Woensdag
13-05-2020 10:30
Reacties: Rondje Zaanstreek Zuid
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt Parkeerterrein NS Zaandijk Zaanse Schans  afstand 21  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Jan K. (organisator / kaartlezer)  (13-05-2020)
Voor het eerst sinds begin maart konden we weer in groepsverband wandelen. We vertrokken om half 11 in de frisse wind met z n 7en via Westzaan naar Assendelft, waar we dwars door het weiland o.a. over een stukje trilveenpad liepen. We wandelden verder langs de Nauernase Vaart naar het Noordzeekanaal. Daar konden we op een megabank een tweede pauze houden. Bij de Fronik boerderij aan het begin van het Westerwinpad konden we zowaar een kopje Senseo of thee scoren (slechts 50 cent). Bedankt Jos voor de tractatie. Het was nu nog een uur wandelen terug naar NS Zaandijk. Kortom een geslaagde wandeldag met een gezellig groepje, waarbij we goeddeels rekening konden houden met de anderhalve meter regel. Tot een volgende wandeling.
 
Reacties deelnemers
Anja B. (14-05-2020)
Heerlijke wandeling, lekker doorgestapt en vrolijke vogels gehoord en gezien :) Dank aan Jan en medewandelaars voor deze fijne dag. Mooie foto s Jos!  
Roos van O. (14-05-2020)
Een verademing om weer te kunnen wandelen in groepsverband. Het was heerlijk met een mooie, verrassende route. Allemaal hartelijk dank en natuurlijk Jan in het bijzonder! Roos 
Ariane B. (13-05-2020)
Hè hè, we mochten weer in een groep wandelen en wat deed dat me goed. Lekker weer, soms frisse wind maar ook zon, leuke mensen en die anderhalve meter drukte de pret niet. Dat ging best goed. Dank Jan voor de tocht en Jos voor de foto s, en tot een volgende keer!  
Joss S. (13-05-2020)
Foto s gelukt, YES.. 
Joss S. (13-05-2020)
Dag Jan en mede-wandelaars. Geweldig. Weer te kunnen wandelen met de groep, bijna als vanouds, zij het op honderdvijftig centimeter van elkaar. Sommige voorbij-gangers maakten bewegingen, of wij niet goed "snik" waren, de ander kwam luid bellend tussen ons in, voorbij gefietst. Hoe dan ook, twas heerlijk om er WEER te zijn. Jan houdt van stevig doorstappen en dat deden we ook, 5.2 km gemiddeld. Geen horeca, daar hebben we zelf voor gezorgd bij de Fronik-boerderij waar we met zijn drieën tegelijk in mochten, koffie werd Senseo, deze smaakte er niet minder om, koffieprijs vijftig eurocent. Buiten op de dierenspeelplaats, hangbuikvarken, pauwen in een schitterende tooi, parelhoenders, van alles. Gepauzeerd aan het Noordzeekanaal, schitterende wolkpartijrn, schepen en startende vliegtuigen, hoog boven ons. De andere pauzeplek was ook aan het water, de Nauernase Vaart, nog nooit van gehoord, mooie plek temidden van de natuur en uitzicht op de grazende koeien en de parmantige zwanen. Kieviten die hun nest verdedigem, ganzen met jongen, eenden met pullens! Trekboot, weilanden met talrijke gele en witte bloemen, door gras wandelend, twas er allemaal. Anja, die nog niet zolang meeloopt, hoorde een tjiftjaf, klasse. Jan ook bedankt voor jouw organiseren, Wariza, Anja, Roos, Mieke en Maxima, dank voor jullie prettige gezelschap. Hoop dat de foto s zijn gelukt. Tjiftjaf-groet met een smile, Joss. Vergeten te vermelden: Assendelft en trilveenpad, heel bijzonder. Het weinige afval langs de kant van de weg opgeruimd met de hulp van anderen. 
https://photos.app.goo.gl/pyQQF5e6ZNyAS7KZ6..


Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen