Donderdag
28-11-2019 10:00
Reacties: EXTRA Het Pompeii van Drenthe
provincie Drenthe  vertrekpunt eindpunt Eext (rondwandeling)  afstand 18 km  aantal deelnemers op dit moment 4
 
Reactie Ton van het H. (organisator / kaartlezer)  (28-11-2019)
Hallo allemaal! We zijn vanaf de Slapende Jager, die speciaal voor ons de deur opende, op stap gegaan met een klein maar gezellig groepje. We zijn nat begonnen en nat geƫindigd, al waren er tussendoor ook droge momenten. Het oude Urneveld, de Pintum en de Grafheuvels waren bijzonder om te bezoeken. Tijdens onze speurtocht om ons broodje te eten, werden we langs het Anloersdiepje in een riant gelegen huisje onverwacht gastvrij ontboden door de bewoner om bij hem binnen een pauze te nemen. Dit gebaar kom je niet veel tegen, maar gelukkig bestaat deze gastvrijheid nog. Na hartelijk afscheid te hebben genomen, zijn we het Anloersdiepje gevolgd om uiteindelijk in Anloo aan te komen om daar een horeca te bezoeken. Op de terugweg hebben we nog de plek van een onderduikershol uit de tweede Wereldoorlog bezocht. In Eext werd speciaal voor ons de deur weer geopend, zodat we de wandeling met een drankje konden afsluiten. Deze route zal ik zeker nog eens op de site zetten, want ik vond hem afwisselend en mooi.Ik ben benieuwd of jullie het vandaag ook zo,n leuke en mooie wandeling vonden! Verder wil ik nog even bedanken voor het aangeboden drankje. Allemaal een hartelijke groet en misschien tot ziens op een volgende wandeling. Ton.
 
Reacties deelnemers
Erna B. (29-11-2019)
Heel bijzonder Ton,deze wandeling langs sporen uit het verleden. Ook leuk om dat mooie Pinetum weer eens te bezoeken. En de horeca was top. Het was ondanks de regen, die gelukkig meeviel, een zeer geslaagde dag! 
Hanneke . (28-11-2019)
Het was inderdaad verrassend aardig dat de deur bij de Rustende Jager en onderweg heel spontaan bij een bewoner voor ons open stond. De wandeling was prachtig, maar i.v.m. het slechte weer is het toch wel nodig om deze nog een keer te lopen bij beter weer, zodat we nog meer van de natuur kunnen genieten. Wat mij betreft graag. Bedankt Ton en en medewandelaars. Ondanks dat we maar een klein groepje waren was het toch gezellig. Hartelijke groet, Hanneke 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen