Zondag
11-08-2019 10:00
Reacties: Waterrijke verrassingstocht rondom Amsterdam
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Zaandam - NS Amsterdam CS  afstand 15  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Gaby van de H. (organisator / kaartlezer)  (12-08-2019)
Wandelmaatjes, wat heb ik genoten van deze wandeldag. Het was een bijzondere dag voor mij. Ik mocht samen met jullie mijn 200e zelf organiseerde wandeling vieren. Wat ontzettend fijn dat jullie met mij op pad zijn gegaan. Op 9 mei 2009 heb ik mijn eerste wandeling voor de Wandelsite georganiseerd en vond het zo leuk dat ik al die jaren met veel plezier regelmatig nieuwe tochten bedacht heb. Dank je wel dat jullie met mij deze 200e tocht gevierd hebben, voor de leuke cadeautjes maar vooral voor jullie gezelligheid in al die jaren. Ik hoop dat we nog heel lang samen op pad kunnen gaan en samen kunnen genieten van mooie wandelingen en zoals bij mijn jubileum wandeling van een lekker etentje. Lieve groetjes en hopelijk tot gauw. Gaby
 
Reacties deelnemers
Loes van der V. (12-08-2019)
En...ik sluit me aan bij alle mooie en lieve woorden...200 in 10jr...over 2jr 250..ik ben er weer bij..dank, lieve Gaby en Gert, xx 
Frans van V. (12-08-2019)
Een bijzondere "Gaby" wandeling dit keer. Gaby bedankt voor al je mooie wandelingen en ik hoop bij je volgende mijlpaal ( 250e ) er weer bij te mogen zijn. En voor iedereen tot ziens op een volgende wandeling, groet FRans 
Marjan G. (12-08-2019)
Waterrijk en gedenkwaardig was de verrassingstocht rondom Amsterdam, het was de 200e door Gaby georganiseerde wandeling. We hebben er een feestje van gemaakt, georganiseerd door Gaby natuurlijk en vol onverwachte gebeurtenissen. Gaby organiseert graag, het plezier spat er vanaf, ze is niet snel tevreden. Paadje hier, paadje daar, heuveltje zus, bochtje zo, het moet wel mooi zijn! Al vele jaren mag ik meegenieten van Gaby s wandelingen, zo ook deze zondag. Mooi dat er nu een aanleiding is om haar eens even in het zonnetje te zetten! Lieve Gaby en ook Gert, dank voor alweer een fijne dag.  
Mayke S. (12-08-2019)
Hallo Gaby,
Het was weer een heel mooie en reuze gezellige wandeldag. Met veel water en ook verrassingen. Je 200e wandeling georganiseerd. Daar komt heel wat bij kijken. Want hoeveel malen zijn deze wandelingen niet voorgelopen, voordat ze naar je zin waren? En hoeveel tijd heb je besteed om horeca te vinden en te regelen? En is de wandeling niet te lang of te kort?
Heel bijzonder hoe je rond Amsterdam zulke mooie wandelingen kunt maken. Zo ook vandaag weer. Zelfs met boottocht erbij. En een glaasje wijn onderweg, de vorige avond verstopt in het struikgewas, met een herkenningsteken aan de andere kant van het pad...Improviseren lukt je heel goed. Als we niet apart kunnen afrekenen is plan B al bekend. Sluis passeren een uurtje i.p.v. kwartiertje, dan een stukje inkorten, enz.
Gaby bedankt voor deze mooie wandeldag en ook Gert bedankt voor alle hulp hierbij.
Groetjes van Bert en Mayke 
https://myalbum.com/album/GHWfqp8kHHd8..

Frans D. (12-08-2019)
Hoi Gaby, de 200e verdiend inderdaad een huldiging met passend ereversiering, een 200rkonde en lofbetuigingen. Als medewandelaar hoop ik dat er nog vele wandelingen zullen volgen. Dat we verrast zouden worden hadden we al wel een beetje aangevoeld maar nu was het een mooie mix van een prima wandelroute, krachtig optreden bij horeca die niet snapt wat wandelgroepen willen, verstopte wijn tijdens het voorlopen, sluizen die ons de tijd gaven om naar bootjes te kijken en leuke horeca onderweg en aan het eind die blij waren met onze komst. Gaby bedankt en "ga zo voort" zou ik zeggen. Frans.  
https://myalbum.com/album/MZxzxhjeCCwe..

Jacqueline S. (12-08-2019)
lieve Gaby en medewandelaars. Wat was het vandaag voor mij een feest om in de 200e wandeling van de organisator terecht te komen. Al heel vaak geprobeerd om met Gaby mee te wandelen, maar altijd te laat, al volgeboekt en 10 op de wachtlijst:-). Ik heb een geweldige dag gehad, met veel "bekenden", die ik echter nog nooit in dezelfde wandeling tegelijk was tegengekomen.Een dag vol verassingen en creatieve oplossingen. Wat bv. te denken van een bar in het groen aan het IJ met een heerlijk gekoeld wijntje TOP. Gaby dankjewel dat ik mee mocht vandaag! Na mijn voorstelling bij het Grachtenfestival samen met jullie nog genoten van de gerechten die geserveerd werden in restaurant Pepe. Om half 12 moe en zeer voldaan weer terug in Meppel. Weet zeker dat ik vaker op agenda publicatiedag van de wandelsite weer om 21 uur in de houding ga zitten voor mijn computer.Bedankt allen voor de gezelligheid! 
Harry van W. (12-08-2019)
Gaby, bedankt voor deze prachtige-verrassende-Jubileumwandeling.
Na een uitbundig elkaar-weerzien op het Zaanse station, liepen we door een gezellig Zaandam naar een pleintje waar we in een gezellig restaurant genoten hebben van diverse cadeautjes met bijbehorende toespraakjes, koffie, thee en bier met appeltaart-met-prima-slagroom (taartcijfer 8,5). Het smaakte achteraf nog lekkerder toen bleek dat het een traktatie bleek te zijn van haar Assistent(G). Daarna naar de boot voor een cruise naar Amsterdam, daar met de pont naar Noord. Door een binnentuin, over de Sixhavensluis, langs het IJ met uitzicht op o.a. een enorm cruiseschip. Door een van de vogelbuurten met zijn interessante Amsterdamse Art Deco Stijl. Door het Vliegenbos met allerlei beekjes en korte pauze met een senioren-kabelbaan naar Nieuwendam, boven- en onderdijks naar de geplande horecastop die echter, door een onverwachtse, starre houding van de bedrijfsleider betreffende de afreken mogelijkheden, spontaan kwam te vervallen. Maar onze Jubilaris was natuurlijk niet voor een gat te vangen en had direct een alternatief voorhanden. Dus verder door Nieuwendam, de polder in over een spannend trekpontje door mooi open landschap waarbij wij plotseling verrassend getrakteerd werden op een lekker glaasje en een toespraak van een onbekend-bekende Engelse wandelvriend van G. Verder weer over een spannend trekpontje de dijk weer op naar de horecastop bij Landmark. Daar gezellig genoten zonder enig wanklank van lekkere bieren, salades en friet. Daarna verder over de Oranjesluizen waarbij we ruimschoots de tijd kregen om deze uitgebreid te bestuderen en te genieten van een grote variatie van passerende schepen. Daarna de brug over begeleid door de welluidende klanken van een aantal trompettisten. Verder door het Flevopark naar de bekende horeca-destilleerderij voor nog een lekker, gezellig drankje. Daarna lekker met de bus via een Amsterdamse sight-seeing naar het ons welbekende, onovertroffen Pizza-restaurant Pepe. Daar heel gezellig genoten van o.a. heerlijke spaghetti met gehakt, pizza, ganalen, canneloni en cassata-ijs.
Dit was tevens de afsluiting van deze fantastische, Jubileum-wandeldag. Allemaal bedankt voor deze gezellige dag en tot de volgende keer. 
Bea ter H. (12-08-2019)
200!!! keer organiseren. Dat betekent ook vele grondig voorbereidende wandelingen, vaak samen met Gert maar ook met anderen (waarvan Gery er één is en je werd vandaag gemist Gery) . Want Gaby, je houdt ervan dat alles klopt en dat het gezellig is en verrassend. Ook is er bij "calamiteiten" altijd een plan B. En daarom gaan wij allemaal zo graag mee. Ook vandaag waren alle elementen aanwezig. Goed voorbereid, prima horeca, verrassingen (meer dan je zelf had bedacht), gezelligheid en ook plan B werd uit de kast gehaald, hulde voor je onverschrokken gesprek met de onwillige bediening. En wat was het weer een heerlijke dag met elkaar. Amsterdam biedt echt veel meer dan de binnenstad! Mogen we nog maar heel vaak met je meewandelen. Tot wandels, Bea. 
Gert ten B. (12-08-2019)
Vandaag de 200ste wandeling georganiseerd door Gaby.
Bij googlen op het getal 200 komt het volgende te voorschijn
- 200 is het natuurlijk getal dat na 199 en voor 201 komt.
- de som van Eulers totiëntvergelijking over de eerste 25 gehele getallen
- een getal uit de rij van Padovan
- een Harshadgetal
- het jaar A.D. 200
- het jaar 200 v.Chr.
- een waarde uit de e-reeksen E24, E96 en E192
- een nummerserie van een serie locomotieven van de NS
Wetenschap waar we vandaag niets mee konden.
Dus gewoon de 200ste van Gaby, welke wellicht in Wikipedia zal worden opgenomen.
DE 200 ste was aangekondigd als “waterrijke verrassingstocht rondom Amsterdam”, nou waterrijk was het in ieder geval maar de verrassingen waren ook talrijk, gepland en ongepland.
Wat te denken van een horecagelegenheid die spontaan had besloten maar later te openen en dus gewoon nog dicht was. Dan maar naar de overkant met het bonte gezelschap waar de horeca ons wel welwillend bediende.
Hierbij ook de eerste huldigingen van de jubilaris waarbij een amulet in de vorm van een paar schoenen werd overhandigd, een compilatiefoto, een doos chocola.
Aansluitend een boottocht van Zaandam naar Amsterdam waar enige zeebenen wel op zijn plaats waren in verband met de harde wind en golfslag, waarbij een aantal vakantiegangers wel een beetje laat achter het feit kwamen dat ze op de verkeerde boot zaten.
In Amsterdam de overstap met het pontje naar Noord. En ja dan moet je toch maar eens een stukje gaan wandelen, al slingerend door het Noordse, een raakvlak met de Van Pekbuurt, de Sixhaven, langs Graffiti en opnieuw een waterpartij naar de Vogelwijk 1 en 2, het Vliegenbos, naar Nieuwendam voor de tussenstop bij de horeca.
Maar nadat we eerst niet buiten mochten zitten en binnen erachter kwamen dat we niet separaat konden betalen, spontaan besloten met zijn allen op te stappen.
De waterrijke en de verrassingstocht werd weer hervat na deze commotie. Na opnieuw een een aantal waterpartijen en het eerste trekpontje, werd er ergens onder een heg vandaan een paar flessen wijn opengetrokken en getoost met uitzicht over het IJ, de Oranjesluizen en de vaste woon- en verblijfplaats van de organisator, omgeven door groen op de 200ste wandeling en een oorkonde verstrekt door de juryvoorzitter de heer Neffur Wolkeloon van de “English Walkingsociety” . Inderdaad een internationaal gezelschap.
Na het tweede trekpontje de dijk op naar een gauw geimproviseerde horacastop en terug naar de “Oranjesluizen” Waar de dag ervoor de sluizen binnen 3 minuten waren gepasseerd (ja je moet ook wel eens voorlopen en ook wel eens controleren of er geen stormschade was van de vorige dag, die er wel degelijk was) deden we er nu meer dan een uur over, maar menigeen vond dat absoluut niet vervelend met de drukte van de sluizen en de bonte gezelschappen op de boten en vriendelijke schippers en het droge weer en de vriendelijke temperatuur. Op enig moment kom je zelf geen kant op, want alle voetpaden over sluis stonden open.
En ja, als je op zo’n dag toch verrassingen hebt, kun je de tocht ook wel inkorten (waar je op enig moment de tocht langer maakt, moet dit maar ergens anders compenseren), door een brug eerder over te steken.
Aan overkant van de brug werden we opgewacht door een Surinaams kofferbakdweilorkest, die hun koperwerk prachtig mooi gepoetst hadden en die een aanstekelijk muziekje ten gehoor brachten, maar ook de conclusie dat hier ook nog wat geoefend mocht worden, voordat het tot een echt optreden komt.
En na een tochtje door het Flevopark opnieuw een verrassing, want er was voor deze grote groep nog plek bij de horeca, met weer een waterpartij, waar een gezellig drankje werd genuttigd.
Omdat we toch van verrassingen houden hierna met de bus van de Indische buurt naar de Jordaan voor een heerlijke Italiaanse maaltijd.
De titel van de wandeling heeft de lading van deze wandeling dus aardig gedekt.
Alle medewandelaars heel hartelijk dank voor het welslagen van deze prachtige dag. Want uiteindelijk maak je er met zijn allen iets leuks van.
Vr. Gr. Gert  
https://www.myalbum.com/album/H8QYmkPfHyvL..

Elly de L. (12-08-2019)
Gaby, jouw 200ste georganiseerde wandeling was een geweldige vakantie uitstapje met leuke verrassingen. De boottocht vanaf Zaandam was heel leuk. In Amsterdam mooie architectuur in de Vogelbuurt, mooie vergezichten langs het ij, spannende bospaden, trekpontjes, heerlijk wijntje onderweg, leuke horeca in Landmark met heerlijke gerechten, Oranjesluizen en tot slot door het bos van Flevopark naar het Proeflokaal t Nieuwe Diep. Ik heb genoten van de wandeling met de voor mij bijna alle onbekende plekjes. Gaby, bedankt voor deze geweldige dag. Groetjes, Elly  
Henriette B. (12-08-2019)
Hallo Gaby, Je schreef verrassingstocht en het werd een verrassingstocht. Niet alleen de leuke route, inderdaad heel waterrijk, beginnende met een boottocht, maar ook alle extra gebeurtenissen op deze dag. Opeens was er een bar met heerlijke witte wijn. Nooit geweten dat dat ook groeit onder een heg. De sluizen met het scheepvaartverkeer hebben we lang mogen bewonderen. Maar het was vooral een feestdag en iedereen was ook in de feeststemming. Gaby, heel heel hartelijk dank. Ik hoop nog vele wandelingen mee te mogen lopen. Iedereen, dank voor jullie gezelschap op deze bijzondere dag. Henriette  
Anne-Marie S. (11-08-2019)
Hallo Gaby,
Je 200e zelf georganiseerde wandeltocht! Wat een mijlpaal en wat een feest! Ons viel de ene na de andere verrassing ten deel. Wat hebben we een heerlijke dag gehad! Ik heb genoten van het begin tot het eind, van je leuke en mooie wandeling, de leuke en lekkere horeca, alle onverwachte gebeurtenissen en van alle gezelligheid met elkaar. Heel erg bedankt voor deze bijzondere en memorabele dag! Hartelijke groet, Anne-Marie 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen