Zaterdag
18-12-2021 10:00
Reacties: Wildernis in de Maashorst
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt Schaijk (rondwandeling)  afstand 21  aantal deelnemers op dit moment 4
 
Reactie Lieke van L. (organisator / kaartlezer)  (18-12-2021)
De Maashorst is een groot natuurgebied van 3500 hectare dat ligt tussen Oss en Uden. De laatste jaren heeft ARK Natuurontwikkeling samen met partners het begrazingsgebied vergroot en heeft wilde natuur daar een kans gekregen zich vrij te ontwikkelen. Het aantal planten- en diersoorten is daardoor flink toegenomen. Om te meten hoe het er in de Maashorst voor staat met de biodiversiteit heeft de Stichting Natuurorganisaties De Maashorst besloten om de biodiversiteit van het natuurgebied te onderzoeken door middel van een zogenaamd ‘1000-soortenweekend’. Dat betekent dat men in een weekend zoveel mogelijk soorten probeert te vinden. Niet alleen vogels of planten, maar ook insecten, weekdieren, korstmossen, vissen en zoogdieren. Maar liefst 1232 planten- en diersoorten zijn in een juniweekend gezien in de Maashorst. Van roodpootvalk en zomertortel tot kleine parelmoervlinder, prachtlynxspin en wegdistel. 127 natuurliefhebbers brachten de biodiversiteit van dit grote Brabantse natuurgebied in kaart. De soortenrijkdom laat zien dat de natuurontwikkeling in de Maashorst zijn vruchten afwerpt.
 
Reacties deelnemers
Carien van den B. (19-12-2021)
Hallo Lieke en Jan, Dank je wel voor de mooie wandeling. Vond de leuke paadje ook verrassend. Het tempo was prima te doen. Met vriendelijke groet, Carien  
Len de J. (18-12-2021)
Hele mooie wandeling door de Maashorst, zoals gewoonlijk in een lekker tempo. Ik heb weer genoten! Bedankt Lieke en Jan, jullie zijn een gouden koppel! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen