Woensdag
31-03-2021 10:00
Reacties: Hooghalen, Hijkerveld, Oranje en Kortewegsebos
provincie Drenthe  vertrekpunt eindpunt Hooghalen (rondwandeling)  afstand 20  aantal deelnemers op dit moment 3
 
Reactie Ton van het H. (organisator / kaartlezer)  (31-03-2021)
Hallo Hanna, Klaar en Frank, Wat hebben we heerlijk gelopen met mooi weer en een gezellig klein clubje! De route liep door een prachtige natuur in en om het Hijkerveld. Veel heide, vennen, schapen en Schotse Hooglanders. We konden onderweg zelfs wat te drinken krijgen in buurtschap(je) Oranje. Ook de vogelkijkhut was open en dat was met de 170 meter lange tunnel onder het water door een bijzondere ervaring. Het weer deed aan een zomerse dag denken met 24 graden, en dus waren we blij dat het Sterrenbankje in de schaduw stond. Terug in Hooghalen trakteerde Frank ons op een heerlijk fris drankje. En die smaakte goed! Ik hoop dat jullie het vandaag ook zo hebben ervaren. Ik heb onderweg nog wat foto’s geschoten. Dus geniet nog even na! Alle drie bedankt voor de gezelligheid en misschien tot ziens op een volgende wandeling. Ton.
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Hanna E. (31-03-2021)
He Ton, Frank en Klaar, bedankt voor jullie gezelligheid. Een echt uitje. Alles doet me zeer maar het was het waard! De site waar je op willekeurig startpunt een route kan krijgen heet eRoutes.  
Klaar W. (31-03-2021)
Hoi Ton, Hanna en Frank, Het was een gezellige dag met prachtig weer. Ik heb genoten van het mooie Hijkerveld, me verbaasd over het dorp Oranje waar ondanks de doodse sfeer toch wel enig leven was. Een open cafetaria met de slimste dorpsbewoonster achter de toonbank ( volgens Ton), twee fietsers en twee snoekvissers op het Oranjekanaal. Op de rand van het dorp velden met heel veel narcisten, o nee narcissen. Een regelneef in de vogeluitkijkpost en een sterrenbos met 10 paden. Moe maar voldaan bereikten we rond half 4 Hooghalen, waar we een heerlijk drankje van Frank hebben gedronken. Iedereen met rode konen weer in de auto. Bedankt allemaal!  
Frank M. (31-03-2021)
Beste Ton, Wat een geweldig wandelweer met een gezellige groep door de bossen en over de heide van het prachtige Hijkerveld. Bedankt voor het organiseren en de mooie foto s Groeten Frank 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen