Zaterdag
11-01-2020 10:00
Reacties: Langs Papenberg, kwal en radartoren
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Castricum (rondwandeling)  afstand 18-20  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (11-01-2020)
Hoi Wandelaars,
Samen met 2743 mountainbikers trotseerden wij de pittige wind langs het Noordzee strand. Moet gezegd worden dat wij over het strand de wind (5-7Bf) lekker in de rug hadden en zij niet. De mountainbikers reden Egmond-Pier(Wijk aan Zee)-Egmond, totaal 36km. Wij liepen slechts circa 2,5km over het strand, maar dat was wel genieten. Halverwege maakten we een stop bij strandpaviljoen Deining, waar o.a. de choco-met-slagroom ons prima smaakte (dank Joss). Met nieuwe energie liepen we het tweede gedeelte van de tocht. Hier en daar moest er even pittig geklomen worden. De terugweg liep grotendeels door de bossen, waardoor we weinig last hadden van de wind. Met een klein groepje nog gezellig gezeten bij Gasterij KijkUit (dank Marja). Een heerlijk dagje!
Mijn GPS gaf aan dat we 20,4km met bewogen gemiddelde van 5,5km/u hebben gelopen.
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Geeske B. (12-01-2020)
Alweer een heerlijke wandeldag, Pieter en medewandelaars! Al dan niet van banaan ruilen, de man van 2020 die het goed vindt dat er een vrouw langs de urinoirs loopt,pure chocolade versus melkchocolade, dodo┬┤s sparen, als notoire treinreizigster de aangeboden lift accepteren - het kwam allemaal voorbij en het was fijn. Tot ziens bij een volgende wandeling!  
Ger S. (11-01-2020)
Dat was een hele beste wandeling Pieter. Het overgrote deel heerlijke onverharde paden in een hele mooie natuur, lekker tempo in de wandeling en prima georganiseerd. Zeer de moeite waard. Dankjewel Pieter en medewandelaars bedankt voor de gezelligheid. 
Joss S. (11-01-2020)
Beste Pieter. De opmerking die een mede-wandelaarster uit Amstelveen maakte, was een die de prachtige wandeling typeerde. "Bijna geen bebouwing gezien", wat jezelf ook aangaf op de site. De duinen, het geweldige landschap met zijn heuveltjes en trappen omhoog was heel afwisselend. De vergezichten, prachtig. Met de mountainbike-wedstrijd Egmond-Pier-Egmond was een HEEL peloton renners racend langs het strand, mooi om te zien, ook vanaf de horeca Deining aan dat strand. Het natuur-bezoekerscentrum de Hoep, was ook het bekijken waard. Pieter dank voor jouw organiseren, mede-wandelaars dank voor de goeie wandel-sfeer in een lekker tempo en voor de walk& talk. Tot zeker op een volgende .. Bossche groet, Joss. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen