Woensdag
11-05-2022 10:30
Reacties: Duinen, strand en bos
provincie Noord-Holland  vertrekpunt eindpunt NS Santpoort-Noord (rondwandeling)  afstand 18-20  aantal deelnemers op dit moment 7
 
Reactie Pieter J. (organisator / kaartlezer)  (11-05-2022)
Dit is een van mijn pittigste wandelingen. De duinenrij in het gebied van Duin en Kruidberg bestaat uit vijf rijen. Al wandelend door de bossen en duinen passeerden we die heuvels twee keer (hoogste 40m).
De natuur is weer helemaal terug. De daslook aan het begin en einde van de wandeling was fraai. De rups is nog niet geïdentificeerd. Het bloemetje was de ereprijs.
Een leuke groep, heel fijn weer en een prachtige omgeving.

Mijn GPS gaf aan dat we 19,0km met een gemiddeld bewogen snelheid van 5,1km/u hebben gelopen. We klommen circa 190m omhoog (door het mulle zand).

Tot wandels,
Pieter Jongkind
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Wilma van D. (12-05-2022)
Bedankt Pieter voor het organiseren van deze prachtige wandeling en voor de foto s. Iedereen bedankt voor de gezelligheid, ik heb genoten.  
Carola van der V. (11-05-2022)
Het was heerlijk! Ik heb ook nog even gezocht naar de rups en vond een artikel met een foto erbij. Het is denk ik toch de rups van de grote beer. Zie https://www.vlinderstichting.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/pas-op-de-beer-gaat-los Tot ziens allemaal. Carola  
Loes van G. (11-05-2022)
Bedankt Pieter, het was vandaag een heerlijke wandeldag met een mooie route, mooi weer en leuk gezelschap. Mooie foto s heb je gemaakt. Groetjes, Loes 
Cees van D. (11-05-2022)
Fijn om weer eens met je te lopen Pieter. Precies het juiste wandeltempo, het mooie wandelweer en een gezellige groep. Echt een wandeling om van te nagenieten met een glaasje geestrijk vocht. Bedankt voor je enthousiaste inzet en medewandelaars voor de fijne gesprekken. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.dewandelsite.nl

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen