De Wandelsite prikbord

Heb je schoenen, rugzak, tent of gore-tex jas in de aanbieding? Zoek je een reisgenoot om een wereldreis mee te plannen, of heb je een leuke wandeltip? Plaats een advertentie op het prikbord!

Om de volledige advertenties te bekijken dien je aangemeld en ingelogd te zijn bij De Wandelsite.

Wandel met mij door het Brabantse Land! 25/11/2020
Ga met mij mee wandelen door de bossen en stuifduinen van het Brabantse land! We wandelen o.a. door het Natuurpark de Loonse- en Drunense Duinen. Een uniek stuk natuurgebied in Nederland waar je prachtige wandelingen kunt maken. We verzamelen vrijdag aan het eind van middag en beginnen met een leuke kennismaking. Vrijdagavond gaan wij genieten van een heerlijk diner. Zaterdag trekken wij de wandelschoenen aan en lopen wij de Gouden Bergen route ( 20 km). Een mooie wandeling door bossen, langs weilanden en over het stuifzandgebied van de Loonse- en Drunense duinen. Het is ook een pittige wandeling vanwege de zandachtige ondergrond waarop we soms lopen. Op zondag lopen wij in de omgeving van Vught (16 km). We lopen door bossen, komen langs boerderijtjes, landgoederen en prachtige huizen. Accommodatie: We verblijven in het 3-sterren Guldenburg Hotel en Brasserie. Het hotel is gelegen in een unieke bosrijke omgeving, omringd door 21 hectare eigen grond en direct grenzend aan Nationaal Park “De Loonse en Drunense Duinen en op ca. 5 km van het plaatsje Helvoirt. Het hotel beschikt o.a. over een lift, lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pool- en biljarttafels, televisieruimte, wifi (gratis), sauna (gratis), fitness (gratis), jeu de boulesbanen en een groot zonneterras. Wandelen, mooie ontmoetingen, lekker eten en veel gezelligheid! Datum en tijd vrijdag 26 februari vanaf 16.00 uur t/m zon 28 februari 15.00 uur Kosten: € 210,00 per persoon, dit is inclusief:  Twee overnachtingen o.b.v. een eenpersoonskamer  Een welkomstdrankje bij ontvangst  2 x ontbijt  wandelingen op zaterdag en zondag  2x driegangen diner (op zaterdag en zondag)  2 x toeristenbelasting  begeleiding van Heart of Living tijdens het gehele weekend.  Meld je gauw aan via info@heartofliving.nl Exclusief: - vervoer naar en van Helvoirt - drankjes in het hotel - lunch en drankjes onderweg Een goede wandelconditie is vereist. Meld je gauw aan via info@heartofliving.nl
***************************************
Wandel met mij in Schoorl 25/11/2020
Heb je ook behoefte aan vitamine Sea en vind je het leuk andere 50-plussers te ontmoeten? Kom dan genieten in Schoorl van het geluid van de golven, het ruizen van de wind en het zand aan je voeten. Schoorl is een mooi groen dorp aan de voet van de duinen. Er lopen prachtige wandelroutes door dit gebied. Routes door de duinen, door het open polderland en over het strand. Het programma: Vrijdag verzamelen we om 15.00 en starten met een welkomstdrankje en daarna een korte kennismakingswandeling (circa 7 km) over het strand. Het diner eten we gezellig in Struin Strandpaviljoen. Zaterdag wandelen wij een groot deel van de Duintoppen tocht, een prachtige route van circa 18 km over de hoogste duinenrij van het duingebied. Die avond gaan wij genieten van een heerlijke winter BBQ. Zondag staat er ook nog een mooie wandeling gepland van circa 11 km en rond 15.00 uur nemen wij weer afscheid van elkaar. Verblijf: Strandhotel Camperduin. Dit hotel ligt verborgen in een unieke natuurviersprong en is de perfecte plek voor een gezellig samen zijn en om te ontspannen. Kosten: € 260,00 p.p. Dit is inclusief: - een welkomstdrankje bij ontvangst - 1x 3-gangendiner en 1x winter BBQ bij Struin strandpaviljoen - twee overnachtingen in een comfortabele tweepersoonskamer met douche en toilet - uitgebreid ontbijt op zaterdag en zondag - wandelingen op vrijdag, zaterdag en zondag - toeristenbelasting - begeleiding van Heart of Living: Mariëlle * De extra kosten voor een eenpersoonskamer zijn € 25,00 De deelnamekosten zijn dan € 285,00 Exclusief: - drankjes in het hotel (m.u.v. het welkomstdrankje) - lunch en drankjes op zaterdag en zondag - vervoer naar Schoorl Wandelervaring en een goede wandelconditie zijn wenselijk. Meld je gauw aan via info@heartofliving.nl
***************************************
GEZOCHT! :-) 22/11/2020
Ik ben op zoek naar die gezellige dame die kerst 2018 ook bij de sneeuwschoen wandelgroep in de Dolomieten was. Excuses, ben je naam kwijt maar zie je nog zo voor me. Vorig jaar vroeg je mij of ik mee ging sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk maar ik ging al naar de Ecrin. Kun je contact met mij opnemen?
***************************************
Extra groepje. 22/11/2020
Ik heb een wandeling staan op 6 december. Ik vind het geen enkel probleem wanneer er een extra groepje samengesteld wordt die op een afstandje mee loopt. Dus wil je die begeleiden? Laat het mij dan weten.
***************************************
Winterwandelen in de Harz van 29 jan.tot 2 febr.2021 18/11/2020
Als corona het ons toestaat

Nog vier plaatsen vrij

5 dagen / 4 nachten Harz / 3 dagen wandelen! Wat gaan wij doen: Drie dagen wandelen in de mooie natuur van de Harz. Natuurlijk hopen wij dat er een mooi pak sneeuw ligt bij het huis en in de omgeving. Op dat soort momenten lijkt het hier net een sprookje. De eerste wandeling beginnen wij hier van uit het huis, gelijk een klimmetje en op weg naar de Hangbrug "Titan" bij de Rappbodetalsperre. We maken een wandeling om het Wenderfurther meer heen, z n 15 km lang maar let op, het is hier niet vlak. De tweede wandeling kan zijn naar en van de Brocken de hoogste berg van Noord-Duitsland met zijn hoogte van 1142 mtr. En waarom "kan" het weer speelt hier een rolletje mee in deze maanden. Als wij besluiten om wel naar de Brocken te gaan hou er dan rekening mee dat de stoomtrein die ons naar de top brengt € 31,00 kost. Voor de derde dag hebben wij voor u een mooie wandeling over en langs de oude grens tussen Oost en West in de planning. Maar nogmaals het weer, sneeuw kan veel plannen anders doen lopen.

Onze accommodatie: Deze vijf dagen verblijven wij in de groepsaccommodatie "De Heksenketel te Elbingerode OT Neuwerk. Een 300 jaar oud Vakwerkhuis als vakantiehuis in het oosten van de Harz. (voormalige DDR) Het huis beschikt over acht slaapkamers die soms achter elkaar liggen, dus kan het zijn dat u een kamer heeft met recht van overpad. Douches en toiletten zijn er op de eerste verdieping en op de begane grond. Een grote huiskamer met houtkachel, een eetkamer met 16 plaatsen en grote keuken met alles er op en aan.

Aantal plaatsen voor deze 5 dagen: 9 - nog 4 plaatsen beschikbaar.

Inclusief: Alle vervoer met een Fiat Transporter, brandstof, Huur vakantiewoning, Toeristenbelasting, Eindreiniging vakantiewoning, Stookkosten, Ontbijt en lunchpakket, Welkomstborrel, een mooie tour door de Harz en de laatste dag een bezoek aan de vakwerkstad Wernigerode. Exclusief: De "Titan" hangbrug, De stoomtrein van de HSB, Entreegelden, Diner, Consumpties in en buiten het huis.

Het vervoer: Deze reis verplaatsen wij ons in een fiat transporter voor 9 personen van de firma van Oord uit Eck en Wiel. Een verlengde bus voor veel bagage, op winterbanden en ook in de uitrusting sneeuwkettingen en dekens.

De prijs voor deze wandelvakantie bedraagt € 349,00 p.p. Dit bedrag is gebaseerd op een tweepersoons bezetting van de kamer. Aanmelden voor deze wandeling is mogelijk tot 7 januari 2021. Graag ontvangen wij na boeking een aanbetaling van € 149,00 zodat wij een garantie hebben en de mogelijkheid hebben om aanbetalingen te doen.

https://harz-vakantiegids.nl/WANDELHARZ/Winterwandelen,-29-Jan/2-Febr-2021/
***************************************
Wandelschoenen, gamaschen enrugzak te koop 15/11/2020
-Wandelschoenen categorie 3 grijs Lowa maat 40 10 dagen gebruikt -Gamaschen maat L hoogte 38 cm nieuw -Nijmeegse 4-daagse rugzak nieuw 100-ste editie nieuw -regencape Greenlandsmaat L d.grijs voor fietsen/wandelen nieuw: alles tegen e.a.b.
***************************************
Wandelschoenen 15/11/2020
Deze Hanwag wandelschoenen passen me niet meer. Maat 8 1/2. Een foto is hier niet mogelijk maar kan als je reageert toegezonden worden. Tot over de enkel en ze hebben een grof profiel, geschikt voor bergachtige omgeving. De zolen zullen door een schoenmaker vastgezet moeten worden. Gratis op te halen in Lelystad.
***************************************
9 dagen Tatra gebergte Polen 07/11/2020
Als Corona het ons toestaat !

1 tot 9 mei 2021 & 25 september tot 3 oktober 2021

Totaal aantal wandelaars voor de reis is 18 personen.

Wat gaan wij doen: Twee reisdagen heen en twee reisdagen terug met op de heen en terug weg een bezoek aan de Duitse stad Dresden met ook een overnachting in Dresden, vier dagen wandelen in het Tatra gebergte en n dag bezoek aan de Stad Krakau.

Wederom een wandelvakantie door en voor wandelaars!

U betaald voor deze 9 dagen 619,00 p.p. (op basis van een twee persoons kamer)

Start en eindpunt: Parkeerplaats La Place Maarsbergen (A12), 06.30 vertrek, parkeer hier uw auto of laat u brengen. Andere opstap- plaatsen in overleg.

Inclusief: Alle vervoer met een Mercedes Midibus van Valktours ( van der Valk ) met chauffeur, 19 zitplaatsen en aanhanger voor de bagage, Hotel op de heen en terug weg, Huur appartementen met ontbijt & lunchpakket, Toeristenbelasting.

Exclusief: Alle Diners deze 9 dagen in Dresden en Zakopane (in de omgeving zijn veel interessante restaurants),Consumpties in en buiten het huis, en natuurlijk de entreegelden .

U loopt in groepsverband met Chris onze gids. Lopen in ontspannen tempo zodat wij ook om ons heen kunnen kijken en foto graveren.

Groet Hermann
***************************************
wandelen 05/11/2020
Laat je uit quarantainedip trekken door MINKA uit Deventer met haar coronanummer Wandelen https://youtu.be/MQgEKE1wGB8
***************************************
TE KOOP 05/11/2020
te koop aangeboden: hoge dames wandelschoenen. Merk Meindl. Maat 37. z.g.a.n. Te smal voor mijn voeten. Nieuwprijs E 239,-- Voor E 50 zijn ze voor jou.
***************************************
law scholtenpoad 04/11/2020
ik ben op zoek naar de gids van het Scholtenpad. Wie maakt mij blij?
***************************************
Wie wil er organiseren in West brabant? 26/10/2020
Welke WestBrabantse wandelsiter of wandelsitester wil in West-Brabant wandelingen organiseren. Vanuit Bergen op Zoom, Roosendaal, Zevenbergen en Etten-Leur zijn leuke wandelingen te maken.
***************************************
Vervuiling in de natuurgebieden 20/10/2020
Zondag maakte ik een wandeling. Langs de bermen heb ik menig afgedankt mondkapje zien liggen. Nu er geen restaurant en andere horeca open is, duiken we met zijn allen de bosjes in om onze behoefte te doen. Veel witte papiertjes kwam ik ook daar tegen. Wie weet een idee om een plastic zakje mee te nemen, daar het papier in te doen en het thuis in de afvalbak te deponeren. Zo blijft Nederland op deze manier iets schoner!
***************************************
Wandelen in de Harz 18/10/2020
Ook ik heb voor dit jaar de wandelingen in de Harz en de oud jaar wandeling gecanceld. Wij kunnen het niet maken om in deze tijd met groepen op pad te gaan. Voor volgend jaar heb ik wel een wandelprogramma op mijn eigen website gezet. harz-vakantiegids.nl onder het menu: wandelharz. Groet en blijf gezond, Hermann
***************************************
Organisator gezocht 18/10/2020
Voor de wandelmidweek 16 tot 20 novemver in Het Zeehuis, zoeken we een extra begeleider met kennis van Gps, routeplanner, topoGps of routeyou. We zoeken iemand voor de langere trajecten, 15 tot 20 km. Graag bekend met het gebied Schoorl, Bergen en Bergen aan Zee. We lopen in groepjes van 4 personen en afstand tot elkaar. Stuur een mail naar: ankvanderzeekuppens@gmail.com
***************************************
Ik doe (hopelijk even) niet meer mee 16/10/2020
Beste allemaal,

Waarschijnlijk hebben vele van jullie gezien/meegekregen dat ik mijn resterende wandelingen voor oktober allemaal heb geannuleerd.
Ondanks alle door de site genomen maatregelen.
Ik denk even alleen maar aan mijn eigen gezondheid.
Ik behoor tot wel 3 risicocategorieën. Sinds ik in 2002 CML(eukemie) gehad heb ik een toch merkbaar lagere weerstand. Daarnaast heb ik diabetes II, en van daaruit hebben zich helaas ook hartklachten ontwikkeld in eind 2017 met een weliswaar klein, maar desalniettemin toch een infarct tot gevolg.
Mja, de titel “lord lappenmand” is welzeker op mij van toepassing.
Het gaat me er om te voorkomen dat ik naast de gewone allerdagelijkste risico’s niet ook aan nog meer andere risico’s wordt bloot gesteld.

Hopelijk krijgen we niet met een algehele coronisatie te maken krijgen zoals die in. Wellicht is er snel(ler) een vaccin beschikbaar en kan er weer gedecoroniseerd worden. Tis allemaal afwachten !?
Iedereen de komende tijd veel sterkte en gezondheid gewenst. Blijf, ook in kleinere groepjes aan de wandel.
Ik hoop snel weer mede van de partij te kunnen zijn!

***************************************
te koop 05/10/2020
Meindl damesschoenen, maat 40,VakuuumLady fit. Zijn net te smal voor mij.
***************************************
Kerstwandelreis Portugal 29/09/2020
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 19 - 26 december 2020. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem +351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
Voor de natuurliefhebber 28/09/2020
Was in een Hanzenstad aan de IJssel en heb daar een leuke winkel ontdekt die liefdevol is gevuld met alles waar de natuurliefhebber gelukkig van wordt, maar ook Second-Hand wandelkleding en schoenen heeft. Mocht je de naam willen weten mail me dan even.
***************************************
Wandel met mij in Zuid Limburg 26/09/2020
Wandel met mij het weekend van 23 t/m 25 oktober in Valkenburg! Zuid-Limburg is voor ons Nederlanders een (heel klein) stukje buitenland. Het landschap is er heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een zachte g, en qua genieten van eten en drinken weet de provincie van wanten. We wandelen dit weekend door het groene heuvelland met onder andere bossen, prachtige kastelen en oneindige weilanden. Uiteraard nemen we óók de tijd om zo nu en dan ergens neer te strijken voor een welverdiend kopje koffie met een lekker stukje vlaai of heerlijke lunch bij een gezellige locatie. Wij verzamelen die vrijdag om 14.30 uur bij het hotel en na de kennismaking lopen wij (circa 1,5 km) richting een wijnbar waar wij 10 heerlijke wijnen gaan proeven. Na de wijnproeverij lopen wij terug naar het hotel en gaan wij genieten van een heerlijk 3-gangen diner in hotel. Op zaterdag staat er een prachtige wandeling op het programma ( circa 15 km) en lunchen wij onderweg. Zaterdagavond eten wij lekker in het hotel en test ik jullie kennis over Zuid Limburg met een leuke quiz. Op zondag staat er ook weer een mooie wandeling op het programma (circa 14 km) en hebben wij ook weer een lunch onderweg. We verblijven in het sfeervolle hotel Op de Boud. Het hotel ligt landelijk, nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. Het ligt ook op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Persoonlijke aandacht staat bij dit hotel centraal! Datum en tijd: vrijdag 23 oktober vanaf 14.30 uur t/m zondag 25 oktober 15.00 uur. Kosten: € 250,00 per persoon, dit is inclusief: § Twee overnachtingen o.b.v. een eenpersoonskamer § Een welkomstdrankje bij ontvangst § Wijnproeverij (10 wijnen) op vrijdag § 2 x ontbijt (zaterdag en zondag) § 2x lunch (zaterdag en zondag) met een drankje naar keuze (wijn, bier fris) § wandelingen op zaterdag en zondag § lekkernijen tijdens het wandelen § 2x driegangen diner § 2 x toeristenbelasting § begeleiding van Heart of Living tijdens het gehele weekend. § Meld je gauw aan via info@heartofliving.nl Warme groet, Mariëlle
***************************************
Organisten wandeling 17/09/2020
Omdat er bijna in mijn omgeving geen wandelingen meer georganiseerd zijn,/worden( omgeving Harderwijk ) wil ik het graag gaan proberen. Ik wil wel op te starten, maar ik heb alleen wel wat opstarthulp nodig.! De route zit wel in mijn hoofd, maar hoe verder?.. hoeveel km is het enz, enz. Wie wil me op weg helpen? Hoor graag wat Groet Magda
***************************************
Hermannshohen 15/09/2020
Het laatste weekend van oktober wil ik samen met mijn man het laatste deel van de Hermannshöhen, te weten de eggeweg circa 60 km, gaan lopen. Van bad Driburg naar Obermarsberg. Heb je intresse om gezellig mee te wandelen laat ons dit dan per mail weten.
***************************************
Winterwandelen in de Harz van 18 tot 22 december 2020 12/09/2020
5 dagen / 4 nachten Harz / 3 dagen wandelen!

Wat gaan wij doen:
Drie dagen wandelen in de mooie natuur van de Harz. Natuurlijk hopen wij dat er een mooi pak sneeuw ligt bij het huis en in de omgeving. Op dat soort momenten lijkt het hier net een sprookje.

De eerste wandeling beginnen wij hier van uit het huis, gelijk een klimmetje en op weg naar de Hangbrug "Titan" bij de Rappbodetalsperre. We maken een wandeling om het Wenderfurther meer heen, z n 15 km lang maar let op, het is hier niet vlak. De tweede wandeling kan zijn naar en van de Brocken de hoogste berg van Noord-Duitsland met zijn hoogte van 1142 mtr. En waarom "kan" het weer speelt hier een rolletje mee in deze maanden. Als wij besluiten om wel naar de Brocken te gaan hou er dan rekening mee dat de stoomtrein die ons naar de top brengt € 31,00 kost. Voor de derde dag hebben wij voor u een mooie wandeling over en langs de oude grens tussen Oost en West in de planning. Maar nogmaals het weer, sneeuw kan veel plannen anders doen lopen.

Onze accommodatie: Deze vijf dagen verblijven wij in de groepsaccommodatie "De Heksenketel te Elbingerode OT Neuwerk. Een 300 jaar oud Vakwerkhuis als vakantiehuis in het oosten van de Harz. (voormalige DDR) Het huis beschikt over acht slaapkamers die soms achter elkaar liggen, dus kan het zijn dat u een kamer heeft met recht van overpad. Douches en toiletten zijn er op de eerste verdieping en op de begane grond. Een grote huiskamer met houtkachel, een eetkamer met 16 plaatsen en grote keuken met alles er op en aan.

Inclusief: Alle vervoer met een Fiat Transporter, brandstof, Huur vakantiewoning, Toeristenbelasting, Eindreiniging vakantiewoning, Stookkosten, Ontbijt en lunchpakket, Welkomstborrel, een mooie tour door de Harz en de laatste dag een bezoek aan de vakwerkstad Wernigerode.

Exclusief: De "Titan" hangbrug, De stoomtrein van de HSB, Entreegelden, Diner, Consumpties in en buiten het huis.

Het vervoer: Deze reis verplaatsen wij ons in een fiat transporter voor 9 personen van de firma van Oord uit Eck en Wiel. Een verlengde bus voor veel bagage, op winterbanden en ook in de uitrusting sneeuwkettingen en dekens.

De prijs voor dit winter wandelweekend bedraagt € 349,00 p.p. Dit bedrag is gebaseerd op een tweepersoons bezetting van de kamer.

Start en eindpunt: Station NS Maarn (Gemeente Utrechts Heuvelrug)
Afstanden dag 1,2 en 3: ca. 18 km ( 7/8 km met Sneeuw )
Maximum aantal deelnemers: 9
Nog 3 plaatsen beschikbaar ! Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!
tel: 06-22154311
e-mail: Wulffh@live.nl
Met vriendelijke groet,

Hermann Wulff & Wobbe Kromhout.
***************************************
Nieuw route boekje. 01/09/2020
Het Jabikspaad Wandel en fietsroute van Sint Jacobiparochie ( Frl) naar Hasselt ( Ov ) Onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compastela
***************************************
dopper gevonden 30/08/2020
Wandelen in de Achterhoek: Marianne ik heb je dopper gevonden in de trein.Ben zaterdag in Utrecht.Half 11 opgang perron 1 Centraal station
***************************************
Reminder: Wandel met mij op de Veluwe 28/08/2020
De Veluwe, misschien wel Nederlands bekendste natuurgebied. Waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Ga met mij mee op avontuur op de Veluwe! We starten het weekend op vrijdag rond 16.00 uur met een welkomstdrankje en een korte kennismakingswandeling. ‘s Avonds gaan wij genieten van een heerlijk driegangen diner. Op zaterdag wandelen wij circa 18 km over de Zuid-Veluwe. Het gebied van de luchtlandingen van operatie Market Garden aan het einde van WOII. Wij gaan speuren naar wild en gaan lunchen bij Boerderij Mossel, een prachtige plek midden op de heide. De wandeling van zondag gaat via het Middelpunt van Nederland en de Celtic Fields naar het Wekeromse Zand. Dit is één van de laatste grote stuifzandgebieden van West-Europa. Op de terugweg lunchen we bij pannenkoekenrestaurant Het Uilenbos. De wandeling is zo’n 15 km. We verblijven in Allegoeds Groepshotel het Bosgoed, een accommodatie met een fijne sfeer en veel comfort. Ga met mij mee en beleef de Veluwe! Prikkel je zintuigen! Zie, voel, hoor en ruik. Met een beetje geluk spotten we een wild zwijn, een moeflon of een edelhert. Test je kennis met de Beleef de Veluwe quiz en geniet van het heerlijke eten en leuk gezelschap tijdens dit gezellige weekend. Locatie: Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed, Molenweg 49 in Lunteren (Gld) Datum: vrijdag 18 september vanaf 16.00 uur t/m zondag 20 september 16.00 uur. Kosten: € 260,00 dit is inclusief: - ontvangst met een welkomstdrankje - onbeperkt koffie/thee in het hotel - twee keer een heerlijk 3-gangendiner - twee overnachtingen in een comfortabele eenpersoonskamer met douche en toilet - uitgebreid ontbijtbuffet op zaterdag en zondag - wandelingen op zaterdag en zondag - lunch op zaterdag met een drankje naar keuze (wijn ,bier, fris) - toeristenbelasting - begeleiding van Heart of Living: Mariëlle Exclusief: - drankjes in het hotel (anders dan koffie en thee) - extra drankjes bij de lunch op zaterdag - lunch en drankjes op zondag - vervoer naar Lunteren Meld je gauw aan via info@heartoflving.nl
***************************************
De Harzer Hexen Stieg ( 8dagen ) 28/08/2020
Wij hebben wat veranderingen moeten doorvoeren voor onze wandelweek van 17 tot 24 oktober in de Harz. Het 9 pers. busje wordt ingeruild voor eigen auto s i.v.b. met de corona richtlijnen in Nederland en Duitsland.

8 dagen / 7 nachten/ 6 dagen wandelen in de Harz nu € 289,00

Met eigen auto s naar de Harz, carpoolen en samen de brandstof betalen. Wij vragen de chauffeurs en zorgen voor een goede indeling per auto naar de Harz en weer terug naar huis. (Dat puzzelen doe ik graag)

" De Harzer Hexenstieg" 105 km van de Oost-Harz naar de West-Harz. Deze keer gaan wij naar Vakantiehuis Monarda in Hahneklee-Bockswiese. Een prachtig huis waar iedere wandelaar een eigen kamer heeft met douche en toilet. Weekprijs: € 289,00 incl. Logies, Ontbijt en Lunchpakket.

Afstanden per dag: ca. 14/20 km
Maximum aantal deelnemers: 11
Nog 4 plaatsen beschikbaar !

Dwars door de Harz loopt de Hexenstieg (heksenroute) duivels mooi en heksachtig kronkelend. Honderd kilometer dwars door het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland en over de Brocken: de Harzer-Hexen-Stieg maakt het mogelijk. De route loopt van Osterode in het westen naar Thale in het oosten. Onderweg ligt de Harz in volle schoonheid aan uw voeten: lichte gemengde bossen en dichte naaldwouden, kleurrijke bergweiden en steil oprijzende rotsen, zacht kabbelende beekjes en majestueuze stuwdammen. De route loopt door de beide nationale parken Harz en Hochharz.

Neem gerust contact met ons op!
tel: 06-22154311
e-mail: Harz-vakantiegids@outlook.com

Met vriendelijke groet,
Hermann Wulff
***************************************
Wandelweekend Schoorl aan zee 27/08/2020
Wandel met mij mee in Schoorl aan zee! Heb je ook behoefte aan een beetje vitamine sea, hou jij van wandelen en vind je het leuk andere alleengaanden 50+ te ontmoeten? Ga dan het weekend van 27 t/m 29 november met mij mee naar Schoorl! Schoorl is een mooi groen dorp aan de voet van de duinen. Er lopen prachtige wandelroutes door dit gebied, routes door de duinen, door het open polderland en over het strand. Kom lekker genieten van het geluid van de golven, het ruizen van de wind, het zand aan je voeten! We verzamelen die vrijdag om 15.00 en starten met een welkomstdrankje en daarna een korte kennismakingswandeling (circa 7 km) over het strand. Vrijdagavond gaan wij gezellig eten in Struin Strandpaviljoen. Zaterdag wandelen wij de Duintoppentocht, een prachtige route van 20 km over de hoogste duinenrij van het duingebied en s’avonds gaan wij genieten van een heerlijke winter BBQ. Zondag staat er ook nog een mooie wandeling gepland van circa 11 km en rond 15.00 uur nemen wij weer afscheid van elkaar. Verblijf: We verblijven in Hotel Camperduin. Dit hotel ligt verborgen in een unieke natuurviersprong en is de perfecte plek voor een gezellig samen zijn, te relaxen en te ontspannen. Datum en tijd: Vrijdag 27 nov. vanaf 15.00 uur tot zondag 29 nov. 15.00 uur Locatie: Strandhotel Hotel Camperduin, Heereweg 395, 1871 GL Schoorl Kosten: € 260,00 p.p., dit is inclusief: - een welkomstdrankje bij ontvangst - 1x 3-gangendiner en 1x winter BBQ bij Struin strandpaviljoen - twee overnachtingen in een comfortabele tweepersoonskamer met douche en toilet – uitgebreid ontbijt op zaterdag en zondag - wandelingen op vrijdag, zaterdag en zondag - toeristenbelasting - begeleiding van Heart of Living: Mariëlle * De extra kosten voor een eenpersoonskamer zijn € 20,00. De deelnamekosten zijn dan € 280,00 Exclusief: - drankjes in het hotel (m.u.v. het welkomstdrankje) - lunch en drankjes op zaterdag en zondag - vervoer naar Schoorl Wandelervaring en een goed wandelconditie zijn wenselijk. Meld je gauw aan via info@heartofliving.nl
***************************************
Ouderwets voordeeluren abonnement 24/08/2020
Rover gaat met de NS om tafel om ook na 31 december a.s. de middag korting te behouden. Hoe meer abonnement houders een klacht indienen bij Rover om de korting te behouden hoe sterker zij staan. Stuur een mail naar info@rover.nl
***************************************
Wandelagenda Harz- Duitsland 23/08/2020
Wandelagenda Harz- Duitsland 2020/2021

18 tot 22 september 2020 – Vol geboekt.

17 tot 24 oktober 2020 - Harzer Hexenstieg – nog 3 plaatsen vrij.

18 tot 22 december- Winterwandelen – nog 4 plaatsen vrij.

27 december 2020 – Oudjaar wandeling Leersum.

29 jan. Tot 2 febr. 2021- Winterwandelen – 6 plaatsen vrij.

2 tot 6 april 2021 – Paasweekend – nog 5 plaatsen vrij.

Hermann & Wobbe

Neem gerust contact met ons op!
tel: 06-22154311
e-mail: Harz-vakantiegids@outlook.com
***************************************
Nazomeren aan Scherenkust Zweden 23/08/2020
Zweden is weer open en graag ga ik een weekje nazomeren aan de Scherenkust, het Bohuslangebied. Ik heb een hostel geboekt in Fjallbacka, maar kan nog omzet worden in weekje kamperen op die plek met haar mooie natuur. Wie heeft zin om aan te haken en mooie wandelingen te maken, te kayakken, en een plons te maken in de zee aldaar? Ik ga met eigen vervoer, de auto. Rij in een dag naar Malmo, via Kopenhagen. Daar een nacht slapen, schat ik in. En dan door naar Fjallbacka.
***************************************
Herfst bergwandelweek in Nationaal Park Hohe Tauern 19/08/2020
De herfst beleven in Karinthie is een geweldige ervaring. De bergwereld is dan op zijn mooist. Lariksen kleuren van groen naar geel en oranje. Op de hoge bergtoppen ligt al sneeuw, misschien wel het mooiste seizoen van het jaar. Deze week Van 11.10 tot en met 17.10.2020, die op de wandelsite gepubliceerd staat onder meerdaagse tochten gaat definitief door.

Er zijn nog 4 plekken vrij. Enkele deelnemers komen al op zaterdag aan. De extra kosten voor deze overnachting zijn 30 euro.

Wil je meer informatie over deze schitterende wandelweek neem dan contact op met Caroline 0654905848
***************************************
Boekje 24/07/2020
Wie heeft er voor mij het Pieterpad Boekje, deel twee Ik zou dat graag van iemand overnemen
***************************************
Vervoer-geen rijbewijs 24/07/2020
hallo, wat een gave site. Hier was ik naar op zoek. Ik heb alleen geen rijbewijs. Is het mogelijk en gaat dat makkelijk met elkaar, om te carpoolen of ergens af te spreken. Wat zijn de ervaringen?
***************************************
Herfst Wandelweek Nationaal Park Hohe Tauern 19/07/2020
bergwandelweek Nationaal Park Hohe Tauern Oostenrijk 11.10 tot en met 17.10.2020 Herfstvakantie Noord Nederland

Wegens het succes en de enthousiaste reacties van en over onze wandelweek in juni/juli 2020 organiseren wij nu in oktober 2020 opnieuw een wandelweek met overnachtingen op de Gatternighof in Obervellach Wij hebben het programma zodanig opgesteld dat de keuze bestaat om voor een gemakkelijkere of een moeilijkere en pittige variant te lopen. Ook kan er tussendoor een rustdag genomen worden.

Iedere dag rijden we met taxi’s met zijn allen naar het beginpunt van de wandeling, waar de groep gesplitst wordt in het A en B team. .

Het volledige programma staat al op de wandelsite onder meerdaagse tochten. .

Wil je meer informatie over deze tocht of de treinreis er naar toe, neem dan contact op met Caroline 0654905848 of info@gatternighof.com
***************************************
Pittige wandelweek met bagagevervoer 12.09 t/m 18.09 19/07/2020
Deze wandelweek in Karinthie Oostenrijk gaat definitief door. Er zijn nog voldoende plekken

Door privé omstandigheden kunnen 2 deelnemers niet mee. Zij willen daarom deze reis met korting aanbieden. Heb je hiervoor interesse en wil je meer informatie over deze week of de treinreis er naar toe, neem dan contact op met Caroline Kapteyn 0654905848 of info@gatternighof.com

We lopen 5 etappes van deze trail vanaf de Danielsberg naar Dobriach met overnachtingen in hotels/pensions en 1 huttenovernachting. Uitgebreide informatie hierover staat op de wandelsite onder meerdaagse tochten.
***************************************
Wandelen is de grootste probleemoplosser die er bestaat. 19/07/2020
Een mooi artikel: Wandelen is de grootste probleemoplosser die er bestaat. Lopen schenkt ons endorfine, een gevoel van welbevinden en geluk. Dat maakt ons weerbaarder tegen depressies en ouderdom. https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1500879/neurowetenschapper-wandelen-is-de-grootste-probleemoplosser-die-er-bestaat.html?fbclid=IwAR3PGOfbObi01jqsjtxWAkls-WFyFgQAw5rK10ruXAkWG-m4E2cKqpRaQdM
***************************************
te koop 16/07/2020
te koop : damesschoenen, Meindl, type Vakuum Lady fit, weit, maat 40.Nauwelijks gedragen, zijn mij te groot.
***************************************
Hemelvaart 2021 in Munchen 12 t/m 17 mei 2021 15/07/2020
Dit keer een lang weekend in Munchen en omgeving. We wandelen niet alleen in Munchen zelf maar ook in de omgeving daarvan. Er zijn verschillende meren en het is hier en daar al behoorlijk bergachtig (stokken mee). Steile hellingen of al te grote hoogteverschillen hoef je bij mij echter nooit bang voor te zijn. We logeren in een centraal gelegen hotel.

Je reist vanaf een bij jou in de buurt gelegen treinstation naar Munchen vv. Geef je de voorkeur aan vliegen dan kan dat ook.
De kosten van het treinticket bedragen -mits op tijd geboekt- ongeveer 100 euro, de kosten van het landarrangement (5 nachten verblijf obv logies en ov ter plaatse) zijn 375 euro voor een 1-persoonskamer en 295 euro pp voor een 2-persoonskamer. Je dient binnen 7 dagen een aanbetaling over te maken van 200 euro over te maken op het rekeningnummer dat ik je mail. Het restant ontvang ik graag uiterlijk 5 april 2021.

Als je annuleert kun je zelf voor een vervanger zorgen. De vervanger betaalt de reis aan de organisator. Er vindt uitsluitend restitutie plaats indien hetzij jij, hetzij de organisator voor een vervanger zorgt. Het treinticket is op naam en kan dus niet gerestitueerd worden.

Deze reis is een groepsreis, meer schik maar ook meer schikken dus. Bij de wandelingen van deze reis gelden dezelfde regels als bij andere dagwandelingen. Er zullen nav onder andere tempoverschillen harmonicamomenten ingelast worden. Wachten kun je als een nadeel uitleggen, je kunt ook denken, het is vakantie dus ik heb alle tijd. Deelname aan deze meerdaagse activiteit is op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent. Voor meer info kun je me mailen (peter0645@gmail.com) of appen (0645-314539)
***************************************
Bergschoenen 14/07/2020
Ik heb stevige Salamon Bergschoenen in de aanbieding. Zelf heb ik er maar 1 x op gelopen en toen zat m n kleine teen in de weg. Het is een legergroene kleur, maat 5,5. Ik wil graag de helft van de nieuwprijs, dat is 75 euro. Ik woon in A dam, dan kun je ze passen. Stuur n mail naar dorinevandenberg@live.nl
***************************************
te koop 09/07/2020
Deuter Aircomfort 26 rugzak . Kleur grijs met geel/oranje banen. Weinig gebruikt en in goede staat . € 25,00 Via mail Wies van Ham van den Burg
***************************************
te koop 06/07/2020
te koop : damesschoenen, Meindl, type Vakuum Lady fit, weit, maat 41.Nauwelijks gedragen, zijn mij te groot.
***************************************
Wandelingen bij Bergen op Zoom. 02/07/2020
Wie wil er wandelingen bij Bergen op Zoom organiseren.ik wil het af gaan bouwen, ik wil nog wel mee blijven wandelen, maar organiseren dat eigenlijk niet meer. In en bij Bergen op Zoom kun je alle kanten op. Naar Mattenburg, naar Wouwse Plantage en terug, naar Fort de Roovere, door de stad, naar Halsteren en terug. Vele mogelijkheden om daar te organiseren. Kom op , wie neemt mijn gebied over?
***************************************
We gaan weer wandelen in de Sierra Nevada. 22/06/2020
Het is eindelijk zover. De grens van Spanje gaat 1 juli weer open en wij volgen op 10 juli. Bij ons in de Sierra Nevada kun je ruim voldoende afstand houden en na een prachtige wandeling genieten van de Spaanse zon op het ruime terras van ons huis of bij het café op het dorpspleintje. Mocht je toch klachten krijgen is de kliniek in het dorp 24 uur geopend. Iedereen is welkom! Kom ook genieten van zon, rust, ruimte en schone lucht! Bart en Marion www.debalsa.nl
***************************************
Wandelen in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch 18/03/2020
Vanaf heden is de handzame gids met de 10 mooiste dagtochten van de Paadjesmakers verkrijgbaar. Het beginpunt en eindpunt is bij elke wandeling goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De lengte van de verschillende routes ligt tussen de 10 en 20 kilometer. Naast de routebeschrijving informeert de gids over de cultuur en natuur langs de route. Alles is samengebracht met veel foto s en mooi vormgegeven. De wandelgids is in diverse winkels en VVV’s in en om ’s-Hertogenbosch te koop voor € 12,95. Bestellen kan ook via www.depaadjesmakers.nl
***************************************
Ode aan de Wandelsite 05/12/2019
Zo n 20 jaar geleden, die goeie ouwe tijd, toen Sint en Piet op de schimmel over de daken reden, en menig gedicht en surprise werden bereid. Ik was een prille veertigster, mijn haren nog niet grijs. Wist niet waar ik naar op weg was, raakte regelmatig van de wijs. Ik kon wel wat rust gebruiken, in mijn lijf en in mijn hoofd. Een vriendin zei: ga mee, lekker wandelen. nou, ze heeft niets teveel beloofd. Het begon met stukjes en beetjes, 10 km was al heel wat. Later wandelweken in den vreemde, in zonnige landen,of een fijne stad. Mijn leven nam een nieuwe wending, ik liep vaak en veel, bijna als therapie. Het helpt om mijn hoofd en ziel te luchten, als ik het even niet meer zo helder zie. Maar naast het lopen in mijn eentje, hier, door bos, duin, en langs het strand, ging ik toch verlangen naar wandelmaatjes, die ook hun hart aan lopen hebben verpand. En toen hoorde ik over de Wandelsite, en wat blijkt: er zijn zovelen, net als ik verslingerd aan wandelen, met wie ik deze passie kan delen.
***************************************
Kees Borst 11/08/2019
Kees is na een moeilijk ziekbed overleden in de nacht van 11 augustus. Zoals afgesproken met hem wordt dit via het prikbord aan jullie kenbaar gemaakt. Hij heeft zich lang verzet tegen het onvermijdelijke maar heeft uiteindelijk de strijd toch verloren... Kees wordt begraven op zaterdag 17 augustus om 14.30 uur op de natuurbegraafplaats van Hofwijk aan de Delftweg in Rotterdam. Hij was enorm blij met alle bezoek, appjes en de vele kaarten van zijn wandelvrienden. Dat heeft hem goed gedaan! Namens de familie van Kees zijn jullie van harte welkom.
***************************************
Edward Procé overleden 05/06/2019
Maandag 3 juni is Edward Procé onverwacht overleden. Mensen die véél contact met hem hadden en de behoefte hebben om meer te weten, of iets te delen, kunnen contact opnemen met de familie via: rob.proce@gmail.com
***************************************

 

terug

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen