Woensdag
15-01-2020 10:30
Reacties: Rustig rondje Bakkum - Egmond aan Zee
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt Bakkum (rondwandeling)  afstand 19-20  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (15-01-2020)
Hoi Wandelaars,
De titel -Rustig rondje Bakkum-Egmond aan Zee- dekte vandaag niet helemaal de lading. De beoogde 5,0km/u werd over de hele dag 5,6km/u. Dat kwam deels doordat we met een doorgewinterde wandelgroep liepen en daarnaast door de zuidwester wind (6-7Bf) die ons met kracht over het strand blies. Achteraf kon ik op mijn GPS zien dat we het stuk over het strand (4,1km) met een gemiddelde van 6,1km/u liepen. Gelukkig hoorde ik niemand klagen en kon ook iedereen het tempo aan. Het was ook fijn dat we het gedeelte tot de pauze in Egmond aan Zee droog hielden. De koffie, thee + chocomel en het gebak bij het strandpaviljoen De UitKijk smaakten prima. De terugweg verliep niet helemaal droog, maar doordat ik zoveel mogelijk paden in de beschutting had uitgezocht bleef het vechten tegen regen en harde wind beperkt tot een paar kleine stukjes. Die momenten deden mij aan het liedje Mijn Vlakke Land van Jacques Brel denken (... en natte winden gieren van venijn ...). Het was een gezellige groep die conditioneel aan elkaar gewacht was. Leuk om te zien dat iedereen mee ging om bij het Ruiterhuis nog een drankje te doen (bedankt Erna + Mario). Een fijne dag!
Mijn GPS gaf aan dat we 19,6km met een bewogen gemiddelde van 5,6km/u hebben gelopen.
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Hans A. (18-01-2020)
Wat moet ik hier nu nog aan toevoegen?! Bedankt Pieter voor het organiseren van deze wandeling en ook de medewandelaars bedankt voor de gezelligheid. 
Ben Van Z. (16-01-2020)
Allen, Bedankt Heerlijke dag met fijne wandel genoten! Ben 
Nico S. (16-01-2020)
Merci Pieter, het was een onstuimige wandeldag die ik zonder deze afspraak anders doorgebracht zou hebben. Achteraf heb ik genoten van deze gevarieerde wandeling en was het een gezellige club van deelnemers. Complimenten voor het samenstellen van deze fantastische wandeling en dank voor deze mooie dag, mede door de deelnemers gecreĆ«erd. 
Mario van der S. (15-01-2020)
Goede moeve Pieter, het aanpassen van route zodat wind en regenvenijn niet recht in snoeten woeien, althans tot minimum na de pauze, terwijl voor de pauze we droog over het strand gedragen werden, waarbij Erna duidelijk in het voordeel was, zodat zeker zij over een vakantieuitje kan schrijven. Kortom een heerlijke dag, groet aan allen en tot volgende keer. 
Erna H. (15-01-2020)
Hoi Pieter, bedankt voor deze superdag, fijne wandeling met gezellige wandelaars. Mooie en leuke gesprekken voor mij nieuwe gezichten kortom wederom een vakantiedagje!! Bedankt allen en tot de volgende wandeling. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen