Zondag
07-07-2019 10:30
Reacties: Hierdense Beek & Hulshorster Zand
provincie Gelderland  vertrekpunt eindpunt Ermelo (rondwandeling)  afstand 24  aantal deelnemers op dit moment 12
 
Reactie Hein A. (organisator / kaartlezer)  (07-07-2019)
Zo 7/7 20:25u: Dank voor jullie deelname en gezelschap. Het was een mooie dag.

Ma 8/7 23:12u: Wat een mooie commentaren, bespiegelingen en opmerkzaamheid, leuk om te lezen. Akke geeft met haar fotos inzage in een wereld die mij tijdens de wandeling ontging, super. De grote vogel in spiegelbeeld is een mysterie.
 
Reacties deelnemers
Theo L. (08-07-2019)
Opschuivende klimaatzones en daarmee ook oprukkende dieren die het wandelplezier flink kunnen vergallen; dat zijn toenemend de onderwerpen die besproken worden. Om het lijstje nog aan te vullen: let op een plant die zeer allergeen is en vaker wordt aangetroffen in de natuur: de Alsemambrosia. De Reuzenberenklauw is inmiddels genoegzaam bekend.
Met poeders, zalfjes en sprays in onze rugzak gaan we de beestjes te lijf. Het accent van ons lopen zal verschuiven naar ontlopen.
Op onze zondagse wandeling met Hein was er gelukkig (nog) niets van ongemak te bespeuren. We liepen een mooie route met hem. Hoi  
Marjan G. (08-07-2019)
Ja het was een bijzondere, en naar ik begreep, gevaarlijke dag. Het betrof niet alleen de Eikenprocessierups, mij werd verteld dat er voor de eenvoudige wandelaar nog meer gevaren loeren. Zo kwamen voorbij: de Reuzenteek, Tijgermug, Dennenprocessierups, Amazonemier, Wolf, allen gelokt door het veranderende klimaat. De begroeiing zal zich langzaam aanpassen, maar nu waren de bomen prachtig groen en de beekkanten begroeid met bloemen en kruiden. De droogte was ook goed zichtbaar, er moet veel regen vallen om de waterstand op peil te krijgen. Wat vooralsnog niet verandert, zijn de mooie wandelingen van Hein en de aardige medewandelaars, de sfeer was weer fijn!  
Ottelien W. (07-07-2019)
Ha Hein & Medewandelaars, na een nacht vol angstige dromen - colonnes rupsen in processie door mijn gedachten - maak ik ochtendlijke plannen om ze te pareren, die krengen en hun branderige kriebelhaartjes. Mij krijgen ze niet. De rupsen niet, en de teken ook niet. Desnoods loop ik in een geïmpregneerde spezial-niqaab door de Veluwse biblebelt, met mijn rugzak vol materialen, haarverwijderende tape, verkoelende en genezende crème, en een set reservekleding. Een brandhaardichte tas om gedragen kleding te isoleren...
Ach, zou t echt zo zijn? Zoals in die dromen? Welnee... ‘t lijkt allemaal wel mee te vallen, geen rups, geen haar, geen teek ook. Gewoon een gezellige wandeldag door weelderig groene beukenbossen, met ook echt wel eiken tussendoor en ander hout. Een wonder trouwens dat het bos nog zo groen ziet. De Leuvenemse beek staat wel heel laag. Een weekje plenzende regen zou lekker zijn hier. Hein en medewandelaars, dank voor de mooie buitendag. Groet en graag tot ziens.  
Akke V. (07-07-2019)
Nou, die waarschuwing van Rita over de eikenprocessierups was ter harte genomen. Bij de een wat (veel) meer dan bij de ander, maar de meesten van ons gingen goed beschermd van start. Het weer werkte gelukkig mee: niet te warm voor lange broek, lange mouwen, pet, muts en omslagdoek. Maar als de rupsen dan niet mee willen doen en de temperatuur toeneemt neemt de motivatie evenredig af: de ene na de andere huid- of haarbescherming verdween in de tas en onbeschermd maar ook ongeschonden bereiken we na 24 mooie en geanimeerde kilometers het eindpunt. Hein, dank voor weer een mooie wandeling (uniek: zonder hekjes, muurtjes, plankjes, steppingstones o.i.d.!), en mede-wandelaars voor de leuke sfeer. Hieronder nog de link naar foto s van vandaag. Tot ziens & groet, Akke 
https://myalbum.com/album/3hyQzsbp7EPW..


Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen