Zondag
10-03-2019 10:18
Reacties: Zuid Kennemerlandse verkenning, duinen en landgoederen
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Driehuis (rondwandeling)  afstand 15  aantal deelnemers op dit moment 10
 
Reactie Vrank P. (organisator / kaartlezer)  (10-03-2019)
Een druilerige druipdag, chagrijnig slecht wandelweer.
Maar ja, dan sta je toch smorgens vroeg om iets over tienen met zun zevenen elkaar op een open perronnetje aan te kijken. En dan besluit je met elkaar, we zijn hier niet voor niets naar toe gekomen en we gaan dus gewoon lopen. Ik heb het eerste deel van de wandeling door de duinen weg gelaten en we zijn gelijk aan het tweede deel er van begonnen door de oude landgoederen heen en terug naar dorp oud Velsen.
In Velsen stond de deur van de mooie oude Engelmunduskerk nog open na een net afgelopen kerkdienst en zijn we naar binnen gewipt voor een kijkje. Toen ik aan de koster vroeg of er een horecagelegenheid in de buurt was die al open was, nodigde hij ons alleraardigst uit voor een door hem zelf gezette bak koffie! Het waren lekker bakjes (hij zette een hele Bravilorpot vol!) met een koekje erbij, en het was gezellig in het zaaltje naast de kerk, werkelijk bijzonder gastvrij!!
We zaten om iets over enen weer in de trein, ondanks de druipregen zijn we er toch een morgen goed uit geweest.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en wie weet weer tot een volgende keer.
Oh, en ten leste nog, net nog even uitgemeterd op Afstandmeten.nl, we hebben toch nog ruim 6,5 km van de eerder geplande 10 km. gelopen.
 
Reacties deelnemers
Peter W. (17-03-2019)
Hallo allemaal, Even toch nog een reactie, en ik hoop dat het nog kan, op de mooie wandeling van verleden week zondag de 10e maart in Driehuis. Je zou je kunnen afvragen, waarom nu pas een week later, maar daar zit een heel verhaal tussen. Ik had mijn reactie al op de bewuste zondag klaar en toen begaf mijn laptop het plotseling na 5 jaar trouwe dienst. Aangezien ik de maandag daarop voor een week met vakantie ging en afgelopen vrijdag weer thuis was, ben ik dezelfde dag op eind van de middag gelijk een nieuwe laptop gaan kopen bij de Mediamarkt. De oude laptop was helemaal vastgelopen en onder andere niet meer terug te zetten naar fabrieksinstellingen etc. Vrank heeft een mooi verslag geschreven zoals ik het ook beleefd heb. Ik vond de hele wandeling ondanks de weersomstandigheden mooi, boeiend en gezellig vanwege de wandelomgeving en wandelgezelschap ook al was de wandeling behoorlijk ingekort vanwege de barre weeromstandigheden. Daarom zou ik het bijzonder op prijs stellen, en ik stel het graag aan Vrank en jullie voor, om deze wandeling in zijn ‘geheel’ binnenkort en in 1e instantie weer met dezelfde groep van die zondag over te doen en de wandeling een week vooraf op de Wandelsite te publiceren. Want het wordt weer mooi weer en ik vind het zonde om deze wandeling niet af te maken. Wellicht kunnen we deze wandeling weer op een zondag inplannen en een bezoek brengen aan die druk bezochte grote op het oog gezellige horecagelegenheid waar we aan voorbij liepen en eventueel weer even naar die mooie oude Engelmunduskerk want dat vond ik ook een van de hoogtepunten van onze wandeling. Ik hoor of zie graag jullie reacties. Hartelijke groeten, Peter  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen