Woensdag
16-10-2019 11:00
Reacties: Struinen door bos en duinen: Bronstijd!
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt Vogelenzang (rondwandeling)  afstand 15-17  aantal deelnemers op dit moment 8
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (16-10-2019)
Hoi Wandelaars,
Dat was een pittig wandeldagje. Heuveltje op, heuveltje af en om het extra leuk te maken was het mos op de grond spekglad. Het was een wonder dat er niemand languit op zijn/haar snuffer is gevallen. Qua uitdaging was de wandeling helemaal geslaagd. Persoonlijk vond ik de groep heel sterk. De hele dag werd er gezellig gebabbeld en niemand had (schijnbaar) moeite om de tocht te volbrengen.
Al vrij snel waren we getuige van een prachtig gevecht tussen twee mannetjes herten (bokken). Van de kletterende gluiden van de botsende geweien kreeg ik al pijn in mijn hoofd. Helaas was de animo van de herten om zich aan het voortplantingsritueel onder onze ogen te wagen niet aanwezig. De afgelopen twee jaren heb ik in de zelfde periode hier wel volop getuige van mogen zijn, maar vandaag hadden ze er geen zin in.
Dit mocht de pret niet drukken. Al met al hebben we toch zo n 50-70 herten op allerlei plekken mogen bewonderen en we hebben genoeg burlende herten gehoord/gezien. A.s. zaterdag heb ik opnieuw dezelfde wandeling. Wellicht hebben de herten er dan meer zin.
Voor de statistiek: 16,2km met een bewogen gemiddelde van 4,6km/u gelopen. Totaal hebben we 3u33min gelopen. De hoogte meter gaf aan dat we 356m omhoog zijn geklommen. Voor Nederlandse begrippen best pittig.
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Hans A. (17-10-2019)
Spannende struin-wandeling door de Amsterdamse waterleidingduinen. Vechtende en burlende bokken gezien en gehoord. En vandaag maar een uurtje regen gehad..... Bedankt Pieter voor de organisatie en ook de medewandelaars bedankt voor de weer gezellige dag. 
Jos de P. (17-10-2019)
Hoi Pieter,ik sluit me volledig aan bij je verslag. We hebben gekregen en gezien waar we voor kwamen. Bovendien kreeg ik nog een prachtige video toegestuurd van Erna,bedankt hiervoor,hij zou zomaar ingepast kunnen worden in een natuurfilm. Bedank Pieter voor de organisatie, en alle mede deelnemers voor de gezellige dag.  
tineke s. (17-10-2019)
Die herten met kletterende geweien dat was zo bijzonder. Het was een gezellige struindag gisteren we hebben niet over paden gelopen. En dat vind ik dus heel leuk. Verder was het gezellig ,dank je Pieter voor het organiseren.  
Jan K. (16-10-2019)
Hallo Pieter en medewandelaars. Het was vandaag weer een leuke wandeling met af en toe gladde omstandigheden, maar dat mocht de pret niet drukken. En de meeste regen viel pas na de wandeling, dus dat was mooi meegenomen. Pieter, bedankt voor de mooie foto s en tot een volgende keer. 
Erna H. (16-10-2019)
Hoi Pieter en wandelaars, wat een relaxed sfeertje vandaag! Alhoewel de Herten niet " actief" waren, zijn we getuige geweest van een prachtig schouwspel tussen twee mannetjes, strijdend om de eer. Ik verheug mij op komende zaterdag.......nieuwe ronde nieuwe kansen. Hartelijke groet, Erna. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen