Zondag
15-09-2019 11:00
Reacties: Maarn -Woudenberg - Den Treek (rondwandeling)
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt NS Maarn (rondwandeling)  afstand 22  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Theo L. (organisator / kaartlezer)  (15-09-2019)
Het waren de laatste kilometers van de wandeling. De vermoeidheid sloop langzaam maar onverbiddelijk de wandelgroep binnen. Er vormde zich een wandellint van lopers. Vanuit het open raam van een auto klonk een heldere meisjesstem: "Waar gaan jullie naar toe?" "Naar huis!", was het afgemeten antwoord van een van ons. Het zorgde voor hilariteit.
Eerder op onze wandeling hadden we op een observatiepunt bij de "Veenplas" een prachtige natuurwaarneming. Heel kort hoorden we de herkenbare "lachende" roep van de Zwarte specht. De vogel streek neer in de top van een wrakke kale boom en bleef daar, vastgeklemd tegen de stam, minutenlang zitten. Kijkers en camera observeerden de donkere vogel met zijn rode alpino-plekje.
Een ongewone observatie hadden we in een hoek van het golfterrein Anderstein. De golfsport is vindingrijk. Er was een professionele ballenwasser geplaatst op een paal. Tja, hiermee kunnen bemodderde ballen gewassen worden.
Zo zijn er vele beelden, gesprekjes, ontspannen momenten, gevatheden en waarnemingen vastgelegd deze wandeldag. Te veel om allemaal te beschrijven. We maakten er met elkaar een mooie dag van. Hoi.

Jon, dat is een waardevolle aanvulling van het dialoogje onderweg. Wat is er een mooie collectie foto s gemaakt. Ze illustreren goed het gevarieerde landschap deze wandeldag met z n vele doorkijkjes.
 
Reacties deelnemers
Marjan G. (16-09-2019)
Als vanouds weer een prachtige, gevarieerde wandeling rond Maarn. Theo, je weet wel de aantrekkelijkste paden en uitzichten te vinden! Bij El Dorado was het druk, maar we vonden er een rustige plek in de schaduw om te pauzeren. Het was gezellig onderweg met de bekende wandelgezellen en mooi ook, getuigen de foto s. Het was een heerlijke nazomer dag met jullie. Dank! 
Heidi K. (15-09-2019)
Theo dank voor de prachtige gevarieerde wandeling met even zo mooie vergezichten. Bijzonder om iedere keer weer verrast te worden van de mooie natuur zo dicht bij huis.Iedereen dank voor de gezelligheid en graag tot een volgende keer. Gr Heidi 
Rita van D. (15-09-2019)
Bedankt allemaal voor een super fijne dag. Theo het was weer een prachtige wandeling. Gert wat een mooi verslag van deze mooie dag daar heb ik niets aan toe te voegen. gr Rita 
Akke V. (15-09-2019)
Tja, ik ga niet eens meer mijn best doen aan het onderstaande nog iets toe te voegen dat aanvult èn waardevol is, het zou een zinloze poging zijn. Maar wel Theo nog danken voor de heerlijke dag die hij toch maar mooi weer organiseerde. En een paar plaatjes toevoegen, waarvan die met de zwarte specht wel aanvullend zijn op de sfeervolle foto s van G&G. De dodaarsjes wilden helaas niet op de foto. En om het rode petje van de zwarte specht zichtbaar te maken heb ik wel even moeten prutsen... Zie de link hieronder. Groet en tot ziens, Akke 
https://myalbum.com/album/UcvoVaK9sRnR..

Gert ten B. (15-09-2019)
Wat een dag vandaag. Stralend mooi weer, een strak blauwe lucht aan het begin in de loop van de dag overgaand in hogere sluierbewolking en aan het eind van de wandeling ook nog een paar dreigende wolken.
Tot zover het weerbericht van afgelopen dag.
Terug naar de aankomst, waar onze gastheer al klaar stond met koffie, melk, suiker en een lekkere koek gereserveerd uit de caddy.
Al was er wel enig misverstand over of het nu koopzondag was in Maarn en het daarmee samenhangende parkeerbeleid. Duidelijkheid werd uiteindelijk geschapen door de plaatselijke horecagelegenheid. Geen koopzondag en dus gewoon parkeren in de blauwe zone.
Dus op weg voor een prachtige wandeldag, allereerst door de lommerrijke buitenwijken van Maarn met alleraardigste kapitaaltjes en aansluitend verdwenen we echt in het lommerrijk, waar de vogels blijkbaar ook de nazomer in de bol hadden, getuige het vele gezang hoog in de bomen.
Blijkbaar is golf een geliefde bezigheid in Maarn, getuige het enorme complex van het golfterrein, wat er opperbest bij lag. Maar aan eind van het golfterrein bij een openlucht plaspauze viel ons oog op een merkwaardig apparaatje. Het bleek na enig denk- en leeswerk een professionele niet vorstbestendige ballenwasser te zijn met het opschrift “hold lid down”. Iedere mag heir het zijne van denken. Maar blijkbaar kunnen golfers niet bukken om de golfballen in de sloot schoon te maken en moet er dus iets professioneels worden geplaatst.
Na dit intermezzo door een aantal prachtige landschappen op weg naar de theetuin, waar we genoten van karnemelk, thee, koffie en appelgebak zonder slagroom en het onvermijdelijke afrekenen, wat overal steeds meer een probleem schijnt te worden in de digitale tijd.
Maar Theo had zijn assistente meegenomen die de administratie en het innen van de pecunia’s op zich nam. Resultaat: alles klopte. Je moet maar zo’n assistente hebben!
Na de stop dan maar op weg naar een onderdeel van de titel van deze wandeling, namelijk naar “den Treek” langs beken met veel zwanen, zowel jong en oud en in de bermen het prachtige hop wat zich door de struiken had geslingerd.
Onderweg bij “den Treek” nog een rustpauze, waar nog maar eens bleek dat we mensen alleraardigst weg kunnen kijken. Tijdens het rusten moest menigeen bekennen dat het vandaag toch wel wat vermoeiend was en we eigenlijk liever bleven zitten. Maar ja, je moet wat en toch dus maar weer in de benen voor het tweede gedeelte van de wandeling door bos, prachtige stukken heide, waar de uitbundige bloeiwijze al over haar hoogtepunt heen was, maar dat mocht de pret niet drukken.
Ook in dit gedeelte een tussenstop bij de “Veenplas” waar een zwarte specht werd gespot en een dodaars, wat door de vogelliefhebbers onder ons op waarde werd geschat.
Uiteindelijk op weg naar Maarn, langs het Henschotermeer, wat blijkbaar zo bleek achteraf in commerciele handen is gevallen en niet meer gratis te betreden is, kwamen we terug in het lommerrijke Maarn, waar na afloop nog een drankje werd genuttigd en door een aantal een maaltijd werd genomen met voor enkeling een “Dame Blanche” ter compensatie van de verbrande calorien onderweg.
Weer een leuke wandeldag, met een leuk gezelschap en dito humor.
Allen hartelijk dank voor deze gezellige dag. Vr. Gr. Gert  
https://www.myalbum.com/album/hd634gsfbkM4 ..

Marijke B. (15-09-2019)
Theo, dankjewel voor de prachtige wandeling! Ik heb er bijzonder van genoten, vooral ook met de zon erbij en de gezelligheid van de mede-wandelaars. Graag tot n volgend keer! Groet, Marijke 
Gaby van de H. (15-09-2019)
Theo, bedankt voor het organiseren van deze mooie wandeling rondom Maarn. Leuke paadjes, mooie doorkijkjes, veel gezelligheid en een lekker etentje bij de Chinees in Maarn. Ik kijk terug op een heerlijke wandeldag. Hopelijk tot gauw. Groetjes, Gaby 
https://myalbum.com/album/A7eWjHAxnKWj..

Jon H. (15-09-2019)
Theo, ja inderdaad, dat jongetje vanuit de auto "waar gaan jullie naar toe?" riepen wij "naar huis!" en was de reactie "wij ook!". De metafoor voor het leven lag daarmee vast. We zijn allemaal uiteindelijk op weg naar huis... maar het zit m in de finesse. Onze omweg, lopend verder door de bossen, beviel me een stuk beter dan hun omweg: met de auto. Dus Theo, dank voor je omweg vandaag! Ik heb er van genoten! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen