Woensdag
07-08-2019 13:30
Reacties: Grensgang Overijssel. Etappe 13: Langeveen - Hardenberg
provincie Overijssel  vertrekpunt eindpunt NS Almelo - NS Hardenberg  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Harry U. (organisator / kaartlezer)  (07-08-2019)
Het weer: wolkenvelden, zonnige perioden, n buitje, temperatuur 23 gr C, flinke zuidwestenwind.
Vanwege beperkte buurtbuscapaciteit (acht personen) in twee shifts naar Langeveen. Zomers terras. Op pad, rijpe pruimen langs de weg, schijnbaar naadloos van Nederland naar Duitsland, zelfs Nederlandse ANWB-paddenstoelen maskeren het domein van de oosterburen. Zandafgraverij, draaibaar hek, korte pauze, om tijdig in Hardenberg te zijn. Laatste kilometers in stralende avondzon. Op tijd met trein verderwaarts.
Geslaagde tocht. Tot een volgende keer. Harry.
Pauze. Postweg, Wielen (D.)
Klik voor de gelopen route (18,0 km) hier.

 
Reacties deelnemers
Tiny J. (09-08-2019)
PS, inmiddels zijn alle foto s in het album opgenomen 
Heleen de R. (08-08-2019)
Na 2 etappe gemist te hebben weer eindelijk weer de route kunnen vervolgen. De rit naar Langeveen verliep boven verwachting voorspoedig. Heel begrijpelijk dat daar een minibus komt want het is onmogelijk om dat met een grote bus te doen. Lange koffie pauze bij de start en wachten op de volgende groep met het minibusje. Lekker straf tempo om net optijd de trein te pakken, dus geen mogelijkheid voor een vette bek, dan maar wachten tot Leeuwarden Ietwat benauwd wandelweer en een verfrissende bui. Harry dank voor het uitpuzzelen van de route en medewandelaars dank voor de gezelligheid! Wie weet tot een volgende wandeling. 
https://myalbum.com/album/TuHQrPZgmyNA..

Tiny J. (07-08-2019)
De rit in de buurtbus naar Langeveen maakte deze wandeling al de moeite waard, geweldig, over al die smalle wegen. Veel landelijker kon het niet. Het is altijd bijzonder om op de grens Nederland-Duitsland te lopen. Je merkt het toch als je de grens over gaat. Heel goed wandelweer en een aardig tempo. Harry, bedankt voor de organisatie van deze wandeling, medewandelaars, dank voor de gezelligheid en tot een volgende keer. Een klein aantal foto s vinden jullie onder de link. De rest van de foto s worden vrijdag (waarschijnlijk) toegevoegd 
https://photos.app.goo.gl/sLK8DHzNQYPnDgoR8..

Joss S. (07-08-2019)
Beste Harry. Naarmate dat de wandeletappes in rangorde stijgen, groeit bij mij ook de waardering voor jou en voor jouw organiseren van deze ruim vierhonderd km lange grenswandeling. Vandaag de dertiende van Langeveen naar Hardenberg. Vertrokken rond half drie, na de koffie in een heerlijk tempo, het buitje mocht geen naam hebben Qua naamplaatsen leek het soms verdacht veel op Man bijt Hond, zoveel nog nooit gehoorde en soms ook vreemde namen. Tot zaterdag voor de veertiende, wandelaars dank voor jullie gezelschap en last but not least Harry voor jouw kaartlezer zijn. Bossche groet, Joss. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen