Zondag
08-09-2019 10:30
Reacties: Verpozen langs de Dommel
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt NS Vught - NS s-Hertogenbosch  afstand 14 km  aantal deelnemers op dit moment 12
 
Reactie Rijkert K. (organisator / kaartlezer)  (08-09-2019)
De horeca aan het begin van de wandeling, kasteel Maurick, bleek om ongeveer 11 uur al behoorlijk vol te zitten, wat niet helemaal onbegrijpelijk was, want verder was er in Vught nog nauwelijks wat open op dat tijdstip. Daarbij kwam: wat een mooie plek! Daarna met het gezellige gezelschap door het bos naar Villa Elsa, een klein stukje langs de Essche Stroom, om vervolgens na Halder langs de Dommel te wandelen, waar we de eerste van de reeks Poosplaatsen aantroffen. Later lieten we de Dommel links liggen, om na Out Herlaer en het Sterrenbos weer onze wandeling langs de Dommel te vervolgen. De Poosplaatsen die we later aantroffen waren nogal overwoekerd, evenals het verbindingspad bij de zwerfkeien 2 en 3, maar uit betrouwbare bron is vernomen dat Staatsbosbeheer het achterstallig onderhoud ter hand gaat nemen. Aan het eind bezochten we nog museum Slager met de prachtige tentoonstelling van Jean Thomassen. Al met al wat mij betreft een geslaagde wandeling! Tot een volgende keer!
 
Reacties deelnemers
Trudy W. (08-09-2019)
Rijkert wat een geweldige dag heb je er weer van gemaakt vandaag. Het was echt genieten. Van de wandeling, het weer en het gezellig kletsen met elkaar. Verder het museum. Prachtig. Hier ga ik nog naar terug. Dank je wel voor alles en graag tot een volgende wandeling. 
Anneke N. (08-09-2019)
Een mooie wandeling, waardoor je weer/ meer waardeert in Brabant te wonen. Altijd weer schitterend die skyline van den Bosch terwijl je wandelend door de Bossche Broek aankomt. Altijd leuk om recht uit de natuur zo het centrum binnen te lopen. Museum Slager was verrassend en de tijdelijke tentoonstelling van Thomassen de moeite waard om nog een keer te bezoeken. Bijzondere schilderijen waarop veel te ontdekken valt. Rijkert bedankt voor het organiseren! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen