Zaterdag
10-08-2019 8:00
Reacties: Marathon Castricum-Egmonden-Castricum
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Castricum (rondwandeling)  afstand 42.195  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (10-08-2019)
Hoi Wandelaars,
Wat een topdag was dit. Met maar liefst 13 personen liepen we de wandelmarathon (42,195km) onder bijzondere omstandigheden.Wederom hadden we mazzel met de voorspelde regen. Mijn regenbroek hoefde niet aan en aan het einde had menigeen een behoorlijk gekleurd gezicht. De wind maakte het geheel behoorlijk pittig. De verschillende weer apps gaven windkracht 7 Bf met uitschieters naar 10 Bf. Rul zand langs de vloedlijn, vers uitgestrooid maaisel in de duinpaden en polderpaden met gras, brandnetels, berenklauw en de nodige overstapjes maakten het geheel pittig. Doe daar nog ettelijke kilometers met een forse tegenwind bij in het het open polderlandschap, dan krijg je een aardig beeld. Om de pret te verhogen gingen er hier en daar nog wat takken onder een flink gekraak van de bomen. Maar..., bijna de hele dag een zonnetje en een hele gezellige groep. Uiteindelijk wisten we na 7,5 uur wandelen 42,3km af te leggen. Het bewogen gemiddelde was 5,6km/u. Best wel fors onder de zware omstandigheden.
Na afloop gingen we nog heerlijk uit eten bij Fase Fier in Bakkum. Prima tent en een erg gezellige afsluiting van een fijne dag. Bedankt Ageeth, Jeannette + Reitz voor de aangeboden consumpties.
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
joke van der g. (11-08-2019)
Het was een prachtdag ! Ik heb enorm genoten Dank Pieter voor het organiseren en dank groep voor de gezelligheid ! 
joke van der g. (11-08-2019)
Het was een prachtdag ! Ik heb enorm genoten Dank Pieter voor het organiseren en dank groep voor de gezelligheid ! 
Geeske B. (11-08-2019)
Vandaag een sandalen-dag wegens een mega-blaar. En ik moet nog iets verzinnen voor m´n haren: nu één en al zoute klit. Maar wat een prachtige dag was het gisteren! Meer dankzij dan ondanks de wind: alle takken braken immers óf voor ons óf achter ons af... Dank je wel Pieter voor de goede voorbereiding en begeleiding, en medewandelaars voor de gezelligheid. Tot de volgende wandeling!  
Erna H. (11-08-2019)
Hoi Pieter, een geweldige superdag en wat een uitdaging!!! Medewandelaars, bedankt voor de gezellige wandeling. Groet, Erna. 
Lysbeth Anne B. (10-08-2019)
Dag Pieter, een topdag inderdaad! Ik heb er enorm van genoten. Blij dat ik vanaf het begin mee kon doen :) Heerlijk weer, steeds die zon, dat maakt het zoveel lichter, vrolijker, levendiger. Steeds ander landschap, beleving en uitzichten, in de duinen, op het strand, in de polder, veel beweging in de atmosfeer, lekker bezig, gezellig met elkaar. Ik vond het wel makkelijk gaan die km s. Voor herhaling vatbaar!  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen