Dinsdag
04-02-2020 11:00
Reacties: EXTRA Hofjes in de Jordaan
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt Amsterdam CS (rondwandeling)  afstand 7 km  aantal deelnemers op dit moment 8
 
Reactie Marielou T. (organisator / kaartlezer)  (04-02-2020)
Vandaag een mooie tocht gelopen door de Jordaan waar wij allerhande hofjes bekeken hebben, de oudste van 1614 tot en met de meer recentere van 1864. Het zijn verstilde plekken in de drukke stad waar sommigen van ons wel zouden willen wonen. De meeste hofjes waren ook goed onderhouden, met een mooie tuin met in het midden vaak de oude waterpomp en bleekvelden waar in vroeger tijd de was te drogen werd gelegd. Enige uitzondering hierop was het hofje waar momenteel studenten in wonen. Ach ja.... De Horeca in een echt Jordanees cafe was perfect, de muziek was ook helemaal in stijl. Jammer dat de weergoden ons na de lunch niet meer zo goed gezind waren dus snel naar het station waar iedereen ruim voor 16.00 kon inchecken. Ik vond het een heel fijne wandeling met jullie allemaal, heel gezellig en graag tot ziens. groetjes, Marielou
 
Reacties deelnemers
Yolanda D. (05-02-2020)
Heerlijk dagje dwalen door Amsterdam langs de prachtige hofjes. Prima horeca onderweg wat de tocht helemaal super maakte. Bovendien ook heel gezellig. Voor mij een topdag. Allemaal bedankt daarvoor en Marilou in het bijzonder. 
Ingrid S. (04-02-2020)
Wat een leuke tocht door de Jordaan! Verborgen hofjes, leuke straatjes, prachtige scheve gevels, fraaie gevelstenen. En lunch in een jordanese kroeg, met Hazes op de achtergrond. Marielou bedankt voor het organiseren, allen voor de gezelligheid. Tot ziens! 
leo m. (04-02-2020)
Wat een leuke en ontspannen wandeling, allemaal interessante elementen van het Oude Amsterdam!
Ja, dat er meteen na het vertrek uit Loetje een geraffineerde en bijna geslaagde poging werd gedaan om mij, als enige man te lozen, zal ik Marielou niet al te kwalijk nemen; een gepland offer aan Piet Luvius?
Dat werkte niet echt, hij hield zich tot een half uur voor het einde koest, prima weer daarvoor.
Bijzonder, die ruime liefdadigheid in de 17e eeuw.
Zelfs ongehuwde moeders met haar kinderen waren welkom in een hofje; samen met weduwen met kinderen!
Wat een rijkdom, wat een praal, maar ook armoe..
Dank je, gezelligheid, leuke groep, goede leiding, Marielou!  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen