Zaterdag
15-01 t/m Vrijdag
21-01-2022
Reacties: Sneeuwschoenwandelweek N.P. Hohe Tauern Oostenrijk
provincie Buitenland  vertrekpunt eindpunt Gatternighof Pfaffenbeg 4 9821 Obervellach  afstand in onderling overleg  aantal deelnemers op dit moment 10
 
Reactie Marike B. (organisator / kaartlezer)  (22-01-2022)
Sneeuwschoenwandelweek januari 2022

Dag allemaal
Deze week hebben we genoten van mooie wandelingen in het nationaal park Hohe Tauern. Doordat we een A team olv Caroline en een B team olv Ron hadden kon iedereen aan zijn trekken komen. S morgens serveerden we een uitgebreid ontbijt, waarna iedereen zijn lunchpakket maakte en S avonds werden we verwend met culinaire specialiteiten van het catering Team van Hans en Tanja.
Een kort verslagje van elke dag

Zondag
Om 9.30 stonden we voor de Gatternighof in de stralende zon. De sneeuwschoenen lagen al klaar. En na een korte instructie over het gebruik hiervan vertrokken de eersten met 4x4 auto naar de Huberhutte. De rest begint alvast te lopen en wordt onderweg door Ron opgehaald. Via almen en mooie bospaden maken we een schitterende ronde. Met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt Labiges Kopfl op 2000meter in de Kreuzeck gruppe. We hebben hier een 360 gr uitzicht op veel 3000er tot in Slovenie. Het A team doet het iets rustiger aan en neemt een kortere route.
Moe maar voldaan terug op de Gatternighof.

Maandag
Vandaag een andere route op de Pfaffenberg. We lopen het Kaponigtal in dat de parel van het NP genoemd wordt. Het A team loopt naar de Gatternighutte en zorgt voor warmte koffie en thee en als verassing een heerlijke Panetonne. Het B team maakt een extra lus en komt ook naar de Gatternighutte. We lopen de kernzone van het N. P. In en komen bij de Bodenhutte waar we getrakteerd worden op een zirbenschnapps.
Onderweg nog uitleg over de Zirben (alpenden) en het ontstaan van de algen en de verdere groei hiervan.

Dinsdag
Een mooie rit met de taxi naar Apriach. Het A en B team blijft samen. Er ligt niet zoveel sneeuw. Maar het wordt een schitterende tocht met hele mooie uitzichten op de Gross Glockner en de Johannisberg. Kris kras en op en neer door de lariksbossen terug naar Apriach.
Vanavond gaan we uit eten bij Hans en Tanja in de gezellige stube waar Sissi en keizer Frans Joseph een belangrijke plaats innemen. Als afscheid nog even samen een dansje gemaakt

Woensdag
Met de taxi naar Iselsberg. Hier start het B team we met een route naar de Winklerner Hütte op 1.907 meter met mooie uitzichten op de Schobergruppe. Na 2,5 uur klimmen is het genieten op het terras in de zon met warme chocolademelk en apfelstrudel. Flinke afdaling naar de parkeerplaats. Het A team maakt een kortere mooie ronde en maakt heerlijke pauzes met super uitzichten.
Vandaag hebben we ook een C team. Op verzoek een wandeling in de schaduw door het mooie Kaponigtal.

Donderdag
Met de taxi naar Mallnitz. Hier stappen we over op een 4x4 busje met sneeuwkettingen. Deze brengt ons naar de Jamnigalm op 1680 meter. De sneeuwschoenen en de gamaschen gaan aan, hier ligt een flink pak sneeuw. We komen in de bijzondere witte wereld van de Ankogelgruppe.
Het waait flink en het begint licht te sneeuwen. Onze route voert langs hoge rotsen, een sneeuwtunnel uitgesleten door de wind. Op en af door de poedersneeuw, die weer overgaat in harde sneeuw bereiken we een hutje waar we ons lunchpakket eten.
Verder door het betoverende landschap en door een dicht dennenbos terug. Hier staat voor iedereen een slee klaar voor een flinke afdaling.
Het A team maakt een mooie vlakke wandeling door het rustige Tauerntal met pauzes bij leuke cafeetjes.
We treffen elkaar weer in de gezellige en authentieke Stockerhutte waar de gluhwein en bretteljause goed smaken.

Het was een fantastische week samen met jullie met veel zon en vrolijkheid. Bedankt voor jullie deelname en misschien tot een volgende wandelweek.
Groeten Ron Caroline en Marike
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
pien b. (23-01-2022)
Het was weer een fantastische week. Matje, Caroline en Ron weten zo’n goede sfeer neer te zetten, waarbij iedereen naar eigen kunnen mee kan doen. En dan iedere ochtend dat uitgebreide ontbijt van Marike en Caroline. Heerlijk😋.  
Sylvia B. (22-01-2022)
Marike heeft een heel mooi verslag geschreven over deze fantastische week. De organisatie is altijd TOP. Ik ben nu voor de derde keer meegeweest ( en daar werd zelfs aandacht aan besteed! )Het voelt eigenlijk als één grote familie. Bovendien kan iedereen meedoen omdat er als het nodig is een A, B of zelfs C -team geformeerd wordt. Je kan natuurlijk ook switchen van team afhankelijk van hoe jij je voelt 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen