Zondag
10-03-2019 10:30
Reacties: Broek, Huizen en Zuwe
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt Leersum (rondwandeling)  afstand 25  aantal deelnemers op dit moment 10
 
Reactie Katrien H. (organisator / kaartlezer)  (10-03-2019)
Even slikken vanochtend maar we gingen ervoor! Een memorabele tocht door modder, klauteren over boomstammen maar alles voor het ultieme doel - de lekkerste tosti van Nederland! De serveerster werd er helemaal nerveus van - zoveel tostibestellingen! Helaas ... de receptuur is gewijzigd, aardappelsalade doen ze niet meer aan. De dappere Wandelsiters lieten zich (net) niet van het pad afblazen en trokken moedig verder langs de Kromme Rijn. Opeens doken tijdens op een pauzemoment roodharige varkens op! We waren nog maar net van deze schrik bekomen of Reitz viel van de plank af die ons over een brede sloot weer op het juiste pad moest brengen. Wat een helden zijn jullie! Avonturen in Langbroek land.
 
Reacties deelnemers
Hannie N. (11-03-2019)
Geweldige stukjes, dames en heren wandelende schrijvers. De beelden komen weer terug... Marjan die in de dikke regenbui op de parkeerplaats de overtuiging vond om per kerende post terug naar huis te gaan, de peptalk van Katrien die ons deed geloven dat wij daarentegen als helden de geschiedenis in zouden gaan. Katrien - het kan altijd nog meevallen - Hulst, wilde deze ochtend liever niet horen wat mijn Noorse weerorakel te zeggen had.
In het oog van de depressie was het nat en moesten we ons staande houden op glibberige paden. In de rand was het droog en boksten we ons door de wind tot we weer in de luwte van bomen werden opgenomen. Hema-plastic aan flarden. Een sloot zo vol dat onze oversteek deels onder water verdween, waaibomenhout in stukken op de grond, zwijnen in hun element, het gevoel van schrikdraad, een ommetje langs en een praatje met de vrouw van de beheerder opdat de zwijnen hun escape niet zouden ontdekken. Uit een verrassende en bijzonder mooie hoek weer terug in de bewoonde wereld. Twee kilometer cadeau gekregen van Katrien en 35.000 voetstappen (pp!) echt gezet. 
Theo L. (11-03-2019)
Ja wat een helden zijn wij. Jij toch ook Katrien!? In de ochtend bakken water over ons heen. Hinderniswandelen over dwars liggende elzenbomen op het pad. Paden die glad waren door een zacht geworden rivierkleibrij. We bleven fier overeind onder aanvoering van Katrien.
Een breekpunt in de dag was het bezoek aan "De Engel". Zeven tostie-eters moesten het stellen zonder de aardappelsalade. Wel kwam er een soort compensatie door het aanbieden van heerlijke chocoladegebakjes: het restaurant vierde haar veeljarig bestaan.
Tijdens de tweede helft van onze wandeldag konden we ons heldhaftig gedrag weer ten volle etaleren. Droog en de wind nu flink in de rug waardoor onze snelheid bij tijd en wijle naar de 6 km/uur. waaide. Maar daar waren ook de windstoten van opzij. We verloren onze rechtlijnige tred. We maakten uitschieters van links naar rechts. We zwalkten als een zootje dronkenlappen.
Dan waren er de "bijna-oervarkens" op een afgeschermd perceel op landgoed Sandenburg.(op de foto van Reitz is rechtsonder nog net het schrikdraad te zien). Verderop was door de storm een vermolmde boom op en over het lage schrikdraad gewaaid. De zojuist aangetroffen varkentjes konden hier uitlopen. We probeerden de boomstam op te lichten en over het draad te gooien. Dat lukte niet helemaal. Een stroomstoot voelde onaangenaam. Van Hannie kwam het idee iemand op het landgoed te waarschuwen. Zo kwamen we bij de rentmeesterswoning van Sandenburg. Daar deden we ons verhaal. Natuuurlijk ook het moment om te vragen naar de naam van de donkerbruinige, slanke varkens(Tamworth).
Zo is het: een memorabele wandeling die we met Katrien voor de kiezen kregen; vol avontuur en goed te doen.
Als Krommerijngebiedloper was het fijn om met onze aanvoerder weer een nieuw, nog onbekend pad te lopen.
Dank iedereen voor een fijne dag. Hoi.  
Jos de P. (11-03-2019)
Soms vraag ik me wel eens af,waar doen we het voor lopen door de modder en regen? Maar dan lees ik het smeu├»ge verslag van Katrien,en dan denk ik,ja daar doen we het voor,een heerlijke dag met positieve mensen en veel humor. Bedankt Katrien en deelnemers van de wandeling.  
Reitz J. (10-03-2019)
Katrien en alle medewandelaars. Startend in de regen met paraplu en plastic hema-tje wapperend om ons heen. Het werd droog en bleef eigenlijk droog. Een paar spatjes. Prima tocht, tikje modderig met een gigantische wind. Windstoten van over windkracht 9 denk ik. We hadden moeite op de been te blijven. Op een plank over een sloot ging ik echt uit evenwicht. Dat koste een nat been. Ik plaats twee fotos die echt van deze tocht waren. De Tamworth varkens en een oplichtende hemel met veel wolken, zon en wind. Bedankt allen en tot de volgende keer.  
Gert van E. (10-03-2019)
Bar en boos was het. Bij de start op de parkeerplaats van Darthuizen sopte het regenwater al over de boorden van onze wandelschoenen. Maar welgemoed vertrokken we, gelokt door Katriens belofte dat kilometers verderop in Wijk bij Duurstede de lekkerste tosti van Nederland op ons lag te wachten. Nou dat viel tegen. Tant de bruit pour une ommelette zoals Franse wandelaars wel plegen te zeggen: 2 gortdroge sneetjes en een flintertje crisiskaas..... De gezellige nazit maakte veel goed en daartussenin ontstond een enerverende en boeiende wandeling waarbij we af en toe op onze schreden terug moesten keren. Brullende windkracht 8 of 9 op de open Wijkerweg, gesneefde iepen die ons pad versperden op de Broekhuizer laantjes - Katriens aanstekelijke blijmoedigheid sleepte ons erdoor heen. Die ziet nog kans om een peloton penguins door de Sahara te loodsen met haar enthousiasme! Ook de Tamsworth pigs gaven het goede voorbeeld en wij wentelden ons met hen vol overgave in de modder. Nu is alle drek weer van de schoenen, klaar voor een nieuwe wandeling!  
Janet J. (10-03-2019)
Katrien bedankt voor de goede organisatie! Het was heerlijk lopen in veel regen en soms harde wind, eigenlijk ook prima wandelweer Een tocht met veel afwisseling en leuke mede wandelaars. Tot een volgende keer. Janet 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen