Vrijdag
22-11-2019 11:00
Reacties: Zeelucht snuiven
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Castricum - Egmond aan Zee  afstand 15-17  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (22-11-2019)
Hoi Wandelaars,
Dat was weer een heerlijke wandeldag. Door een foutje van mij miste Irene bijna de start van de wandeling. Gelukkig kwam het net weer goed. Daardoor moesten we wel weer de Papenberg beklimmen, enfin boven gekomen was iedereen lekker warm. De hele dag hielden we een zonnetje. Het strand was lekker breed en dankzij het windje in de rug was het prima lopen. Na de pauze bij strandpaviljoen Zoomers gingen we nog een stukje de duinen in. Dat was heerlijk rustig wandelen. Om geen natte voeten te krijgen moesten we op het einde nog even struinen. Al met al een fijne dag en het drankje bij strandpaviljoen De Uitkijk na afloop smaakte heerlijk.
Leuk dat ik van de schrijfster in ons midden (Ariane) een exemplaar van het boek Bleestekens kreeg. Mocht je een exemplaar willen kopen dan kan dat o.a. bij Bruna.
Mijn GPS gaf aan dat we 17,4km (tot de bushalte) met een bewogen gemiddelde van 4,9km/u hebben gelopen.
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
ineke van s. (22-11-2019)
Super wandeldag, mooie tocht, wind in de rug en een lekker zonnetje. Dank voor de organisatie Pieter. groetjes Ineke 
Jeannette P. (22-11-2019)
Wat kan ik hier nog aan toevoegen? Het is een prachtige wandeldag geworden. Veel dank aan Pieter voor de organisatie. Dank ook voor de mooie sfeervolle foto’s van Gert en Pieter. Dank aan iedereen voor deze mooie dag. 
Ariane B. (22-11-2019)
Voor mij was het hoog tijd weer eens lekker te wandelen na veel drukte op het werk, dus ik heb heerlijk genoten van de wandeling, de zon, het windje in de rug en het gezelschap. Op naar de volgende tocht en veel bleesplezier met mijn boekje, het is je gegund! 
Roos M. (22-11-2019)
Het was weer een geslaagde dag. Pieter had het goed voorbereid en ook het weer werkte heel goed mee. Allemaal bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende. Groetjes Roos 
Gert ten B. (22-11-2019)
Die Pieter, Wij dachten met z’n allen na het vertrek bij Huis Hilde en de bocht bij het voetbalveld, hij gaat toch niet weer gelijk de berg op, maar gelukkig liet hij de berg rechts liggen. Een zucht van verlichting. Maar door een onvolkomenheid in de administratie moesten we terug en waarachtig ging hij toch de berg op, ondanks dat we een poging deden om hier onder uit te komen. Onverbiddelijk.
Wat een dag vandaag na een ochtendbuitje onderweg, een schitterende mooie zonnige dag met een zuchtje wind, die aan het strand toch sterker leek, maar wat een mazzel de zon en de wind in de rug.
Eerst een pittige klim en een stukje bos, daarna het zweefvliegtuigveld waar alleen maar grote boeing’s over heen vlogen en een rustplekje bij de “Kwal”, waar zo te horen veel vogels in het gras/riet zaten, maar langdurig kijken leverde geen enkele vogel op.
Na deze pauze onderweg naar het strand met een pittige klim in het mulle zand, maar dan had je ook een uitzicht. Door de laagstaande zon heeft de lucht in dit jaargetijde een apart schijnsel, een soort van diffuus licht. Na een stuk over het strand een rustpauze bij een open haard op een launchbank, waar menig een in verzuchtte: “we blijven hier zitten”.
Maar net als bij aanvang: onverbiddelijk en dus maar weer door over het strand om na een tijdje weer in de duinen te belanden. Het bleek dat het gevallen regenwater van afgelopen weken de natuur goed doet, alleen al gezien het feit dat verschillende poelen weer een redelijk waterniveau hadden.
Zoveel zelfs dat ons wandelpad onder water stond en we al struinend door de duinen onze weg vervolgden tot de volgende pittige strandopgang. Nu nog een mooiere licht/lucht door de laagstaande midddagzon op weg naar ons welverdiende biertje.
Al met al een prachtige wandeldag met een leuk gezelschap, waar op het eind nog overwogen is om de polonaise te doen.
Allemaal hartelijk dank voor deze bere gezellige dag.
Vr. Gr. Gert  
https://myalbum.com/album/qFtQALGKroui..

Gaby van de H. (22-11-2019)
Pieter, wat was het een prachtige wandeling. Ik vond het erg leuk om door de duinen te struinen, langs de zee te lopen en als afsluiting in een gezellige horeca op het strand iets te drinken. Wandelmaatjes, bedankt voor de gezelligheid en de leuke gesprekken. Groetjes, Gaby  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen