Zaterdag
12-01-2019 10:00
Reacties: Obrecht en Erasmus... Muziek en Priesterwijding. In de Dom.
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt NS Bunnik - NS Utrecht  afstand 16  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie leo m. (organisator / kaartlezer)  (12-01-2019)
Het weertje wel.
Drenzende doorweekregen.
Prima groep gulle doorzetters! Gezellige kout, warme cappu deze keer bij de Veldkeuken, veel taart...
Oud-Utrecht bij het Utrechts Archief, terwijl een tijdelijke afsplitsing ging Caravaggieren.
Verzameld in het Domcafe, alwaar weer cappu en koeken, daarna het concert.
Hemelse a capella-zang, zelfs nog actualiteit in psalm 100.
Verder ook mooie, welhaast swingende drinkliederen over de wijn bij de Bruiloft te Kanaa.
Ja wel symbolisch te begrijpen, uiteraard.
Na afloop daar in bescheidenheid gevolg aan gegeven in Bistrot Centraal, gezellig met Gert, die na het concert kwam aanlopen, er bij.
Het was me een voorrecht met jullie te wandelen!
 
Reacties deelnemers
Tiny C. (12-01-2019)
Tegen al die mooie lovende woorden kan ik niet op; ik wil er niet eens een poging toe wagen om er nog iets aan toe te voegen. Graag wil ik me aansluiten bij de conclusie dat dit een prachtige, bijzondere dag was. Ik houd van Utrecht, de Dom, de concerten, en Leo maakt het mogelijk om daar zo af en toe geweldig van te kunnen genieten. Leo in het bijzonder, maar ook de medewandelaars, bedankt! Heel graag tot ziens allemaal. 
Jose van O. (12-01-2019)
Ik sluit me bij alle positieve opmerkingen aan: ondanks de regen heb ook ik genoten van de wandeling en het a-capellakoor in de Dom. Dank voor de organisatie, Leo, en medewandelaars dank voor de gezellige gesprekken. Het was weer een fijne wandeldag! 
Arent B. (12-01-2019)
De lucht was grijs en grauw, de aarde was glibberig en nat, de wind bracht ons kou en sproeiregen, maar de stemming binnen ons wandelgenootschap was opperbest. Stevige pas vooruit en gaan; gedragen door gesprekken en verhalen, ontboezemingen en bespiegelingen. In de Veldkeuken heerste een warme bedrijvigheid met hun vers gebakken ronde broden en de restauratieve nering met stevige koffie en gebak. In het Centraal Museum naar de tentoonstelling van Michelangelo Merisi uit dorpje Caravaggio bij Milaan. Indrukwekkende immense barokke schilderstukken met bloedstollende bijbelse scenes in magistrale lichtwerking! Dan de hemels latijnse a capella in de Domkerk. Vervlechtende zangstemmen van diepe bas tot kopstemmen en alle registers daartussenin. Een waarachtige streling van het oor. De geanimeerde afdronk op het station vormde dan ook een waardige afsluiting van deze heerlijke wandeldag! Leo en alle medewandelgenoten bedankt! Groet, Arent  
nieske w. (12-01-2019)
Van heel aards- lekker door blubber ploegen in Oud- en Nieuw Amelisweerd; de geschiedenis van het trein- en spoorbestel in en om Utrecht in het Archief- naar bijna hemels: de sublieme koorklanken op schrift gesteld door 16e eeuwse Hollandse componisten. Nooit geweten dat Sweelinck zo n vrolijk bruiloftslied op bijbelse teksten heeft gecomponeerd! Een echte Leo-dag met fijne aanhang: dank jullie wel!  
Ottelien W. (12-01-2019)
Ha Leo en Medewandelaars, ja, het miezert gestaag, haast de hele dag. Maar we maken er een fijne dag van. Klagen wij? Welnee, zo’n zacht drensdruiltje is wat de grond nodig heeft om zoetjesaan weer zacht en modderig te worden. Om de wormen weer kronkelig te laten kruipen, de muizen en de mollen ook. Om de wortels weer grondig te laten groeien en om te drinken, zich te laven.. De natuur, daar gaat t toch om? Wij zijn de gasten hier, wij leven maar even tussen wieg en graf en intussen: we maken er wat van! We gaan wandelen, naar tentoonstellingen, naar de Dom.. De prachtklanken uit acht Cantorij-kelen vullen het koor tot dertig meter in de hoogte. Wat een volume, wat een zuiverheid, wat een kracht. Spelen met tonen, met stemmen, dooreengevlochten, herhaald, hoog en laag in harmonie. Dank voor initiatief en organisatie, dank voor fijne dag! Groet, graag tot ziens, Ottelien 
Wim S. (12-01-2019)
Een heel mooie dag vandaag. Heel aardig die expositie in het Archief. En dan serene muziek in de Domkerk. Ik zit daar, hoor de prachtige muziek en realiseer me dat Erasmus en Adrianus VI -voor mij de grootste Nederlander aller tijden- in deze zelfde kerk hebben vertoefd en misschien wel dezelfde muziek(Obrecht) hebben beluisterd. Leo, bedankt voor al dit moois. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen