ook de natuur is afwisselend en vind ik zelf adembenemend mooi. En je vindt er nog de inmiddels steeds moeilijker te vinden stille afgelegen gebieden. Ieder loopt aan de hand van de GPS en de wandelgidsen in zijn of haar eigen tempo, zodat je elke dag een ontspannen tempo kunt aanhouden. Mocht je onderweg vragen hebben, dan hebben we een Turks telefoonnummer met WhatsApp voor support onderweg. Kosten 147,50 tot 195 euro afhankelijk van inschrijfdatum: Informatiepakket bestaande uit GPX, wandelpaspoort, wandelgidsen, T-shirt, milieuvriendelijke boodschappentas, pet, inclusief Turkstalige wandelgids, WhatsApp support en contact telefoon voor medewandelaar en thuisblijvers. Plus 5 euro per dag voor de dagen dat je mee gaat. Meer informatie op: www.sufitrail.com/events/
***************************************
De Harzer Hexenstieg 28/10/2019
De Harzer Hexenstieg van 6 tot 13 juni 2020. U loopt ontspannen van plaats naar plaats langs fascinerende wandelpaden in de Harz en vertrouwt op mijn logistieke service. 6 etappes - 7 nachten - 105 km. U wandelt zonder bagage en hoeft niet van verblijf te wisselen. U wordt netjes door mij naar het beginpunt van de etappes gebracht en ook na de wandeling weer terug naar de vakantiewoning

7 overnachtingen met ontbijt en lunchpakket. Prijs p.p. 489 Euro

De "Qualittsweg Wanderbares Deutschland" Harzer-Hexen-Stieg loopt dwars door Harz,duivels mooi en en heks achtig kronkelend. Ervaar de landschappelijke schoonheid en diversiteit van de Harz in combinatie met unieke inzichten in de natuur, geologie, geschiedenis en cultuur van de Harz.

Meer informatie via wandelharz.nl
***************************************
fietsen in de tropen 27/10/2019
Heb vorig jaar met een vriend 5 weken door Midden Thailand gefietst. Een heerlijke combinatie van actie/avontuur en luieren op de prachtige stranden. Wil dat deze winter opnieuw doen, maar dan op de Filipijnen.. wie wil er mee? ECHT EEN AANRADER
***************************************
Wandelen in the Highlands 25 april 2020 19/10/2019
Beste dames! Komende meivakantie (2e week) wil ik graag een weekje wandelen op een van de trails in Schotland. Een vriendin van me en ik willen dit al een tijdje maar het komt er steeds niet van. Ik wil nu zelf het initiatief nemen om dit met een gezellige groep (rond de 8 personen) dames te doen. Ik denk aan max 4 / 5 uur wandelen per dag. En om de bagage te laten vervoeren en de overnachtingen van te voren te boeken. Het doel is genieten van de natuur maar ook om er een gezellige week van te maken. Heb je interesse, stuur me dan een bericht voor 1 januari 2020. Groetjes Eliza Wesselman
***************************************
Sneeuwschoenwandelweek 25.01.2020 t/m 31.01.2020 16/10/2019
Deze week gaan we heerlijk door de sneeuw banjeren in de Hohe Tauern. Deze reis gaat definitief door en staat vermeld op de wandelsite onder meerdaagse tochten.

Steeds meer mensen hebben behoefte aan rust en stilte. Onze routes gaan niet door ski gebieden en zijn ideaal voor natuur- en rustzoekers.

Vanuit de Gatternighof op 1100 meter, waar de kans op sneeuw relatief groot is, wandelen we 5 dagen door de ongerepte natuur. Het is mogelijk dat we een stuk met een 4x4 auto verder omhoog rijden,om weer in een ander gebied te komen.
Ook zijn wandelingen vanuit Mallnitz mogelijk. Hier is de mogelijkheid om vanuit de Stockerhutte met een 4x4 bus omhoog te rijden. Een schitterende wandeling te maken en daarna met een slee 5 km naar beneden te suizen.

Alle tochten staan onder begeleiding van een Nederlands sprekende gediplomeerde gids en worden aangepast aan het niveau van de groep. Hij kent de omgeving heel goed, is op de hoogte van het actuele weer en kan hierop zijn routes aanpassen.

Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk. Onder je hoge wandelschoenen gesp je eenvoudig de sneeuwschoenen, die op maat in te stellen zijn, vast. Een paar gamaschen voorkomt dat je schoenen van boven vollopen met sneeuw. Met een paar stokken, voor je balans, ga je genieten van de stilte van de sneeuw, die veel geluiden dempt. Sneeuwschoenen met stokken zijn te huur op deGatternighof.

Voor meer informatie kijk op de wandelsite of stuur een mail naar info@gatternighof.com
***************************************
Weekendje Sauerland 16/10/2019
Voor het weekendje Sauerland (14 tot 17 februari) hebben zich nu 2 vrouwen aangemeld. Ik heb een groot huis met 4 slaapkamers geboekt. Dus er is nog plaats voor 1 persoon. Mocht je zin hebben, neem dan contact met mij op. Groetjes, Lies
***************************************
Met Pasen in de Harz 09/10/2019
*****Paasweekend 2020 – 10- tot 14 april.***** Deze vijf dagen/4 nachten verblijven wij in Hotel Spiegeltaler Eck te Wildemann. Ons gezellige familie hotel in het prachtige natuurschone Spiegeltal van Wildemann in de Oberharz. Luistert u naar het kabbelen van de Spiegelbach, geniet van een vakantie midden in de bossen en maak gebruik van de vele vrijetijds mogelijkheden die de omgeving biedt. Een van de jongste natuurparken van Duitsland vindt u in de Harz. Dit heeft alles te maken met de val van de Muur in 1989. Daarna was de weg vrij om zo in 1994 officieel het Nationaal Park Harz op te richten. En niet alleen doorkruist u majestueuze en uitgestrekte dennenbossen, maar nodigen talrijke wandelroutes uit te voet te genieten van de rustgevende natuur en heldere berglucht. De Harz, elk jaargetijde anders maar altijd even boeiend en alles puur natuur! We vertrekken op vrijdag de 10e april naar de Harz en keren dinsdag de 14e weer terug. Programma Vrijdag 10 april -Dag 1 Heenreis vanaf station Maarn naar Wildemann in de Harz. Wij rijden bij Oldenzaal Duitsland binnen via Osnabruck en Hannover naar Goslar in de harz, natuurlijk hier en daar even een stop en hopen dan om ca. 15.00 op onze bestemming te zijn.(ca.500km) Deze avond eten wij in Hotel Spiegeltaler Eck. De 3 wandelingen, Zaterdag, Zondag en Maandag bepalen wij ter plekken. Dit omdat het weer veel in de war kan schoppen. Regelmatig met Pasen valt er nog sneeuw en moeten wij daar in onze wandeling/afstand en tijd rekening mee houden. Er zijn alleen nog 2 tweepersoons kamers voor twee personen, 349 euro /4 nachten Hotel met ontbijt & diner. Alle kamers hebben douche/wc, kabeltelevisie en gedeeltelijk voorzien van balkon. Wij maken ook het Paasvuur mee in Wildemann. Wildemann behoort tot de zeven vroegere Oberharzer bergstadjes, deze danken hun ontstaan aan de bergbouw. Vanaf de middeleeuwen werd hier bijzonder zilverhoudend erts gewonnen. Een overzicht van de arbeidsomstandigheden uit die tijd kunt u bewonderen in het bezoekerscentrum genaamd: 19 -Lachter-Stollen.(Lachter is een oude bergmansmaat. 1 lachter is 1,92m). De groep zal inclusief mij zelf niet groter zijn dan 11 personen en alle vervoer naar en van de Harz zullen dan ook met een 9 persoons VW Tranporter (busje) plaats vinden ook alle vervoer/kilometers (ca.1500km) in de Harz naar uw wandeling of bezienswaardigheid zijn inclusief. Prijs inclusief: Hotel HP, Toeristenbelasting, Vervoer met VW Transporter (busje) en Brandstof. Exclusief: Entree alle uitstapjes, consumpties in en buiten het Hotel. Ontmoetingspunt: Via de A12 per auto, afslag Maarsbergen, richting Maarn. NS Station Maarn, aan de voorkant van het station bij de taxi standplaats. Vertrektijd: 7:30. NS Station Maarn, aan de voorkant van het station bij de taxistandplaats staan wij met een wit busje. U dient uiterlijk 4 weken voor vertrek het totale bedrag over gemaakt hebben op rekeningnummer NL51RABO0302126783 t.n.v. H.Wulff. Als je niet betaalt, dan loop je het risico om voor deze mooie activiteit uitgeschreven te worden. Als je toch niet kunt (ongeacht de reden), dien je zelf voor een vervanger te zorgen. Betaling voor deze tocht dien je dan met deze vervanger te regelen. Er vindt geen restitutie van het geld plaats door de organisator. De reden hiervoor is dat de organisator meestal ook geen geld terugkrijgt van de eigenaar van de accommodatie en de VW Transporter. Deelname aan deze meerdaagse activiteit is net als bij de andere activiteiten op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent. De organisator heeft meestal geen EHBO diploma of certificaat .Uw gids (Wobbe) is een getraind wandelaar en gevormd door Scouting Nederland.
***************************************
Weekendje Sauerland 09/10/2019
Ik heb een foutje gemaakt in mijn vorig oproepje. Het moet zijn 14 februari tot 17 februari.

Hierbij de correctie. Wie gaat een weekendje mee naar het Sauerland in Duitsland? Ik ben van plan om van vrijdag 14 tot maandag 17 februari te gaan boeken bij de volgende organisatie: https://www.snp.nl/reis/duitsland/rothaargebirge Ik zou graag willen sneeuwschoenwandelen. Onlangs heb ik all seasons banden onder mijn auto laten zetten, dus ik kan zonder problemen naar Duitsland. Ik zou 2 mensen mee kunnen nemen. De afstand is ongeveer 700 km en ik reken 5 cent per km. Dus voor 35 Euro kun je meerijden. De kosten voor 3 overnachtingen zijn 300 Euro. Dit is volpension. Ik zou graag eind oktober willen boeken. Mocht je zin hebben om mee te gaan, laat het me dan weten. Het is de bedoeling dat je de reis zelf boekt.

En misschien is het ook een idee om een huisje te huren. Groetjes, Lies
***************************************
Nieuwe zolen 08/10/2019
Onder mijn wandelschoenen heb ik nieuwe zolen laten maken en ook nog een paar dagelijkse schoenen laten herstellen door schoenmaker Paul den Ouden in Veenendaal. Weer als nieuw en een echte aanrader.
***************************************
gids gezocht voor noorwegen voor een sneeuwschoen tocht 05/10/2019
Ik zou graag een meerdaagse sneeuwshoenwandeltocht willen organiseren olv een lokale gids waar dan overnacht wordt in een van de DNT hutten. We willen graag naar Noord Noorwegen (poolcirkel). Mijn vraag is heeft iemand tips hoe ik met een lokale noorse gids in contact kan komen. Ik heb zelf al een paar reisbureau s benaderd maar die doen alleen dagtochten terwijl ik graag een meerdaagse tocht wil doen (5 dagen of id). Hopelijk heeft iemand suggesties hoe ik met een lokale gids in contact kan komen.
***************************************
Wandelarrangement Correze Frankrijk 30/09/2019
Deze 5-daagse wandelvakantie loopt over bos en zandpaden en geasfalteerde wegen, door dorpen, langs weilanden en door bossen. U komt langs uitzichtpunten, watervallen, middeleeuwse dorpjes, kastelen en kerkjes. De hele week overnacht u op onze camping. Dit kunt u doen door te kiezen voor een staanplaats voor eigen tent, caravan of camper, maar u heeft ook de mogelijkheid een Mobile Home of caravan te huren. Deze wandelvakantie kunt u boeken vanaf 15 september t/m 31 oktober en van 1 april t/m 15 juni.Voor verdere informatie bezoekt u onze website: https://www.lesoustran.com/wandelvakantie-in-de-correze/
***************************************
Afscheid 30/09/2019
Beste mede wandelaars, Helaas moet ik vanwege knieklachten mijn wandelbehoefte anders gaan invullen en zal ik jullie niet meer ontmoeten. Ik heb genoten van de vele, vele mooie wandelingen en fijne gesprekken gedurende al die jaren. Het ga jullie goed. :-)
***************************************
Schoorlse bos 19/09/2019
Beste Wandelaars, hierbij een oproep... Er wordt zoveel gekapt, zo ook in het Schoorlse bos. Zo zonde!! Voor Vattenfall? 5 G? Teken ajb zoveel mogelijk voor behoud! www.schoorlsebosmoetblijven.nl www.duinstichting.nl
***************************************
gratis online vogelcursus 28/08/2019
Vraag jij je tijdens het wandelen ook weleens af welke vogel het is die je hoort of ziet? Dan een gratis tip, op de site van de vogelbescherming kun je je vrijblijvend aanmelden voor 10 online lessen. Erg leuk om te doen!!
***************************************
Wandelpad bij Leersum weer open 25/08/2019
Organisatoren die Leersum links laten liggen omdat een boze zoon (met oude moeder) het wandelpad bij Restaurant Darthuizen had afgesloten, kunnen gerust ademhalen. Een kort geding gaf de zoon geen gelijk en hij moest wandelaars weer toelaten. De versperring is weg dus je kan gewoon doorlopen.
***************************************
Kees Borst 11/08/2019
Kees is na een moeilijk ziekbed overleden in de nacht van 11 augustus. Zoals afgesproken met hem wordt dit via het prikbord aan jullie kenbaar gemaakt. Hij heeft zich lang verzet tegen het onvermijdelijke maar heeft uiteindelijk de strijd toch verloren... Kees wordt begraven op zaterdag 17 augustus om 14.30 uur op de natuurbegraafplaats van Hofwijk aan de Delftweg in Rotterdam. Hij was enorm blij met alle bezoek, appjes en de vele kaarten van zijn wandelvrienden. Dat heeft hem goed gedaan! Namens de familie van Kees zijn jullie van harte welkom.
***************************************
Edward Procé overleden 05/06/2019
Maandag 3 juni is Edward Procé onverwacht overleden. Mensen die véél contact met hem hadden en de behoefte hebben om meer te weten, of iets te delen, kunnen contact opnemen met de familie via: rob.proce@gmail.com
***************************************

 

terug

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen