De Wandelsite prikbord

Heb je schoenen, rugzak, tent of gore-tex jas in de aanbieding? Zoek je een reisgenoot om een wereldreis mee te plannen, of heb je een leuke wandeltip? Plaats een advertentie op het prikbord!

Om de volledige advertenties te bekijken dien je aangemeld en ingelogd te zijn bij De Wandelsite.

Reisgenoten gezocht vakantie Duitsland 21/02/2018
In mijn zomervakantie (periode 04-18 aug 2018) wil ik gaan wandelen in Duitsland. Ik heb een site gevonden met een groot aanbod in (betaalbare) wandelvakanties in Duitsland, kijk maar eens op de volgende site: https://www.duitsland-reisgids.nl/vakantietips/ Aangezien ik het niet leuk vind om alleen te wandelen zoek ik een aantal mensen die het leuk zouden vinden om mee te gaan. Ik heb nog geen vastomlijnd plan, mijn idee is om als er een aantal mensen geïnteresseerd zijn een keer samen te gaan wandelen en dan te overleggen wie, wat, waar en hoe. Kijk ook zeker even naar het volgende filmpje over de Himmelsteig in het Zwarte Woud, dan waan je je zo in de zevende hemel:) https://www.youtube.com/watch?v=qtOjGoktTTE#action=share Ik zie de reacties graag tegemoet. Hartelijke wandelgroet, Inge Jager
***************************************
de Beara Way 20/02/2018
Er zijn nog plekken vrij op de wandelvakantie, die van 25 juni tot 3 juli gehouden wordt in Ierland. Met 8 mensen wil ik een trektocht maken door een prachtig stukje Ierland. We overnachten in B&B s en de afstand per dag is zo tussen de 23 en 27 km. De reis kost 610 euro. Dat is incl. de overnachtingen met ontbijt, het bagagevervoer, de busreis en het vliegticket Amsterdam-Cork v.v. Stuur me een mailtje als je interesse hebt !
***************************************
Madeira. Augustus 18/02/2018
Wie heeft er ook zin om in augustus te gaan wandelen op madeira? 10 a 14 dagen. Niet georganiseerd. Geen autohuur, maar openbaar vervoer.misschien ook een beetje luieren. B&B bijvoorbeeld.ik ben 60/vrouw en woon in maastricht.
***************************************
April wandelreis in Portugal 17/02/2018
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 14 - 21 april 2018. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem 00351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
gevraagd 13/02/2018
wandelstokken die klein op te vouwen zijn. Lichtgewicht (en klein op te vouwen) regenbroek
***************************************
ezeltrektocht zomer 2018 09/02/2018
Leven in de natuur, door mooie landschappen trekken, vol eenvoud, kamperen, wandelen met ezels die je bagage (deels) dragen, in overleg stukken lopen in stilte, een kampeerplek zoeken als we genoeg gelopen hebben, een simpel en voedzaam potje koken, de materiele luxe thuislaten en de telefoon uit, vertrouwen op de stroom van het leven waar we uitkomen en wat we allemaal tegenkomen elke dag, vriendschap sluiten met de ezels, vrienden maken onderweg met alle levende wezens die je tegenkomt, natuurlijke overvloed en jezelf ervaren. Raakt je dit? Lijkt je dit wat? Komende zomer ga ik een trektocht maken met de ezels Ravel en Rosemunde, 6 weken, gewoon door Nederland. Globale route: vanuit startpunt Zwolle via Maarten van Rossumpad naar Den Bosch, doorsteken via het mooie Hertogenpad naar het Pieterpad en zo weer terug noordwaarts. Jij kunt mee, je kunt je voegen bij ons gezelschap voor een week. Elke week is er plek voor 1-3 personen. Kijk op https://margometezel.nl voor meer informatie.
***************************************
Reisgenoten gezocht 08/02/2018
Beetje kort dag maar ik wil het aanbod toch laten vallen. Komende week ga ik naar de Vogezen om daar in de verse sneeuw te gaan lopen. Ik heb 2 of 3 zitplaatsen in mijn bus vrij voor snelle beslissers om mee te rijden. Bestemming: Le Chevalier des Vosges in Bussang, niet ver van de Ballon d’ Alsace. Heerlijk chambre d,hote en kunt er recht uit het huis de berg op lopen. Ik ken het gebied goed. Er zijn maar weinig gasten nu in Le Chevalier en het lijkt me gezellig om wat gelijkgestemden bij elkaar te hebben. Niet perse de bedoeling samen tochten te maken. Mag, maar vooral vrijheid blijheid. Ik vertrek komende dinsdag 13 feb vanuit Swalmen (Roermond) en kom weer terug op zondag 18 feb. Ik heb voor de liefhebbers 2 paar extra sneeuwracktes in de auto liggen. Voor meer info kun je kijken op de site www.lechevalierdesvosges.nl Groeten en veel wandelplezier, waar dan ook. Arjen Bakermans
***************************************
BloteVoetenWandeling 07/02/2018
Trek schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Een avontuurlijke en tevens gezonde wandeling voor jong en oud. Het BloteVoetenSeizoen loopt van 31 maart t/m 28 oktober 2018. Graag Tot Voets!
***************************************
Wandelweek Tsjechie 06/02/2018
Vorig jaar september een wandelweek rond Kutna Hora in Tsjechie georganiseerd. Dat is van weerskanten goed bevallen. Ik wil dit nog een keer doen maar weet niet goed als ik dit weer in het najaar moet doen of in het voorjaar van 2019. De eerste volle week van september 2018 of de tweede helft van april 2019. Bij deze wil ik graag horen als er interesse is voor deze reis en zo ja welke periode. Ik wacht inspanning af!
***************************************
Kruiswegwandeling door Volendam 06/02/2018
Voor de 3e keer wordt in Volendam de Kruiswegwandeling georganiseerd van Aswoensdag 14 februari t/m 2e Paasdag 2 april 2018. De start is dit jaar bij Zorgcentrum Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1, 1131 GT Volendam. De wandeling eindigt bij Art Hotel Spaander, Haven 15-19, 1131 EP Volendam. De wandeling duurt ca. 1- 1½ uur. Ongeveer 3.000 mensen hebben vorig jaar de wandeling afgelegd. Onderweg is voldoende (horeca)gelegenheid om uit te rusten. De route is rolstoelvriendelijk. Bij de start in Sint Nicolaashof, bij de VVV, in de kerken en bij Art Hotel Spaander is de brochure met route gratis verkrijgbaar. Parkeergelegenheid is aanwezig aan de Parallelweg en achter hotel Spaander. De overdekte parkeergarage in de Boegstraat ligt op loopafstand van Sint Nicolaashof. Wandelaars die kiezen voor het openbaar vervoer wordt aangeraden gebruik te maken van (EBS) bus 316 of bus 110 (halte Vissersstraat).
***************************************
Sneeuwwandelen januari 2019 04/02/2018
Deze winter niet meer maar in Januari 2019 gaan wij Sneeuwwandelen in de Harz. (Van 18 tot 23 januari) Wij gaan weer naar het bekende vakantiehuis “De Heksenketel” in Neuwerk en brengen u met het busje weer naar de mooie plekken in de Hoog-Harz. Alles is deze 5 dagen inclusief op twee dingen na, de consumpties en het Diner. Dat houd in; reisbegeleiding van Wobbe & Hermann, de reis naar en van de Harz naar Nederland, alle kilometers in de Harz, Huur vakantiewoning, eindschoonmaak, toeristenbelasting, ontbijt en lunchpakket en natuurlijk Sneeuwschoenen met stokken. Wij geven geen kortingen want we hebben een mooie prijs voor u berekend. Nu al hebben zich wandelaar op gegeven en hebben wij voor het eerste busje nog 5 plaatsen vrij. Deze keer geen één persoons kamers, kamers met 2 of meer bedden. Kosten voor 5 dagen / 4 nachten ; € 379,00 p.p. http://www.wandelharz.nl
***************************************
Madeira wandeleiland ! 02/02/2018
Wie wandelt er ook graag in Madeira maar liefst niet alleen ! Op voorhand afspreken met iemand die ook in Madeira is als jij er bent is een goede manier om niet meer alleen te moeten wandelen. Ik coördineer graag uw meldingen.
***************************************
Wandelgids Zwitserland 27/01/2018
Wie kan mij helpen aan de Wandelgids : Wanderland, Scweiz 3.Alpenpanorama-weg, geschreven door Philipp Bachmann. De gids is niet meer te koop, dus als iemand deze in de kast heeft liggen wil ik hem graag overnemen.
***************************************
Wil je deze winter nog naar de sneeuw? 25/01/2018
Ga begin maart met ons sneeuwschoenwandelen, in de Dolomieten.

Sneeuwhaas winterwandelreizen heeft nog enkele plaatsen vrij op deze voelledig verzorgde vakantieweek inclusief volpensioen in een comfortabel *** hotel met wellness, treinreis en iedere dag een gegidste wandeling met een Nederlands sprekend gids. Bekijk hier de fotos.

Voor de week met vertrek op zaterdag 10 maart geld een korting van € 25.- als je je aanmeldt voor maandag 5 februari.
Meer informatie en boeken bij Travellers.
Tot ziens in de sneeuw.
***************************************
Lonnekerberg geen herrieberg! 25/01/2018
Gemeente wil extreme lawaai-vergunning verlenen in natuurgebied Lonnekerberg.
Hier zijn ook prachtige wandelroutes.
Teken de petitie!
Zie http://www.lonnekerberg.nl/
***************************************
Midweekje wandelen 22/01/2018
In de midweek van 5 t/m 9 mrt organiseer ik een midweekje weg onder de titel Sallandse Heuvelruggen en rivierdalen. Nu al vast een berichtje hierover op het prikbord omdat het er vrij kort op staat. Als organisator kun je al de beschrijving e.d. lezen op de planning. 5 prachtige wandelingen in een byzonder gebied. We verblijven in een lux onderkomen. En dat alles voor nog geen 320 euro. Dus hou de agenda in de gaten en geef je snel op als je het wat lijkt. Ik wacht in spanning af,

Vr gr Jan Bredewold
***************************************
Waarschuwing Utrechts Landschap 19/01/2018
Blijf de komende dagen uit het bos omgevallen beuk.JPG De westerstorm van donderdag 18 januari heeft voor veel schade gezorgd in de bossen van Utrechts Landschap. Boswachters en terreinmedewerkers werken met man en macht aan het opruimen van omgevallen bomen en losliggende takken. Boswachter Hellevoort raadt wandelaars af om de komende dagen het bos in te gaan. Er hangen nog veel afgebroken takken in de bomen die onverwacht naar beneden kunnen komen, dat is levensgevaarlijk. Hellevoort denkt nog weken bezig te zijn met het opruimen van de schade. Wandelaars die de komende tijd het bos in gaan moeten alert zijn op loshangende takken en rekening houden met bomen en takken die over de paden liggen. We ruimen als eerste de bomen op die voor het auto- en fietsverkeer in de weg liggen. Ook gevaarlijke situaties, zoals loshangende takken hebben onze prioriteit. Dan kan het zijn dat een boom of tak op een andere plek wat langer op een wandelpad blijft liggen. We vragen hiervoor begrip van onze bezoekers. Op de foto: omgevallen beuk op de grens tussen landgoed Houdringe en Beerschoten in De Bilt.
***************************************
SAHARA-MAROKKO: WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN 15/01/2018
Van 25 FEBRUARI t/m 7 MAART 2018 organiseer ik wederom een WANDELTREKTOCHT MET KAMELEN door de SAHARA (Marokko). Er zijn reeds voldoende aanmeldingen. Dus de reis gaat door. Zin om ook mee te gaan en je te laten onderdompelen in de weldadigheid van de eindeloze leegte en stilte, het ritme van de woestijn en van onze kamelen? Te genieten van de warmte, het licht en de kleuren van Marokko..... Na een overnachting in Marrakech reizen we over het Hoge Atlas gebergte naar het Zuiden van Marokko. Aan de rand van de Sahara begint onze 6 daagse wandeltocht door de woestijn met zijn: zandduinen, grote vlaktes, steenwoestijn, acacia s en tamarisken. s Avonds genieten we van een vuurtje, we bakken brood in het zand, maken muziek en laten ons verrassen door een hemel vol schitterende sterren. We overnachten in tentjes, er wordt voor ons gekookt en de bagage wordt gedragen door onze kamelen. Op de terugweg naar Marrakech overnachten we in een prachtige kasbah in de Draa-vallei. Meer informatie: www.beamulder.nl of 050-3113511
***************************************
Wandelschoenen Mountain Peak 13/01/2018
Hoge bruine wandelschoen van Mountain Peak. De wandelschoenen zijn voorzien van een uitneembaar voetbed en een vetersluiting, maat 40. Nauwelijks gebruikt, te klein gekocht. EUR 25,=.
***************************************
Stuur een berichtje naar Dik Verhaar 12/01/2018
Organisator Dik Verhaar is sinds september 2017 in de lappenmand. Hij heeft last van zijn zijn rug + benen (pijnlijke spieren en overbelast). Wandelen zit er nog niet echt in. Misschien leuk om hem een berichtje te sturen? E-mail contact@dikverhaar.nl Groet, Pieter Jongkind
***************************************
Wandelharz.nl 07/01/2018
De op deze website getoonde wandelingen in het Harzgebergte verzorgde wij inmiddels meer dan 60 maal voor dewandelsite. De wandeltochten worden georganiseerd door en voor de deelnemers van dewandelsite.nl. Met een groepje van 9-15 mensen een weekend wandelen? Meld je aan voor de gratis wandelagenda en maak een mooie strand-,bos- of heidewandeling met deWandelsite. Na afloop nog even gezellig napraten in een cafeetje of restaurant. Kijk bij het wandelprogramma van deze website of dewandelsite voor het aanbod van de komende maanden. De Harz kennen we al jaren als een uitstekend wandelgebied. Deze zomer hebben we weer nieuwe streken ontdekt die de basis vormen voor nieuwe wandelingen/ontdekkingstochten. Deze nieuwe wandelingen laten een andere kant van de Harz zien. In ieder geval anders dan wij tot nu toe gewend waren. Hermann Wulff doet weer de gehele organisatie en de wandelingen zijn weer uitgezet door Wery Knaven en Wobbe Kromhout, alle drie uit het mooie Leersum. Agenda Wandelharz * Winterwandelen Oost-Harz, 19 tot 23 januari 2018, Helaas VOL * Paasweekend Siebertal, 30 mrt tot 3 april 2018, Helaas VOL * Harzer-Hexenstieg, 9 tot 16 juni 2018, Nog 3 plaatsen vrij! * Harzer-Hexenstieg, 1 tot 8 sept 2018, Nog 7 plaatsen vrij! * Herfstweekend, 19 tot 23 oktober 2018, Nieuw! *Winterwandelen Harz, 14 tot 19 dec 2018, Nieuw!
***************************************
Wandelweek Competa en Caminito del Rey 07/01/2018
Van 16 t/m 23 april ga ik met een groep Wandelsiters wandelen in de omgeving van Competa (Andalusie). We logeren op basis van halfpension in een 3*** hotel in Competa. Er zijn afspraken met restaurants in Competa zodat we niet alle avonden in het hotel hoeven te eten.

Dagelijks maken we een wandeling waarbij we om ongeveer 9 uur uit het hotel vertrekken en tussen 4 en 5 weer terug zijn in het hotel. We worden met Landrovers naar de start gebracht en van de finish weer opgehaald.De laatste dag maken we onderweg naar het vliegveld een wandeling over de Caminito del Rey.

De prijs van het landarrangement is 525 euro pp bij een 2-persoonskamer en 595 euro bij een 1-persoonskamer. Alle kamers hebben een balkon met een schitterend uitzicht. Naast 7 nachten halfpension zijn alle transfers in Spanje bij de prijs inbegrepen alsmede de toegang tot de Caminito del Rey. Omdat het altijd handig is alle reserveringen in 1 hand te hebben maak ik de reserveringen voor de vluchten naar Malaga met Transavia. De kosten van je ticket breng ik zonder opslag bij je in rekening.
Voor vragen kun je mailen naar Peter Ernest op notarpe@hotmail,com
***************************************
Met Pinksteren wandelen in Luxemburg 06/01/2018
Wegens afmelding van een deelnemer voor het weekend Luxemburg van 19 tot 22 mei heb ik nog 1 plaats over. De gegevens staan op de agenda bij meerdaagse tochten. Groetjes, Lies van der Veen
***************************************
WANDELWEEK ALTEA in SPANJE 05/01/2018
Heb je zin om mee te gaan met de wandelweek van 15 – 22 april 2018? Er zijn nog 2 plekken vrij. Het ruige berggebied tussen Valencia en Alicante biedt een panorama aan bergtoppen, rotsformaties en schaduwrijke dennenbossen. Sinaasappel- en amandelbomen kleuren de valleien, terwijl Moorse bergdorpjes gastvrijheid en een authentieke Spaanse ervaring bieden. In april is het rond 21 graden, volop lente en een ware bloemenpracht. Onder leiding van wandelgids Tom maken we vijf wandelingen in dit bergachtige gebied met de indrukwekkende berg Puig Campana, hoogte 1.400 m, oa om het stuwmeer van Guadalest en door een barranco., Het is 5 a 6 uren wandelen per dag, 300-600 m stijgen en dalen. Voor ervaren bergwandelaars, wandelniveau 2. We verblijven in de prachtige badplaats Altea, een uur rijden ten noorden van Alicante Airport. We verblijven in een goed en eenvoudig hotel met bar en restaurant, en een gezamenlijk dakterras met prachtig uitzicht op de zee. KOSTEN: de wandelgroep bestaat uit 12 personen. Het wandelarrangement is inclusief vervoer (2 huurauto’s vanaf het vliegveld Alicante), 7x overnachting met ontbijt, 5x lunchpakket tijdens wandeldagen en 4x diner. De arrangementskosten bedragen op basis van een tweepersoonskamer 610 euro per persoon. We vliegen gezamenlijk van Amsterdam naar Alicante, het ticket koop je zelf, details hierover ontvang je van mij. Wil je meer weten? Ineke van Staaveren
***************************************
Wandelen in Portugal. In het natuurpark Cascais-Sintra 02/01/2018
Heb je zin in een gevarieerd wandelgebied? Zin in aantrekkelijker temperaturen? Een mooi wandelgebied ontdekken in Portugal? Zelfstandig op pad met goede Nederlandstalige beschrijvingen? Genieten van de mediterrane keuken van Portugal? Genieten van Portugese wijnen? 8-daagse wandelweek door het natuurpark Sintra-Cascais: Je gaat het natuurgebied rondom het gezellige stadje Cascais al wandelend verkennen. In de late middag is er tijd om het levendige stadje te ontdekken en langs de boulevard te flaneren of als het weer het toelaat nog even op het strand te zonnen. Cascais heeft een leuke wandelboulevard, de Paredão. Hier wordt ‘s avonds geflaneerd en gesport. In het centrum zijn veel restaurantjes en gezellige cafeetjes. Hier komen zowel locals als toeristen om te genieten van de mediterrane keuken. Naast alle wandelmogelijkheden vind je in de omgeving van Cascais prachtige stranden en bijzondere kastelen en kloosters die een bezoekje waard zijn. Ondanks dat Cascais een strandplaats is, is het in de winter ook nog erg levendig. Je verblijft in Hotel Citadela, in de badplaats Cascais. Van hieruit worden alle wandelingen ondernomen. Wat dit wandelgebied uniek maakt is dat het een range heeft aan zeer afwisselende landschappen en natuur. De ene keer loop je langs ruige kliffen met prachtig uitzicht over een strakblauwe zee, de andere keer wandelen we in de diep groene mystieke bossen van natuurgebied Sintra, vervolgens wandel je langs ruïnes en grafheuvels in dit gebied en is de vegetatie weer veel meer open en laag. Al wandelend kom je langs veel van de bezienswaardigheden en stranden van het gebied. Zo is elke dag een nieuwe belevenis en verveel je je nooit! Wat deze reis verder interessant maakt is dat je tijdens de wandelingen langs veel bezienswaardigheden loopt, zo krijgt je “the best of both worlds”: natuur en cultuur. Ook is er de mogelijkheid om een rustdag te nemen om het bijzondere stadje Sintra te bezoeken. Sintra, de Maanberg, is een magische, mysterieuze plaats die met al zijn kastelen, paleizen en tuinen door de UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Zeker een bezoek waard is prachtige tuin van Quinta da Regaleira, een tuin die bol staat van de symboliek van de tempeliers. Het is een tuin met een echte initiatie bron, die tot ver onder de grond reikt en een ondergronds gangenstelsel heeft. Kortom: je verveelt je niet en wordt niet alleen ondergedompeld in de prachtige natuur maar ook in de cultuur van de regio. Mocht je met een groep willen boeken dan is dat uiteraard ook mogelijk, tot maximaal 10 personen. Een meevaller is dat je ook nog eens supergoedkoop tickets naar Lissabon kan boeken, vanaf Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Brussel. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper! Goedkope tickets te vinden via o.a. www.momondo.nl De wandeltochten (gemiddeld 13 km per dag) Je loopt de wandelingen geheel zelfstandig met behulp van een goede Nederlandstalige beschrijving of GPS. De meeste wandelingen duren 4 à 5 uur en gaan over heuvelachtig -soms ruig- terrein. Op de wandelpaden liggen vaak losse keien: wandelschoenen met een goede profielzool zijn zeker aan te raden. Er worden kleine hoogten overbrugd (0-450 meter). De temperatuur kan tijdens de wandelingen veranderen, van erg warm met zon en weinig wind, naar fris met bewolking en wind. Om deel te kunnen nemen aan de wandelingen heb je een redelijke basisconditie nodig. Er wordt regelmatig langs een leuk plaatsje gewandeld waar even iets genuttigd kan worden. Het 8-daagse wandelarrangement is inclusief: 7 overnachtingen in een leuke air B&B (zonder ontbijt, maar met goede keuken om zelf ontbijt te bereiden) of in een middenklasse drie sterrenhotel, centraal gelegen in Cascais (kamers met zeezicht en balkon en douche/toilet) met ontbijt (meerprijs 150 euro p.p.) Dagelijks een ontbijt (alleen bij het boeken van 3 sterren hotel) Dagelijks lunchpakket Dagelijks ophalen en wegbrengen naar de wandelbestemming 1x welkomst diner in authentiek Portugees restaurant om kennis te maken met elkaar Nederlandstalige reisbegeleiding en uitgebreide beschrijvingen van de wandelingen. Goede kaart van Cascais in kleur Niet inbegrepen zijn: Heen- en terugreis (vliegveld Lissabon) Transfer vliegveld Lissabon – Cascais – vliegveld Lissabon Overige avondmaaltijden Uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes en entree prijzen kastelen Optioneel bezoek aan Sintra, uitgaves op vrije dag Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen) Verzekeringen, ik adviseer je een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten 8-daagse wandelvakantie Cascais vanaf € 349- Prijs is per persoon op basis van 2-persoonskamer in een air B&B exclusief ontbijt Prijzen zijn berekend in het laagseizoen Voor meer informatie of aanmelden even een berichtje sturen naar info@wandelennaarinzicht.nl
***************************************
De Beara Way van 25juni tot 2 juli 02/01/2018
Een uitdagende trektocht met bagagevervoer in het zuid-westen van Ierland. Van Amsterdam naar Cork, met Lingus Air, dan met de bus naar Glencarrif, waar het startpunt is van de langeafstandswandeling. Ik heb de prijs laag kunnen houden (voor Ierse begrippen )met overnachtingen incl. ontbijt, bus-/taxi en bagage vervoer komt de reis op €500,00. Als je op tijd bent, kan ik de vliegreis ook boeken voor 110,00. Voor sportieve en flexibele medewandelaars. Per dag lopen we 20 tot 28km . Als je meer info wilt, mail me maar.
***************************************
vakantie huis te huur in Belgie 31/12/2017
Te huur van particulier: mooie, complete vrijstaande 6 persoons vakantiebungalow centraal gelegen in België net over de grens van Zuid Limburg. Het Drielandenpunt, het mooie Geuldal, de Ardennen, de Eifel, Monschau, Aken, Moresnet en Maastricht zijn vlak in de buurt. De bungalow is compleet en biedt veel privacy en een mooi uitzicht. De omgeving is erg fraai en zeer uitgestrekt met o.a. veel heuvels en bos. Geniet van de geweldige panorama s. Ideaal om te wandelen, fietsen, vissen,paardrijden of mountain biken. In de omgeving is veel te doen (golf, zwembaden, pretparken etc) voor iedereen, klein of groot. U kunt ook gewoon genieten van de rust en de ruimte. Beslist de moeite waard. Prima prijs kwaliteit verhouding. Vraag vrijblijvend voor meer informatie. Kijk ook op onze informatieve website www.primavakantiebungalow.nl. Dus: zoekt u rust, ruimte en en een prachtig landschap dan bent u aan het goede adres .VRAAG NAAR DE SPECIALE AANBIEDINGEN
***************************************
Wandelkaarten/gidsen 28/12/2017
Ik heb, na de paden bewandeld te hebben, te koop: -Marskramerpad, ISBN 9789071068782 -Dumont wanderführer Ligurien (cinque terre)geen ISBN 9783770180233 -Rheinsteig, hikeline, ISBN 9783850005081 -Rheinsteig 1, bonn-lahnstein, ISBN 9783899204667 -Rheinsteig 2, lahnstein-wiesbaden, ISBN 9783899204674 Ze kosten nieuw allemaal meer dan 10 euro. Ik vraag per boekje 5 euro exclusief verzendkosten. Overdracht bij 1 van door mij georganiseerde wandelingen kan ook. Wil je de voorkant zien google dan op boek zoeken met isbn en vul het nummer in. Verder heb ik het boek Pad over de horizon. Een reisdagboek van een pelgrim onderweg naar Santiago de Compostela. Van Joke van Erp. Ook hier vraag ik 5 euro voor.
***************************************
Pinksteren in Luxemburg 28/12/2017
Ik heb een extra caravan gehuurd en nog 3 plekjes vrij voor het weekend in Luxemburg. Mocht je interesse hebben, hoor ik het graag. De details staan op de agenda.
***************************************
olijven plukken in Andalusie 27/12/2017
Wie komt ons de eerste week van januari helpen met het oogsten van de olijven van onze 30 bomen. Je kan een nacht gratis komen overnachten. Iedereen is welkom.
***************************************
Kerst en Nieuwjaarsgroet 23/12/2017
Lieve mensen dit jaar geen oudjaarswandeling in Leersum e.o. daarom via dit prikbord mooie Kerstdagen en een goed nieuwjaar toegewenst van Wery,Wobbe, marten, Frans en Froukje&Hermann toegewenst.
***************************************
4 dagen Orobische Alpen 22-25 juni 2018-€ 395 18/12/2017
Wil je in korte tijd een prachtige hutten -trektocht van 3 dagen? Ga dan mee naar Bergamo waar je slaapt op een 1p kamer. Vervolgens loop je 3 dagen rond de 2000 m in het hooggebergte van de Orobische Alpen en slaap je in comfortabele hutten op een 4p kamer. Alleen een lakenzak en kussensloop zijn nodig. Je koopt al een vliegticket van € 70 retour met Ryanair vanaf Eindhoven( geen ruimbagage nodig)Dezelfde avond zit je op een gezellig terras in het sfeervolle Italiaanse stadje Bergamo. In anderhalf uur zijn we met een huurbus en evt huurauto aan de voet dit mooie gebergte.Kijk voor meer info en foto s op www.lopus-wandelreizen.nl . En boek deze reis voor slechts € 395 excl. vliegticket Inclusief overnachting ontbijt, lunch en diner in de hutten en alle transfers ter plaatse. Voor info kun je mij bellen 06-46768634 of een mailtje sturen naar vet.bianca@gmail.com
***************************************
Bericht over mijn gezondheid 16/12/2017
Beste medewandelaars,

Voor alle duidelijkheid een communiqué betreffende mijn gezondheid.
Vorige week zaterdag nog een leuke wandeling in Tilburg en nu na hartklachten afgelopen week voorlopig geen wandelingen meer.
Afgelopen woensdag de 13de heb ik een, weliswaar klein, maar toch, hartinfarct gehad. Eigenlijk zonder dat ik het zelf door had, tijdens het wegbrengen van een volle vuilniszak naar de vuilcontainer naast de flat. Alsof je uit pure zwakheid bijna in zwijm gaat, maar geen pijn op de borst, geen kortademigheid, geen misselijkheid, atypisch allemaal. Toch maar gelijk de huisarts gebeld want, een half uur later zat ik, door de ambulance gebracht, in het grote Haarlemse ziekenhuis. Vrijdagmiddag ben ik, heen en weer gebracht met de ambulance, in het VUMC gedotterd.
Vanmiddag (16-12) ben ik thuis gekomen.
Het is allemaal verbazingwekkend snel gegaan, met een echt respect afdwingend gebruik van moderne technologie, 15 jaar terug was dit beslist nog niet zo gewoon.
Als ik nu teveel doe, en ja je wilt gelijk zo veel want je hebt 3 dagen stil gelegen en gezeten in het ziekenhuis, sta ik toch echt wel te draaien op mijn benen van duizeligheid.
Flink deizen en rustig aan dus, dinsdag 2 januari moet ik voor de eerste revalidatie weer naar het ziekenhuis.
De komende dagen ga ik me de schaamteloos over geven aan een flinke bingesessie Star Trek kijken.

Iedereen prettige feestdagen gewenst.
Met stenthartelijke groet
Vrank Prins
***************************************
Februari wandelreis in Portugal 14/12/2017
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 17 - 24 februari 2018. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem 00351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
Groen Hart Oudejaarswandeling 30 december 10/12/2017
Wanneer er nog mensen zijn die mee willen, dat kan. Betalingen kunnen nog tot 18 december gedaan worden. Maar liever eerder. Voor 20 december moet het wel binnen zijn.
***************************************
Bergschoenen Asolo te koop 10/12/2017
Te koop stevige wandelschoen, zeer geschikt voor geaccidenteerd terrein. Haast niet gedragen. Zijn mij achteraf gezien te klein. Maat 39. Prijs is 50 euro
***************************************
Harzer-Hexen-Stieg 03/12/2017
Harzer-Hexen-Stieg van 9 juni tot 16 juni 2018. Kenmerkend voor het middelgebergtelandschap van de Harz zijn de uitgestrekte sparren- en beukenbossen. De donkere bossen worden afgewisseld met frisgroene bergweides en hoogvlaktes die van mei tot juni één grote bloemenzee vormen. Rondom het granieten massief van de Brocken (1142 m), bepalen grote hoogvenen en heidevlaktes het beeld. Door weer en wind zijn interessante rotsformaties ontstaan, zoals de Feuersteinklippen en de Ahrensklint. Indrukwekkend zijn ook de loodrechte rotswanden van het Bodetal, waardoorheen het riviertje de Bode zich al kolkend een weg baant. Hier vindt u ook de Hexentanzplatz. In het Bodetal zijn zeldzame planten en dieren te vinden, bijvoorbeeld orchideeën en de ijsvogel. Talrijke beekjes kabbelen gemoedelijk door het landschap. Het water wordt opgevangen in stuwmeren, zoals de Rappbodetalsperre. De route is in 2008 door reisjournalisten tot de mooiste wandelroute van Duitsland verkozen. De Harzer-Hexen-Stieg kort en bondig Lengte ca. 100 km (met omwegen 149 km) Startpunt: Osterode Eindpunt: Thale 6 etappes tussen de 13 en 21 km Een combinatie van gemakkelijke en zwaardere etappes Geschikt voor de geoefende wandelaar Hoogteverschil: 575 - 1080 m Etappe 1: Osterode - Dammhaus, 19 km, gemakkelijk Etappe 2: Dammhaus - Torfhaus, 14 km, middelzwaar Etappe 3: Torfhaus - Drei-Annen-Hohne, 16 km, middelzwaar Etappe 4: Drei-Annen-Hohne - Neuwerk, 20 km, uitdagend Etappe 5: Neuwerk - Altenbrak, 18 km, uitdagend Etappe 6: Altenbrak - Thale, 13 km, middelzwaar Staat ook al in de agenda voor 2018
***************************************
Wandelprogramma voor 2018 van Ontspannen Wandelreizen 29/11/2017
Ontspannen Wandelreizen organiseert wandel(trek)tochten waarin het wandelen het middel is om te ontspannen. Het decor is altijd een ongerept natuurgebied, het wandeltempo is recreatief en de telefoon staat tijdens het wandelen uit. Stilte is een belangrijk element van de reis evenals alle tijd en ruimte nemen om te onthaasten. De groepen zijn klein en iedere deelnemer heeft een eigen kamer en/of tent ter beschikking. Lia Smits begeleidt samen met de lokale wandelbegeleider alle reizen. Ga naar de website www.ontspannenwandelreizen.com voor alle info en het contact formulier.
***************************************
Tip voor wandelaars die van boekjes houden 26/11/2017
Kijk dan eens op de website van www.gegarandeerdonregelmatig.nl Deze uitgeverij heeft voor wandelaars vele wandelgidsen. Leuk om te geven of te krijgen.
***************************************
Beste wandelaars, 23/11/2017
Beste wandelaars, Het zou fijn zijn als degenen die zich ver van te voren aanmelden voor een wandeling, zich ook weer ver van te voren afmelden als hij of zij toch niet mee gaat. Dan krijgen de overige wandelaars ten minsten nog een kans om wel mee te kunnen. Met vriendelijke groeten, Carla
***************************************
Winterwandelen in de Harz. 19 tot 23 jan 2018 18/11/2017
Met een groep een lang weekend (sneeuw)wandelen in de Harz-Duitsland. Mijn idee is drie wandelingen te maken, zaterdag, zondag en maandag. De laatste dag, dinsdag, brengen wij een bezoek aan Wernigerode of de Wurmberg te Braunlage. Inclusief: Vervoer met personenbusje(9 persoons),toeristenbelasting, ontbijt, lunchpakket en eindreiniging huis. Kosten 299,00 p.p. 4 nachten/5 dagen. Exclusief: consumpties en het diner. ( In de omgeving zijn diverse restaurants met zeer aantrekkelijke prijzen waar wij gezamelijk gaan eten ) Het vakantiehuis, een monumentale vakwerkhuis van ca.300 jaar, ligt in het kleine dorpje Neuwerk, (Gem.Elbingerode) in het Harz-gebergte de voormalige DDR. Het huis in Neuwerk is geschikt voor grotere en kleinere gezelschappen. In de ruime sfeervolle woonkamer staat een houtkachel die zorgt voor warmte en gezelligheid. Door het hele huis is verder centrale verwarming aanwezig. Op de begane grond bevindt zich een keuken die voldoet aan alle gemakken. Daarnaast zijn er op de begane grond douches en een toilet. Op de 1e verdieping zijn zes slaapvertrekken, een douch en twee toileten aanwezig. De slaapkamers zijn voorzien van 1-persoons bedden, kamers met 2 of 3 bedden. Zie de agenda
***************************************
Te Koop Topokaarten van Parken Noord-Zweden 16/11/2017
De volgende niet gebruikte kaarten 1/100000 à Eur 5. -BD8 Kebnekaise-Saltoluokta Fjällkartan 1998 -BD10 Sareks Nationalpark Lantmäteriets Fjällkarta 2001 Natuurlijk staan de paden en hutten er op.
***************************************
Oudejaarswandeling 2.0 in het Groene Hart 16/11/2017
Op voordracht van Hermann himself, heb ik het aantal km s verlaagd naar 17 km (was 20 km) meer tijd voor een geweldige gezellige dan met elkaar !
***************************************
Oudejaarswandeling 2.0 in het Groene Hart 10/11/2017
Je kunt je nu opgeven voor de Oudejaarswandeling 2.0 in het Groene Hart met aansluitend een winterstampotten buffet met verassing(en) dus heb je zin, zoek hem op in de agenda op zaterdag 30 december !
***************************************
Wandelen voor goed doel Mont Ventoux 08/11/2017
In september 2018 ga ik weer de Mont Ventoux op wandelen voor het goede doel.het geld inzamelen om die vreselijke ziekte te lijf te gaan.vermoedelijk is de wandeling half september.voor info kun je kijken op www.colsensation.nl Ik zou best graag met een groep van 9 personen hierbij aan willen sluiten.Laat maar horen wie mee wil op vantiggeenkees@gmail.com
***************************************
Samen kamperen 05/11/2017
Onlangs ben ik met een kampeersite begonnen. Ik hoor toch wel vaak, dat alleenstaande mensen wel willen kamperen, maar liever niet alleen. Dus mocht je belangstelling hebben, dit is de naam van de site: www.samen-kamperen-is-leuker.nl Stellen zijn natuurlijk ook welkom!! Groetjes, Lies
***************************************
WANDELWEEK ALTEA IN SPANJE 03/11/2017
Heb je zin om mee te gaan met de wandelweek van 15 – 22 april 2018? Er zijn nog 2 plekken vrij. Het ruige berggebied tussen Valencia en Alicante biedt een panorama aan bergtoppen, rotsformaties en schaduwrijke dennenbossen. Sinaasappel- en amandelbomen kleuren de valleien, terwijl Moorse bergdorpjes gastvrijheid en een authentieke Spaanse ervaring bieden. In april is het rond 21 graden, volop lente en een ware bloemenpracht. Onder leiding van wandelgids Tom maken we vijf wandelingen in dit bergachtige gebied met de indrukwekkende berg Puig Campana, hoogte 1.400 m, oa om het stuwmeer van Guadalest en door een barranco., Het is 5 a 6 uren wandelen per dag, 300-600 m stijgen en dalen. Voor ervaren bergwandelaars, wandelniveau 2. We verblijven in de prachtige badplaats Altea, een uur rijden ten noorden van Alicante Airport. We verblijven in een goed en eenvoudig hotel met bar en restaurant, en een gezamenlijk dakterras met prachtig uitzicht op de zee. KOSTEN: de wandelgroep bestaat uit 12 personen. Het wandelarrangement is inclusief vervoer (2 huurauto’s vanaf het vliegveld Alicante), 7x overnachting met ontbijt, 5x lunchpakket tijdens wandeldagen en 4x diner. De arrangementskosten bedragen op basis van een tweepersoonskamer 610 euro per persoon. We vliegen gezamenlijk van Amsterdam naar Alicante, het ticket koop je zelf, details hierover ontvang je van mij. Wil je meer weten? Ineke van Staaveren
***************************************
Nieuwe wandelkaart regio mullerthal 29/10/2017
Te koop nieuwe wandelkaart regio mullerthal schaal 1-15.000 Omvat BERDORF CONSDORF ECHTERNACH BEAUFORT WALDBILLIG REISDORF 6 euro incluis verzenden
***************************************
wandelgezelschap voor Madeira 09/10/2017
Elk jaar ga ik(man 69j)in het voorjaar wandelen in Madeira.Ik verblijf steeds in een klein familiaal hotel(auto inbegrepen) aan de westkust van het eiland aan de rand van het Laura Silva woud en dicht bij de levada Nova. Wie wandelt er in deze periode ook in Madeira ?
***************************************
Controleer je instellingen 13/09/2017
Beste mensen, Het blijkt dat veel leden van de wandelsite hun berichtjes van de organisator niet ontvangen wanneer er iets verandert of wanneer de tocht is geannuleerd. De mail verdwijnt in de spambox, of het blijkt dat je ooit een ander mailadres invulde. Controleer hoe dat bij jou is, door aan jezelf via de link (e-mail) achter je naam bij een tocht een mailtje te sturen. Ook belangrijk: Check altijd kort tevoren of de tocht nog online staat, of is geannuleerd. Vooral bij fietstochten!
***************************************
Saharawandeltocht 27-12 t/m 6-1-2018 02/09/2017
Maak een trektocht door de woestijn van Marokko. 11 daagse reis met 8 dagen wandelen in de Sahara. Dromedarissen, drijvers en kok. Weidsheid, stilte, avontuur en Oud en Nieuw vieren onder de sterrenhemel. Meer info: wwww.sinidiwan.nl . Erna en Aziz tel. 0021667140068
***************************************

 

terug

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties