Woensdag
04-12-2019 10:30
Reacties: Rustig rondje Kruisberg
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Castricum (rondwandeling)  afstand 15-16  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (04-12-2019)
Hoi Wandelaars,
Wat een heerlijk zonnig wandeldagje was dat vandaag. Met een gezellige groep maakten we een mooie tocht door de bossen, duinen en langs het strand bij Castricum. Fijn om te zien dat zoveel mensen steeds weer opnieuw zoveel lol beleven aan zo n dag. De horeca bij de Kruisberg was weer prima en de afsluiter bij de gasterij KijkUit was veel te gezellig! Bedankt Lien, Wim + Reitz voor de drankjes. Foto bij het bankje van de Boswachter is van Ans.
Mijn GPS gaf aan dat we 16,6km met een bewogen gemiddelde van 5,1km/u hadden gelopen.
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Wim E. (05-12-2019)
Pieter en wandelvrienden, bedankt voor de mooie, gezellige wandeling. Het is een belevenis om daar te wandelen. De combinatie strand en duinen zonder auto verkeer verveelt niet en de horeca was prima. Daar kunnen vele normale horeca bedrijven een voorbeeld aan nemen 
Reitz J. (04-12-2019)
Pieter en allen, wat was het mooi weer vandaag. Ieder verwachtte een grijze lucht en mist. We hadden daarentegen een helder blauwe lucht, weinig wind en een soms warme zon. Langs het strand tegen de wind dit keer voor de afwisseling, maar niemand klaagde, was het echt uitwaaien, een zwakke wind, helder weer en een glasheldere zee die schoon uitrolde op het strand. De strandplevieren hadden er ook zin in. Ze renden met hun kleine pootjes heen en weer. Langs een pad omhoog in de duinen kwamen we langs een dor bomenlandschap. Een nieuwe bewuste policy van Staatsbosbeheer om bomen staande te laten afsterven door kepen rondom de stam aan te brengen. Een heel mooi pad. Ik was jammer genoeg teveel afgeleid door het bizarre landschap om het te fotograferen. Een prima pauze bij restaurant de Kruisberg. Toen als afronding bij Kijk-Uit vlakbij station Castricum een goed biertje gedronken. Ik kon mooi voor vier uur inchecken en was vroeg thuis. Een prima dag, allen bedankt voor het gezellige gezelschap. Tot een volgende trage tocht.  
Annemieke K. (04-12-2019)
Peter Sunshine was er vandaag !! Hij liep "maar" 5,1 km per uur dus het was goed te doen. Het aantal kilometers perfect. Een mooie gezellige "nazit" bij theehuis KIJK UIT. Heel gezellig en ol tijd. Gelukkig hadden ze buiten thee ook bier. De groep was super gezellig. Pieter bedankt voor deze prachtige wandeling. Volgende week nog een wandeling en dan op reis ! Hoe mooi zijn deze wandelingen ..geweldig. thanks ! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen