Woensdag
27-11-2019 10:30
Reacties: Duin- en strandwandeling Egmond - Bergen-Egmond
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt Egmond aan Zee (rondwandeling)  afstand 20-21  aantal deelnemers op dit moment 8
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (27-11-2019)
Hoi Wandelaars,
OK, vandaag kon je mijn bijnaam Pieter Sunshine wel weer vergeten. Mr Rainmaker was toepasselijker, maar ach die paar spetjes mochten de pret niet drukken. Niet voor niets waren de acht verschenen wandelaars echte dieharts die hun humeur niet lieten beinvloeden door het weer. Eigenlijk viel het ook wel mee, pas het laatste uur viel de regen gestaag.
De wandeling door het duingebied was fraai. De drukte van de zomer is definitief voorbij en wij waren vrijwel alleen. Zelfs de fietsers bleven vandaag thuis.
Het eerste stuk naar Bergen aan Zee hadden we een heerlijk windje in de rug en door de vele regen van de laatste tijd waren de zandpaden en het strand perfect bewandelbaar.
Na een horecastop in Bergen aan Zee (bedankt voor de chocomel Berta) liepen we relaxt terug naar Egmond aan Zee. Hier en daar kwamen we nog een herfst tintje in het bos tegen. De binnenduinen tussen Bergen en Egmond zijn fraai en vandaag hadden we het rijk alleen. Na de douche van het laatste uur, was het heerlijk om voor de openhaard bij Van Speijk door te warmen/op te drogen. Het bokbiertje smaakte mij prima (bedankt Petra).
Mijn GPS gaf aan dat we 20,4km met een bewogen gemiddelde van 5,1km/u hadden gelopen.
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Hans A. (28-11-2019)
Ja het was weer een mooie rondwandeling van en naar Egmond aan zee via Bergen aan zee. En uiteindelijk hadden we maar 1 1/2 uur regen.... Bedankt Pieter en ook de anderen bedankt voor de gezelligheid. 
Alice van E. (27-11-2019)
Mr Rainmaker, je hebt ons, ondanks een gestaag buitje aan het eind van de tocht, weer een ‘beautifull day’ bezorgd. Dank daarvoor en ook mede wandelgenoten voor het fijne gezelschap van vandaag. Mijn kouallergie heeft, gelukkig voor jullie, geen invloed op mijn humeur gehad vandaag😁. Tot een volgende keer, Hartelijke groet, Alice 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen