Zaterdag
07-09-2019 10:22
Reacties: Grensgang Overijssel. Etappe 16: Coevorden - Kerkenveld
provincie Overijssel  vertrekpunt eindpunt NS Hoogeveen - NS Coevorden  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Harry U. (organisator / kaartlezer)  (07-09-2019)
Het weer: aanvankelijk zonnig, toenemende bewolking, stortbui!
Matige west-noordwestenwind, temperatuur 18 gr C.

Hoogeveen, StationsHuiskamer goed voor toiletbezoek. Bus 30 richting Hardenberg. Op de provinciegrens Drenthe/Overijssel uitgestapt. Schouwpaden, ongerept, verrassend landelijk. In dubio bij maisveld. Linksom gepareerd. Onder het 380kV ringnet door. Pauze bij het Kavelbos. Nog meer schouwpaden, warm! De bui zagen we hangen, toch nog overrompeld. Nat tot op het hemd. In Dorpshuis De Planeet koffie met cake om bij te drogen. Veenkoloniedorp De Krim in volle lengte beleefd, eindeloze straatweg. Tijdige afwisseling met de bomen langs de Schij/Scheidijk. Via buurtschap Klooster Coevorden binnengewandeld.
Geslaagde tocht. Tot een volgende keer. Harry.
P.S. Tiny en Heleen: bedankt voor de prachtige foto s.
Tussen Nieuw Moscou en De Krim... ...en even later (foto Heleen de Roode).

Klik voor de gelopen route (18,5 km) hier.

 
Reacties deelnemers
Ellen S. (09-09-2019)
Harrie, bedankt voor de mooie wandeling, goed gezelschap en prima weer, op een hoosbui na.Stop bij het dorpshuis met koffie, thee en cake om aan te drogen. Aan het eind had iedereen de kleding weer droog. Heleen en Tiny, bedankt voor de prachtige fotoreportages, dat is nog even nagenieten. Allemaal tot de volgende keer. 
Heleen de R. (08-09-2019)
Wederom een mooie en ietwat natte wandeling. Alleen het stuk van de provinciale weg was saai maar je kon er wel goed opdrogen. Goed georganiseerd, fijn tempo en prima gezelschap. Uitstekende stop waar we zelfs cake kregen al heb ik bij koffie met cake andere associaties. In Workum natgeregend zowel tijdens de heen- en terugreis maar dat haalde het niet met de korte maar felle bui onderweg. Prachtige luchten zagen we boven het veenlandschap. Schouwpaden waren prima te doen alleen moest ik uitkijken dat ik niet wilde gaan fierljeppen of de sloot in liep. Harry,dank voor de organisatie en medewandelaars dank voor de gezelligheid Tot een volgende wandeling Heleen Hier onder mijn foto impressie  
https://myalbum.com/album/CAExRxfZPyac..

Sylvia T. (08-09-2019)
Heerlijk struinen door het hoge gras langs heldere slootjes mijn evenwicht hervinden. 
Tiny J. (07-09-2019)
Dit vond ik weer een erg mooie etappe. We werden overvallen door een enorme bui, je kon je regenjas niet zo snel aantrekken, of de bui brak al los. In het dorpshuis in De Krim konden we even opdrogen, en vervolgens bleef het droog, nou ja, tot ik in Almelo was in ieder geval. Harry en medewandelaars, het was de moeite waard en gezellig. Allemaal tot een volgende wandeling. 
https://photos.app.goo.gl/aT6sZW2FosQbr6KB9..


Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen