Maandag
10-06-2019 11:00
Reacties: Op pad naar Haarlem
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Santpoort-Noord - NS Haarlem  afstand 19 km  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Gaby van de H. (organisator / kaartlezer)  (10-06-2019)
Wandelmaatjes, Wat heb ik genoten van de wandeling met jullie in de Kennenerduinen. Heerlijk om door dit prachtige gebied te lopen. Ook de nieuwe horeca is superleuk. Tot gauw bij een andere wandeling. Groetjes, Gaby
 
Reacties deelnemers
Bep B. (11-06-2019)
Wat een mooie foto’s zijn het geworden Gert! 
Jeannette P. (11-06-2019)
Wel jammer dat ik er niet bij kon zijn. Gelukkig heb ik een beetje kunnen meegenieten door de uitgebreide verslagen en de foto’s. 
Mieke van der M. (11-06-2019)
Gaby, wat nog toe te voegen aan de reacties van met name de 2 mannen onder ons: dat het een mooie, aangename, soms pittige wandeling was. Dank dat ik er bij kon zijn en graag tot bij een volgende wandeling. Mooie foto’s Gert!! Groet, Mieke 
Gert ten B. (11-06-2019)
Na een grondige evaluatie na afloop in onze thuishaven zijn we tot de conclusie gekomen dat het vandaag toch wel barre gezellig was.
Na een toch wel onverwachte opening van de horeca paardenmanege waar we verwelkomt werden door een drietallig ontvangstcomite en een aantal bakken koffie om de slaap te laten verdwijnen, slapen in de trein is niet de goede insteek tot een wandeling, toch moeizaam op pad.
De braderie na enkele honderden meters vonden wel heel veel dames wel heel leuk, maar om toch gelijk maar te gaan shoppen gaat voor veel mannen te ver en dus maar door en de tussentijd intrigerend gekeken naar kinderen in met lucht gevulde ballonnen.
Een wandeling gekenmerkt door vele weersomstandigheden, jas aan, jas uit, zon, zon achter de wolken, wind, een bult wind en weinig wind, prachtige vergezichten en zand in vele gezichten, nat zand, droog zand, stuifzand die de door de blijkbaar straffe wind uit het noordoosten, die geleidelijk tijdens de dag draaide naar het zuidwesten, alle kanten werd opgewaaid.
Na diverse hellingen en evenzovele afdalingen een gestrande horecastop, de schoenen vol met zand , die voor menigeen blijkbaar te lang duurde, horeca duurt soms een beetje lang, toch maar weer op pad, transgender verhalen, bedreigt door onweer in de verte, die wel dichterbij kwam, maar uiteindelijk uit elkaar waaide.
Toch uiteindelijk verrast door kletterende regen, die een geurige wind met zich mee bracht. Uiteindelijk aangeland bij de horeca, op het terras, een gezellige nazit met een groot aantal medewandelaars. Maar bij het betalen van de wijn betalen met een OV Chipkaart, dat lukt gewoon niet, hoe innovatief het ook kan zijn.
Na de nazit met een aantal mensen aansluitend gezellig gegeten in een Haarlemse horeca. Conclusie van deze dag: de medewandelaars maken de dag, die je zo goed en kwaad als maar kan hebt georganiseerd.
Allemaal heel hartelijk dank voor deze gezellige dag, de warmte die iedereen heeft gegeven om deze dag tot een geslaagde dag te maken.
Bij het afscheid op station Haarlem, waren ineens twee dames verdwenen, door twee mannen toch opgemerkt en uiteindelijk uitgezwaaid in een rijdende trein Vr. gr. Gert  
https://www.myalbum.com/album/XYC2p8xRJvek..

Harry van W. (10-06-2019)
Gaby, bedankt voor de prachtige, zonnige-bossige-zanderige-Haarlemse-strand wandeling.
Na de gezellige bijpraat-ontvangst in Manege Kennemergaarde met uitzicht op een overdekte paardenbak met dravende paarden en o.a. koffie en bier met kroket, liepen we, wat verlaat door een slapende, duffe treinreiziger, via een mooie oprijlaan vol Pinkstermarkt-bezoekers en een mooi uitzicht op Landhuis Duin en Kruidberg al snel de Kennemerduinen in. Hier genoten van een opvallend, zeer gevarieerd duinlandschap. Mooie bossen en later het openener duinlandschap. het ging bult-op, bult-af wat de nodige warmte veroorzaakte met als gevolg een korte laagjes-wisselpauze. Verder het open duinlandschap in naar een mooi uitzichtspuntvoor een korte pauze. Weer duinbult-op, duinbult-af, over de laatste duinenrij en eindelijk was daar de zee. Over het strand richting Zandvoort, na enkele km met een zware klim het strand af en de duinen weer in naar een mooi campingrestaurant. Daar genoten van allerlei dranken, soep, tosties en gesprekken over: waar de tosties bleven en hoe van een mannetje een vrouwtje te maken en vise-versa. Daarna verder de duinen in naar een hoge duintop met aan alle kanten prachtige uitzichten, langs een Aalscholverplas door een prachtig, afwisselend woest duinlandschap met uitzicht op de mooie watertoren van Overveen. Zo liepen we geleidelijk langs een kanaal richting Haarlem met in de verte de indrukwekkende Bavo-toren. Op de Grote Markt op een terras gezellig genoten van diverse wijntjes en bieren. Na wat senior-OV-pinpas-betaal problemen zijn sommigen daarna door de plaatsvervangende stadgids Gert naar restaurant Bruxelles gebracht waar nog genoten werd van lamskotelet, dorade, kalfsstoof, slibtong en de door Bep sterk aanbevolen frites. Daarna, na een verhitte discussie tussen de stadsgids en de organisator waar het station zich bevond (de organisator kreeg uiteindelijk gelijk) zijn wij allen uiteindelijk veilig in de trein belandt.
Zo kwam weer een einde aan een gezellige, zonnige-met ietsje regen wandeldag.
Allemaal bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer. 
Bep B. (10-06-2019)
Bedankt voor het organiseren van de supermooie wandeling van vandaag Gaby, het was weer genieten van alles wat we onderweg tegenkwamen. Allemaal bedankt voor de gezelligheid, tot een volgende keer.  
Bea ter H. (10-06-2019)
Wat een prachtig stuk Nederlandse duinen hebben we vandaag gezien. Zo afwisselend en groen en nog rustig ook en dat op 2e Pinksterdag! En ook nog lekker met de wind in de rug een stuk strand. De route terug naar Haarlem was ook prachtig langs dat water, jammer dat ik er door het gedoe met de regen en de poncho die bijna in mijn ogen hing er niet alles van gezien heb. En dan weer gewoon in de zon op het terras. Timing hoor. Het was erg gezellig met elkaar, het weer was top en de horeca - wat een vondst die plek in de duinen! Reuze bedankt Gaby voor een mooie dag. Tot wandels allemaal, Bea.  
Henriette B. (10-06-2019)
Hallo Gaby, een schitterende wandeling: de mooie duinen, lekker een stukje langs het strand, door een fraaie camping (voor ons was de horeca een heerlijk rustpunt) , een mooi stuk langs het water in Haarlem en nog nagenieten op de Grote Markt. Slechts een bui aan het eind van de wandeling. Gezellige groep wandelaars. Kortom: een bijzonder geslaagde dag. Gaby, hartelijk dank. Mede-wandelaars, het was weer gezellig. Groet, Henriette 
Marjan G. (10-06-2019)
Samen met Bep werd ik op station Haarlem door de wandelvrienden van vandaag uitgewuifd, zo n afscheid is mij nog nooit deel gevallen. En dat nog wel na een heerlijke extra vakantiedag die in alle opzichten geslaagd mag worden genoemd. Heerlijk wandelweer, een prachtroute uit het arsenaal van Gaby en gezellige, vrolijke mensen. Het was heerlijk lopen over het strand naar Gestrand, waar we pauzeerden om daarna door groene duinen richting Haarlem te gaan. Langs het water kwamen we Haarlem binnen, een verfrissende regenbui hielp ons daarbij. Gaby en medegenieters we hebben er een fantastische dag van gemaakt. Dank!  
Trudie T. (10-06-2019)
Het was genieten van de mooie route! Bedankt Gaby voor de goede organisatie en ook de medewandelaars voor de gezelligheid. Hart.groet van Trudie T. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen