Zondag
01-12-2019 12:15
Reacties: EXTRA Aken in kersttooi
provincie Buitenland  vertrekpunt eindpunt Station Aachen (Hbf) - station Aachen-Schanz  afstand Ca 10 km  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Wim S. (organisator / kaartlezer)  (01-12-2019)
Ladies Day vandaag in Aken. En dat beviel uitstekend. Aken op een zondag is aanzienlijk rustiger dan op zaterdag. We hebben kunnen genieten van de weergaloze schoonheid van de Dom, waar meer dan twaalfhonderd jaar geleden Karel de Grote de missen bijwoonde. Dat diezelfde mis er nog steeds gevierd wordt konden we ruiken. De kerk was onmiskenbaar vervuld van wierookgeur. De stoel waar de keizer op zat konden we bewonderen. Historie wordt hier bijna tastbaar. Het was een groot plezier met deze vrolijke deelnemers door Aken en over de kerstmarkt te zwerven. Graag tot een volgend wandelfeest allemaal.
 
Reacties deelnemers
Tiny C. (01-12-2019)
Niet de eerste keer dat ik meeging naar Aken, waar we o.a. veel prachtige beelden, de Elisenbrunnen en de indrukwekkende Dom bezochten, en waar de duivel onmiskenbare sporen naliet. Ook de tocht naar de Lousberg was heerlijk, mede door de (nog) prachtige herfstkleuren. Zoals vanouds was het een zeer aangename dag onder deskundige leiding, en in gezelschap van een leuke groep. Bedankt Wim voor de prima organisatie.  
Anneke N. (01-12-2019)
Inderdaad een hele leuke dag in Aken. Ongelooflijke pracht en praal in de Dom waar er alles aan is gedaan om zoveel mogelijk te imponeren. De verschillende marmersoorten in mooie geometrische patronen ingelegd. Het glas en lood , de schilderingen, de gouden attributen en preekstoel , maar ook een ingetogen stilteruimte waar niemand was. De Salvatorberg met het sobere kerkje en de vele treden. De kerstmarkt met gluhwein , ook leuk! Aan het einde van de dag Rhodos aangedaan en lekker gegeten! Wim bedankt voor de organisatie en de gezellige dag! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen