Vrijdag
15-11-2019 10:40
Reacties: Kris Kras door de bossen en heide rondom Driebergen
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt NS Driebergen-Zeist - NS Driebergen-Zeist  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Gaby van de H. (organisator / kaartlezer)  (15-11-2019)
Wandelmaatjes, leuk dat jullie naar Driebergen gekomen zijn om samen met mij mijn nieuwe route te lopen. Wat hebben we geboft met het weer. We konden samen genieten van een mooie landschap met heide en bossen. Met zijn drietjes hebben we als afsluiting van de wandeling een lekkere pannenkoek gegeten. Groetjes, Gaby
 
Reacties deelnemers
Harry van W. (15-11-2019)
Gaby, bedankt voor deze gevarieerde, antistress-klok-steentjes wandeling.
Na de startbijeenkomst in De Huiskamer liepen we door het station al snel de mooie bossen van het Utrechts Landschap in met zijn vele voormalige landgoederen. Langs een typisch koloniaal huisje boven op een aarden wal aan rand van een vijver, door een tunnel onder die wal, een cortenstalen trap op-en-af, over een brug met een mooie ketting, langs de beek, over een hek-trapje landgoed Heidestein in met een mooi open landschap met bijpassende schapen. Weer over een hek-trapje, waarvan er trouwens nog vele zouden volgen. Daarna een rondje over een leerzaam Natuurpad met "echte" dieren, over een mooie beukenlaan naar het Ezelpension met uitleg en ezel-aai instructies. Door het bos naar de pauze in het Bezoekerscentrum. Daar genoten van o.a. ijs, erwtensoep en Broodje-Bal. Ondertussen een klok tot leven gebracht wat ook de aanleiding was tot interessante anti-stress discussies, waarbij bleek dat nog teveel mensen er teveel last van hebben. Daarna verder door de afwisselende bossen van het Utrechts Landschap met een geheimzinnige vuurtoren en zijn vele water- en vijverpartijen. Daarna door mooi open coulissen landschap naar het Pannenkoeken Restaurant Princenhof. Daar hebben we met z n drieen nog gezellig nagenoten met een drankje en een lekkere pannekoek.
Dit was tevens de afsluiting van deze mooie wandeldag.
Allemaal bedankt voor deze wandeldag en tot de volgende keer. 
Ine van B. (15-11-2019)
Het is me goed bevallen Gaby dat ik vandaag voor het eerst met een door jou georganiseerde wandeling meeliep. Heel afwisselend met veel bos en later veel gras en blubber.De horecastop onderweg was heel knus en het was bijna jammer dat we weer op weg gingen de bossen in. Groeten van Ine. 
Olga V. (15-11-2019)
Ha Gaby en alle medewandelaars, het was een prachtige wandeling. Voor herhaling vatbaar. Bedankt Gaby en jullie allemaal voor de gezelligheid. Groetjes, Olga  
Gert ten B. (15-11-2019)
Wat hadden we het weer vandaag toch weer mooi mee. Na de afgelopen natte en koude dagen vandaag een bijna windstille dag, waarop de herfst zich nog even van zijn bijna mooiste kant liet zien (een zonnetje zou het helemaal afgemaakt hebben, maar je kunt niet alles hebben).
Je zou er geen stress van krijgen, maar toch bleken een aantal wandelaars daar heel gevoelig voor te zijn er van allerlei kwalen boven tafel kwamen al dan niet gesimuleerd.
De stress steeg tijdens de horecastop in een alleraardigste huiskamer met een prachtige houtkachel en heerlijke snert naar zijn hoogtepunt toen de klokkenmaker in de gaten kreeg dat de klok niet op tijd liep en ook niet sloeg en deze wel even op tijd kon worden gezet, wat weer stress veroorzaakte bij de vrijwilligster van de horeca die het bim bammen van de klok had uitgezet.
Zelf onze leidster was na de horecastop even door dit voorval compleet van slag en kon even haar weg niet meer vinden, maar nadat de gps weer contact had vonden we pijlsnel het pad terug.
Vandaag dus een tocht door een schitterende omgeving, mooie landgoederen en dito huizen, waterpartijen, stukken heide, polderlandschap en singels met bomen en stuiken tussen de weilanden, schapen en schaapskooi, de bossen rondom het KNVB-terrein en natuurlijk bovenal de prachtige verkleurde beukenbomen en het ezelparadijs (een rusthuis voor oude ezels en getraumatiseerde ezels) waarvan een oude ezel wel heel veel trek had.
En wie kwamen we in het bos dan ook nog tegen? NAPOLEON te paard. Je zou er stress van krijgen.
Allen heel hartelijk dank voor deze prachtige dag.
Vr. Gr. Gert  
https://myalbum.com/album/YAN7WDkuzHJZ..


Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen