Zondag
19-05-2019 10:00
Reacties: Boten en Bakens
provincie Zuid-Holland  vertrekpunt eindpunt Brielle (rondwandeling)  afstand 21  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Nel B. (organisator / kaartlezer)  (20-05-2019)
Zondagmorgen 10 uur, het is koud, bewolkt en een stevige wind gaan we van start voor een wandeling rond het Brielsemeer. We lopen over de aarden vestingwal van Brielle naar het Geuzenveer dat ons het Brielsemeer zal overvaren naar de Noordzijde daarvan. Via de noordzijde van het meer lopen we via een fietspad met een koffiestop bij de golfbaan vervolgens langs de oever van het meer naar de Brielse Gatdam.(Deze dam is in 1951 aangelegd en heeft van de Brielsemaars een meer gemaakt. Onderweg hebben we een lunchstop gehouden op een aanlegsteiger met helder water onder ons. Via het Kruiningergors en de zuidoever van het meer naar de Steenen Baak, helaas was er mede door het nevelige weer geen animo om de toren te beklimmen, en hebben we wat gedronken in het ernaast gelegen restaurant. Na deze stop zijn we verder gelopen over de dijk met als het helder weer is mooie vergezichten terug naar Brielle. Door de Lange Poort waar jaarlijks op 1 april de Geuzen de poort rammeien zijn we Brielle ingelopen om vervolgens door de smalle straatjes naar de auto s te wandelen. Ik heb een fijne wandeldag gehad en medewandelaars ik hoop jullie ook. Bedankt voor jullie aanwezigheid en gezellige gesprekken en ik hoop tot een volgende wandeling. Groetjes, Nel
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Wariza S. (21-05-2019)
Nel, het was een mooie afwisselende wandeling, leuke route, een prima wandelmiddag, heerlijk! Dank je wel en tot een volgende keer allemaal.  
Thea m. (20-05-2019)
Wat een mooie foto s! 
Thea m. (19-05-2019)
Genoten van een prachtige wandeldag in een mooie omgeving. Nel heel veel dank dat je me hier deelgenoot van gemaakt hebt. Medewandelaars bedankt voor de gezelligheid en de mooie gesprekken. Wellicht tot een volgende keer. 
Nieske W. (19-05-2019)
Nel, wat een prachtige wandeling! Niet alleen het grote- stoere kerktoren, wallen, poorten en Steenen Baak- maar ook het kleine- de bloeiende rietorchis, het vogelgezang en de gezellige lunchpauze met de beentjes bungelend van de steiger- maakten het tot iets speciaals. Wat een grote plas is dat Brielse Meer, en fijn dat er zo goed te wandelen valt. En dan Brielle zelf: mooi dat er nog meer moois op ons wacht op een volgende wandeling. Iedereen bedankt voor de gezelligheid. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen