Zondag
08-09-2019 10:50
Reacties: Oostkade van Waarder
provincie Zuid-Holland  vertrekpunt eindpunt De Klomp (rondwandeling)  afstand 17 km  aantal deelnemers op dit moment 12
 
Reactie Marina P. (organisator / kaartlezer)  (08-09-2019)
Het was weer een heerlijke wandeldag. Ik weet niet waarom maar ook deze keer was het weer veel beter dan voorspeld. Na de provinciale grens op de Tiendweg te hebben bekeken liepen we door Oudewater en Tappersheul naar Papekop. De horeca daar was weer uitstekend veel 50 gebakjes en die (als je niet meeloopt mis je dit ook) vonden gretig aftrek. Daarna DE Oostkade van Waarder, een woeste wildernis, vervolgd door de Lange Ruige Weide. Na al dit natuurgeweld hadden we wel een afzakkertje verdient maar helaas was daar een besloten gezelschap en moesten we zonder napraten afscheid nemen.
In Papekop hadden we het over waterwandeling arrangement 1672 en over de wandelingen van de vestingsteden Woerden, Oudewater en Schoonhoven tijdens de inundatie in 1672 als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie.
Allemaal reuze bedankt en tot wandels waterwandelingarrangement 1672
 
Reacties deelnemers
Anja T. (09-09-2019)
Een mooie dag met een schitterende wandeling.Marina bedankt voor het organiseren.  
mariska d. (09-09-2019)
De Oostkade van Waarder was weer supermooi. Ook heel ruig deze keer: flink struinen maakte het extra leuk. Marina, bedankt voor deze mooie wandeling! 
Ton de K. (09-09-2019)
Marina, Een heerlijke wandeling met een prachtig struinstuk. Ja dat maakte de wandeling heel bijzonder. Jammer dat de horeca in Hekendorp een besloten feest had , maar wat blijft is de indruk van een puur Hollands / Utrechts landschap doorsneden door tiendwegen / kades , met zelfs een kruispunt van tiendwegen / kades. Wat een inspanning moet het gekost hebben om droge voeten te houden en...om geen last te hebben van het water van de buren, lees andere provincies... Marina , het was weer super.
Tot een volgende wandeling ,
Ton en Marleen 
Tiny K. (09-09-2019)
Dank je wel Marina voor de organisatie van deze mooie wandeling. Ik had een fijne dag. Allen bedankt voor de gezelligheid en graag tot een volgende keer. Groet tiny  
Richard P. (09-09-2019)
Mooie wandeling Marina! Tot ziens. 
Erna de d. (09-09-2019)
Marina, wat een schitterende wandeling. Prachtige vergezichten, watertjes aan beide kanten en op zijn tijd een ruig pad. Want we moesten er wel wat voor doen. Door de oostkade en de ruige weide leek het wel een wandeling door het oerwoud. Alleen de kapmessen ontbraken nog. Maar het was een genot om hier doorheen te struinen. Het welverdiende drankje aan het eind houden we door de volgende keer tegoed. Bedankt Marina, voor weer een mooie dag.  
piero s. (08-09-2019)
Hoi Marina, nogmaals bedankt voor deze mooie en interessante wandeling! Hoop je ook nog eens te treffen bij een stadswandeling in Gouda, of een andere tocht die met water en geschiedenis te maken heeft. Gr. Piero 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen