Donderdag
16-01-2020 10:00
Reacties: Het Pompeii van Drenthe
provincie Drenthe  vertrekpunt eindpunt Anloo (rondwandeling)  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 15
 
Reactie Ton van het H. (organisator / kaartlezer)  (16-01-2020)
Hallo allemaal! Ik heb vandaag genoten tijdens een mooie en sportieve wandeling en dat met een gezellige groep en prachtig weer. We waren bij een echte Drents restaurant begonnen, zo Drents dat de eigenaresse bij ons aan tafel haar broodje pindakaas kwam eten. Het Anlooerdiepje is en blijft een leuk en mooi beekje. De Pinetum en het oude Urnenveld was bijzonder om het even te bekijken. In Eext stond in de Rustende Jager de tafel klaar om 17 wandelaars te voorzien van een heerlijke consumptie. Van Eext liepen we via het onderduikershol en heideveld terug naar Anloo om daar om 15.37 uur van een afsluitend drankje te gaan genieten. Al met al heb ik vandaag genoten! Ik hoop dat jullie het ook zo hebben ervaren! Ik heb nog wat fotoos geschoten, dus bekijk de fotoos en geniet nog even na. Allemaal een hartelijke groet en misschien tot ziens op een volgende (woensdagse) wandeling. Ton.
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Harry B. (17-01-2020)
Ik vond het ook een erg fijne tocht met mooie mensen,prachtige natuur,goede horeca en een prima gids.Alles klopte! Wellicht zie ik jullie binnenkort in Diever als ik daar een wandeling organiseer. Groet,Harry 
Hanneke . (16-01-2020)
Het was weer een hele mooie wandeling, waarbij alles dik in orde was: de route, het weer, het gezelschap en tenslotte de mooie foto’s. Ik heb heel erg genoten! Hartelijke groet, Hanneke 
Jeanette de J. (16-01-2020)
Dank jullie wel allemaal voor deze mooie wandeldag in het Drentse Aa-gebied. Ton, wat heb je ons meegenomen met een supergave tocht. Bedankt!  
Marion van den B. (16-01-2020)
Een prachtige voorjaarsdag in januari! Een mooie, afwisselende wandeling in een fijn tempo met een leuke groep mensen. Dus ja Ton, ik heb zeker genoten vandaag! Bedankt voor het organiseren van deze wandeling en de mooie foto s. Graag tot ziens. 
Joss S. (16-01-2020)
Beste Ton. Door het met enige regelmaat mee wandelen op jouw tochten, weet ik ook dat je heel mooie tochten " hebt". Zo ook vandaag in Anloo. Schitterend is een benaming die dichter in de buurt komt. Tis vandaag de zestiende januari, "eigenlijk " winter, het leek wel lente met de zon van vandaag. Gewandeld op de Drentse A, met zijn vergezichten en uitgestrektheid, waar het in het Zuiden aan ontbreekt. Ton een beetje kennende is het lopen over een geraapt aardappelenveld, ook een mogelijkheid voor onze tocht. De bankjes bij het pinetum de Borgh zaten goed voor een korte pauze, volop genietend van de vele naaldbomen, soms ook met heel bijzondere vormen. Lunch hebben we gedaan bij de Rustende Jager in het mooie Eext, ook startpunt van de Knapzakroute zo liet het bordje zien. Na de lunch nog de mooie Braamsplas gezien en even stil gestaan bij het monument van de Onderduikershol, waar in 45 verzetsstrijders vlak voor de bevrijding gefusilleerd zijn, daarna door de bossen terug naar Anloo. Bedankt Ton voor het organiseren en compliment voor de gekozen horeca. Wandelaars dank voor jullie gezelschap en de goeie en humorvolle sfeer. Bossche groet, Joss. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen