Zondag
01-12-2019 10:00
Reacties: Eem & Soester Duinen
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt Amersfoort (rondwandeling)  afstand 24  aantal deelnemers op dit moment 12
 
Reactie Hein A. (organisator / kaartlezer)  (01-12-2019)
zo 1/12 10.30u: De wandeling gaat van start.

ma 2/12 21.30u: Dank voor jullie leuke reacties en prachtige fotos. Fijn om samen met jullie deze mysterieuze dag van mist meegemaakt te hebben.
 
Reacties deelnemers
Ottelien W. (02-12-2019)
Ha Hein en medewandelaars, ja wat kan water dan mooi zijn! Als stralend zilverwitte rijp op de takken eerst en als diamanten druppels daarna, als de mistige nevel in de lucht boven het staalgrijze water van de Eem. Fijn dat er foto s van zijn, dank je wel, Rita. Terwijl jullie aan t kwartetten waren met de tosti s in Soest ging ik er vroegtijdig van tussen, maar ik ben blij dat ik er tot zover toch bij was. Dank Hein, en allen, groet en graag tot ziens, Ottelien  
Marjan G. (02-12-2019)
Soms is de aandacht vooral bij het gesprek en ontgaat je een deel van de route die er wordt gelopen. Zoals vandaag, hoewel ik wel in de gaten had dat het voorbijtrekkende landschap er mooi uitzag in de mist. Langs de Eem waren er prachtige uitzichten met enkele roeiers op het water, een winterse sfeer. Een paar paarden en schapen nog net zichtbaar in de mist, het zijn mooie plaatjes. Rita maakte er prachtige foto s van. Op het terras van de molen hadden we een gezellige lunchpauze, de mist was intussen enigszins opgetrokken. We eindigden met een drankje bij Dara, de zoveelste Heindag was een feit geworden. 
Theo L. (02-12-2019)
Gewoonlijk gaat het bij het schrijven van een reactie als volgt: wanneer van toepassing, als eerste het lezen van de geplaatste reacties of foto s. Dan haak ik aan en komen beelden en herinneringen naar boven.
Deze ochtend is het 1 foto uit de serie opnamen van Rita die vraagt om wat huisstudie. Hebben we hier het Rood bekermos in beeld,is het de Rode heidelucifer of de minder voorkomende Dove heidelucifer? Op BLWG verspreidingsatlas op internet zijn vele foto s te bewonderen. Rood bekermos (Cladonia coccifera) valt af. Dove heidelucifer (Cladonia macilenta) misschien? Nee waarschijnlijk niet. De staafvormige Rode heidelucifer (Cladonia floerkeana) blijft over. Alle drie behoren tot het geslacht Cladonia. Ze worden bij determineren nog wel eens met elkaar verward.
Ten slotte en niet het minste: Hein en medewandelaars, het was een mooie dag. Van start in de vrieskou daarna opgenomen worden in een dicht mistveld en met een aangenaam middagzonnetje onze weg vervolgend. Dank, het was fijn. Hoi. 
Anneke van de B. (01-12-2019)
Hoi Hein en medewandelaars, Het was weer een prachtige en afwisselende wandeling en wat hebben wij het getroffen met het weer! Heel bijzonder de mist en het zonnetje. Rita: bedankt voor de mooie foto s. En voor het eerst van mijn leven een "verplichte" tosti gegeten :-) Een hartelijke groet, Anneke  
Rita van D. (01-12-2019)
Wat een mooie dag voor weer een bijzonder wandeling onder de bezielende leiding van Hein. Medewandelaars bedankt voor een fijne dag. 
https://photos.app.goo.gl/fdRq5QotpzLhWUdd8..

Jon H. (01-12-2019)
10u30
johoo! Ik heb er zin in! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen