De Wandelsite prikbord

Heb je schoenen, rugzak, tent of gore-tex jas in de aanbieding? Zoek je een reisgenoot om een wereldreis mee te plannen, of heb je een leuke wandeltip? Plaats een advertentie op het prikbord!

Om de volledige advertenties te bekijken dien je aangemeld en ingelogd te zijn bij De Wandelsite.

website emmentevoet 28/11/2021
Als wandel enthousiasteling en wonende in Emmen heb ik een website gemaakt www.emmentevoet.nl met hierin alles over wandelen in Emmen en omgeving verzameld. Ik ga dit nog aanvullen, maar het begin is er. Een tip voor iedereen die wil wandelen in Emmen.
***************************************
Sneeuwschoenwandelweek NP Hohe Tauern 26/11/2021
Door prive omstandigheden is er een plaats vrij gekomen voor een dame voor de sneeuwschoenwandelweek van 15 tot en met 21 januari 2022. Voor meer informatie kijk op de agenda onder meerdaagse tochten of stuur een email
***************************************
week wandelen met de feestdagen 25/11/2021
Wie gaat mee naar de Franse Dordogne om te wandelen rondom kerst en/of O & N ? Lekker weg van Corona op het platteland vooral 50+, maar ben je jonger: ook welkom. https://sablou.nl/winterwandelen-december-2021/
***************************************
Wandelen in Berlijn en Potsdam 24 t/m 30 mei 21/11/2021
Bij deze reis combineren we wandelen met sightseeing. Natuurlijk bezoeken we de koepel van de Reichstag maar ook de Bernauerstrasse en de Eastside Galery.

Dinsdagochtend vertrekken we al vroeg met de trein naar Berlijn. Het hotel ligt vlakbij het station Ostkreuz. Die middag maken we een korte wandeling naar de East Side Gallery.

De andere dagen zijn we de hele dag op pad. Soms lunchen we in het hotel. Soms, zoals wanneer we naar Potsdam gaan zullen we een lunchpakket meenemen. In Potsdam gaan we naar Sanssouci en als we tijd hebben naar Cecilienhof (bekend van de conferentie die Churchill, Stalin en Truman daar hielden).

Berlijn is een groene stad. We zullen naast veel gebouwen ook veel parken en water zien. Water van bijv. de rivier de Spree en van de vele meren die Berlijn rijk is.

De kosten van de reis (verblijf obv volpension en ov in Berlijn (U-Bahn, S-Bahn, tram, bus en veerboot)) zijn 525 euro voor een 1-persoonskamer en 475 euro per persoon voor een 2-persoonskamer. Alle kamers hebben losse 1-persoonsbedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Het treinticket vanaf een station bij jou in de buurt is niet bij de prijs inbegrepen.

Deze reis is een groepsreis, meer schik maar ook meer schikken dus. Bij de wandelingen van deze reis gelden dezelfde regels als bij dagwandelingen in Nederland. Er zullen nav onder andere tempoverschillen harmonicamomenten ingelast worden. Wachten kun je als een nadeel uitleggen, je kunt ook denken, het is vakantie dus ik heb alle tijd.

Binnen 7 dagen na aanmelding ontvang ik graag een aanbetaling van 200 euro op het rekeningnummer dat ik je mail. Het restant dien je uiterlijk 24 april over te maken.
Als je annuleert kun je zelf voor een vervanger zorgen. De vervanger betaalt de reissom aan de organisator. Er vindt uitsluitend restitutie plaats indien hetzij jij, hetzij de organisator voor een vervanger zorgt. Het treinticket is op naam en kan dus niet gerestitueerd worden.
Let op! Ook bij aanmelding voor deze meerdaagse tocht ga je akkoord met de voorwaarden van De Wandelsite. Deelname aan deze meerdaagse activiteit is op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent. Ik heb geen EHBO diploma of certificaat.

Voor meer info kun je me mailen (peter0645@gmail.com) of appen (0645-314539)
***************************************
AFSCHEID VAN DE WANDELSITE 18/11/2021
Langs deze weg wil ik de organisatoren en mede wandelaars bedanken voor de wandelingen, die we samen gelopen hebben bij de wandelsite Het is voor mij niet meer mogelijk om met een groep mee te lopen Allen gegroet en nog veel wandel plezier CLEN HOOGLAND
***************************************
Wandel mee in Schoorl aan Zee 18/11/2021
Heb je ook behoefte aan vitamine Sea? Kom dan het het weekend van 26 t/m 28 november naar Schoorl en wandel gezellig met andere 50plussers. Kom lekker genieten van het geluid van de golven, het ruizen van de wind, het zand aan je voeten! Meer informatie over het wandelweekend vind je via deze link. https://heartofliving.nl/project/wandelweekend-schoorl/ Warme groet Mariëlle
***************************************
Camino naar Saantiago 17/11/2021
Wie heeft er zin in om mee te wandelen van herberg naar herberg. Ik zou graag in mei of juni 2022 wandelen van Salamanca naar Santiago. Groeten Gerda Kok
***************************************
Boekje Jabikspaad 17/11/2021
Aangeboden Nieuw boekje Jabikspaad
***************************************
Lowa bergschoenen 16/11/2021
Als nieuw, Lowa, lichtbruine bergschoenen B/C. Zolen geen slijtage. Op de neus een klein oppervlakkig sneetje (niet door het leer naar de binnenkant). Mijn voeten konden zo n zware schoen niet aan, vandaar bijna niet op gelopen. Maat 39,5 Met veters Zelf je inlegzolen gebruiken/kopen. Ik vraag er 80 euro voor. Hartelijke groet, Alies
***************************************
Meerdaagse tocht in IJsland 13/11/2021
Ik zoek mensen voor een meerdaagse rugzaktocht met tent in IJsland voor 2022. Ik wil naar Hornstrandir, een verlaten schiereiland in de Westfjorden. Geen grote afstanden, wel volle bepakking. Mail me eens als je geïnteresseerd bent. Dan kunnen we daarna eens telefonisch overleggen.
***************************************
sneeuwwandelweek N.P. Hohe Tauern Oostenrijk 11/11/2021
Sneeuwschoenwandelweek N.P. Hohe Tauern Oostenrijk 15 januari tm 21 januari. Er is een plaatsje vrij gekomen voor een dame. Het is een schitterende week qua natuur en de ontvangst en lokatie zijn geweldig. Zie op de site voor verdere gegevens en evt. aanmelding.
***************************************
Winterwandelen in de Harz 11/11/2021
5 daagse wandelvakantie door de prachtige natuur van het Harz gebergte. Laat je verrassen door het winterlandschap. Ontdek de afdrukken van Reeën, Edelherten of Wilde zwijnen. s Avonds genieten na de wandeling van de Duitse keuken of wat Hermann uit de keuken weet te toveren. Geniet van het rustige leven in de Harz.

Vijf dagen Harz / drie dagen wandelen in de mooie natuur van de Harz. Natuurlijk hopen wij dat er een mooi pak sneeuw ligt bij het huis en in de omgeving. Op dat soort momenten lijkt het hier net een sprookje. De derde wandeling kan zijn naar en van de Brocken de hoogste berg van Noord-Duitsland met zijn hoogte van 1142 mtr. En waarom "kan" het weer speelt hier een rolletje mee in deze maanden. Als wij besluiten om wel naar de Brocken te gaan hou er dan rekening mee dat de stoomtrein die ons naar de top brengt € 33,00 kost (enkeltje).

Dag 1: Heenreis naar het Harz gebergte ca. 520km, NS Station Maarn - Neuwerk Elbingerode Harz. Dag 2: 1e wandeldag van Torfhaus naar Damhaus of van Torfhaus naar Oderbrück, dit hangt af van het weer ! Aansluitend gaan wij ergens eten en rijden naar de Weinachtsmarkt van de stad Goslar, één van de mooiste markten van Noord-Duitsland. Dag 3: 2e wandeldag, vandaag starten wij vanuit het huis richting de 485 meter lange hangbrug bij de Rappbodetalsperre (Stuwdam) Dag 4: 3e wandeldag, Met de stoomtrein naar 1142 mtr. en wandelend weer naar beneden waar Hermann u weer opwacht. Dag 5: De dag dat wij weer terug rijden naar Maarn, maar niet nadat wij de stadt Wernigerode hebben bezocht, de bonte stadt am Harz!

Algemene informatie Start en eindpunt: NS station Maarn. Afstanden: afhankelijk van het weer ( Sneeuw ? ) Maximum aantal deelnemers: 9 Winterwandelvakantie in de ongerepte natuur van de Harz 3 volle dagen wandelen o.a. de Brocken (1142mtr hoog) Afstanden vanaf ca. 17/18 kilometer, veel sneeuw dan zeker wat minder! Wobbe Kromhout is onze gids deze dagen. Inclusief: - Vervoer naar de Harz en weer terug naar Maarn. - Vervoer wandelingen en Restaurants -Vervoer naar de Kerstmarkt - Welkomstdrankje: Schierker Feuerstein uit de Harz - Ontbijt en Lunchpakket - Huur vakantiewoning - Eindschoonmaak - Toeristenbelasting Exclusief: - Vier dagen eten buiten de deur diner ( eigen kosten ) Kleding: Om uw kleding zou ik mij niet druk maken, warme winterkleding, regenkleding en waterdichte (Sneeuw) hoge wandelschoenen zijn voldoende. Een paar Gaiters en wandelstokken zijn wel aan te raden als er veel sneeuw ligt.

Kosten 349 euro,

Iets voor jou ?

Meld je dan voor 1 december 2021 aan via onderstaand formulier. Een aanbetaling van € 149,00 p.p. ontvangen wij graag binnen één week na aanmelding, op NL 07 KNAB 0255413971 t.n.v. H.Wulff o.v.v. Winter wandelen december 2021 of januari 2022. Pas dan is de inschrijving definitief. Het volledige bedrag dient voor 10 december 2021 of 10 januari 2022 te zijn voldaan.
***************************************
Ik ben zelf kaartlezer - Wageningen en Wolfheze 05/11/2021
Ik ben zelf kaartlezer omdat er nog geen vrijwilligers zijn gevonden. Heb je zin om op 8 nov 10 nov of 12 nov mee te wandelen kun je je nog inschrijven. Wandeling gaat altijd door ongeacht aantal.
***************************************
Boekje Het Groene Hartpad gevraagd. 03/11/2021
Wie heeft het boekje van het Groene Hartpad over? We willen het graag lopen binnenkort. We willen er wel voor betalen.
***************************************
Pasen in Parijs, 15 t/m 18 april 2022 01/11/2021
Vrijdagochtend gaan we met de Thalys naar Parijs. Vandaag lopen we vanaf de Arc de Triomphe o.a. via het park Monceau, de Battignolles en Montmartre naar de Sacre Coeur. Die avond eten we in een brasserie in de buurt van het hotel.

Zaterdag beginnen we onze wandeling -na een rit met de tram- bij het Parc de La Villette. We wandelen van noord naar zuid en eindigen bij het Parc Montsouris. Die avond eten we in een zijstraat van de Champs-Elysees (niet ver van de Arc de Triomphe). Voor de liefhebbers lopen we na het eten richting het Louvre voor we met de metro naar huis gaan.

Zondag gaan we met de metro richting La Defense. We starten bij de Grande Arche. Via wijken als Nanterre en Suresnes, waar Parijs soms erg ver weg lijkt, lopen we door het Bois de Boulogne naar de Trocadero. We vervolgen onze wandeling over het Champs de Mar en via het Hotel des Invalides naar de Jardin de Luxembourg waar we de metro nemen naar het hotel. Die avond eten we bij Mumtaz, een Indiaas restaurant vlakbij het hotel.

Maandag start de wandeling bij het hotel. We wandelen via het Bois de Vincennes richting Promenade Plantee. Daarna lopen we naar de Seine die we oversteken voor een wandeling en een lunch aan de overkant. Na de lunch lopen we door de Jardin des Plantes naar de Seine die we volgen tot de Passerelle Simone de Beauvoir. Via die brug komen we in het park de Bercy. Via de Petite Ceinture en Bois de Vincennes komen we weer bij het hotel. Die avond reizen we met de Thalys terug naar Nederland.

We logeren 3 nachten in een eenvoudig hotel dichtbij een metrostation en diverse restaurants. De prijs voor een 2-persoonskamer is 295 euro per persoon. Voor een 1-persoonskamer betaal je 375 euro. Die prijzen zijn inclusief je treinticket, 3 hotelovernachtingen obv logies/ontbijt en het ov in Parijs.
Je dient binnen 7 dagen na aanmelding een aanbetaling van 200 euro over te maken op het rekeningnummer dat ik je mail. Het restant ontvang ik graag uiterlijk 1 maart 2022.
Als je annuleert kun je zelf voor een vervanger zorgen. Er vindt uitsluitend volledige restitutie van het betaalde bedrag plaats indien er een vervanger is die de volledige reissom heeft voldaan.

Deelname aan deze meerdaagse activiteit is net als bij de andere activiteiten geheel op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent.
***************************************
Romeins Kanaal 31/7 tot en met 5/8 31/10/2021
Engeland heeft zijn Romeinse Muur. Met de trein bereikbaar is het veel minder bekende Romeinse Kanaal. Het is in de 1e eeuw aangelegd van Nettersheim tot aan het toenmalige Colonia Claudia Ara Agrippinensium - het huidige Keulen - en bracht zodoende hoogwaardig drinkwater uit de Eifel naar de stad.
De restanten van het Romeins Kanaal vormen de basis van een wandelroute van ongeveer 116 kilometer.

Dagelijks gaan we vanuit Keulen met het ov (meestal trein en bus, soms taxi) naar en van de wandeling. We logeren in Keulen in een comfortabel hotel.

Op de 1e dag gaan we met de ICE 105 naar Keulen (08:08 uur vertrek uit Amsterdam Centraal, 08:36 uur vertrek uit Utrecht Centraal en 09:07 uur vertrek uit Arnhem Centraal).

De prijs voor een 2-persoonskamer is 375 euro per persoon. Voor een 1-persoonskamer betaal je 475 euro. Die prijzen zijn inclusief je treinticket, 5 hotelovernachtingen obv logies en het ov in Duitsland.
Je dient binnen 7 dagen na aanmelding een aanbetaling van 200 euro over te maken op het rekeningnummer dat ik je mail. Het restant ontvang ik graag uiterlijk 1 juli 2022.
Als je annuleert kun je zelf voor een vervanger zorgen. Er vindt uitsluitend volledige restitutie van het betaalde bedrag plaats indien er een vervanger is die de volledige reissom heeft voldaan.
Deelname aan deze meerdaagse activiteit is net als bij de andere activiteiten geheel op eigen risico. Zorg dat je zelf voldoende verzekerd bent.
***************************************
Wandelweken 2022 N.P. Hohe Tauern Oostenrijk 30/10/2021
Voor onze sneeuwschoenwandelweek van 15 januari 2022 tot en met 21 januari 2022 hebben wij nog 1 plaats vrij op de Gatternighof voor een vrouw op een ruime tweepersoonskamer. Voor de week van 18 juni tot en met 24 juni zijn er nog een aantal plekken beschikbaar. Beide weken staan op de wandelsite onder de meerdaagse tochten. Wil je meer informatie over deze wandelweken neem gerust contact op.
***************************************
Twee winterwandelweken in de Dordogne 26/10/2021
Twee winterwandelweken in de Dordogne vanuit Domaine du Sablou: Woensdag 22-12-2021 tot woensdag 29-12-2021 Woensdag 29-12-2021 tot woensdag 05-01-2022 Er is beperkte beschikbaarheid. Heb je interesse? Vul snel het aanmeldingsformulier in dat te vinden is op www.sablou.nl Dit jaar organiseerden we voor het eerst drie wandelweken. In alle bescheidenheid, het waren zeer geslaagde weken. Mooie wandelingen, informele sfeer en goede contacten. Gewoon fijn. Vanwege de enthousiaste reacties, organiseren wij nu ook met de feestdagen twee wandelweken. Met een kleine groep (tot 10 personen) maken we wandelingen van 3-5 uur in de directe, heuvelachtige, omgeving. Dit is afhankelijk van ieders mogelijkheden, maar minimaal 5 km. De wandelingen zijn onder begeleiding, maar als je liever op eigen gelegenheid op pad gaat, dan staat dat je natuurlijk vrij. Programma Op de dag van aankomst is er ’s avonds een gezamenlijke maaltijd. De dag daarna is om ‘te landen’, kennis te maken met elkaar en met het landgoed en haar bewoners. Vervolgens gaan we elke dag wandelen in de omgeving van Sablou. Bij het avondeten bespreken we telkens de wandeling van de volgende dag. Op de vertrekdag is er eerst nog ontbijt. Uiterlijk om 11 uur nemen we afscheid, van Sablou en van elkaar. Natuurlijk zal er ook aandacht zijn voor de feestdagen. Kosten voor verblijf Deze zijn in de winter mede afhankelijk van de wensen, richtprijzen: op een tweepersoonskamer € 425,- per persoon op een eenpersoonskamer € 525,- met eigen caravan/camper € 365,- per persoon. Dit is inclusief alle maaltijden (ontbijt, lunch/lunchpakket en diner), koffie en thee. In de Orangerie, Torenhuis of Le Piano (afhankelijk van het weer) staat een houtkachel en barretje met frisdrank, bier, wijn en snacks Corona Indien reizen door overheidsmaatregelen niet mogelijk is, dan ontvang je je geld 100% terug. Uiteraard zijn op het terrein de nodige anti-corona maatregelen genomen. Eerder komen, langer blijven? Sablou maakt graag een voorstel op maat. Er zijn (bijna) altijd passende mogelijkheden. Hoe er te komen? Eigen vervoer: vanuit Eindhoven is het ongeveer 900 kilometer. Meerijden met een andere deelnemer kan door ons gecoördineerd worden. Vanwege Corona liever niet met het openbaar vervoer. Iets over de plek Domaine du Sablou is een statig landhuis met bijgebouwen, gîtes, oude wijnkelder van de Rothschild’s en een beeldschone kapel. Er is een meditatiezaal, muziekruimte en voor wie wil schilderen zijn er ezels. Het geheel is omringd door een park met eeuwenoude bomen en uitzicht over een mooi dal naar het middeleeuwse plaatsje Fanlac. Alleen al op Sablou zelf kun je een lange wandeling maken, want het terrein is 85 hectare groot. Domaine du Sablou ligt vlakbij het gezellige stadje Montignac aan de Vézère en de wereldberoemde grotten van Lascaux. Wie niet van wandelen houdt of niet dagelijks mee wil gaan, kan in de buurt de grotten van Lascaux bezoeken of de sfeervolle stadjes Sarlat la Canéda, La Roque-Gageac en les Eyzies . Verder zijn er vele burchten, kastelen en typisch Franse (Kerst-)markten. Mijn ervaring: Domaine du Sablou is een unieke plek. De luxe zit hem vooral in de oorverdovende stilte en de uitgebreide natuur. Voor meer informatie zie www.sablou.nl Voor vragen of overleg, mail Annette op domaine@sablou.fr telefoon +316 1067 5766 N.B. De Nederlandse Stichting Vrienden van Sablou heeft een project DOE MEE voor mensen die mee willen werken. Au revoir en tot ziens, Paadjesmaker Marie José
***************************************
Wandelen langs het Langste Natuurpad (NL) 26/10/2021
Heb je zin met ons op avontuur te gaan?
Wij lopen het Langste Natuurpad. Dit pad loopt van Delfzijl naar Tilburg en doorsnijdt behoorlijk wat landschap-types. Het eerste stuk zit erop. Dwz: vorig seizoen zijn we tot Zuidwolde in Drenthe gekomen. Dit keer (13/14 november) zullen we de grens tussen Drenthe en Overijssel oversteken en via Ommen naar Heino wandelen. Zie de wandelagenda van De Wandelsite.
Dit gebied is redelijk bebost, je komt door dalen als het Reestdal en het Vechtdal. Na Heino zullen we de IJssel oversteken en de Veluwe over richting Arnhem.

De wandelingen zijn steeds weekend-gewijs georganiseerd. Dwz: 2 wandelingen (za+zo) met een overnachting. We spreken af op het eindpunt van de zondag Rijden dan met enkele auto`s naar het beginpunt van de zaterdag. Wandelen naar de overnachtingsplek, waar we eventueel gezamelijk dineren en overnachten. Zondagochtend starten we rond 9:30 weer met wandelen en komen zo weer bij het de auto`s. Sommigen kunnen vandaar direct naar huis, maar er zal iig 1 auto nodig zijn om weer terug te gaan naar het beginpunt van de zaterdag.

Deze manier van organiseren zorgt ervoor dat je niet teveel hoeft te reizen, niet teveel met auto`s hoeft te slepen, overal kunt komen en in het algemeen: rust. Je bent er echt even een weekend uit! Uiteraard is het ook erg gezellig om een weekend met elkaar op te trekken. Sommigen zien als nadeel dat je overnachtingsbagage en eten mee moet nemen. Maar ach, een onderbroek en een tandenborstel wegen niet zoveel :-)

Overnachten doen we vaak bij Vrienden op de Fiets adressen, B en B`s, hotels, etc.

Als het voor mij als kaartlezer lastig is om een goede dineer- en overnachtings-plek te vinden kan het ook gebeuren dat ik een hotel in de buurt kies, zodat we de auto nodig hebben. We doen dan de "auto-truc" 2x, zodat we de auto s op de overnachtingsplek hebben staan.

In sommige gevallen is het mogelijk slechts 1 dag mee te lopen. Dat kan zeker niet altijd, want je zit dan vast aan OV op het eind van de zaterdag of zondag ochtend vroeg. En zoals gezegd: vaak hebben we geen auto op de overnachtingsplek. Dit keer is dat *wel* mogelijk. We overnachten in Ommen, met een prima station. Als je overweegt om 1 dag mee te lopen, mail me dan even.
***************************************
Ontdek het prachtige Madeira 14/10/2021
Ga met mij mee naar Madeira van 30 november t/m 7 december! Het subtropische eiland Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan, is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Europa. Het hele jaar door zorgt een mild klimaat voor een uitbundige, weelderige natuur met de mooiste bloemen en planten. Dus, de hoogste tijd om kennis te maken met deze ‘Parel van de Atlantische Oceaan! Op Madeira vind je volop mogelijkheden voor leuke activiteiten, cultuur, natuur en veel meer! Tijdens deze 8-daagse reis zul je het allemaal ervaren! Natuurlijk gaan wij wandelen op/ langs de levadas, dat is een must. Deze oude irrigatiekanalen zijn de beste manier om de natuur van Madeira te ontdekken. We gaan uiteraard de befaamde madeira wijn proeven, we bezoeken de Botanische tuin en gaan een avond genieten van Fado muziek. Verblijf We verblijven in hotel Baia Azul in Funchal. Dit mooie ingerichte hotel ligt direct aan de Atlantische Oceaan en heeft kamers met landzicht en zeezicht. Het zwembad, het restaurant en de meerdere terrassen hebben allemaal uitzicht op zee, dat maakt dit hotel uniek. De chefkok verrast ons graag met zijn buffetten voor ontbijt, en diner. Vanuit het hotel loop je zo de promenade van Funchal en je kan met de shuttlebus naar het oude centrum van Funchal. Datum: Vertrek 30 november om 14.40 uur vanuit Amsterdam Terug op 7 december om 17.50 uur vanuit Funchal Kosten: € 1095 voor een eenpersoonskamer met landzicht € 1159 voor een eenpersoonskamer met zeezicht € 920 voor een gedeelde tweepersoonskamer met aparte bedden. Wij hebben 8 eenpersoonskamers met landzicht en 8 eenpersoonskamers met zeezicht beschikbaar en meerdere tweepersoonskamers beschikbaar Inbegrepen: - rechtstreekse vlucht Amsterdam – Madeira in Economy Class v.v. met Transavia - luchthavenbelastingen en vliegbelasting 2021 - 1 stuk handbagage van max. 10 kg - transfer luchthaven – hotel v.v. - 7 nachten verblijf in 4****Hotel Baia Azul - hotelverzorging op basis van logies en halfpension - 1-persoonskamer of tweepersoonskamer voorzien van bad/douche en toilet - Levada wandelpakket: 3 wandelingen inclusief bus transfer Eén wandeling van 2,5 uur en twee wandelingen van circa 4,5 uur. - Fado avond inclusief drankje - Begeleiding van Heart of Living gedurende de hele reis Niet inbegrepen: - niet genoemde maaltijden en drankjes - overige excursies en entreegelden o.a. * rondwandeling door het oude centrum met gids * bezoek Botanische Tuin Monte Palace Tropical Garden * Madeira Wine Tasting * eventueel extra levada wandeling - fooien en koffergelden - toeristenbelasting, ter plaatse te betalen - ruimbagage: 15 kilo € 42,- per persoon, 20 kilo € 52,- per persoon - reis- en annuleringsverzekering Maximaal aantal deelnemers:20 Minimaal aantal deelnemers: 14 Meld je gauw aan via info@heartofliving.nl
***************************************
Lapland 12/10/2021
Wil je beslist een leuke reis en reisbureau naar het gebied hebben mail me dan even.
***************************************
Berg/wandelschoenen B/C catagorie 06/10/2021
Meindl 2 keer 2 dagen op gelopen maar krijg blaren en zijn toch iets te klein. Maat 39 maar vallen klein. 100 euro
***************************************
Boekje Marskramerpad 03/10/2021
Wie heeft nog een boekje van het marskramerpad over? Of wie kan een paar kopietjes verzorgen zodat we al wat hebben? We hebben het al lang geleden besteld, maar opnieuw is het door de uitgever uitgesteld.En we willen toch echt starten.
***************************************
Slapen op verplaatsing 2-3 okt 29/09/2021
Door omstandigheden kan ik helaas waarschijnlijk niet mee met deze wandel-2-daagse as. weekend. Wie heeft er zin in dit leuke uitje, laat het mij weten?
***************************************
weekendje weg 2-3 okt 29/09/2021
beste wandelaars er is nog een plaatsje vrij gekomen voor het weekend van 2-3 oktober nu zaterdag en zondag (59 euro) wil je graag de plaats innemen mail me dan nog vlug grtjes majan
***************************************
4 Daagse van Girona 28/09/2021
De 4 Daagse van Girona 4 t/m 7 november 2021 zal voor de 3e keer plaats vinden. Zijn er mensen die deze in de vorige jaren gelopen hebben en wat zijn de ervaringen? En zijn er wandelaars die het dit jaar eventueel willen gaan doen? Ik hoor het graag, Barbara
***************************************
Kerstwandelreis in Portugal 27/09/2021
Sinds 2002 organiseren we wandelreizen op Monte Maravilhas, in het zuiden van de Alentejo. Het programma bestaat uit 6 dagtochten van 4 tot 7 uur (gemiddeld 14 km). Het hoogteverschil ligt rond 200 meter. Vier wandelroutes zijn in de omgeving van Maravilhas, één langs de Atlantische kust en één in de omtrek van het Santa Clara meer. We overnachten op Maravilhas. De wandeltochten gaan door zeer afwisselende landschappen. We lopen over geitenpaden en zandwegen en nemen voldoende tijd om te genieten van de ongeschonden natuur en mooie vergezichten. Prachtige natuurgebieden in het binnenland, pittoreske Portugese dorpjes, meertjes en beekjes en een ongerepte Atlantische westkust. Onze gids is Monika, ze woont sinds 2002 vlakbij Monte Maravilhas en zegt: "Portugal leer je pas echt kennen als je wandelt, want dit land moet je voelen, horen, zien en ruiken. De geur van kruiden en bloesem, het horen van de stilte in de afwisselende landschappen." Data: 19 - 26 december 2021. Verblijf op Monte Maravilhas. Kosten voor de week: vanaf € 540,- incl. maaltijden en excl. reis naar Monte Maravilhas v.v. Tel.: Prem 00351 964235864, info@maravilhas.nl , www.maravilhas.nl
***************************************
Wandelweek in de Dordogne! 13/05/2021
Zaterdag 19 juni tot en met zaterdag 26 juni of zaterdag 4 september tot en met 11 september 2021 Verblijf op het schitterende domein (met zwembad) waar we volledig verzorgd worden. Overdag met een kleine groep (tot 12 personen) elke dag een andere wandeling maken van ongeveer 20 km in de directe, heuvelachtige, omgeving van Sablou. Voor mensen die dat te lang vinden is er dagelijks een korter, haalbaar, alternatief. Dit is afhankelijk van ieders mogelijkheden, maar minimaal 5 km. Beide wandelingen begeleiden we. Je kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid op pad gaan. Voor het avondeten laten we ons verrassen door de kok, bekijken we de zonsondergang en bespreken we de wandeling van de volgende dag. Programma Zaterdag 19 juni/zaterdag 4 september: aankomst met een gezamenlijke maaltijd. Zondag 20 juni/zondag 5 september: een dagje ‘landen’, kennismaken met elkaar en met het landgoed. Wie wil brengt een bezoek aan een zondagse brocante. Van maandag t/m vrijdag gaan we wandelen in de omgeving van Sablou. De route bespreken we de avond van tevoren. Zaterdag 26 juni/ zaterdag 11 september: vertrek na het ontbijt. Kosten voor verblijf Op een tweepersoonskamer € 400,- per persoon. Op 1-persoonskamer € 500,- Met eigen tent/caravan/camper is € 340,- per persoon. Dit is inclusief ontbijt, lunch (of lunchpakket) en avondeten. Koffie en thee zijn inclusief. Frisdrank, bier, wijn en snacks kun je op het terrein in het barretje kopen. Corona Indien reizen door overheidsmaatregelen niet mogelijk is, dan ontvang je je geld 100% terug. Uiteraard zijn op het terrein de nodige anti-corona maatregelen genomen. Hoe er te komen? Eigen vervoer: vanuit Eindhoven is het ongeveer 900 kilometer, meerijden met een andere deelnemer (wordt door ons gecoördineerd) of Blablacar. Liever niet met het openbaar vervoer. Iets over de plek: Domaine du Sablou is een statig landhuis met allerlei bijgebouwen en gîtes. Daarnaast is er een zwembad en een heuse kapel op het terrein. Het geheel is omringd door een park van eeuwenoude bomen. Vanaf het terras kijk je uit over een mooi dal naar het middeleeuwse plaatsje Fanlac. Alleen al op Sablou zelf kun je een lange wandeling maken, want het terrein is 85 hectare groot. Er is een meditatiezaal, een muziekruimte en voor wie wil schilderen zijn er volop ezels. Voor meer info: www.sablou.nl Vul het reserveringsformulier in: https://sablou.nl/ja-ik-heb-interesse-om-mee-te-wandelen-door-de-dordogne-in-juni-2021 https://sablou.nl/ja-ik-heb-interesse-om-mee-te-wandelen-door-de-dordogne-in-juni-2021 Vragen of overleg, mail Annette op domaine@sablou.fr telefoon +316 1067 5766
***************************************
boekjes pieterpad 11/05/2021
hallo, wie wil zijn/haar boekjes vh Pieterpad aan mij kwijt, tegen een redelijke prijs? Vriendelijke groeten, Alies
***************************************
Ode aan de Wandelsite 05/12/2019
Zo n 20 jaar geleden, die goeie ouwe tijd, toen Sint en Piet op de schimmel over de daken reden, en menig gedicht en surprise werden bereid. Ik was een prille veertigster, mijn haren nog niet grijs. Wist niet waar ik naar op weg was, raakte regelmatig van de wijs. Ik kon wel wat rust gebruiken, in mijn lijf en in mijn hoofd. Een vriendin zei: ga mee, lekker wandelen. nou, ze heeft niets teveel beloofd. Het begon met stukjes en beetjes, 10 km was al heel wat. Later wandelweken in den vreemde, in zonnige landen,of een fijne stad. Mijn leven nam een nieuwe wending, ik liep vaak en veel, bijna als therapie. Het helpt om mijn hoofd en ziel te luchten, als ik het even niet meer zo helder zie. Maar naast het lopen in mijn eentje, hier, door bos, duin, en langs het strand, ging ik toch verlangen naar wandelmaatjes, die ook hun hart aan lopen hebben verpand. En toen hoorde ik over de Wandelsite, en wat blijkt: er zijn zovelen, net als ik verslingerd aan wandelen, met wie ik deze passie kan delen.
***************************************
Kees Borst 11/08/2019
Kees is na een moeilijk ziekbed overleden in de nacht van 11 augustus. Zoals afgesproken met hem wordt dit via het prikbord aan jullie kenbaar gemaakt. Hij heeft zich lang verzet tegen het onvermijdelijke maar heeft uiteindelijk de strijd toch verloren... Kees wordt begraven op zaterdag 17 augustus om 14.30 uur op de natuurbegraafplaats van Hofwijk aan de Delftweg in Rotterdam. Hij was enorm blij met alle bezoek, appjes en de vele kaarten van zijn wandelvrienden. Dat heeft hem goed gedaan! Namens de familie van Kees zijn jullie van harte welkom.
***************************************
Edward Procé overleden 05/06/2019
Maandag 3 juni is Edward Procé onverwacht overleden. Mensen die véél contact met hem hadden en de behoefte hebben om meer te weten, of iets te delen, kunnen contact opnemen met de familie via: rob.proce@gmail.com
***************************************

 

terug

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen