Zondag
05-01-2020 11:00
Reacties: Doorn: nieuwjaarswandeling naar Londo-heemtuin
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt Doorn (rondwandeling)  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Theo L. (organisator / kaartlezer)  (05-01-2020)
Deze nieuwjaarswandeling naar de Londo-heemtuin werd voor de zevende keer gelopen. Het werd met een tiental medewandelaars een aangename dag op onverharde bospaden. De route was vooraf flink opgeschut en gewijzigd: op de heenweg hoog over de flanken van de heuvelrug naar Leersum en de terugweg op dezelfde flank maar op lager niveau Dat leverde een gevarieerde route op met klimmen en dalen. Zeker de laatste daling in het Doornse Gat was een avontuurlijke roetsj door het mulle zand de diepte in.
Ongewoon en verrassend was de ontmoeting met een drietal "subgroepen"van de wandelsite. Deze kwamen ons in de Kaapse bossen tegemoet; met hier en daar vertrouwde gezichten. Ze liepen ook hun nieuwjaarswandeling op weg naar, zo begreep ik, een hereniging op Helenaheuvel.
Ja en wij kwebbelden gezellig verder richting heemtuinschuur De houtkachel werd aangestoken. Er werd koffie gezet. We zetten het kwebbelen voort in een kring: uit een kwebbelpotje trokken we gevarieerde vragen. Hierop werd soepel en vlot geantwoord met af en toe een hilarische kwinkslag.
Het was met elkaar een heerlijke dag buiten onder een grauwe wolkenlucht. Het was fijn.Hoi.

Rita, je hebt weer een mooi bekermos "op de plaat" gezet. Een Cladonia...? Wordt nog uitgezocht.
 
Reacties deelnemers
Jeannie O. (05-01-2020)
Dank voor het organiseren van deze prachtige dag. Mooie wandeling door de bossen. En de stop in jouw bekende hut. De appeltaart was geweldig. Het spel kende ik niet, maar een prima manier voor een gesprek om de ander iets beter te leren kennen. Een geslaagde dag. Met prima wandelweer. Bedankt  
Gaby van de H. (05-01-2020)
Theo, we vonden het leuk om weer met jou de Nieuwjaarswandeling te lopen. Fijn om weer in het huisje van de Londo tuin te zijn en van jouw overheerlijke appeltaart te mogen genieten. Tot gauw bij een andere wandeling. Groetjes, Gaby en Gert  
Katrien H. (05-01-2020)
Je blijft als wandelaar op zoek naar die volmaakte appeltaart - de textuur, structuur, het juiste zoetje ... en vandaag kwamen we die tegen in de heemtuin. Een hemels moment vlak voor dat wij aan helse vragenvuur gelegd werden ... hoe noem je jouw huisdier niet? En andere lastige levensvragen ... via een smal pad leidde onze leider ons weer naar boven voordat we via een steil zandpad er weer af moesten. Kortom, afwisseling & avontuur. Een ideaal begin van 2020. Dank! 
Jeannette P. (05-01-2020)
Een prachtige wandeling vandaag rondom Doorn. De pauzeplek was heel bijzonder. De heemtuin waar Theo vrijwilliger is. Hij verraste ons met zelfgemaakte appeltaart. Heel lekker. Kachel aan, heel gezellig. Theo, heel erg bedankt voor de organisatie en appeltaart, Rita, bedankt voor de foto’s. Iedereen bedankt voor deze mooie wandeldag. 
Rita van D. (05-01-2020)
Wat een fijne wandeling vandaag geen betere manier om het nieuwe jaar te beginnen. Bedankt Theo voor wederom een fantastische dag. Het hoogtepunt had dit keer niets met wandelen te maken maar was zeker jouw befaamde appelgebak een streling voor de smaakpapillen en zorgde ervoor dat wij de tweede helft wel met vleugels leken te lopen. Alle medewandelaars bedank wat ontzettend leuk om jullie via de kwebbelpot op een andere manier te leren kennnen! Gr Rita  
https://photos.app.goo.gl/1wGZNi5i3UQ1Ydxg9..


Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen