Donderdag
13-02-2020 11:00
Reacties: De Zanderij en Utrechtse groene landgoederen
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt NS Maarn ( rondwandeling)  afstand 14km  aantal deelnemers op dit moment 10
 
Reactie Nieske W. (organisator / kaartlezer)  (13-02-2020)
Het regende niet alleen regendruppels, maar ook zonnestralen! Onder gezellig gekout de diepte in van de Zanderij, en dan met een stevige 170 traptreden weer de hoogte van de Maarnse Berg op.. Niets bleef ons bespaard! Maar we werden vorstelijk beloond, met rondcirkelende buizerds, en een toompje reeen. Het was een fijne dag met jullie!
 
Reacties deelnemers
Ineke s. (14-02-2020)
Nieske, zeker bedankt voor de wandeling, verder sluit ik me aan bij voorgaande mails!!!! 
Ottelien W. (13-02-2020)
Ha Nieske en Medewandelaars, Uiteindelijk met een klein groepje maar vanuit Maarn de bossen in, goed voorbereid om droog te blijven in een druilende regen. Vlot voorwaarts zijn we al vrij snel onder de pannen langs gegarandeerd onverharde trage paden, tussen zompige mossen, naald-, beuk- en berkenbossen. Dan de opklaring, en met een zonnetje langs het monumentale Huis te Maarn dat daar ligt te stralen in een gouden licht. Het lijkt me wel wat, zo n landgoed als residence voor wandelaars in een latere levensfase. Een soort gezamenlijke woonvorm. We fantaseren erop los. Ideeën, kennis en kapitaal welkom! Die reeën, een kadootje. Verder is t vooral mosgroen en dor bruingrijs in de bossen nu. Hier en daar wat goudgeel gras en een enkel fel-oranje trilzwammetje op dode takken. We genieten evengoed, van de beweging, de natuur, het gezelschap en de uitgekiende route. Dank Nieske, dank allen, met groet en graag tot ziens. Ottelien PS Joss, fijn die foto s, dank.  
Joss S. (13-02-2020)
Beste Nieske en ook beste wandelaarsters van vandaag in het mooie Maarn. Het regende, het miezerde, het pleurde en toch gingen wij op pad voor onze wandeling. De regen werd minder om tenslotte later in de middag met een zonnetje te eindigen. Het zonnetje staat synoniem voor de werkelijk prachtige of zoals Nieske het noemde met charme-wandeling in een gebied, met dennenboom, larix en de vele soorten mos in allerlei variëteiten, van licht-tot donkergroen. Gewandeld in verschillende landgoederen, de Maarsbergen, de Zanderij met de zoemende electriciteitsmasten, bij Huis ter Maarn met de prachtig grazende schapen, steeds een grote overeenkomst, het prachtige en afwisselende landschap. Afspreekpunt bij de Echte Bakker van der Woerd in Maarn, daarna een koffiepauze bij café Onder de Pannen in Doorn en mijn woord van de dag (van Ottelien), Redundantie..... overtollig. Ottelien, die ook een gedicht proclameerde, staand bij een zitbankje van Eric van Wisse, voor een klein maar wel aandachtige wandelaars. Dank aan jou, Nieske voor het organiseren van deze op regenvlak enigszins redundante wandeling, complimenten voor de gekozen horeca. Ook Nieske, Ineke, Marleen, Marianne, en last but not least Ottelien dank voor de goeie wandel-sfeer en de walk&talk. We hebben er een fijne en ook mooie wandel-donderdag van weten te maken. Bossche Groet, Joss.  
https://photos.app.goo.gl/a23BwC6gE8nhuMiw6..


Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen