Zaterdag
05-10-2019 10:00
Reacties: Het land van Maas en Waal
provincie Gelderland  vertrekpunt eindpunt Hernen (rondwandeling)  afstand 25  aantal deelnemers op dit moment 6
 
Reactie Lieke van L. (organisator / kaartlezer)  (05-10-2019)
LEGENDARISCHE SERIE FLORIS EEN HALVE EEUW JONG!
Vandaag 5 oktober is het 50 jaar geleden dat de televisie-serie Floris voor het eerst op de Nederlandse televisie verscheen. Kasteel Hernen is één van de drie kastelen, waar de televisie-serie Floris werd opgenomen. Daarom is er dit jaar extra aandacht voor de plekken, waar de opnames hebben plaats gevonden.
Door het hele kasteel was te zien waar en welke scenes er gefilmd zijn en het zal voor Floris-fans een feest van herkenning zijn.
Daarnaast zijn in de directe omgeving ook een aantal onvergetelijke scenes opgenomen. Zoals de bandieten gebonden aan de wieken van de Hernense molen, die vandaag onze aandacht trokken.
Hoewel het indrukwekkende kasteel Hernen met gracht een blikvanger is, en de fotogenieke omgeving met lange lanen en hoge bomen zeer de moeite waard zijn, hadden we hiervoor niet veel tijd ingeruimd. We hadden immers ook nog een flinke wandeltocht voor de boeg.

Altijd leuk om iets nieuws te ontdekken en veel wandelaars verkenden vandaag onbekend terrein.
Ik hoop dat jullie genoten hebben.
Groeten Lieke
 
Reacties deelnemers
Ottelien W. (05-10-2019)
Ha Lieke, Jan en Medewandelaars, dank voor deze verrassend feestelijke dag in t land van Maas en Waal. Een prachtige en slim uitgekiende route, een kasteeldag, een molendag, een kapelledag. Een paddestoelendag! Beukenbossen, landgoedlanen, velden, vergezichten.. we liepen langs een mooi vennetje. Fijn om met plezierige wandelaars deze zonnige zaterdag te besteden. Groet en graag tot ziens, Ottelien  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen