Woensdag
06-11-2019 10:30
Reacties: Rustig rondje Kruisberg
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Castricum (rondwandeling)  afstand 15-16  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (06-11-2019)
Hoi Wandelaars,
Dat was een heerlijk dagje. Het nieuwe concept - wat rustiger lopen (4,9km/u) en een kortere afstand (16km) - viel goed in de smaak.
Met het weer hadden we het ook uitstekend getroffen, de hele dag scheen er een zonnetje en er stond praktisch geen wind.
Langs het strand is het weer heerlijk rustig wandelen. Alle strandhuisjes en horeca zijn weer weggehaald.
Bij gasterij De Kruisberg hielden we een prettige pauze en tot slot bij KijkUit nog een afsluitend drankje gedaan (bedankt Petra+Jan).
Ik vond het een hele gezellige dag en leuk om Gaby + Gert een keer te mogen begroeten!
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Hans A. (07-11-2019)
Gisteren leuke wandeltocht van Castricum door de duinen naar zee en weer terug. We boften enorm met het weer. Het rustige tempo viel trouwens nogal mee, maar in combinatie met de iets kortere afstand, waren we in ieder geval zo vroeg op het eindpunt dat we zelfs 2 drankjes konden nuttigen en toch nog voor 16.00 uur konden inchecken. Bedankt weer Pieter en ook de anderen bedankt voor de gezelligheid.  
Geeske B. (06-11-2019)
Dit was weer klasse, Pieter, dank je wel en zeker weten tot een volgende wandeling! Hartelijke groet, Geeske. 
Lien M. (06-11-2019)
Pieter, bedankt voor de organisatie van deze gezellige wandeldag. Wat een mooie tocht in herfstkleuren en een heerlijk zonnetje. Een gezellige groep en leuke horeca, wat mij betreft voor herhaling vatbaar ;-) Groetjes Lien 
Jos de P. (06-11-2019)
Hoi Pieter bedankt voor de gezellige dag. We hebben het getroffen met het prachtige herfstweer. Leuke groep mensen met veel humor na afloop bij de borrel. Ik loop graag weer een keer met je mee. 
Ingrid S. (06-11-2019)
O, o, wat boften we weer!! Met alles eigenlijk. Heerlijk weertje, mooie wandeling door het onvolprezen bos- en duingebied van Castricum, stukje strand, stop bij de Kruisberg, en aan het eind een drankje bij het leukste tentje van C., de Hof van Kijk-uit, aan de familietafel nog wel. Pieter bedankt voor het organiseren, allen voor de gezelligheid. ps We moeten toch echt gaan nadenken over een wandel-zang-tocht! 
Gaby van de H. (06-11-2019)
Pieter, 2012 heb ik voor het laatst met jou in het duingebied rondom Castricum gelopen. Wat was het leuk om vandaag weer met jou en andere Wandelsiter s in dit mooie natuurgebied te wandelen. Ik heb enorm van jouw wandeling genoten. Mooie weer, gezellige wandelmaatjes en een fijn tempo. Ook het afsluitende drankje in een gezellige horeca was erg leuk. Tot gauw bij een andere wandeling. Groetjes, Gaby  
Gert ten B. (06-11-2019)
Rustig rondje Kruitberg, maar na 500 m1 staan we allemaal te hijgen na een vies klimmetje. Het uitzicht als beloning maakte veel goed.
Voor de rest verliep de wandeling zonder dat de ademhaling vreemde vormen aannam.
Hoogtepunt van de wandeling was natuurlijk het IJsvogel paartje bij de kwal die elkaar een visje toestaken. Vreemd, niemand krijgt binnen een week voor elkaar om twee keer ijsvogels te zien, maar tijdens de wandeling van Pieter lukt dat blijkbaar wel.
Of dit nou werd veroorzaakt door het all in inclusive ontbijt wat hij deze ochtend had genuttigd, of door de zweetpareltjes op zijn voorhoofd maar hij krijgt het wel voor elkaar.
Wat verder nogal opviel in begin november dat er nog redelijk veel blad aan de bomen zit, veel bloemen nog bloeiden en de vele vogels en een prachtig soort schapen.
Bij de Kwal kwamen we zelfs nog een paar kleine kikkers/padden tegen.
Opmerkelijk was één van de borden onderweg waarin wandelaars met laarzen aan niet sneller mogen dan 15 km/h en een pad in de branding van de Noordzee.
Al met al een prachtige dag met schitterend najaarsweer en een heel gezellig gezelschap.
Als laatste de opmerking dat ik in de jaren dat ik wandel bij de wandelsite dit de eerste keer is dat de dames in het ondertal waren en deze keer de mannen de boventoon voerden.
Graag tot een volgende wandeling. Vr. Gr. Gert 
https://myalbum.com/album/L9g3MZtnG9DF..


Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen