Vrijdag
27-12-2019 11:00
Reacties: In kerstsfeer van Vught naar Den Bosch
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt NS Vught - NS Den Bosch   afstand 11  aantal deelnemers op dit moment 10
 
Reactie Dick G. (organisator / kaartlezer)  (27-12-2019)
Soms zit het mee, soms zit het tegen.... Zoals vandaag. Meevaller: zonnetje, blauwe lucht, perfect wandelweer. En een superleuke groep, met (voor mij in elk geval) een weerzien met oude bekenden. Minder: de kerstsluiting van het grand cafe op Fort Isabella. Maar kijk aan: wel open voor de koffie was Brasserie 155, aan de rand van de Vughtse Lunetten. Ook lukte het zowaar nog een bruin cafe net achter de St.Jans Kathedraal in Den Bosch te vinden, dat geen probleem had met een groepsreservering. Onderweg ernaartoe hadden we al een onheilspellende wachtrij voor de kerk gezien van gelovigen en ongelovigen die eveneens op deze vrijdag de fameuze kerststal wilden bewonderen. Begrijpelijkerwijs was slechts een enkeling bereid achter aan te sluiten..... Met een geweldige ervaring nadien, hoop ik. Troost: de stal is nog tot ver in januari in bedrijf... Hoe dan ook was het wat mij betreft een mooie en gezellige wandeling op deze kerstvrijdag. Leuk dat jullie erbij waren en graag tot een volgende tocht!
 
Reacties deelnemers
Hilde K. (28-12-2019)
Een heerlijke, zonnige dag en een mooie wandeling. Maar ook een wandeling met een gruwelijke kant: kamp Vught. We zagen het monument voor de 329 op deze plaats gefusilleerde mensen.
Op het terrein is een herdenkingsmonument met bijna 1300 namen van Joodse kinderen die op 6 en 7 juni 1943 vanuit kamp Vught mee moesten met de beruchte kindertransporten. De meeste kinderen en hun ouders gingen via kamp Westerbork naar vernietigingskamp Sobibor, waar ze direct na aankomst werden vermoord. Enkelen kwamen terecht in Auschwitz, waar ze werden vermoord. Alleen Simon Wijnbergen ontkwam aan het gruwelijk lot van de kinderen uit kamp Vught: https://nos.nl/artikel/2235817-overlevende-van-beruchte-kindertransporten-bij-herdenking-kamp-vught.html.
Dit wou ik delen. Bijgevoegd enkele foto’s van de wandeling. 
https://photos.app.goo.gl/ENzo1Hy26PXB6CPXA..

Jules de C. (28-12-2019)
Bedankt allemaal, het was een fijne wandeling. Voor mij was dit een kant van den Bosch en Vught die ik niet kende. 
renée s. (27-12-2019)
Een strakke blauwe hemel vandaag, een fijne wandeling weer! Helaas was het Fort Isabelle weer gesloten, we zullen eens in het voorjaar deze wandeling opnieuw moeten doen! Voor de kerststal stond een enorme rij die heb ik maar aan me voorbij laten gaan. Voor de rest aardig gezelschap met mensen die regelmatig en onregelmatig meewandelen, gaat zo prima! 
Petra G. (27-12-2019)
Dank allemaal voor de gezellige en mooie kerstwandeling, ik ben nog wel in de kerk geweest maar daar stond nog een lange rij dus de stal heb ik dit keer niet gezien. Wellicht een volgende keer. Allemaal een goede jaarwisseling gewenst, groeten van Petra 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen