Zondag
06-10-2019 10:37
Reacties: Grensgang Overijssel. Etappe 17: Kerkenveld-Balkbrug
provincie Overijssel  vertrekpunt eindpunt NS Hoogeveen - NS Zwolle  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Harry U. (organisator / kaartlezer)  (06-10-2019)
Het weer: zwaar bewolkt, droog! Temperatuur 10 gr C. Krachtige oostenwind.
In de nieuwe sprinter naar Hoogeveen al compleet. StationsHuiskamer gesloten?! Een oponthoud in theesalon Braamberg is het gevolg. Goede compensatie. Schouwpadlopen langs de Braambergsloot. Ree├źn, paarden en ezels. Drochteropslagen. Mooie stukjes in het Reestdal. Theepauze in De Kruidentuin, geheel voor ons alleen. Nog wat heide en bos ter afwisseling. Balkbrug. Cafe De Kroeg en snackbar Mama Mia. Bus kwam snel, soepele afronding. Naar huis gefietst, doornat geworden!
Geslaagde tocht. Tot een volgende keer. Harry.
P.S. Tiny en Heleen: bedankt voor de prachtige foto s. Heleen is jarig. Theesalon Braamberg.

Klik voor de gelopen route (17,0 km) hier.

 
Reacties deelnemers
Martien Y. (08-10-2019)
Mijn eerste echte Wandelsitewandeling is me heel goed bevallen. Zoals anderen al berichtten zat eigenlijk alles mee, onder andere het weer. De prachtige fotoreportages spreken voor zich. Een beeld dat daar nog ontbrak: keurig in colonne lopend verlaten we Drogteropslagen (wie had daar ooit van gehoord?) met onze marsleider voorop. Een drijfnat pak na een kwartiertje fietsen van station Deventer terug naar Diepenveen mocht de pret niet drukken. Smaakt naar meer!  
https://www.mwfy.nl/download/drogteropslagen_06102019.jpg..

Anne Marie B. (07-10-2019)
Wat een leuke fotoreportages. Mooi om nog even de wandeling in het kort langs te lopen. Het was een afwisselende, frisse tocht, en de afstand viel eigenlijk wel mee. En gezellig. 
Tiny J. (07-10-2019)
Het was een mooie etappe, deze 17e. Erg fotogeniek ook, daarom is het mij niet gelukt de foto s op zondagavond al te plaatsen. Al met al was het een geluk dat de huiskamer op station Hoogeveen dicht was, het theehuis als alternatief was geweldig. Wat een mooie gelegenheid daar. Harry, bedankt voor de perfecte organisatie en medewandelaars, dank voor de gezelligheid. Allemaal tot een volgende wandeling. 
https://photos.app.goo.gl/8arD9iY61FhS58u1A..

Heleen de R. (06-10-2019)
Hallo Harry en medewandelaars dank voor de gezelligheid. Het was weer een mooie wandeling, Harry, dank voor de organisatie en he bestellen van droog weer! Verrassende horeca, niet erg dat de huiskamer in Hoogeveen gesloten was. De theetuin was leuk weer totaal anders. Aan alle kanten werden we toegeroepen en achtervolgd. Ondanks dat het een grijze dag was gaven de paddenstoelen in allerlei maten toch kleur. Op naar de volgende wandeling.  
https://myalbum.com/album/PUjVXyzYuZsF..

Jannie van den B. (06-10-2019)
Harry bedankt voor de verrassende wandeling! Veel gezien; paarden, koeien, ezels, schapen en veel paddestoelen. Leuke horeca en een gezellig clubje mensen. Graag tot een volgende keer, groet, Jannie 
Joss S. (06-10-2019)
Beste Harry. Vandaag de zesde oktober de zeventiende wandeldag van de in totaal dertig etappes. Route ging van Kerkenveld naar Balkbrug via tal van althans voor mij onbekende plaatsen als Braamberg, Drogteropslagen, Paardenlanden, Schrapveen, Den Kaat, Den Huizen om te komen op het eindpunt Balkbrug. Met ons kleine en gezellig groepje kunnen genieten van een geweldige wandeling, in een wel heel mooi en afwisselend landschap, de "schieten uit de grond" paddenstoelen ( de soms felrode Vliegenzwam) alsof ze gezaaid waren. De horeca bij de geweldige Rustpunten in de Reestdal met een geweldig mooie en te bezoeken tuin en het gastvrije Theesalon Braamberg. Het droge weer, de fijne horeca en last but not least het geweldig mooie landschap, het hoorde er allemaal bij op deze mooie eerste wandelzondag in Oktober. Harry nogmaals bedankt en wederom mijn complimenten voor de door jou samengestelde en bedachte route. Agnes, Anne Marie, Jannie, Tiny, Heleen, Harry en Martien bedankt voor jullie gezelschap. Op naar de achttiende......... Met een Bossche groet, Joss.  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen