De Wandelsite prikbord

Heb je schoenen, rugzak, tent of gore-tex jas in de aanbieding? Zoek je een reisgenoot om een wereldreis mee te plannen, of heb je een leuke wandeltip? Plaats een advertentie op het prikbord!

Om de volledige advertenties te bekijken dien je aangemeld en ingelogd te zijn bij De Wandelsite.

te koop 06/07/2020
te koop : damesschoenen, Meindl, type Vakuum Lady fit, weit, maat 41.Nauwelijks gedragen, zijn mij te groot.
***************************************
Lang weekend Dusseldorf en Wuppertal 03/07/2020
Donderdag 30/7 reis je vanaf een NS-station bij jou in de buurt naar Dusseldorf Hauptbahnhof (aankomst 10:20 uur). Na een pauze bij Simit brengen we onze bagage naar het hotel. Die dag lopen we in en om de stad.

Vrijdag gaan we eerst met de trein richting Monheim waar we gaan wandelen en een groot deel van de dag de Rijn in het zicht hebben.

Zaterdag gaan we met de trein naar Wuppertal, de stad van de Schwebebahn. Natuurlijk maken we daar aan het begin en het eind van onze wandeling een ritje mee.

Zondag blijven we voor onze wandeling in de buurt van Dusseldorf. Aan het eind van de middag halen we onze bagage op in het hotel en vertrekken om 18:12 uur met de ICE naar Nederland.

De kosten van de reis (treinticket vanaf het door jou op te geven NS-station - Dusseldorf vv, 3 nachten verblijf obv logies en ov ter plaatse) zijn 325 euro voor een 1-persoonskamer en 250 euro pp voor een 2-persoonskamer. Je dient binnen 7 dagen gemeld bedrag over te maken op het rekeningnummer dat ik je mail.
Als je annuleert kun je zelf voor een vervanger zorgen. De vervanger betaalt de reis aan de organisator. Er vindt uitsluitend restitutie plaats indien hetzij jij, hetzij de organisator voor een vervanger zorgt. Het treinticket is op naam en kan dus niet gerestitueerd worden.

Deze reis is een groepsreis, meer schik maar ook meer schikken dus. Bij de wandelingen van deze reis gelden dezelfde regels als bij andere dagwandelingen. Er zullen nav onder andere tempoverschillen harmonicamomenten ingelast worden. Wachten kun je als een nadeel uitleggen, je kunt ook denken, het is vakantie dus ik heb alle tijd. Deelname aan deze meerdaagse activiteit is op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent. Voor meer info kun je me mailen (peter0645@gmail.com) of appen (0645-314539)
***************************************
Wandelingen bij Bergen op Zoom. 02/07/2020
Wie wil er wandelingen bij Bergen op Zoom organiseren.ik wil het af gaan bouwen, ik wil nog wel mee blijven wandelen, maar organiseren dat eigenlijk niet meer. In en bij Bergen op Zoom kun je alle kanten op. Naar Mattenburg, naar Wouwse Plantage en terug, naar Fort de Roovere, door de stad, naar Halsteren en terug. Vele mogelijkheden om daar te organiseren. Kom op , wie neemt mijn gebied over?
***************************************
Wandelweekend: Beleef de Veluwe 30/06/2020
De Veluwe, misschien wel Nederlands bekendste natuurgebied. Waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Ga met mij mee op avontuur op de Veluwe! We starten het weekend op vrijdag rond 16.00 uur met een welkomstdrankje en een korte kennismakingswandeling. ‘s Avonds gaan wij genieten van een heerlijk driegangen diner. Op zaterdag wandelen wij circa 18 km over de Zuid-Veluwe. Het gebied van de luchtlandingen van operatie Market Garden aan het einde van WOII. Wij gaan speuren naar wild en gaan lunchen bij Boerderij Mossel, een prachtige plek midden op de heide. De wandeling van zondag gaat via het Middelpunt van Nederland en de Celtic Fields naar het Wekeromse Zand. Dit is één van de laatste grote stuifzandgebieden van West-Europa. Op de terugweg lunchen we bij pannenkoekenrestaurant Het Uilenbos. De wandeling is zo’n 15 km. We verblijven in Allegoeds Groepshotel het Bosgoed, een accommodatie met een fijne sfeer en veel comfort. Ga met mij mee en beleef de Veluwe! Prikkel je zintuigen! Zie, voel, hoor en ruik. Met een beetje geluk spotten we een wild zwijn, een moeflon of een edelhert. Test je kennis met de Beleef de Veluwe quiz en geniet van het heerlijke eten en leuk gezelschap tijdens dit gezellige weekend. Locatie: Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed, Molenweg 49 in Lunteren (Gld) Datum: vrijdag 18 september vanaf 16.00 uur t/m zondag 20 september 16.00 uur. Kosten: € 260,00 dit is inclusief: - ontvangst met een welkomstdrankje - onbeperkt koffie/thee in het hotel - twee keer een heerlijk 3-gangendiner - twee overnachtingen in een comfortabele eenpersoonskamer met douche en toilet - uitgebreid ontbijtbuffet op zaterdag en zondag - wandelingen op zaterdag en zondag - lunch op zaterdag met een drankje naar keuze (wijn ,bier, fris) - toeristenbelasting - begeleiding van Heart of Living: Mariëlle Exclusief: - drankjes in het hotel (anders dan koffie en thee) - extra drankjes bij de lunch op zaterdag - lunch en drankjes op zondag - vervoer naar Lunteren Meld je gauw aan via info@heartoflving.nl
***************************************
Nieuwe datum- Weekend Harz, 18 tot 22 september 2020 . 30/06/2020
Dit is het eerste wandelweekend dat ik u weer onder de aandacht wil brengen, vijf dagen naar de Harz in September 2020. En natuurlijk hopen wij dat het Corona virus dan weer achter ons ligt en dat wij samen af mogen reizen naar Neuwerk in het oostelijke gedeelte van de Harz. Wat wij deze keer wel anders willen doen is het vervoer, wij vragen wandelaars die zelf willen rijden naar de Harz en te carpoolen met een andere wandelaar. Neuwerk is een dorp in de buurt van het bekende Höhlenort Rübeland en behoort tot de gemeente Oberharz am Brocken, Sachsen-Anhalt. De afstand van Maarn (beginpunt) tot aan Neuwerk is 492 km en wij zullen daar ca. zeven uur over rijden, incl. de meerdere pauzes natuurlijk. Afstanden per dag 1,2 en 3: ca. 18 km. Maximum aantal deelnemers: 9 - - Nog 4 plaatsen beschikbaar ! Website: harz-vakantiegids.nl/Wandelharz/
***************************************
Wandelweekend Brabantse Kempen met alleengaanden 50+ 22/06/2020
Elk jaar in augustus organiseert ik een wandelweekend in de Brabantse Kempen. De Brabantse Kempen is een prachtig en zeer uitgebreid wandelgebied waarbij bossen, landerijen en idyllische Brabantse boerderijtjes de boventoon voeren. Op vrijdag wandelen wij ca 10 km, op zaterdag 18 km en op zondag 15 km. De wandelingen zijn voor iedereen met normale conditie goed te doen. Goede, waterdichte wandelschoenen zijn wel noodzakelijk. We verblijven in een leuk 3-sterren hotel Eigentijdserf, dit is gelegen in het plaatsje Westelbeers. Het hotel heeft álles in huis voor een heerlijk weekendje weg, eenpersoonskamers, een goed restaurant, een gezellig terras, heerlijke hangmatten, een gezellige bar en zeer vriendelijk personeel. Datum en tijd: vrij 21 augustus vanaf 13.30 uur t/m zon 23 augustus 15.30 uur Locatie: EIGENTIJDS ERF, Spreeuwelsedijk 9, 5091 KS Oost-, West- en Middelbeers Deelnamekosten: € 250,00 Inbegrepen: • ontvangst met koffie en thee en plaatcake • 2 nachten verblijf in een 3-sterren hotel in een eenpersoonskamer met douche en toilet • Hotelverzorging op basis van 2x ontbijt, 2 x 3-gangen diner met streekproducten • Gedurende het gehele verblijf onbeperkt koffie, thee (diverse smaken) en fruitwater uit de koffiecorners • inspiratiewandeling op vrijdag en wandelingen op zaterdag en zondag • Lekkernijen tijdens de wandelingen • Toeristenbelasting • Begeleiding van Heart of Living Mariëlle gedurende alle dagen Niet inbegrepen: • Vervoer naar en van Westelbeers (informeer bij Heart of Living naar carpoolmogelijkheden). • lunch op zaterdag en zondag • drankjes in de hotelbar en tijdens het diner Ervaringen van deeelnemers: Prachtlocatie met een leuke groep, en we werden naarmate we er langer waren, steeds meer op elkaar gericht dat vond ik heel waardevol. Door het warme weer ook wel zwaar, ik had zwemkleding meegenomen, daardoor een extra afwisseling. Wellicht had dit ook als extra gedeelte in het programma kunnen worden opgenomen. ( ik kreeg wat jaloerse opmerkingen….). En ik heb zeker voor herhaling interesse Kees Gezellige groep mensen, heerlijk eten en een leuke reisleider met mooie gespreksvragen om voor iedereen het onderlinge contact te verbreden/ verdiepen. Petra Aanmelden kan via info@heartofliving.nl Voor meer informatie zie ook www.heartofliving.nl
***************************************
We gaan weer wandelen in de Sierra Nevada. 22/06/2020
Het is eindelijk zover. De grens van Spanje gaat 1 juli weer open en wij volgen op 10 juli. Bij ons in de Sierra Nevada kun je ruim voldoende afstand houden en na een prachtige wandeling genieten van de Spaanse zon op het ruime terras van ons huis of bij het café op het dorpspleintje. Mocht je toch klachten krijgen is de kliniek in het dorp 24 uur geopend. Iedereen is welkom! Kom ook genieten van zon, rust, ruimte en schone lucht! Bart en Marion www.debalsa.nl
***************************************
Massage-wandelweek in Sauerland, 16-22 augustus 2020 17/06/2020
De kracht van zacht: masseren en wandelen Een week wandelen, masseren en gemasseerd worden. In verbinding zijn, veiligheid en openheid ervaren , thuiskomen in jezelf. Je  mag je verheugen op een heerlijk verblijf, idyllische natuur en lekker vegetarisch eten! Elke dag genieten we van een wandeling, meestal in de ochtend, en in de middag van een massageles.  De massageles begint met aandacht voor jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal ontspannende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking van geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren. We werken op massagetafels. Na een week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven.  Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen.  Je hoeft geen ervaring met massage te hebben om aan de cursus deel te kunnen nemen. Ook voor ervaren masseursis deze vakantie een bron van inspiratie!  Deelnemers aan de terugkomdag in september krijgen een certificaat. Praktische gegevens: Verblijf: Savita, Winterberg-Nierdersfeld: http://www.savita.nl Kosten: 1-p. kamer: € 625,- Aantal deelnemers: max. 14 personen Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening. Indien mogelijk, kun je meerijden met andere deelnemers. Er rijdt dagelijks een  bus van verschillende plaatsen in Nederland naar Winterberg en andersom. En er is een voordelige taxi-service. We houden ons aan de dan geldende Coronamaatregelen.
***************************************
Massage-wandelweek in de Hoge Vogezen,19-24 juli 2020 17/06/2020
Een week wandelen, masseren en gemasseerd worden in een prachtige omgeving; genieten van je lijf en de natuur! Er is rust en ruimte; er zijn wandelmogelijkheden voor iedereen.  Elke dag genieten we van een wandeling, meestal in de ochtend, en in de middag van een massageles.  De massageles begint met aandacht voor jezelf d.m.v beweging en meditatieve oefeningen. Je leert een aantal ontspannende massagetechnieken én je leert hoe je de ander zo kunt aanraken dat deze zich onder jouw handen kan ontspannen. Respect, een liefdevolle houding en plezier in het masseren zijn belangrijke ingrediënten van de cursus. Immers, hoe prettiger jij je voelt terwijl je masseert, hoe beter de ander zich kan ontspannen. Zo wordt de massage een wisselwerking van geven en ontvangen en kunnen beiden de heilzame werking ervan ervaren. We werken op massagetafels. Na een week heb je voldoende kennis in huis om een volledige lichaamsmassage te geven.  Op een van de avonden is er een meditatief klankconcert, waarbij je, liggend op een matrasje, kunt ontspannen en genieten van de subtiele klanken van klankschalen, stem en diverse instrumenten uit alle windstreken. Op de andere avonden is er ruimte voor spontane activiteiten en/of gelegenheid tot oefenen.  Zowel beginnende als gevorderde masseurs kunnen aan de cursus deelnemen. Het is een ontspannen en leerzame manier van vakantie vieren!  Centrum Bell Arte: de wandelingen en de omgeving Er is rust en ruimte; er zijn wandelmogelijkheden voor iedereen. Elke ochtend of middag, afhankelijk van het weer, wordt er gewandeld in de directe omgeving van de verblijfplaats. Centrum Bell Arte ligt in de Hoge Vogezen, een schitterend natuurgebied in het noorden van Frankrijk.  De natuur heeft hier haar eigen tijdsplan; het zingen van de vogels en het ruisen van de beek begeleiden de rust en stilte. Hier kun je tot jezelf komen, bijkomen van een druk leven in de stad, mediteren onder de lindeboom. In de bossen rondom zijn vele wandelpaden, die lopen tot aan de toppen van de bergen, waar prachtige panorama s je blik verruimen. De wandelingen duren gemiddeld 3 uur en zijn voor de enigszins geoefende wandelaar goed te doen.  Praktische gegevens: Verblijf: Bellarte (website is onder constructie) Kosten: 1-p. kamer:  € 625,- 2-p.kamer:   € 600,- Groepstent : € 575,- Eigen tent:    € 575,- Aantal deelnemers: max. 10 personen Hierbij zijn de cursus en alle maaltijden inbegrepen. De reiskosten zijn voor eigen rekening. Indien mogelijk, kun je meerijden met andere deelnemers. We houden ons aan de dan geldende Coronamaatregelen.
***************************************
We wandelen 3 dagen door een van de mooiste wandelgebieden v 15/06/2020
we hebben nog 1 plekje vrij. Het is gelukt, we zijn met een gezelschap van 9 personen, dus nog ruimte voor 1 persoon maar dat gaat vast lukken. We wandelen 3 dagen door een van de mooiste wandelgebieden van Nederland. Voor de overnachtingen zijn we te gast in hotel Gravenhof Zutphen op basis van half pension (2 keer een 3-gangen diner en 2 keer een uitgebreid ontbijtbuffet). Dag 1 vrijdag 31 juli ZUTPHEN AAN DE IJSSEL 13 km Op deze wandeling ervaart u een mooie combinatie van de middeleeuwse stad Zutphen en de uiterwaarden van misschien wel de mooiste rivier van Nederland, waarbij u direct langs de IJssel struint. Er leven veel water- en weidevogels. U ziet ook een ooievaarskolonie. Het gezellige centrum van Zutphen kent vele monumenten, bijvoorbeeld op het s-Gravenhof. U komt ook langs een van de mooiste stadsgezichten van het land. Op de terugweg heeft u vanaf het fietspad naar rechts een prachtig weids zicht op de IJssel met uiterwaarden en naar links de gevarieerde woningbouw van de stadsrand. Langs het Bronsbergenmeer keert u terug. Dag 2 zaterdag 1 augustus Op stap met Droge Nap. 17km Ontdek Zutphen met zijn historische centrum en het mooie buitengebied. Na het verlaten van het ons hotel in Zutphen loopt u al snel langs het riviertje de Berkel. De wandeling gaat over een tweetal landgoederen, Huis Den Dam en Huize de Voorst in Eefde. Via het dorp Warnsveld loopt u terug naar Zutphen. Daar volgt u een ongeveer 3 km lange wandeling door het historisch centrum van de oude Hanzestad waarbij een aantal sfeervolle straten en monumenten zijn uitgelicht. Dag 3 zondag 2 augustus van Zutphen naar Deventer 18km Vanaf de brug over de IJssel loopt de route een stukje door de uiterwaarden aan de overkant van de rivier en daarna deels over grasdijken langs de IJssel naar Deventer, waar je met het voetveer wordt overgezet naar het centrum. Onderweg kom je de ruine van kasteel Nijenbeek tegen. Ons verblijf Comfortkamer voor 1 persoon, 2 x ontbijt, 2 x 3 gangen diner. Totaal excl. drankjes en de lunch onderweg en toeristenbelasting (2 x 3.95 euro) speciaal prijs 195,-- euro per persoon.
***************************************
Wandeldriedaagse Zuid-Veluwe 26-28 juni 2020 11/06/2020
Drie dagen wandelen in de prachtige bossen en velden op de Zuid-Veluwe. We zwerven door het beekdalenlandschap, langs heidevelden en we bezoeken een geheime tuin. De eerste dag wandelen we zo n 10 km (middagwandeling), de tweede dag ongeveer 20 km en de laatste dag ongeveer 15 km. We overnachten in éénpersoonskamers in natuurvriendenhuis De Bosbeek. Prijs: €185,- incl. lakenpakket, handdoek, avondeten, ontbijt, lunchpakket (excl. drankjes) Max. aantal deelnemers: 6 We volgen het corona protocol van de wandelsite.nl Info en opgave: amactie@hotmail.com
***************************************
Weekend Harz, 22 tot 26 september 2020 10/06/2020
Weekend Harz, 22 tot 26 september 2020 . Dit is het eerste wandelweekend dat ik u weer onder de aandacht wil brengen, vijf dagen naar de Harz in September 2020. En natuurlijk hopen wij dat het Corona virus dan weer achter ons ligt en dat wij samen af mogen reizen naar Neuwerk in het oostelijke gedeelte van de Harz. Wat wij deze keer wel anders willen doen is het vervoer, wij vragen wandelaars die zelf willen rijden naar de Harz en te carpoolen met een andere wandelaar (alleen als dit tegen die tijd is toegestaan volgens de RIVM richtlijnen). Neuwerk is een dorp in de buurt van het bekende Hhlenort Rbeland en behoort tot de gemeente Oberharz am Brocken, Sachsen-Anhalt. De afstand van Maarn (beginpunt) tot aan Neuwerk is 492 km en wij zullen daar ca. zeven uur over rijden, incl. de meerdere pauzes natuurlijk. Start en eindpunt: Station NS Maarn (Gemeente Utrechts Heuvelrug) Afstanden per dag 1,2 en 3: ca. 18 km Maximum aantal deelnemers: 9 Nog 5 plaatsen beschikbaar ! Inclusief: - Huur vakantiewoning - Toeristenbelasting - Vakantiewoning "De Heksenketel" - Eindreiniging vakantiewoning - Ontbijt en Lunchpakket - 2x Diner, zelf koken b.v.b. n dag pasta en de andere dag Nasi goreng (bij de prijs inbegrepen) Exclusief: - Entree alle uitstapjes - 2x Diner, dat gebruiken wij in n van de vele restaurants in de buurt. - Consumpties in en buiten het huis .De prijs De prijs voor dit Wandelweekend bedraagt 199,- per persoon. Weekend Harz, 22 tot 26 september 2020 . Dit is het eerste wandelweekend dat ik u weer onder de aandacht wil brengen, vijf dagen naar de Harz in September 2020. En natuurlijk hopen wij dat het Corona virus dan weer achter ons ligt en dat wij samen af mogen reizen naar Neuwerk in het oostelijke gedeelte van de Harz. Wat wij deze keer wel anders willen doen is het vervoer, wij vragen wandelaars die zelf willen rijden naar de Harz en te carpoolen met een andere wandelaar (. Neuwerk is een dorp in de buurt van het bekende Hhlenort Rbeland en behoort tot de gemeente Oberharz am Brocken, Sachsen-Anhalt. De afstand van Maarn (beginpunt) tot aan Neuwerk is 492 km en wij zullen daar ca. zeven uur over rijden, incl. de meerdere pauzes natuurlijk. Start en eindpunt: Station NS Maarn (Gemeente Utrechts Heuvelrug) Afstanden per dag 1,2 en 3: ca. 18 km Maximum aantal deelnemers: 9 Nog 5 plaatsen beschikbaar ! Inclusief: - Huur vakantiewoning - Toeristenbelasting - Vakantiewoning "De Heksenketel" - Eindreiniging vakantiewoning - Ontbijt en Lunchpakket - 2x Diner, zelf koken b.v.b. n dag pasta en de andere dag Nasi goreng (bij de prijs inbegrepen) Exclusief: - Entree alle uitstapjes - 2x Diner, dat gebruiken wij in n van de vele restaurants in de buurt. - Consumpties in en buiten het huis .De prijs De prijs voor dit Wandelweekend bedraagt 199,- per persoon.
***************************************
Berlijn 8 t/m 13 oktober 05/06/2020
Bij deze reis worden de wandelingen gecombineerd met de nodige bezienswaardigheden.
Donderdag 8/10 reizen we met de trein naar Berlijn. Die middag bezoeken we de East Side Gallery.

Vrijdag 9/10 gaan we eerst naar de Reichstag. Direct na ons bezoek aan de koepel van de Reichstag lopen we langs de daarnaast gelegen Brandenburger Tor naar het Holocaustmonument, Via Unter Den Linden gaat het terug naar het hotel voor de lunch. Na de middag maken we een wandeling naar het Treptower Park.

Zaterdagochtend 10/10 gaan we met de S-Bahn naar Potsdam. Naast de paleizen van Sanssouci bezoeken we ook het Hollandisches Viertel. En de conferentie van Potsdam in 1945? Die was in Cecilienhof. Ook daar gaan we naar toe.

Zondag 11/10 wordt de dag van de Berlijnse Muur. We gaan eerst met de S-Bahn richting Bornholmerbrucke. Daar ging in 1989 de eerste grensovergang open. Via het Mauerpark lopen we naar de Bernauerstrasse. Na de lunch in het hotel maken we een wandeling over o.a. de Frankfurter Allee.

Maandag 12/10 gaan we terug naar de Potsdamerplatz. Na de val was dit jarenlang een grote bouwplaats. We bezoeken de daar vlakbij geleden Topographie des Terrors. Daarna lopen we naar het -eerlijk is eerlijk- enigszins tot tourist trap verworden Checkpoint Charlie. Via de Friedrichstrasse gaan we naar het station Friedrichstrasse (Tranenpalast), waar we de S-Bahn nemen om in het hotel te gaan lunchen. Die middag kunnen we met de 100, een rit maken. Bij mooi weer gaan we uitsluitend wandelen waarbij we ongetwijfeld op een terras aan het mooiste plein van Berlijn zullen belanden, de Gendarmenmarkt. Ook de Hackesche Hofe zullen we zien.

Dinsdagochtend 13/10 gaan we naar de Nederlandse ambassade voor een rondleiding door dat -door Rem Koolhaas ontworpen- gebouw. We lunchen in het hotel en gaan dan met de trein terug naar Nederland.

De kosten van de reis (treinticket vanaf het door jou op te geven NS-station - Berlijn vv, 5 nachten verblijf obv volpension, tickets voor Sanssouci en Cecilienhof, en ov in Berlijn) zijn 545 euro voor een 1-persoonskamer. Alle kamers hebben twee 1-persoonsbedden en een eigen badkamer met douche en toilet.
Je dient binnen 7 dagen na aanmelding een aanbetaling van 200 euro over te maken op het rekeningnummer dat ik je mail. Het restant dien je uiterlijk 1 september over te maken.
Als je annuleert kun je zelf voor een vervanger zorgen. De vervanger betaalt de reis aan de organisator. Er vindt uitsluitend restitutie plaats indien hetzij jij, hetzij de organisator voor een vervanger zorgt. Het treinticket is op naam en kan dus niet gerestitueerd worden.

Deze reis is een groepsreis, meer schik maar ook meer schikken dus. Bij de wandelingen van deze reis gelden dezelfde regels als bij andere dagwandelingen. Er zullen nav onder andere tempoverschillen harmonicamomenten ingelast worden. Wachten kun je als een nadeel uitleggen, je kunt ook denken, het is vakantie dus ik heb alle tijd. Deelname aan deze meerdaagse activiteit is op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent. Voor meer info kun je me mailen (peter0645@gmail.com) of appen (0645-314539)
***************************************
Noodkreet OV 04/06/2020
Beste mede-wandelaars, ik denk dat ik gemist heb dat het OV inmiddels niet meer alleen voor mensen die bijvoorbeeld een vitaal beroep hebben bedoeld is....🤔 Het OV is er toch echt nog niet voor plezier reisjes. Ik wandel ook graag en ben min of meer afhankelijk van het OV. Laten we als wandelsiters het goede voorbeeld geven en verstandig zijn en doen wat er aan ons wordt gevraagd. Nog even volhouden met zijn allen zodat binnenkort iedereen weer in trein en bus mag: ook wandelsiters! Geef mijn collega s in de zorg even de rust die ze hard verdienen en verminder de kans op verspreiding van het Corona virus.
***************************************
Wandelen en kamperen 03/06/2020
Het kampeerwandelweekeinde van mei moest helaas geannuleerd worden. Echter er komt een herkansing het laatste weekend van Juli. Wil je mee kijk dan op https://www.dewandelsite.nl/wandelingen/wandeling_informatie.asp?Wand_ID=21970
***************************************
September wandelreis in Portugal 29/05/2020
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 12 - 19 september 2020. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem 00351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
Wandelen in de Harz 14/05/2020
Wij gaan het weer proberen en hebben een reservering voor augustus 2020 vast gelegd bij Hotel Spiegeltaler Eck in Wildemann • 21 tot 25 augustus 2020, 5 dagen Harz waarvan 3 volle dagen wandelen in de mooie natuur van de Harz. Start en eindpunt: Station NS Maarn (Gemeente Utrechts Heuvelrug) de Afstanden per dag: ca. 18 km en het aantal deelnemers: ca. 8 Inclusief: Alle vervoer met een FIAT busje, Brandstof en HP bij Hotel Spiegeltaler Eck Wildemann, Toeristenbelasting - Een welkomstdrankje, lunchpakket is optie € 7,50 Exclusief: Entree bij alle uitstapjes en Consumpties in en buiten het Hotel De prijs voor dit Wandelweekend met Pasen bedraagt € 359,- per persoon. Dit bedrag is gebaseerd op een 2-persoons bezetting van de kamer. Een 1-persoon kamer komt op 379,00 p.p. (2 kamers aanwezig) Iets voor jou? Meld je dan vóór donderdag 1 augustus 2020 aan via een email. Een aanbetaling van € 159,- per persoon ontvangen wij graag binnen één week na aanmelding, op bankrekeningnummer NL07 KNAB 0255413971, t.n.v. H.Wulff o.v.v. ’zomer 2020’. Pas dan is de inschrijving definitief. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op! tel: 06-22154311 e-mail: harz-vakantiegids@outlook.com Met vriendelijke groet, Hermann Wulff & Wobbe Kromhout.
***************************************
Wandelen in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch 18/03/2020
Vanaf heden is de handzame gids met de 10 mooiste dagtochten van de Paadjesmakers verkrijgbaar. Het beginpunt en eindpunt is bij elke wandeling goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De lengte van de verschillende routes ligt tussen de 10 en 20 kilometer. Naast de routebeschrijving informeert de gids over de cultuur en natuur langs de route. Alles is samengebracht met veel foto s en mooi vormgegeven. De wandelgids is in diverse winkels en VVV’s in en om ’s-Hertogenbosch te koop voor € 12,95. Bestellen kan ook via www.depaadjesmakers.nl
***************************************
Ode aan de Wandelsite 05/12/2019
Zo n 20 jaar geleden, die goeie ouwe tijd, toen Sint en Piet op de schimmel over de daken reden, en menig gedicht en surprise werden bereid. Ik was een prille veertigster, mijn haren nog niet grijs. Wist niet waar ik naar op weg was, raakte regelmatig van de wijs. Ik kon wel wat rust gebruiken, in mijn lijf en in mijn hoofd. Een vriendin zei: ga mee, lekker wandelen. nou, ze heeft niets teveel beloofd. Het begon met stukjes en beetjes, 10 km was al heel wat. Later wandelweken in den vreemde, in zonnige landen,of een fijne stad. Mijn leven nam een nieuwe wending, ik liep vaak en veel, bijna als therapie. Het helpt om mijn hoofd en ziel te luchten, als ik het even niet meer zo helder zie. Maar naast het lopen in mijn eentje, hier, door bos, duin, en langs het strand, ging ik toch verlangen naar wandelmaatjes, die ook hun hart aan lopen hebben verpand. En toen hoorde ik over de Wandelsite, en wat blijkt: er zijn zovelen, net als ik verslingerd aan wandelen, met wie ik deze passie kan delen.
***************************************
Kees Borst 11/08/2019
Kees is na een moeilijk ziekbed overleden in de nacht van 11 augustus. Zoals afgesproken met hem wordt dit via het prikbord aan jullie kenbaar gemaakt. Hij heeft zich lang verzet tegen het onvermijdelijke maar heeft uiteindelijk de strijd toch verloren... Kees wordt begraven op zaterdag 17 augustus om 14.30 uur op de natuurbegraafplaats van Hofwijk aan de Delftweg in Rotterdam. Hij was enorm blij met alle bezoek, appjes en de vele kaarten van zijn wandelvrienden. Dat heeft hem goed gedaan! Namens de familie van Kees zijn jullie van harte welkom.
***************************************
Edward Procé overleden 05/06/2019
Maandag 3 juni is Edward Procé onverwacht overleden. Mensen die véél contact met hem hadden en de behoefte hebben om meer te weten, of iets te delen, kunnen contact opnemen met de familie via: rob.proce@gmail.com
***************************************

 

terug

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen