Zaterdag
15-02-2020 11:00
Reacties: Rustig rondje Heemskerk-Wijk aan Zee
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt Heemskerk (rondwandeling)  afstand 16-17  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (15-02-2020)
Hoi Wandelaars,
Dat was weer een heerlijke wandeling door bos, duinen en langs het strand. Op het strand waren door de storm van de afgelopen week heel wat schelpen aangespoeld. Sommige wandelaars kwamen handen te kort om hun schelpenbuit vast te houden.  Een gezellige dag met veel leuke gesprekken en  prima horeca.
Voor de statistiek: 16,7km met een bewogen gemiddelde van 5,2km/u.
Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Jos de P. (16-02-2020)
Hoi Pieter,het was weer een geweldige dag. Het voorjaar gevoel kwam weer bij ons op. Leuke groep mensen, en bedankt Pieter voor de organisatie. Graag weer tot de volgende wandeling.  
Karin Van de W. (15-02-2020)
Weer een beetje vakantiegevoel op een tussendoorse zaterdag met voor mij als hoogtepunt het stuk over het strand met de wind in onze rug, de meeuwen, het opstuivende zand en het geknisper van de scheermesjes onder onze voeten. Bedankt Pieter en medewandelaars! 
Gert ten B. (15-02-2020)
Een bijzonder dag vandaag. Wat begon als een rustig kopje koffie bij de Patatoloog ontaarde al snel in een kippenhok vol kakelende kippen.
Maar toen iedereen aanwezig al snel op pad door een zeer afwisselend gebied met al gauw een aantal Schotse Hooglanders en een paar paarden op ons pad.
We hadden ons allemaal een beetje verkeken op de temperatuur, want bij de eerste beste tussenstop werd menig kledingstuk in de rugzak weg geborgen, te warm gekleed dus.
In de gezellige horeca in Wijk aan Zee ontstond enige verwarring over een telefoontje uit Engeland, en nog één. Tot het licht begon te branden en er een verbinding tot stand kwam met gene zijde van de Noordzee.
Na de stop met de wind in de rug, waarbij we het stuivende zand niet konden bijbenen, over het strand richting Heemskerk, waarbij menige meeuw zich tegoed deed aan de lunch van schelpdieren.
Na het strand opnieuw de duinen in, door een dode bomenbos, langs Kriki geiten en een aantal vennetjes. Opnieuw vele Schotse Hooglanders (de beesten zijn erg snel, toen één en van schrok en op de vlucht sloeg), voorbij aan uitlopende bomen met prachtige bloesems en een zanglijster die het hoogste lied zong, een hagedis in een boom. Uiteindelijk een prettige nazit met natuurlijk patat en een biertje.
Conclusie: TOPDAG en barre gezellig.
Graag tot een volgende keer. Vr. Gr. Gert  
https://myalbum.com/album/dnK3GEsiRoPg..

Gaby van de H. (15-02-2020)
Pieter, ik vond jouw wandeling prachtig. Mooie omgeving, smalle paadjes, lekker wandelen op het strand met de wind in de rug en leuke horeca. Ik kijk terug op een dag met veel gezelligheid en leuke gesprekken. Groetjes, Gaby  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen