De Wandelsite prikbord

Heb je schoenen, rugzak, tent of gore-tex jas in de aanbieding? Zoek je een reisgenoot om een wereldreis mee te plannen, of heb je een leuke wandeltip? Plaats een advertentie op het prikbord!

Om de volledige advertenties te bekijken dien je aangemeld en ingelogd te zijn bij De Wandelsite.

Wandelen in de Harz 20/09/2021
De 8 daagse Harzer Hexenstieg in oktober is inmiddels helemaal vol, wij gaan met 11 wandelaars op pad, 100km in 6 dagen moet lukken.
op de 5 daagse winterwandelvakantie in december vlak voor Kerst hebben wij nog plaats voor 4 wandelaars.
Winterwandelen januari/februari 2022, nog 1 plaats beschikbaar.
zie voor info: www.wandelharz.nl
Veel wandelsiters gingen u al voor!
***************************************
Parijs-Christo 1 t/m 4 oktober 2021 14/09/2021
Vrijdag reizen we vanuit Amsterdam Centraal/Schiphol/Rotterdam Centraal met de Thalys naar Parijs. Na aankomst brengen we eerst de bagage naar het hotel en gaan dan met de metro richting de ingepakte Arc de Triomphe om te gaan wandelen. Onze wandeling voert o.a. via het Parc Monceau, de Battignolles en Montmartre naar de Sacre Coeur. Die avond eten we in de buurt van het hotel.

Zaterdag wandelen we van het Parc de La Villette (noord) naar het Parc Montsouris (zuid). Zaterdagavond eten we niet ver van de Arc de Triomphe.

Zondag gaan we naar La Defense. Via wijken als Nanterre en Suresnes, waar Parijs soms erg ver weg lijkt, lopen we door het Bois de Boulogne naar de Trocadero. We lopen nog een stukje langs de Seine en nemen dan de metro naar het hotel. Die avond eten we bij een Indiaas restaurant vlakbij het hotel.

Maandag wandelen we via het Bois de Vincennes en de Promenade Plantee naar de overkant van de Seine. Na de lunch lopen we terug naar de Seine die we via de Passerelle Simone de Beauvoir oversteken. Bij het metrostation aan het einde van het Parc Bercy zit onze wandeling er op en nemen we de metro naar het hotel. We reizen met de Thalys terug naar Nederland.

We logeren 3 nachten in een eenvoudig hotel dichtbij een metrostation en diverse restaurants. De prijs voor een 2-persoonskamer is 295 euro per persoon. Voor een 1-persoonskamer betaal je 375 euro. Die prijzen zijn inclusief je treinticket, 3 hotelovernachtingen obv logies/ontbijt en je ov-kaartjes in Parijs. Je dient binnen 7 dagen na aanmelding het gehele bedrag over te maken op het rekeningnummer dat ik je mail.
Als je annuleert kun je zelf voor een vervanger zorgen. Er vindt uitsluitend volledige restitutie van het betaalde bedrag plaats indien er een vervanger is die de volledige reissom heeft voldaan.

Deelname aan deze meerdaagse activiteit is net als bij de andere activiteiten geheel op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent.
Niet alle verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van een geannuleerde reis als deze. Check bij je verzekeringsmaatschappij of een reis als deze onder de dekking valt.
***************************************
Ga gezellig mee naar Valkenburg 13/09/2021
Wandel met mij het weekend van 8 t/m 10 oktober in Valkenburg! Zuid-Limburg is voor ons Nederlanders een stukje buitenland. Het landschap is er heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een zachte g, en qua genieten van eten en drinken weet deze provincie wel hoe het moet. We wandelen dit weekend door het groene heuvelland met onder andere bossen, prachtige kastelen en oneindige weilanden. Uiteraard nemen we óók de tijd om ergens neer te strijken voor een kopje koffie met een heerlijk stukje vlaai. Wij verzamelen die vrijdag om 14.30 uur bij het hotel en na de kennismaking lopen wij (circa 1,5 km) richting een wijnbar waar wij 10 heerlijke wijnen gaan proeven. Na de wijnproeverij lopen wij terug naar het hotel en gaan wij genieten van een heerlijk 3-gangen diner in hotel. Op zaterdag staat er een prachtige wandeling op het programma (circa 15 km) en lunchen wij onderweg. Zaterdagavond eten wij lekker in het hotel en test ik jullie kennis over Zuid Limburg met een leuke quiz. Op zondag staat er ook weer een mooie wandeling op het programma (circa 14 km) en hebben wij ook weer een lunch onderweg. We verblijven in het sfeervolle hotel Op de Boud. Het hotel ligt landelijk, nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. Het ligt ook op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Persoonlijke aandacht staat bij dit hotel centraal! Datum en tijd: vrijdag 8 oktober vanaf 14.30 uur t/m zondag 10 oktober 15.00 uur. Kosten: € 250,00 per persoon, dit is inclusief: - Twee overnachtingen o.b.v. een eenpersoonskamer - Een welkomstdrankje bij ontvangst - Wijnproeverij (10 wijnen) op vrijdag - 2 x ontbijt (zaterdag en zondag) - 2x lunchpakket (zaterdag en zondag) met een drankje -Wandelingen op zaterdag en zondag -2x driegangen diner -2 x toeristenbelasting -Begeleiding van Mariëlle ( van Heart of Living) tijdens het gehele weekend. Als je wilt deelnemen stuur dan een mail naar info@heartofliving.nl
***************************************
Operatie Hallu Valgus en ervarin 02/09/2021
Beste medewandelaars, Is er iemand die geopereerd is aan Hallux Valgus? En kan mij vertellen hoe lang de revalidatie is geweest en ervaring? Zoals bv heeft het geholpen, welke ingreep precies gedaan? Hoe was de pijn? Hoe lang duurde voordat er weer normaal een wandeltocht gemaakt kon worden? Hoe zag de revalidatie er in het geheel uit? Dank! Helene
***************************************
11 september: voorlopenFletcher Wolfheze - kasteel Doorwerth 31/08/2021
Hoi Ik ga zaterdag kijken of ik een leuke route kan uitzetten van Fletcher Wolfheze naar Kasteel Doorwerth en terug.Een wandeling voorlopen dus. Ik verwacht dat we op ca. 10 km uitkomen. Vertrek 10.00 uur. Omdat ook voorlopen samen gezelliger is bij deze een oproep. Heb je zin om mee te struinen stuur me dan een berichtje.
***************************************
Wandel en oogstweek in de Sierra Nevada Spanje 30/08/2021
WE GAAN WEER OOGSTEN en WANDELEN! Rond De Balsa staan 25 amandelbomen en begin oktober zijn de amandelen klaar om te oogsten. Als je dan niet kunt is er nog een tweede kans in januari om De Balsa te bezoeken want dan vindt de olijfoogst plaats. Bij beide gelegenheid bieden wij ook een gratis begeleide wandeling aan. Als je een dagje komt helpen krijg je een gratis overnachting . De Balsa ligt in een schitterend wandelgebied aan de voet van de Sierra Nevada waar je volop kunt genieten van de stilte, prachtige natuur en schone lucht. Iedereen is welkom!
***************************************
Nazomeren aan de Semois 29/08/2021
Er is 1 plaatsje vrijgekomen voor het wandelweekend nazomeren aan de Semois België dat plaatsvindt van vrijdag 17 tm maandag 20 september. Verblijf in een jeugdherberg in een gedeelde 2 persoonskamer met ontbijt en vervoer vanaf een opstapplaats (bergambacht, rotterdam capelsebrug of breda-Prinsenbeek naar Bouillon vv en al het vervoer ter plaatse. Kosten 156 euro. Voor overige informatie www.droomwandelingen.nl Met sportieve groet, Jolanda Blaak-Janssen
***************************************
Wandelweek in Reuzengebergte Tsjechië 24/08/2021
Nog drie deelnemers gezocht voor de week van 30 okt tm 6 nov 2021. Met 9 personen gaan we in een minibus van Houten naar Tsjechië om daar 6 dagen 17 a 20 km per dag te wandelen door prachtig, bergachtig gebied. Kosten 475 euro, daar komt alleen nog 50 a 75 euro voor avondeten bij. Mail gerust voor meer informatie.
***************************************
WANDELWEEK HARZER HEXENSTIEG 24/08/2021
VAN 9 TOT 16 OKTOBER 2021
nog één plaats beschikbaar
Wandelen zonder bagage, ca. 100 km van de West Harz (Osterode) naar de Oost Harz (Thale).
U verblijft in de bekende vakantiewoning van de Familie Eikelenboom, het monumentale pand uit eind 19e eeuw ligt in het kleine plaatsje Neuwerk in het Harz-gebergte de voormalige DDR. Zodra u dit gedeelte van Duitsland binnenkomt zullen u gelijk de verschillen met het westen opvallen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en men waant zich terug in de rustige jaren 60. U wandelt zonder bagage en hoeft niet van verblijf te wisselen. U wordt netjes door mij naar het beginpunt van de etappes gebracht en ook na de wandeling weer terug naar de vakantiewoning. Dwars door de Harz loopt de Hexenstieg ( heksenroute ) duivels mooi en heksachtig kronkelend. Honderd kilometer dwars door het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland en over de Brocken: de Harzer-Hexen-Stieg maakt het mogelijk. De route loopt van Thale in het oosten naar Osterode in het westen.
Onderweg ligt de Harz in volle schoonheid aan uw voeten: lichte gemengde bossen en dichte naaldwouden, kleurrijke bergweiden en steil oprijzende rotsen, zacht kabbelende beekjes en majestueuze stuwdammen. De route loopt door de beide nationale parken Harz en Hochharz. info via : www.wandelharz.nl
***************************************
Wandelaars gezocht voor de Nacht van de Vluchteling 23/08/2021
In het weekend van 11-12 september lopen er in 6 steden honderden deelnemers de Nacht van de Vluchteling voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Een van de steden waar dit plaats gaat vinden is Utrecht. We zijn voor deze route nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor uiteenlopende taken. Van geoefende wandelaars die deze nacht (delen van) de route willen meelopen als vrijwilliger tot gastvrije en verzorgende types die de wandelaars kunnen voorzien van iets lekkers op de rustlocaties. Woon je niet in de omgeving van Utrecht, maar lijkt het je wel wat om mee te helpen? Ook in de andere steden kunnen we nog vrijwilligers gebruiken. Geef je op via onze website https://www.nachtvandevluchteling.nl/
***************************************
Wandelvakantie in Adalusië met Caminito del Rey 16/08/2021
Wandelvakantie in Andalusië met het Koningspad Caminito del Rey Tijdens deze reis wandelen wij van Ronda naar Antequera door het Witte dorpen gebied. Wandelen en genieten van de natuur en de karakteristieke witte dorpen staan tijdens deze boeiende wandelreis centraal. Tijdens onze meerdaagse tocht is alleen een dagrugzak nodig. En uiteraard een flinke dosis liefde voor de natuur die we in overvloed tegenkomen; van prachtige vogels tot spectaculaire uitzichten. Twee bijzondere parken liggen ook op de route: ‘El Chorro’ met het beroemde Koningspad ‘Camino del Rey’, en het indrukwekkende karstgebergte van ‘El Torcal’. We verblijven onderweg in fijne natuuraccommodaties op basis van logies en ontbijt. Wij wandelen elke dag tussen de 15 en 25 km en je bagage staat in het volgende hotel voor je klaar . We wandelen drie dagen en dan hebben we een rustdag om te genieten van de omgeving of op er op uit te trekken voor een dag wandeling. Daarna wandelen we weer twee dagen en komen we aan in de historische stad Antequera. Op de rustdag verblijven wij in het dorpje El Chorro in het natuurpark Desafiladero de los Gaitanes. Het natuurpark biedt meer dan 2000 klimroutes en trekt mensen uit de hele wereld aan voor een klim- of wandelvakantie. Het is een gebied van steile rotsen, helderblauwe meren met veel roofvogels die rondcirkelen en het alom beruchte pad “Caminito del Rey”, op 100 meter hoogte door de kloof El Chorro. Overzicht van de dagen: • Vlucht vanuit Nederland naar Málaga • 1 nacht in Ronda • 1 nacht in Cuevas del Becerro • 1 nacht in Ardales • 2 nachten in El Chorro • 1 nacht in Valle de Abdalajís • 1 nacht in Antequera • Vlucht vanuit Málaga naar Nederland Data: 15 november t/m 22 november Deelnamekosten : € 975 euro p.p. Inclusief - 2x transfer luchthaven Málaga heen/terug - 7x overnachtingen sfeervolle natuuraccommodaties met ontbijt - 7x lunchpakketje voor tijdens de wandeldagen - 1x welkomstdiner - bagagevervoer tijdens de wandeldagen - Nederlandse reisbegeleiding en wandelgids - bezoek aan nationaal park El Torcal met natuurgids - bezoek wijnbodega en proeverij Exclusief - 1-kamertoeslag: 245 euro p.p. - Vliegticket van/naar Málaga - Diner´s m.u.v. welkomstdiner - Entree Koningspad Camino del Rey (€30,-) - ev. reis- en/of annuleringsverzekering Als je wilt deelnemen ook graag een mail naar info@heartofliving.nl
***************************************
Z.g.a.n. Meindl MEI ACTIVO SPORT LADY GTX WMS 15/08/2021
In januari gekocht, via beeldbellen met Bever. De verkoper heeft me verkeerd geïnformeerd waardoor ik de schoenen te groot heb gekocht. Ze staan nu al maanden in de kast. Ik heb er 3 keer mee buiten gelopen omdat ik dacht dat het wel meeviel maar ik krijg na zo n 2 a 3 km echt pijn in mijn tenen. Het zijn hele fijne, flexibele schoenen en erg geschikt voor dames met een wat bredere voorvoet. De zolen zijn helemaal nieuw, ik heb erop gelopen met mijn eigen zolen. De nieuwprijs was 169,95, ik heb de aankoopbon alleen digitaal. Ik vraag er 100 euro voor. Af te halen in Rijswijk.
***************************************
verblijf Schiermonnikoog 12/08/2021
Ik heb een extra boeking van het hotel op Schiermonnikoog staan. Voor twee nachten van 25 tot 27 augustus; een 1persoonskamer met ontbijt, 68 euro per nacht. Voor degene die met Dik Verhaar wil wandelen, kan het overnemen van mij.
***************************************
Marskramer boekje 11/08/2021
Heeft er iemand het Marskramerpad boekje wat ik kan lenen, ze zijn nl helemaal uitverkocht
***************************************
Meindl Vakuum Ultra Dames mt 7 Bijna Nieuw! 09/08/2021
Wegens voetproblemen 2 maanden oude Meindl Vacuüm Ultra Lady mt 7. Aankoopbon 06-06-2021 ter inzage. Deze Vakuum Ultra van Meindl voor dames is een stevige wandelschoen die de juiste comfort en bescherming biedt. Deze stevige, stabiele wandelschoen is categorie A/B en dat betekent geschikt voor wandelingen of hikes op heuvelachtig of licht bergachtig terrein. Met het nieuwe Memory Foam System onthoudt de schoen het model van jouw voet zodat je altijd de gewenste vorm hebt voor optimaal comfort. Door de Gore-tex behandeling voorkom je natte voeten en het natuurlijke leer zorgt voor ademend vermogen. De zool is verder voorzien van een zogenoemd Multigriff zool voor optimale grip en ondersteuning. Het Air-active voetbed maakt gebruik van verschillende lagen materialen en ventilatiekanalen, wat zorgt voor een comfortabel en goed voetklimaat. Kortom, een hoge kwaliteit wandelschoen waarmee geen uitdaging te groot is. Hiken moet je alleen nog even zelf doen.
***************************************
twentepad wandelboekje 09/08/2021
Helaas is de laatste editie niet meer te koop. Wie heeft voor mij dit boekje? Of te leen?
***************************************
EXTRA WANDELING GEPLAATST NA UITKOMEN AGENDA 02/08/2021
Zie vrijdag 6 augustus, Zuid Holland.
***************************************
Winterwandelen van 17 tot 21 december 2021 01/08/2021
Vrijdagmorgen vetrekken wij vanuit Maarn NS-Station over de A12 naar de Harz in Duitsland. Rijden via Dortmund naar het noorden en gaan de autobahn af bij Bad Eilsen, via Hameln naar Hildesheim. Bij de stad Seesen gaan wij de Harz binnen en rijden oostwaarts door de Harz naar het oostelijke gedeelte van de Harz. De plaats van bestemming (Neuwerk) ligt z,n 20km over de voormalige DDR grens. Deze eerste avond eten wij bij Hotel Restaurant “Zum Golden Adler”te Elbingerode. De avond gebruiken wij om nader kennis te maken.

Zaterdag, Zondag en Maandag gaan wij om 8.30uur aan het ontbijt en vertrekken om ca. 9.30 voor onze wandelingen. Dat ik hier geen wandelingen neer zet komt omdat wij nu het weer nog niet weten en dat wij dat beter terplekken samen kunnen bepalen.

Wij huren samen voor 4 nachten het bekende vakantiehuis de “Heksenketel”en ik zorg dat er proviand mee gaat voor het ontbijt, lunch pakket en een Nasimaaltijd. ( € 4,50 p.p.) . De andere 3 avonden gaan wij uiteten in één van de vele restaurants. De drankjes in en buiten het huis zijn op eigen kosten en ik zal voor in het huis jullie eerst vragen wat jullie drinken. Drinken neem ik niet mee dat kopen wij daar ter plekken.

Het vervoer gaat met een 9 persoons Fiat bus met extra bagageruimte en die staat op winterbanden. Sneeuwkettingen mee en een deken. Wij rijden die dagen z,n 1600 kilometer en alles is in de prijs inbegrepen. Maarn naar de Harz v.v. c.a. 1100 km en naar en van de wandelingen nog z,n 400 km.

Hou met winters weer (Sneeuw) goed rekening met warme kleding/regenkleding of skikleding. Goede water (sneeuw) dichte wandelschoenen en een paar Gaiters (Camaches) en Sneeuwijzers voor onder de schoenen. Een paar wandelstokken kan het lopen met sneeuw ook lichter maken.

Deelname aan deze wandeling is op eigen risico, zorg dat je goed verzekerd bent!

En het belangrijkste punt van het afgelopen jaar; Vaccinatie 2e maal ingeënt en je Qr-code op de telefoon of het gele vaccinatieboekje in de tas.

De prijs voor deze 5 dagen/ 4 nachten Winterwandelen komt op € 369,00 p.p. Alleen het eten en de drank is exclusief, de rest inclusief.

Een vooruitbetaling dien je binnen 7 dagen na aanmelding te doen á € 169,00 p.p. , na aanmelding mail ik mijn banknummer.

Met vriendelijke groet, Hermann Wulff

wandelharz.nl
***************************************
September wandelreis in Portugal 31/07/2021
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 18 - 25 september 2021. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem +351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
Augustus wandel of fietsvakantie 26/07/2021
Ik moet onverwacht mijn vakantie in augustus opnieuw gaan plannen. Zit te denken aan een dag of 10 fietsen of wandelen ergens in Europa. Heeft er iemand zin dat met een clubje te doen?
***************************************
Wandel met mij mee op de Veluwe 25/07/2021
De Veluwe, misschien wel Nederlands bekendste natuurgebied. Waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Ga met mij mee op avontuur op de Veluwe! We starten het weekend op vrijdag rond 16.00 uur met een welkomstdrankje en een korte kennismakingswandeling. ‘s Avonds gaan wij genieten van een heerlijk driegangen diner. Op zaterdag wandelen wij circa 18 km over de Zuid-Veluwe. Het gebied van de luchtlandingen van operatie Market Garden aan het einde van WOII. Wij gaan speuren naar wild en gaan lunchen bij Boerderij Mossel, een prachtige plek midden op de heide. De wandeling van zondag gaat via het Middelpunt van Nederland en de Celtic Fields naar het Wekeromse Zand. Dit is één van de laatste grote stuifzandgebieden van West-Europa. Op de terugweg lunchen we bij pannenkoekenrestaurant Het Uilenbos. De wandeling is zo’n 15 km. We verblijven in Allegoeds Groepshotel het Bosgoed, een accommodatie met een fijne sfeer en veel comfort. Ga met mij mee en beleef de Veluwe! Prikkel je zintuigen! Zie, voel, hoor en ruik. Met een beetje geluk spotten we een wild zwijn, een moeflon of een edelhert. Test je kennis met de Beleef de Veluwe quiz en geniet van het heerlijke eten en leuk gezelschap tijdens dit gezellige weekend. Locatie: Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed, Molenweg 49 in Lunteren (Gld) Datum: vrijdag 24 september vanaf 16.00 uur t/m zondag 26 september 15.00 uur. Kosten: € 260,00 dit is inclusief: - ontvangst met een welkomstdrankje - onbeperkt koffie/thee in het hotel - twee keer een heerlijk 3-gangendiner - twee overnachtingen in een comfortabele eenpersoonskamer met douche en toilet - uitgebreid ontbijtbuffet op zaterdag en zondag - wandelingen op zaterdag en zondag - lunch op zaterdag met een drankje naar keuze (wijn ,bier, fris) - toeristenbelasting - begeleiding van Heart of Living: Mariëlle Exclusief: - drankjes in het hotel (anders dan koffie en thee) - extra drankjes bij de lunch op zaterdag - lunch en drankjes op zondag - vervoer naar Lunteren Meld je gauw aan via info@heartofliving.nl!
***************************************
Herfstbergwandelweek Nationaal Park Hohe Tauern 24/07/2021
Van zaterdag 9 oktober tot en met vrijdag 15 oktober 2021 organiseren wij een wandelweek met verblijf op de Gatternighof of in een appartement met per dag de keuzemogelijkheid voor een makkelijke of pittige variant.

Voor deze week is nog 1 plaats vrij op een 1 persoonskamer in het appartement. Je wordt dan voor het ontbijt en het avondeten opgehaald.

Uitgebreide informatie en het wandelprogramma staat op de wandelsite onder de meerdaagse tochten.
***************************************
Wandelweek in Reuzengebergte Tsjechië 23/07/2021
Nog één deelnemer gezocht voor de week van 2 tm 9 oktober 2021. Met 9 personen gaan we in een minibus van Houten naar Tsjechië om daar 6 dagen 17 a 20 km per dag te wandelen door prachtig gebied. Kosten 475 euro, daar komt alleen nog 50 a 75 euro voor avondeten bij.
***************************************
Groepsreis Dutch Mountain Trail 23/07/2021
In het zuiden van Limburg kun je sinds kort een nieuwe langeafstandswandeling maken: de Dutch Mountain Trail. Deze meer dan 100 km lange trail is de zwaarste wandeling van Nederland. Geschikt voor de ervaren en avontuurlijke wandelaar die op zoek is naar een uitdaging in eigen land. Ga samen met likeminded people op stap en geniet van de prachtige natuur en Limburgse gezelligheid. Vertrek groepsreis op 17 oktober 2021 Meer info: https://www.avontuurdichtbij.nl/natuur/groepsreis-dutch-mountain-trail/ Avontuur Dichtbij is aangesloten bij SGR en VVKR.
***************************************
Annuleren reis Hoch-Sauerland 20/07/2021
Van 9-13 augustus moet ik helaas mijn wandel midweek annuleren. Wie wil er in mijn plaats? Natuurlijk met korting !
***************************************
Wandelweek in de Dordogne! 08/07/2021
EXTRA Wandelweek in de Dordogne vanuit Domaine du Sablou van 28 augustus tot 4 september 2021 Verblijf op het schitterende domein (met zwembad) waar we volledig verzorgd worden. Overdag met een kleine groep (tot 12 personen) elke dag een andere wandeling maken van ongeveer 10-15 km in de directe, heuvelachtige, omgeving van Sablou. Voor mensen die dat te lang vinden is er dagelijks een korter, haalbaar, alternatief. Dit is afhankelijk van ieders mogelijkheden, maar minimaal 5 km. Beide wandelingen begeleiden we. Je kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid op pad gaan. Voor het avondeten laten we ons verrassen door de kok, bekijken we de zonsondergang en bespreken we de wandeling van de volgende dag. Programma Aankomst is op zaterdag met een gezamenlijke maaltijd. De zondag is om een dagje ‘te landen’, kennismaken met elkaar en met het landgoed. Van maandag t/m vrijdag gaan we wandelen in de omgeving van Sablou. De route bespreken we de avond van tevoren. Vertrek is op zaterdag, na het ontbijt. Kosten voor verblijf op een tweepersoonskamer € 400,- per persoon. op 1-persoonskamer € 500,- met eigen tent/caravan/camper € 340,- per persoon. Dit is inclusief ontbijt, lunch (of lunchpakket) en avondeten. Koffie en thee zijn inclusief. Frisdrank, bier, wijn en snacks kun je op het terrein in het barretje kopen. Corona Indien reizen door overheidsmaatregelen niet mogelijk is, dan ontvang je je geld 100% terug. Uiteraard zijn op het terrein de nodige anti-corona maatregelen genomen. Eerder komen, langer blijven? Sablou maakt graag een voorstel op maat. Er zijn (bijna) altijd passende mogelijkheden. Hoe er te komen? Eigen vervoer: vanuit Eindhoven is het ongeveer 900 kilometer, meerijden met een andere deelnemer (wordt door ons gecoördineerd) of Blablacar. Liever niet met het openbaar vervoer. Iets over de plek Domaine du Sablou is een statig landhuis met allerlei bijgebouwen en gîtes. Daarnaast is er een zwembad en een heuse kapel op het terrein. Het geheel is omringd door een park van eeuwenoude bomen. Vanaf het terras kijk je uit over een mooi dal naar het middeleeuwse plaatsje Fanlac. Alleen al op Sablou zelf kun je een lange wandeling maken, want het terrein is 85 hectare groot. Er is een meditatiezaal, een muziekruimte en voor wie wil schilderen zijn er volop ezels. Voor wie niet van wandelen houdt of niet dagelijks mee wil gaan, kan in de buurt de grotten van Lascaux bezoeken of de sfeervolle stadjes Sarlat en les Eyzies. Verder zijn er de vele burchten, kastelen en typisch Franse markten. Aanmelden Domaine du Sablou is een unieke plek. De luxe zit hem vooral in de oorverdovende stilte en de uitgebreide natuur. Als je blij wordt van bovenstaande klik dan op: https://sablou.nl/wandelweken-in-de-dordogne-juni-en-september-2021/ Mocht door overheidsbepalingen (Corona) de wandelweek niet door gaan, dan ontvang je jouw betaling 100% terug. Voor vragen of overleg, mail Annette op domaine@sablou.fr telefoon +316 1067 5766 N.B. De Nederlandse Stichting Vrienden van Sablou heeft een project DOE MEE voor mensen die mee willen werken. Klik hier voor meer informatie Au revoir en tot ziens, Paadjesmaker Marie José
***************************************
Hanwag Tatra II Lady GTX (5,5) te koop 29/06/2021
Op zoek naar (praktisch) nieuwe, waterdichte & stevige wandelschoenen (B/C) met prima grip? Mijn voeten en de Hanwag Tatra hebben een dag samen doorgebracht maar ik loop nu voornamelijk op trailrunners. Maat 5,5 (38 2/3). Nieuwwaarde 264,95. Voor 100,- mag je ze hebben en je kan er nog jaren plezier aan beleven. In nieuwstaat.
***************************************
Massage-wandelweek in de Hoge Marne,11-16 juli 2021 24/06/2021
Leren masseren en wandelen in een prachtige omgeving. Genieten van je lijf en de natuur! Elke dag begint met een wandeling. In de middag is er een massageles. Je leert een aantal ontspannende en helende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich aan jouw handen kan overgeven. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Zowel voor beginnende als gevorderde masseurs is deze cursus een bron van inspiratie. De wandelingen duren gemiddeld 3 uur en zijn met enige conditie goed te doen. De begeleiding is in handen van José van de Wouw. Sinds 1998 geeft zij cursussen in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen worden gerespecteerd. De deelnemers voelen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd. Je mag je verheugen op een heerlijk verblijf, idyllische natuur en lekker vegetarisch eten. Alle vakanties: 11 t/m 16 juli, Hoge Marne, N-Frankrijk 15 t/m 21 augustus, Sauerland, Duitsland 26 t/m 29 mei 2022 (Hemelvaart), Sauerland, Duitsland www.balans-massage.nl
***************************************
Wandelen in kleine groepjes 24/06/2021
Het verplicht wandelen in kleine rustige groepjes met af en toe in stilte wandelen is goed bevallen. Deze manier van wandelen heeft er zeker toe bijgedragen dat we de natuur beter op ons in konden laten werken.Zijn er organisatoren die dit aanbod willen continueren? Zou fijn en welkom zijn. Groeten, Purnima Zweers
***************************************
Wandelen in de Harz 11/06/2021
Harz-vakantiegids.nl Duitsland op Geel, de mogelijkheden voor September worden steeds beter. Gevaccineerd en het gele vaccinatie boekje op zak dan kunt u nu al opgeven voor die mooie zes dagen in de Harz. Wandelvakantie 6 dagen Harz Duitsland- 25 tot 30 September. Aantal plaatsen voor deze 5 dagen: 9 nog 4 plaatsen beschikbaar. De start van deze zes daagse wandelvakantie is om half acht in de morgen bij het NS station van Maarn. Maarn is te bereiken met de trein van uit Arnhem en Utrecht of over de A12 als je met eigen vervoer naar Maarn wilt komen. Als het weer mag verplaatsen wij ons met een 9 pers. busje naar de Harz in Duitsland en houden onze eerste koffiestop ergens over de grens. Vervolgens rijden wij het eerste stuk over de autobahn via het Ruhrgebied naar het noorden richting Bad Eilsen. Hier gaan wij de autobahn af en rijden via Hameln naar Hildesheim, zakken af naar het zijden en ter hoogte van Seesen gaan wij het Harzgebergte binnen. Tijdens deze reis overnacht u in de vakantiehuis "de Heksenketel" te Neuwerk, Oost Harz. Het ontbijt wordt elke dag prima verzorgd. Voor het diner heb je vaak de keuze uit meerdere (kleine) restaurantjes. Vertrektijd: 07.30 uur Instapplaats: Maarn Vervoer: Inclusief Verblijf: Vakantiewoning, 6 dagen / 5 nachten Ontbijt: Inclusief Lunchpakket: Inclusief Toeristenbelasting: Inclusief Eindschoonmaak: Inclusief Diner: Exclusief Drankjes: Exclusief Entreegelden: exclusief Prijs voor deze 6 dagen € 399,00 (Busje) , Graag ontvangen wij na reservering een aanbetaling van € 199,00 zodat wij een garantie hebben en de mogelijkheid hebben om aanbetalingen te doen. Dag 1: Heenreis en overnachtingen te Neuwerk. Dag 2: Per stoomtrein naar de Brocken (€ 33,00 p.p.) en wandelend terug via Schierke naar Elend. ca.18km Dag 3: Wandeling van Thale door de "Grand Canyon de Harzes", via Treseburg naar Wendefurth. ca.13km Dag 4: Wandeling van Oderteich, west Harz naar Braunlage. ca.15km Dag 5: Wandeling van uit huis naar Rübeland, Susenburg naar Köningshutte.ca.15km Dag 6: Einde 6 daagse en terugreis naar Maarn Nederland.
***************************************
Wandel 3-Daagse 08/06/2021
Als je van wandelen houdt, lekker eten en het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen, neem dan deel aan deze gezellige 3-Daagse ! Routes: De routes zijn uitgezet naar drie verschillende richtingen zodat je iedere dag in een nieuwe omgeving loopt. De wandelingen zijn gevarieerd. Naast bos en heide loop je ook door de Gelderse Vallei, stuifzandgebieden, langs beekjes en soms kom je wat heuvels tegen. De lengte van de route is ook aan te passen als je de routes te lang vindt. Verblijf: Je verblijft in het Allegoeds Groepshotel het Bosgoed in Lunteren. Het arrangement is op basis van een eenpersoonskamer. Programma: Vrijdag – Ontvangst en kennismaking vanaf 10.30 uur met koffie/thee 11:00 Start 1e wandeling van circa 17 km via het Wekeromse Zand naar het Middelpunt van Nederland Lunch onderweg 19:00 Diner in het hotel Zaterdag – Ontbijtbuffet vanaf 08:00 09:30 start 2e Wandeling van circa 26 km door o.a. het gebied van de luchtlandingen van operatie Market Garden aan het einde van WOII. Lunch onderweg 19:00 diner in het hotel Zondag Ontbijtbuffet vanaf 08:30 10:00 start 3e Wandeling van 18 km, o.a. over Landgoed Kernhem met oude beuken uit 1735. Hier in de buurt vind je ook de kleine grafheuvel die vermoedelijk dateert uit de Bronstijd met de mysterieuze bloedsteen . Lunch onderweg Rond 15:00 -16:00 einde programma Het is ook mogelijk om de wandelingen iets in te korten Datum en tijd: vrijdag 16 juli t/m zondag 18 juli Kosten: € 255,00 per persoon, inbegrepen: - 2 overnachtingen in een eenpersoonskamer - 2 x ontbijt (zaterdag en zondag) - 2x diner in het hotel - 2x lunchpakket (zaterdag en zondag) - begeleiding door Mariëlle van Heart of Living - toeristenbelasting niet inbegrepen - vervoer naar de accommodatie - drankjes tijdens je verblijf Meld je gauw aan door een mail te sturen naar info@heartofliving.nl
***************************************
Meelopers gezocht 06/06/2021
Ik wil graag wat meer wandelingen gaan organiseren, maar daarvoor wil ik de wandeling wel graag voorlopen zodat ik zeker weet dat de wandeling ook klopt. Ik zou het leuk vinden als er 2 of 3 personen mee zouden willen lopen. Altijd Omgeving Brabantse kempen. Ik heb nu een voorloopwandeling op 13 juni staan op de wandelsite
***************************************
Wandelweekenden 27/05/2021
Op mijn website www.droomwandelingen.nl heb ik voor augustus 2 nieuwe wandelweekenden gezet. 1 aan de Moezel en 1 waarbij we mooie wandelingen maken op de grens van Duitsland en Luxemburg. Voor het eerste weekend van september heb ik nog wat plaats bij de wijn- en wandelnazomerweekend. Neem gerust een kijkje op mijn site! Met sportieve wandelgroet, Jolanda Blaak-Janssen
***************************************
Herfst bergwandelweek in Nationaal Park Hohe Tauern 26/05/2021
Voor deze mooie reis, van 9.10.2021 tot 15.10.2021, die op de wandelsite gepubliceerd staat, zijn nog 4 plaatsen vrij. Waarvan 1 op een 2 persoonskamer op de Gatternighof. En 3 plekken in een appartement aan de voet van de Pfaffenberg. Hier zijn 1 en 2 persoonskamers beschikbaar. Het appartement heeft een eigen badkamer, woonkamer en kleine keuken en tuin. Het ontbijt en het avondeten is in de Gatternighof. Je wordt smorgens opgehaald en savonds weer naar het appartement teruggebracht. De extra kosten voor een 1 persoonskamer zijn 125 euro. Voor meer informatie bel of mail gerust Hartelijke groeten Caroline Kapteijn 0654905848 en Marike Bok 0613628867
***************************************
Wandelweek in de Dordogne! 13/05/2021
Zaterdag 19 juni tot en met zaterdag 26 juni of zaterdag 4 september tot en met 11 september 2021 Verblijf op het schitterende domein (met zwembad) waar we volledig verzorgd worden. Overdag met een kleine groep (tot 12 personen) elke dag een andere wandeling maken van ongeveer 20 km in de directe, heuvelachtige, omgeving van Sablou. Voor mensen die dat te lang vinden is er dagelijks een korter, haalbaar, alternatief. Dit is afhankelijk van ieders mogelijkheden, maar minimaal 5 km. Beide wandelingen begeleiden we. Je kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid op pad gaan. Voor het avondeten laten we ons verrassen door de kok, bekijken we de zonsondergang en bespreken we de wandeling van de volgende dag. Programma Zaterdag 19 juni/zaterdag 4 september: aankomst met een gezamenlijke maaltijd. Zondag 20 juni/zondag 5 september: een dagje ‘landen’, kennismaken met elkaar en met het landgoed. Wie wil brengt een bezoek aan een zondagse brocante. Van maandag t/m vrijdag gaan we wandelen in de omgeving van Sablou. De route bespreken we de avond van tevoren. Zaterdag 26 juni/ zaterdag 11 september: vertrek na het ontbijt. Kosten voor verblijf Op een tweepersoonskamer € 400,- per persoon. Op 1-persoonskamer € 500,- Met eigen tent/caravan/camper is € 340,- per persoon. Dit is inclusief ontbijt, lunch (of lunchpakket) en avondeten. Koffie en thee zijn inclusief. Frisdrank, bier, wijn en snacks kun je op het terrein in het barretje kopen. Corona Indien reizen door overheidsmaatregelen niet mogelijk is, dan ontvang je je geld 100% terug. Uiteraard zijn op het terrein de nodige anti-corona maatregelen genomen. Hoe er te komen? Eigen vervoer: vanuit Eindhoven is het ongeveer 900 kilometer, meerijden met een andere deelnemer (wordt door ons gecoördineerd) of Blablacar. Liever niet met het openbaar vervoer. Iets over de plek: Domaine du Sablou is een statig landhuis met allerlei bijgebouwen en gîtes. Daarnaast is er een zwembad en een heuse kapel op het terrein. Het geheel is omringd door een park van eeuwenoude bomen. Vanaf het terras kijk je uit over een mooi dal naar het middeleeuwse plaatsje Fanlac. Alleen al op Sablou zelf kun je een lange wandeling maken, want het terrein is 85 hectare groot. Er is een meditatiezaal, een muziekruimte en voor wie wil schilderen zijn er volop ezels. Voor meer info: www.sablou.nl Vul het reserveringsformulier in: https://sablou.nl/ja-ik-heb-interesse-om-mee-te-wandelen-door-de-dordogne-in-juni-2021 https://sablou.nl/ja-ik-heb-interesse-om-mee-te-wandelen-door-de-dordogne-in-juni-2021 Vragen of overleg, mail Annette op domaine@sablou.fr telefoon +316 1067 5766
***************************************
boekjes pieterpad 11/05/2021
hallo, wie wil zijn/haar boekjes vh Pieterpad aan mij kwijt, tegen een redelijke prijs? Vriendelijke groeten, Alies
***************************************
Walk of Bisdom route 10/05/2021
Ik zou graag de Walk of Bisdom willen gaan lopen met een wandelmaatje. Het is 150 km...en te lopen in 6 dagen. Wil evt ook de route in twee keer lopen.
***************************************
Wandelen in de Harz 01/05/2021
Wandelen in de Harz, Al 16 jaar organiseren wij 5 of 8 daagse wandelvakanties in het Harz gebergte, onze verblijfplaats is meestal Neuwerk / Elbingerode. Meer dan 100 maal verzorgde wij deze voor dewandelsite en meer dan 950 wandelaars gingen u voor. Tegenwoordig zet ik de wandelingen hier op de pagina en aanmelden kan u zich via onze website “Wandelharz.nl” Dit jaar organiseren wij vanaf September weer drie wandelvakanties: 6 dagen Harz – 25 tot 30 september 2021 *nog 6 plaatsen vrij* 8 dagen Harzer Hexenstieg – 9 tot 16 oktober 2021 *Volgeboekt* 5 dagen Winterwandelen – 17 tot 21 december 2021 *nog 5 plaatsen vrij* Lees voor meer info op onze website: http://harz-vakantiegids.nl of http://wandelharz.nl
***************************************
9 dagen Tatra gebergte Polen 10/02/2021
Van 25 september tot 9 oktober 2021 Totaal aantal wandelaars voor de reis is 18 personen.

9 dagen / 8 nachten Tatra Gebergte.

Wat gaan wij doen: Twee reisdagen heen en twee reisdagen terug met op de heen en terug weg een bezoek aan de Duitse stad Dresden met ook een overnachting in Dresden, vier dagen wandelen in het Tatra gebergte en één dag bezoek aan de Stad Krakau.

Inclusief: Alle vervoer met een Mercedes Midibus van Valktours ( van der Valk ) met chauffeur, 19 zitplaatsen en aanhanger voor de bagage, Hotel op de heen en terug weg, Huur appartementen met ontbijt & lunchpakket, Toeristenbelasting.

Exclusief: Alle Diners deze 9 dagen in Dresden en Zakopane (in de omgeving zijn veel interessante restaurants),Consumpties in en buiten het huis, en natuurlijk de entreegelden.

De bekendste stad in het Poolse gedeelte van het Tatra gebergte is Zakopane, een stad in het zuiden van Polen en telt ongeveer 30.000 inwoners. De stad ligt op 850 meter hoogte aan de voet van de berg Giewont (1984 m) Zakopane is dan ook in de zomer een geliefde plek voor wandelaars en in de winter een populair wintersportgebied. Typerend voor Zakopane is de bouwstijl: voornamelijke houten huizen en veel houtsnijwerk.

Start en eindpunt: Parkeerplaats La Place Maarsbergen (A12), 06.30 vertrek, parkeer hier uw auto of laat u brengen. Andere opstap- plaatsen in overleg.

De prijs voor deze wandelvakantie bedraagt € 699,00 / 619,00 p.p. Dit bedrag is gebaseerd op een tweepersoons bezetting van de kamer. Aanmelden voor deze wandeling is mogelijk tot 1 juli 2021. Graag ontvangen wij na boeking een aanbetaling van € 199,00 zodat wij een garantie hebben en de mogelijkheid hebben om aanbetalingen te doen.

U loopt in groepsverband met Chris onze Poolse gids. Lopen in ontspannen tempo zodat wij ook om ons heen kunnen kijken en foto graveren.

Onze accommodatie: U Klusia, Gastenkamers in Bialy Dunajec vlak bij Zakopane. ( Kijk naar de opinie) Zij bieden ons prachtig ingerichte kamers, hoge standaard, heerlijk eten van eigen producten en honing uit eigen bijenstal. Zij hebben maximaal 12 kamers, elk met badkamer, tv, nieuw meubilair. Zij hebben een prachtige grote eetzaal waar heerlijke maaltijden worden geserveerd. Op winterdagen helpen zij de mensen die op zoek zijn naar spanning bij het organiseren van een sledetocht met geroosterde big of worst. Niet ver van onze faciliteit zijn er de Szaflary thermale baden en de lift in Suchy. Een populair wandel- en skigebied is het Tatragebergte. De meeste toeristen gaan om deze reden naar Zakopane. Zo kun je de berg Giewont beklimmen of met de kabelbaan naar de top van de Kasprowy Wierch. Voor meer informatie lees ons artikel over het Tatragebergte.

De wandelingen: Er zijn veel prachtige wandelingen hier op te noemen die u in het Tatra gebergte kan lopen maar alles hangt en staat om de weersomstandigheden die dag. Wij overleggen liever met de groep in de avond voor de wandeldag wat wij gaan ondernemen. De wandelingen zijn ca. 14 tot 16 kilometer lang, het zal anders aanvoelen daar dat het in het gebergte niet vlak is zo als bij ons in Nederland meestal.

Enig aanpassingsvermogen is gewenst. Deelname is net zoals met alle andere tochten op eigen risico. Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor een reis en annulerings verzekering.

Nog vragen ? Neem gerust contact met ons op !

Chris, Hermann en Gijs onze chauffeur. Tel.: 06-22154311
Wandelharz.nl
***************************************
Een wens voor oud & nieuw 31/12/2020
2020. Wat een bizar jaar. Zegt iedereen, en dus ik ook. Een jaar waarin iedereen van alles anders moest doen. Alleen deden ze dat niet. Anderhalve meter afhouden, bedoel ik. Niet heel velen, tenminste. Dus heb ik maar geleerd om van alles anders te doen. Zoals wandelen. Ik had al wat ervaring, na 35 jaar wandel- en trektochten all over the world. Maar toch. Wandelingen van 8 kilometer maken door de drukst bevolkte stad van Europa is een andere tak-van-wandelsport. Misschien dat je wat van het onderstaande herkent? Oude technieken heb ik nieuw aan leren passen. Zoals intervallen. Temporiseren om de katers uit de boom te kijken. Harmonica-stoppen. Sudden death. Korte sprints trekken. Tempo lopen om een ander voor te blijven. En vooral: slalommen. Ook heb ik heel wat nieuwe techniekjes aangeleerd dit jaar. Een autotje omlopen bijvoorbeeld. De goede kant van het parkeervak kiezen. Of aflopen op een obstakel en net op tijd de juiste hoek kiezen. Een beetje zoals de keeper bij een strafschop. Is dat niet wat overdreven? Buiten kan je ‘het’ toch niet oplopen? Ik hoop het. Maar ik neem, zoals bij alles, liever wat marge. Ik wens iedereen veel bewegings-wijsheid in 20&21. En snel tot ziens bij de groepswandelingen!
***************************************
Ode aan de Wandelsite 05/12/2019
Zo n 20 jaar geleden, die goeie ouwe tijd, toen Sint en Piet op de schimmel over de daken reden, en menig gedicht en surprise werden bereid. Ik was een prille veertigster, mijn haren nog niet grijs. Wist niet waar ik naar op weg was, raakte regelmatig van de wijs. Ik kon wel wat rust gebruiken, in mijn lijf en in mijn hoofd. Een vriendin zei: ga mee, lekker wandelen. nou, ze heeft niets teveel beloofd. Het begon met stukjes en beetjes, 10 km was al heel wat. Later wandelweken in den vreemde, in zonnige landen,of een fijne stad. Mijn leven nam een nieuwe wending, ik liep vaak en veel, bijna als therapie. Het helpt om mijn hoofd en ziel te luchten, als ik het even niet meer zo helder zie. Maar naast het lopen in mijn eentje, hier, door bos, duin, en langs het strand, ging ik toch verlangen naar wandelmaatjes, die ook hun hart aan lopen hebben verpand. En toen hoorde ik over de Wandelsite, en wat blijkt: er zijn zovelen, net als ik verslingerd aan wandelen, met wie ik deze passie kan delen.
***************************************
Kees Borst 11/08/2019
Kees is na een moeilijk ziekbed overleden in de nacht van 11 augustus. Zoals afgesproken met hem wordt dit via het prikbord aan jullie kenbaar gemaakt. Hij heeft zich lang verzet tegen het onvermijdelijke maar heeft uiteindelijk de strijd toch verloren... Kees wordt begraven op zaterdag 17 augustus om 14.30 uur op de natuurbegraafplaats van Hofwijk aan de Delftweg in Rotterdam. Hij was enorm blij met alle bezoek, appjes en de vele kaarten van zijn wandelvrienden. Dat heeft hem goed gedaan! Namens de familie van Kees zijn jullie van harte welkom.
***************************************
Edward Procé overleden 05/06/2019
Maandag 3 juni is Edward Procé onverwacht overleden. Mensen die véél contact met hem hadden en de behoefte hebben om meer te weten, of iets te delen, kunnen contact opnemen met de familie via: rob.proce@gmail.com
***************************************

 

terug

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen