Zaterdag
16-05-2020 10:30
Reacties: Grindgroeves, strangen en stuwwal
provincie Gelderland  vertrekpunt eindpunt Lobith (rondwandeling)  afstand 16  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Paul H. (organisator / kaartlezer)  (17-05-2020)
Dit was weer de eerste wandeling weer na de lockdown. Het was weer een leuke wandeling. We liepen Lobith uit langs de kerk en de grindgroeves en wandelen langs de onderkant van dijk richting Spijk, daar zijn een aantal de kerk nog binnen gegaan, daarna weer verder, al snel liepen we Duitsland in om naar Hoch Elten te wandelen waar we via een klim het hoogste punt hebben bereikt, daar bij een uitzichtpunt over het Rheintal even gezeten, daarna een horecastop gehouden op het terras van het pannenkoekenhuis met in acht nemen van de coranaregels. Daarna verlieten we Hoch Elten weer om via een afdaling het spoor over te steken en via een pad met hoog gras en af en toe wat brandnetels Duitsland te verlaten, daarna via een weiland en Carvium Novum, een zandafgraving weer richting Lobith te wandelen.

Iedereen bedankt voor vandaag en tot een volgende keer.
 
Reacties deelnemers
Josee T. (18-05-2020)
Mooie wandeltocht met gezellige mensen.Bedankt allemaal.Jos,bedankt voor het verslag met mooie foto s!! Tot een volgende wandeling. 
Leon V. (17-05-2020)
Het was zeker weer fijn om na lange tijd weer met de wandelsite te mogen wandelen. Genoten van het gezelschap, omgeving en het weer. Dank allemaal en Paul voor organisatie.  
Irna G. (17-05-2020)
Wat een mooie eerste wandeling ná de lockdown in schitterend wandelweer samen met prettige mensen in een prachtige omgeving onder voortvarende begeleiding van Paul. En op de koop toe: foto’s van Jos, ter herinnering. Als vanouds, dankjewel allemaal, Irna.  
Joss S. (16-05-2020)
Beste Paul en mede-wandelaars. Heute haben wir spaziert bei andere Nachbarn, die Deutsche. ES war schon, es war toll. Zit nu te tikken,waar de anderen de horeca "doen" . Het is mijn keuze, kga geen mondkapje aan/op doen, ben daar apert tegen. Bij het pannenkoekenhuis (PKH) Joch&Elten is dass ein Maskenpflicht....genoemd. De wandeling nu, goed weer en ben de groep een andere soort Bossche Bol "verschuldigd", weil ich war eine Viertelstunde ( mit Anruf) zu spat. Het was je wel HEEL fijn om te merken dat de groep op mij gewacht heeft. Gewandeld ook langs de Rijn, in Spijk, de H.Gerardus Marrie de kerk in Elten, waar kaarsjes gebrand werden en "onze" Ton een psalm begon te zingen, wouw wat een stem heeft die man.Voor we naar dat PKR gingen hebben we een top bereikt, waarbij er een mooi uitzicht hadden over de veel lager stromende Rhein met de brug bij Emmerich . Op dat punt was ook een waterput een Drusus-Put van wel 57 meter diepte, volgens informatie van Birca (Kassa medewerkster. We hebben na de pauze een stuk gelopen langs een brede sloot waarbij het gras, bloemen en die Brandnethel(?) zeer hoog stond. Mijn kurze Hose wird niemals befreunded mit die toch wat pikkende plant. Verder het ooievaarsnest,de vele treinen deel uitmakend van de Betuwelijn. Het weinige afval langs de kant vond ik voor Bossche begrippen HEEL veel meevallen, een dikke plus. Een fijne, gezellige, humorvolle en ook muzikaal EN internationale tocht. Paul reuze bedankt voor het organiseren, Josee, Vanessa, Irna, Lida, Leon, Ton (psalm en pen) voor deze voor de meeste eerste wandeling na de C VIRUS- wandelingsvrije-periode . Tjiftjaf-groet, Joss. PS: hoop dat de foto s duidelijk de planten-verscheidenheid laten zien.  
https://photos.app.goo.gl/8WLK2hzkTB4W1KcMA..


Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen