Zondag
01-12-2019 10:30
Reacties: Op pad naar Haarlem
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Santpoort-Noord - NS Haarlem  afstand 19 km  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Gaby van de H. (organisator / kaartlezer)  (01-12-2019)
Wandelmaatjes, wat was het een gezellige dag. We hadden prachtig weer en konden samen van het mooie landschap genieten. Soms moesten we wel pittig klimmen maar werden met mooie vergezichten beloond. De horeca onderweg, Gestrand, was ook super. Leuke mensen in de bediening en prachtig uitzicht op de duinen. Leo, wat fijn dat je weer met ons kon wandelen. Als afsluiting van deze mooie wandeldag hebben we nog in een leuke horeca op de Grote Markt in Haarlem iets gedronken. Groetjes, Gaby
 
Reacties deelnemers
Riet T. (02-12-2019)
Gaby, wat had je weer een prachtige route voor ons bedacht. Het was echt een heerlijke wandeldag met supermooi weer, mooie uitzichten, leuke horeca en heel veel gezelligheid. Gert bedankt voor de mooie nageniet foto’s en Gaby bedankt voor het organiseren. Tot gauw, bij een volgende wandeling. 
jim m. (02-12-2019)
Leuke tocht. Hier zijn mijn fotos https://photos.app.goo.gl/cyPKADsxaGdKuPvV8 
irene m. (01-12-2019)
We hebben door een prachtig gebied gewandeld. Goed weer, heel gezellig. Jammer dat wat op een hert leek, geen hert bleek te zijn. De schaapjes later waren wel degelijk echt.  
Henriette B. (01-12-2019)
Hallo Gaby, wat nu nog te schijven na deze uitgebreide reportages. Ik kan alleen nog maar beamen dat het een geweldige mooie wandeling was en dat we boften met dit fraaie herfstweer. De mist aan het begin en de opkomende mist aan het einde van de dag waren bijzonder. De mooie uitzichtpunten, vooral nadat de zon was doorgekomen en we ver konden kijken met een blauwe lucht gaven iets extra s. Gert je hebt je alweer overtroffen wat de foto s betreft. Allen heel hartelijk dank voor deze gezellige dag maar vooral Gaby voor het organiseren.Henriette 
leo m. (01-12-2019)
Daar was ik niet meer aan gewend, maar het ging prima!
Leuke groep, prachtig gebied; dank je wel, Gaby!  
Gert ten B. (01-12-2019)
Een lichte grijze muur ondoorzichtbaar veranderd in schimmen, schimmen worden contouren, contouren veranderen in silhouetten en silhouetten veranderen in levende wezens en levende wezens veranderen in gezellige wandelaars. Een beeld van vanmorgen tijdens dikke mist die ineens kwam opzetten.
Maar alras veranderde de grijze wereld in een onbewolkte hemel met helder blauw en prachtige vergezichten, waar de uitgeblazen stoomwolken van Tata Steel scherp tegen afstaken.
Met heel weinig wind vertrokken we bij de altijd gezellige paardenmanege om even later in de duinen te verdwijnen, waar dus we verwelkomt werden door een waterig zonnetje, die een tijdje later als een koperen ploert aan de hemel stond, maar ons de gehele dag welgezind was en vergezelde op onze reis door de duinen, over het strand, tijdens de horeca -waarbij we even overwogen een middagdutje te doen- en opnieuw duinen en uiteindelijk de stad.
Het windstille weer leverde prachtige plaatjes op met evenveel weerspiegelingen in het water, terwijl de vorst langzaam uit de bomen druppelde.
Dat er voor en na de horecastop over hekken moest worden geklommen om de horeca te bereiken en te verlaten, maar een belletje met de eigenaar leverde de gewenste goedkeuring op, welke onmiddellijk navolging kreeg van andere wandelaars.
Een medewandelaar, herstellend van een operatie zag dit als een vorm van revalidatie en had hiervoor zelfs raceveters in zijn wandelschoenen geknoopt.
Na afloop met z’n allen nog een drankje genuttigd in het altijd gezellige café Brinkman en aansluitend met de trein richting Amsterdam, waar we uit elkaar gingen.
Een toevallige ontmoeting met een wandelsiter na afloop leverde nog een vergenoegd uurtje op in een horeca gelegenheid.
Iedereen hartelijk dank voor het welslagen van deze dag, die mede door jullie gezelligheid en doorzettingsvermogen en toppertje werd en bij geschreven wordt in de annalen.
Vr. Gr. Gert  
https://myalbum.com/album/cag7SH3NJiJh..

Joss S. (01-12-2019)
Beste Gaby. Op zijn Brabants getikt, Kei-bedankt voor een bijzonder mooie wandeling met een kleine groep enthousiastelingen in de Kennemer duinen. Uitgestapt op het station van Santpoort-Noord, stond de start koffie klaar bij Manege Kennenergaarde, heerlijke plek om zo aan de wandeling te beginnen. Na de koffie door een afwisselend landschap met heuveltjes en ook weer naar beneden, op prachtig te lopen en tegelijkertijd het mooie landschap te bewonderen. Op deze eerste zondag van alweer de laatste maand van dit jaar, troffen we het ook nog met het prachtige weer, zonnig en toch fris na de eerste nachtvorst de afgelopen nacht. Na de duinen, kwam het strand en de Noordzee. De vaste grond op het strand, liep alsof het zomer was, met het geluid van de scheermessen, die ook talrijk waren. Na met het groepje over het toegangshek geklommen te zijn kwamen we uit bij het (lunch) restaurant Gestrand. Heerlijke plek met life muziek en een prima uitzicht op de duinen en de Roetveeg-Pieten. Op de weg terug zagen we op het Vogelmeer nog de vogelkijkhut liggen. Nadat we de duinen uit waren, opweg naar Haarlem nog een "inkijkje" kunnen nemen op het op park de Middelduinen, wij waren echter op weg naar het afscheidsdrankje op de Grote Markt van Haarlem. Gaby, dank voor jouw organiseren van deze bijzonder mooie tocht, complimenten voor de gekozen horeca. Naast Gaby, ook Henriëtte, Riet, Irene, Leo, Jim last but not least Gert bedankt voor de prima wandelsfeer en voor de Walk&Talk. Bossche wandelgroet, Joss. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen