Zondag
12-05-2019 11:00
Reacties: Bos en boerenland rondom Laag Keppel
provincie Gelderland  vertrekpunt eindpunt Hummelo (rondwandeling)  afstand 19  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Anne-Marie S. (organisator / kaartlezer)  (12-05-2019)
Hallo allemaal,
Het was een heerlijke wandeldag met jullie allemaal! Prima wandelweer (laagje uit of weer aan), prachtige wolkenvelden waarbij het gelukkig droog bleef, mooie natuur in afwisselend gebied, pispaaltje, Bennie Jolink, nostalgie op camping Jena, kaboutertjes, bevrijde legbatterijkippen, potjes jam en honing en vooral: fijne deelnemers die niet opzagen tegen een kilometertje meer en een heleboel gezelligheid!
Totale lengte 20,7 km met een gemiddeld looptempo van 4,8 km per uur. Jammer dat Paul de wandeling niet kon afmaken, hoop dat alle tips zullen leiden tot verbetering! Iedereen bedankt voor zijn/haar leuke en gezellige bijdrage, inclusief de hond van het Wapen van Heeckeren. Hartelijke groeten, Anne-Marie
 
Reacties deelnemers
Theo L. (13-05-2019)
Boerenland rond Hummelo, Langerak, Laag Keppel: de kans is groot dat het voor een wandelaar de entree is naar een nieuw wandelgebied. Zo was dat voor mij: met Anne-Marie op pad en een groot deel van de dag gevarieerde inkijkjes in onbekend landelijk gebied.
Pas geploegde akkers, raaigrasweides, bloemrijke weilanden, akkers met ontkiemende mais, uitkijk op verschraalde natuurgebiedjes, stapelwolken aan de horizon, hoog in de lucht cirkelende buizerds, mooie landgoedpaden bij kasteel Keppel(?). Daar horen beelden bij die zijn blijven hangen.
Op einde wandeldag komen ook voor even de wandelcijfers op tafel: aantal kilometers en gemiddelde snelheid etc. Ook registreert de navigatie de omtrek van onze tocht: een laagpotige langgerekte hond.
Het was een fijne wandeldag. Hoi.  
Marjan G. (13-05-2019)
Zelfs een onzichtbare hond kan er behoorlijk in hakken, hij was uit voorzorg opgesloten in de opkamer. Dit verhinderde echter niet dat onze fantasie met ons op de loop ging waardoor deze mooie dag een zeer vrolijk einde kreeg. Maar er was veel meer vandaag zoals Anne-Marie al zo mooi schreef. Oude tijden herleefden bij camping Jena, waar ik zo lang geleden kampeerde, fijn dat er even tijd was om er rond te kijken. Om kort te gaan, het was een heerlijke dag met positief gestemde medewandelaars, het was leuk met jullie!  
Anne-Marie S. (12-05-2019)
Gaby, Gert en Frans, bedankt voor de prachtige foto’s! En Gert, ik heb verschrikkelijk gelachen bij het lezen van jouw reactie! :)  
Gert ten B. (12-05-2019)
Bekend staan als de Bonte Hond( met de blauwe staart).
Als twee honden vechten om een een been, loopt de derde er mee heen.
Blaffende honden bijten niet.
De hond bij de staart pakken.
Komt men over de hond , komt men over de staart.
De hond in de pot vinden.
Zich als een jonge hond gedragen.
Het verhaal begon vandaag met een hond, of beter een kalf van een hond, zittend op zijn troon in de horecagelegenheid, waar menigeen zich over verwonderde.
Het eindigde ook met een verhaal over een hond, maar dan in meerdere lachsalvo’s en niet verwoordbaar op deze site.
Gebeurde er dan ook nog iets tussen de hondenverhalen in. Jazeker, een wandeling op zijn Annemarie’s: ze had schitterend weer geregeld ( je kon een hond naar buiten sturen), prachtige mooie nederlandse wolkenluchten, bos, een klein beetje heide, een prachtig coulissenlandschap, vennetjes en/of meertjes, bloeiende planten, bomen, fluitende vogels, een bekende nederlander die blijkbaar niet thuis was, of onder de vensterbank lag.
Een wandeling naar mijn hart, met leuke mensen en iemand die voor de eerste keer met de wandelsite meeliep (ik hoop dat je je een beetje thuis voelde tussen al de mensen die elkaar allemaal kenden).
Nog een gezellige nazit bij de horeca, waar geen hond te bekennen was en voor een aantal van ons een heerlijke maaltijd (geen krop sla met een paar stukken verdwaalde groenten, daar lusten de honden geen brood van en voor de hond in de pot was ook geen plaats, wat er bleef niets over).
Allemaal heel hartelijk dank voor deze zeer gezellige dag onder prachtige omstandigheden en ik denk dat we maar te bed gaan: ben zo moe als een hond.
Vr. Gr. Gert  
https://myalbum.com/album/36ncBt6efPlJ..

Gaby van de H. (12-05-2019)
We zijn net thuis en kijken terug op een heerlijke wandeldag. Anne-Marie, wat heb je een prachtige route met ons gelopen. Ik vond het superleuk om in de buurt van Hummelo te lopen en dank jou nieuwe mooie plekjes te zien. Als herinnering aan deze leuke dag met veel gezelligheid zie mijn link naar de foto`s. Tot gauw bij een andere wandeling. Groetjes, Gaby 
https://myalbum.com/album/Be2GrQ113qFO..

Frans D. (12-05-2019)
Hoi Anne-Marie en medewandelaars. Dat we vandaag wandelden in de Achterhoek was te zien aan alle Achterhoekvlaggen bij huizen en boerderijen maar vooral aan het landschap met grote en kleine stukjes bos en landbouwpercelen. Oké en de boerderij van Bennie Jolink als je dat weet. Landgoed van/en kasteel Laag Keppel, Breukinkheide, rivierduinen in landgoed Hagen we hebben ze allemaal gezien. Langs de Oude IJssel naar het poldermolentje en via het kasteeldorp naar de Gouden Leeuw. Mooie plekjes, mooi uitzicht over nieuwe natuur en oude akkers. Het was een geslaagde wandeldag met een gezellige groep. Anne-Marie bedankt voor deze mooie tocht. Frans 
https://myalbum.com/album/wrtG2A9B944q..

Marianne H. (12-05-2019)
Het was mijn eerste wandeling met wandelsite. Heel goed bevallen. Mooie wandeling en perfect georganiseerd door Anne-Marie. Prettige groep en gezellig afgesloten met drankje en hapje. Tot ziens een volgende keer! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen