Zaterdag
05-10-2019 10:00
Reacties: Modern groen 4, hoeveel is Heer Hugo waard
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Heerhugowaard (rondwandeling)  afstand 21  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Vrank P. (organisator / kaartlezer)  (05-10-2019)
Een heerlijk zonnige herfstdag, beetje fris maar dat mocht de pret niet drukken.
De groenstroken in HHW begonnen al beetjes te kleuren. We moesten zonder aangegeven alternatief een stuk om lopen door een waarschijnlijk al een tijd flink kapotte fietsbrug. Maar in een plaats waarvan het stratenplan gebaseerd is op de oude grid van de polder waarin het gebouwd is, is dat niet moeilijk.
Buiten de plaats gekomen rook de lucht soms heerlijk naar verse soep door alle groenten, m.n. rode en groene kool, die er verbouwd werden. In Oterleek aangekomen bleek alle horeca (nog) gesloten te zijn. Aan de overkant van de Schermer ringvaart stond een draaiende (!) molen met daarnaast een gebouwtje waar bakkerij op stond. Niet geschoten altijd mis liepen we er naar toe, en, goed teken, er stonden picknickbanken buiten. Omdat het toch wel wat frisjes was werd er binnen in het winkeltje ruimte voor ons gemaakt met extra stoelen en 2 tafeltjes. Super gezellig gezeten !!! Ze verkochten er dus ook zelf gemaakte producten. Claudia die tegen de kast met o.a. molengemaakte pasta,s en melen zat, wist zomaar feilloos in 1 greep de kruidkoekmix aan een klant uit te reiken. Dat leverde haar gelijk het verzoek op om vrijwilliger in de winkel te worden.
Daarna kwamen we al weer snel in HHW uit met eerst het Luna park en daarna de Zonnewijk, alles stedenbouwkundig, horticultureel en architectonisch verduveld goed en mooi (!) in elkaar gezet. Op het stuk daarna bleek, ondanks dat ik op enige onverhardheid had gerekend, zeker ook omdat de kaart dat aan geeft, helaas toch alles geasfalteerd te zijn, mja. Maar op zich wel een mooi stuk langs een breed kanaal waar nog bootjes door voeren wat altijd wel iets gemoedelijks en gezelligs geeft.
Alles bij elkaar, een mooie Hollandse (polder)wandeling. En ook een hele gezellige wandeling met als extra een aantal oudgedienden die ik al een tijdje niet meer gezien had, en, belangrijk, het gaat goed met ze!!

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en wie weet tot een volgende keer!
 
Reacties deelnemers
Jos de P. (06-10-2019)
Beste wandelaars,wat een geweldige herfstdag was het met af en toe het zonnetje erbij. We werden bij de eerste koffiestop al leuk ontvangen. Tafels werden opzij geschoven zodat we samen konden genieten van de koffie. Daarna op pad richting de 3 molensen.Zittend op een paar trucksbanden,genoten we van het mooie uitzicht. De Schermermolen maakte de dag compleet. Wat een prachtig stuk erfgoed. Even dacht ik dat Claudia de bakkerszaak over wilde nemen? Klanten die binnen kwamen,gingen met een extra zak meel naar buiten. Al met al een geweldige herfstdag mede door de leuke deelnemers. Vrank de Bourgondische organisator uit Haarlem,maakte de dag compleet. Bedankt Vrank,ik meld me graag weer bij je aan. 
Katrien H. (05-10-2019)
Echt een Hollands dagje uit met wolken die zich aftekenen tegen een blauwe lucht, lage polders dankzij de heer Leeghwater en een korenmolen die zorgt voor koekjesmeel. Onze voeten voelden veel asfalt (geen straf) maar Vrank zorgde toch voor de beloofde 30% onverhard dankzij een listig doorsteekje over een groene strook midden in de zonnestad ;-). Dank voor deze geslaagde ontdekkingstocht in Westfriesland! 
Debora van der V. (05-10-2019)
Hallo Vrank, mooie wandeling, leuk gezelschap. Voor herhaling vatbaar. Dank voor de leuke dag! Groetjes, Debora 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen