Zaterdag
10-10-2020 10:30
Reacties: Grensgang Overijssel. Etappe 28: Wijhe - Olst
provincie Overijssel  vertrekpunt eindpunt Wijhe NS - Olst NS  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Harry U. (organisator / kaartlezer)  (10-10-2020)
Het weer: zonnige perioden, met een flinke bui tussendoor; temperatuur 12 gr C, vrij krachtige westenwind.
Van alle terassen in Wijhe bood cafe De Orangerie koffie voor vroege wandelaars. Via veer (50 cent) aan de overkant geraakt en parallel aan de rivier door de uiterwaarden richting Veessen. Flinke regenbui kwam los ter hoogte van het camping-toiletgebouw. Al schuilend uitzicht op de rivier, met zíjn stroomopwaarts varende afgetuigde zeilboten richting winterberging. Sluipdoor Veessen, nieuwe hoogwaterkering, Bakhuisfolly, klompenpad Markluiden. Rustpunt De Boerderij, zonnig terras. Langs pipowagen voor schrijvers. Schouwpaden, de IJssel, veerpont (50 cent), terras Olsterhof.
Geslaagde wandeling. Tot een volgende keer. Harry.
P.S. Tiny dank voor de prachtige foto s. Topografische kaart anno 1823. De provinciegrens (rode streeplijn) en de wandeling (in blauw).

©Tiny Jongstra. De IJssel. Afgetuigde zeilboot op weg naar winterberging.

©Tiny Jongstra. Ruimte voor de rivier. Nieuwe waterkering in de IJsselvallei.

©Tiny Jongstra. Rustpunt De Boerderij. Help u zelf.

Klik voor de gelopen route (15,6 km) hier.
 
Reacties deelnemers
Tiny E. (11-10-2020)
Dag Harry en allemaal, Ondanks een dik uur regen toch genoten van de wandeling langs de IJssel. Ondanks wat glibberigheid hier en daar toch erg leuk langs landweggetjes, schouwpaden en grasdijkjes. Wat is Nederland toch mooi! Tiny, dankjewel voor de foto s. Heleen, jammer dat je niet mee kon lopen. Leestip voor wie van familiekronieken en geschiedenis houdt: De Effingers van Gabriele Tergit. 
Ellen S. (11-10-2020)
Harry weer bedankt voor de mooie route, met leuke, verrassende weggetjes. Het weer viel reuze mee, wel buien maar ook veel zon. Een leuk gezelschap en mooie rustpauzes maken de dag compleet. Tint weer bedankt voor de prachtige fotoreportage, fijn om nog even te kunnen nagenieten. Allemaal tot de volgende keer en hopelijk ben jij er dan ook weer bij Heleen. Groeten van Ellen. 
Hermana K. (10-10-2020)
Bijzonder mooie omgeving Olst/ Wijhe het weer viel achteraf mee .. wel een flinke regen bui gehad. Met Leuke uitnodigende pauze plekken onderweg. Heb ervan genoten, Harry bedankt vd organisatie. Tiny leuke foto s ! en iedereen vd gezelligheid. 
Henriette van S. (10-10-2020)
Leuke wandeldag, mooie route, af en toe glibberen. Zon, wind, hagel, regen.....we hebben alles gehad. Harry, bedankt voor de organisatie en iedereen voor de gezelligheid. Tot een volgende keer! 
Heleen de R. (10-10-2020)
Moooe impressie, ik hoop dat de volgende keer wel minder modder/nat is  
Tiny J. (10-10-2020)
Mooie etappe, deze 28e, en het weer viel enorm mee, af en toe wel regen, maar ook wat opklaringen. Ook de pauzeplek was weer erg leuk. Harry, bedankt voor de organisatie, allemaal bedankt voor de gezelligheid en tot een volgende wandeling. 
https://photos.app.goo.gl/F2gZSiQaKgoBMPMAA..

Annelies C. (10-10-2020)
Harry, bedankt voor de mooie wandeling en allemaal bedankt voor de gezelligheid onderweg.  
Heleen de R. (10-10-2020)
Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn Maar door voet probleem durfde ik het niet aan en wilde jullie niet tot last zijn Ik ben heel benieuwd naar de foto s van Tiny Wie weet tot een volgende keer  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen