Reacties en foto's

 • ZO 19/11
  Zeeland-Groningen, etappe 18: Meppel-Ruinen
  21 km
  Drenthe, NS Meppel - Ruinen
  4/7 deeln.
 • ZO 19/11
  Zeeland-Groningen, etappe 18: Meppel-Ruinen
  Drenthe, NS Meppel - Ruinen
  21 km
  4/7 deeln.
 •  

 • Harry U

  ( organisator / routebegeleiding ) 20-11-2023

  Bewolkt, regelmatig een bui. Temperatuur 11 gr C. Krachtige zuidwestelijke wind 5-6 Bft.

  Treintroubles, toch een vlotte start.
  Via Ringpark richting Ruinerwold. Statige boerderijen langs het Haakswold.

  Eerste treffer: De Kastelein, bruin café met kleedjes op tafel.

  Buitengebied, verlaten maar weidse indruk. Wateroverlast alom.

  Tweede treffer: rustpunt en kaarsenmakerij Het Groene Geschenk.

  Derde treffer: net voldoende plaats in de buurtbus richting Meppel.

  Geslaagde tocht. Op naar Etappe 19. Harry.  Koffie in café De Kastelein.  Boerderij-villa langs het Haakswold. © Tiny.  Wateroverlast alom. © Tiny.


  Klik voor de gelopen route (19,6 km) hier.

 • Willy M

  20-11-2023

  Hallo Harry, Iets verlaat, maar de wandeling van gisteren is weer super geslaagd geweest. Al heb ik regelmatig met de WS in de omgeving van Ruinen gewandeld, toch vandaag vanuit hele andere hoek weer een totaal andere indruk gekregen. Wat een verrassend ruim landschap, een hele weidse blik en hierbij de Rust! Daarnaast hebben de rustpunten ook zeker bijgedragen aan het plezier. We hebben het heel gezellig gehad in Bruin Cafe de Kastelein in Ruinerwold. We waanden ons vele jaren terug in de tijd. De koffies en thee en uiteraard ook meteen gebak, 4xwafels met warme kersen en slagroom en 1x-appeltaart, waren heerlijk. De dag kon niet meer stuk. Daarna weer de pas erin. De gedeelten met wat modderpaden en drijfzand ontbraken niet. Dat geeft de dag ook extra dimensie. Daarbij ook de vele statige boerderijen niet te vergeten. Op driekwart van de route is er weer pauze. En hoe bijzonder, ook deze plek is een voltreffer geweest, in de bewoording van Harry. Het Groene Geschenk met veel activiteit buiten (www.hetgroenegeschenk.com) en ook veel creativiteit binnen (www.hettweedelichtje.nl) Binnen ook weer gezellig gezeten en nu bij dranken een heerlijk cake, dank je wel Harry. Binnen werden we omringd door de vele kaarsen die zijn gemaakt door het recyclen van oude stukjes, restjes kaars. Het kijken op de sites is de moeite waard. Dan gaan we weer op pad voor het laatste derde gedeelte. Tegen vijven zijn we in Ruinen en is er nog net tijd voor een drankje. Dan is het schoolreisje helemaal compleet als we in het 9-persoons busje stappen. Met volle vaart scheuren we door de bochten en 4 vd vijf zijn op tijd voor de trein en ik zoek mijn autootje op. Harry het genieten van deze etappe is nog even zo sterk als bij de eerste etappe en al de etappes die er tussen liggen. Nogmaals dank je wel voor het organiseren, de voorbereiding. Tiny, Frea en Hanny, dank jullie wel het delen en tot de 30ste dec. Groeten Willy

 • Tiny J

  20-11-2023

  Het was een waar wonder dat ik nog in Meppel ben aangeland gisteren. Maar, mede door de aanmoediging van Harry is het gelukt en daar heb ik geen spijt van gehad. Deze wandelingen zijn altijd weer bijzonder. Het 8-persoons busje terug van Ruinen naar Meppel verdient ook wel een vermelding, er zat iemand met een contrabas in, dat verwacht je toch niet.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)

  Klik hier voor de foto's van deze tocht